Gani Mehmetaj: Kohë cubash

“Me befasoi sjellja jote, nuk isha mësuar me ketë mënyrë të të folurit, nuk e kuptova pse ma...

Gani Mehmetaj: Raporti i Mitro Agait

Shefi i zyrës lokale të ofiçarisë ma dha një fashikull me materiale t’ia dërgoja në depo, ku ruhej arkivi...

Gani Mehmetaj: Masakra e Tivarit

I sheh këto kodra të zhveshura? Me pyeta papritmas fqinji im Tali derisa po ktheheshim nga Ulqini...

Gani Mehmetaj: Gjuhëshkulurit

Atë fundmarsi me shi e shqotë nuk do ta harroj kurrë. Ditët u bënë të lëmeritshme e netët...

Gani Mehmetaj: Cubi

Atë natë nuk do ta harroj deri në vdekje. Gjithë mbrëmjen fryu një puhizë e lehtë dhe e ngrohtë...

Gani Mehmetaj: Mosdurimi fetar

Disa probleme e fenomene që trajtohen në këtë shkrim, sikur të vepronte Shteti, Policia...

Gani Mehmetaj: Sfidat e pavarësisë

Të martën më 22 shtator, në orën 12.00, në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare të Kosovës, do të përurohet libri...

IN MEMORIAM Vdekja e Faruk Begollit - humbje e madhe për kinematografinë shqiptare

Faruk Begolli njëri ndër aktorët më të mëdhenj dhe më sharmant shqiptar, ndërroi jetë. Lajmi për vdekjen e tij i tronditi dashamirët e filmit e të teatrit, ndërsa për krijuesit dhe punëtorët e Kosovafilmit ishte ishte humbje e veçantë. Në...
Kryesore