• Fritz Radovani: Atdhetarë shqiptarë...

  Prof. Namik Ressuli, nga Berati, shkruen në librin “Shkrimtarët Shqiptarë” volumi I, viti 1941, tek Kaptina II, me titull “Shkrimtarë të vjetër të Veriut”, këto fjalë: “Prodhimin letrar shqiptar, që nga shekulli XV e gjer në ditët t’ona, për lehtësi studimi e veçanërisht për arësye historike, e kemi ...
 • Avzi Mustafa: Ali Vishko - Shën Hieronimi

  Emri dhe veprat e Prof. Ali Vishkos zënë një vend të merituar në historiografinë dhe kulturën tonë kombëtare. Në veprimtarinë e tij shkencore ai ka publikuar punime të ndryshme shkencore, shumica e të...
 • Selim Nëngurra: Pirro Prifti, krahu i djathë i Janullatosit

  Kam përcjell qe disa vite shkrimet e Pirro Priftit dhe kam arritë me kuptue se ky  njeri asht sherbëtorë i qarqeve antishqiptare të politikave greke, politika këto shoviniste që per shkak  apo arsye të fesë ortodokse të cilen e praktikojnë nji pjesë e shqiptarve të trojeve tona jugore ato politika ...
 • Bushati: Dizdari mbajti fjalimin mbi varrin e Boletinit

  Nasuf Tahir Dizdari u lind ne Shkodër në një familje të njohur qytetare në vitin 1857. Shtëpinë e kishte  lagjen e njohur Parrucë që i kishin dhënë famë Kazazët e Jukajt. Në këtë lagje  kishin trojet e veta edhe Dizdarët ...
 • Remzi Salihu: Poezia erotike franceze

  Kur flasim për kulturën franceze padyshim se mendimin e përqendrojmë mu në krijimin  e artit të mirëfilltë. Franca me praninë e krijuesve dhe artistëve të vet zë një vend të merituar në tërësinë e kulturës botërore. Poezia erotike franceze është përgjigjja më e devotshme e frymës ndikuese ...
 • Kadri Tarelli: Kryeqyteti i fëmijëve të Ballkanit

  Durrësi i lashtë 3000-vjeçar, në ditët 16-17-18 tetor 2014, si rrallëherë në këtë mestetori, të ngrohtë e plot diell, gumzhinte nga zërat e gëzueshëm të fëmijëve shqiptar e të Ballkanit. Me pjesëmarrjen e tyre në festivalin e ...
 • Drita Lushi: Intervistë me gazetarin Ndue Lazri

  Përshëndetje Ndue. Po i lë formalizmat dhe s’po të drejtohem me“zotëri” apo “i nderuar”(që mendoj se janë e njëjta gjë). Kjo, duke të konsideruar koleg, me të cilin na lidh fjala e shkruar, mik me të cilin kemi shkëmbyer librat e botuar ...
 • Shefqet Dibrani: Aktivistët e LDK-së kundër...

  Solothurn, 25 tetor 2014. Në praninë e përfaqësuesve të rreth 15 Nëndegëve të LDK-së në Zvicër dhe të më pak se gjysmës së anëtarëve të kryesisë së Degës së LDK-së në Zvicër, si dhe kryesisë së Forumit të Gruas të Degës së LDK-së në Zvicër, në ambientet e televizionit Syri Blu në Solothurn...
 • Në besë të shqiptarit...

  “Pas ndeshjes me Serbinë, jo pa qëllim u tentua të krijohej imazhi i një Shqipërie jo tolerante, për më tepër i pushtuar nga nacionalizmi ekstrem. Por sa i vërtetë është ky realitet, si janë shqiptarët në shtëpinë e tyre, ose më mirë si janë shqiptarët në fushat e futbollit”...