• Lutfi Alia: Sanxhaku i Shkodrës në vitin 1614

  Sanxhaku i Shkodrës shtrihej në pjesën verilindore të trojeve arbërore, ku perfshinte një pjesë të madhe të Malit të Zi, i kufizuar në jug me Sanxhakun e Zadrimës, në verilindje me Sanxhakun e Pejës, ne veri me ...
 • Bardhyl Mahmuti: 'Feja e shqiptarit është shqiptaria'

  Shprehja emblemë e Rilindjes sonë Kombëtare, “Feja e shqiptarit është shqiptaria”, ka kuptimin e unitetit kombëtar dhe të respektit ndërreligjiozPa e kuptuar përmbajtjen dhe fushën kuptimore të fjalës “FE”, ka rrezik të madh të interpretohet gabimisht shprehja “Feja e shqiptarit është shqiptaria”...
 • Viron Kona: Ç`më thoshte babai...

  Babai më thoshte mos u merr me politikë,zgjidh një rrugë tjetër më të thjeshtë në jetë,nuk mendoj se politika është një gjë e keqe,por shpesh zhvillohet si një luftë e vërtetë. Në politikë hyjnë shumë njerëz të mirë,por gjatë rrugës disa s`di pse ndryshojnë...
 • Koliqi: Nisi bujshëm bashkëpunimi mes dy shkollave

  Ish famullitari i Stubllës, tani famullitar i Doblibarës së Gjakovës, Dom Albert Jakaj, në vjeshtën e kaluar ka nxitur bashkëpunimin në mësime dhe në aktivitete të lira – kulturo-artistike e sportive, mes shkollave fillore dhe...
 • Leka: Ndikimi i televizionit në ushqyerjen e fëmijës

  Disa nga ushqimet e reklamuara nuk mund të jenë pjesë e ditës së të ushqyerit të shëndetshëm për trurin dhe trupin e tyre. Shumë prej ushqimeve, siç janë ushqimet e shpejta (fast food), patatinat dhe pijet e gazuara, duke e pasur parasysh se përmbajnë yndyra të larta, kanë ...
 • Xhavit Kryeziu: Ferid Berisha- nismëtar i shkollave shqipe

  Ferid Berisha është njëri ndër veteranët  e parë të arsimit  që vuri themelet  e disa shkollave me mësim në gjuhën shqipe, gjatë dhe pas Luftës së Dytë Botërore, jo vetëm në komunën e Dardanës, po edhe në viset e tjera...
 • 'Diversiteti fetar dhe ndikimet e huaja ndër shqiptarë'

  Lidhur me organizimin dhe zhvillimin e debatit, me temë "Diversiteti fetar dhe ndikimet e huaja ndër shqiptarë", të datës 12 prill 2018, në sallën e Kuvendit Komunal të Komunës së Preshevës, të organizuar nga Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës...
 • Skënder Kapiti: Kosova, superfuqi e xhudos

  Xhudistet kosovare janë sot krenaria më e madhe kombëtare me të cilat krenohen kudo shqiptarët.Në çdo evenimet dhe turne nderkombëtar, europian dhe botëror të sportit të xhudos, ku kanë garuar vajzat shqiptare të Kosovës, ato ...