• Gjon Keka: Ditëlindja e shpëtimtarit të Arbërisë

  6 Maji 1405 për kombin arbnor do të thotë ditëlindja e shpëtimtarit të saj dhe heroit të pavdekshëm. Lindja e këtij heroi dhe vizionari nënkupton edhe lindjen e një epoke të re të shekullit XV, një epokë të vendosjes së themeleve të shtetit monarkik të arbërit si një shtet me...
 • Frank Shkreli: Quo vadis Albania?

  E di se kjo pyetje përdoret shpesh dhe si e tillë tingëllon pak si e mërzitshëme, por duke ndjekur situatën aktuale në Shqipëri -- sidomos debatet mbi reformën në drejtësi -- është e pamundur të mos bëhet pyetja se, “Ku po shkon Shqipëria”?  Sa për një ...
 • Sopi & Laçi: Intervistë me z. Demush Mehmeti

  Demush Mehmeti është i lindur në vitin 1961., në Remnik të komunës së Vitisë. Ka kryer në afat rekord fakultetin juridik pranë Universitetit të Prishtinës në vitin 1985. Ka  kryer me sukses të shkëlqyeshëm edhe provimin...
 • Ilir Muharremi: Greku dhe miti

  Ende është koha e artistëve veçanërisht letrarëve dhe filozofëve. Figura e miteve në art tashmë lakohet me guxim dhe gjithnjë përmendet ajo kërkesa e Zotit për një të mirë brenda njeriut. Por, ja që kam vërejtur në tekste letrare se kjo e mirë është kthyer në ...
 • Vjollca Biraku: Vlora nderon Qemal Haxhihasanin

  Prof.dr. Bardhosh Gaçe, kishte kohë që po punonte me përkushtim për organizimin e një evenimenti shkencor, për jo vetëm për bashkëshoqëruesin e tij shkencor por edhe për mikun e tij, Qemal Haxhihasani...
 • Salihu: Rezistenca e shqiptarëve të Kosovës Lindore

  Lidhja e II Shqiptare e Prizrenit ishte vazhdimësi e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, e mbajtur më 1878.Kuvendi i Parë I Lidhjes së II të prizrenit u mbajt  më 16-20 shtator 1943, ku kryetar i Komitetit Qendror të Lidhjes u zgjodh Rexhep Mitrovica, ndërsa në Kuvendin e Dytë...
 • Luna Kalana: Ndrecë Ndue Gjoka, Mësues i Popullit

  U rritëm, u edukuam dhe arsimiuam me frymën e Atdhedashurise dhe te patriotizmit,  me idealet e gjakut per liri.Idhujt tanë qenë dhe janë Dëshmoret e Kombit. Emrat e tyre janë te skalitur në kujtesë tonë.Si mund te harrohet...
 • Babamusta: Mrika Krasniqi, "Gruaja e Vitit" në SHBA

  Artistja dhe biznesmenja Mrika Krasniqi është nderuar me titullin "Gruaja e Vitit 2016" nga Kongresi Amerikan. Si një grua e jashtëzakonshme Mrika Krasniqi është nderuar për arritjet e saj në fushën e artit, filmit dhe të biznesit. Me 21 prill 2016 Senator Charles...
 • Dibrani: Donjeta Sadiku synon me medalje të reja

  Të shkruash për një njëri me famë të madhe është  privilegj për  gazetarin. Po të shkruash për portretin e një të reje me  reputacion ndërkombëtar dhe  bashkëvendëse nga Malësia e Gallapit  dhe nga  fshati Dushkajë ish Dabisheci,për mua është krenari dhe me nxiti ta...