• Gëzim Llojdia: Hapja e dosjeve...

  Njerëzit e mirë janë të gjykuar të bëhen skllevër të të këqijve, thotë S.Frashëri.Kuptimi filozofik i kësaj urtësia është i lidhur  me çështjen më të debatuar në 20 vjet nëpër kafene,seanca parlamenti, këshilli bashkiak,kuvendi partish,grupim shoqatash e gjithë farë bashkimi ...
 • Gani Mehmeti: Nipi i moshuar kërkon gjyshin e ri

  Meqë m’u dha rasti të vizitoja Dizhonin e Francës, nga kureshtja po kërkoja edhe Fakultetin e Letërsisë në Universitetin e këtij qyteti. Këtë nuk po e bëja pa ndonjë qëllim: Doja të shihja sallat e mësimit në këtë fakultet...
 • Dedë Preqi: Qeveri me perçe në ballë

  Ky vit po ik, populli i Kosovës po orvatët nga gjitha anët për t’i kryer obligimet e veta, duke përgaditë ndonjë dhuratë për familjet e tyre, sa do pak modeste për festat e fundvitit, posaqërisht për fëmijët, të cilët presin më shumë se gjithkush tjetër, sepse janë dashamirët më të mëdhenj...
 • Albert Vataj: Ikja e pakohë e Skënder Drinit

  Në agun e 16 dhjetorit 2014, pas një kome disaditore ka ndalur zemra e shkrimtarit Skënder Drini. Shërbim i reanimator i Qendrës Spitalore Universitare "Nënë Tereza" nuk ka mundur ta mbajë në jetë zemrën ...
 • Nebi Dragoti: Botues i dobët

  Jo rrallë ndesh gjatë leximit të shtypit letrar,veçanërisht të poezisë, apo edhe botimeve të librit artistik fjalë të pakuptimta të cilat prishin vlerën e vargut.Vjen kjo nga pakujdesia,që tregon botuesi për materialin ose është rrjedhojë e moskokëçarjes,ose mospërgatitja e duhur në këtë ...
 • Halim Mustafa: Flamuri - kenge, valle dhe poezi

  Më 22 nëntor 2014, në organizim të SHKA “17 Shkurti” , në Baden të Austrisë u kremtuar denjësisht Dita e Flamurit dhe e Pavarësisë së Shqipërisë. Atë ditë, në Baden kishin ardhur për të kremtuar bashkarisht ...
 • Marjan Sebaj-Sopi: Intervistë me Prof. Nazif Laçi, historian

  Prof Nazif Laçi i nderuar, është kënaqësi të bashkëbisedojmë me Ju, njëherit që në fillim ju falenderojmë për kohën e çmuar Tuajën e të cilën na kushtoni të gjithë neve e në veçanti gjeneratave të reja të cilat gjithnjë i keni pasur...
 • Vritet një komandant kosovar i ISIS-it

  Një nga komandantët kryesorë të ISISit në Irak është vrarë sot kur autokolona e tij u hodh në erë pasi shkeli mbi disa bomba të vendosura përgjatë rrugës kryesore. Ai quhet Abu Abdullah Kosovoi, një shqiptaro-mysliman nga Kosova. Ngjarja ndodhi 3 km larg qytetit Tal Afar...
 • Në besë të shqiptarit...

  “Pas ndeshjes me Serbinë, jo pa qëllim u tentua të krijohej imazhi i një Shqipërie jo tolerante, për më tepër i pushtuar nga nacionalizmi ekstrem. Por sa i vërtetë është ky realitet, si janë shqiptarët në shtëpinë e tyre, ose më mirë si janë shqiptarët në fushat e futbollit”...