E diele, 19.05.2024, 06:18 AM (GMT+1)

Përjetësi » Mani

Kadri Mani: Hasanrama bashkëpunon me harama!

E hene, 03.09.2012, 07:57 PM


Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë “endesheiste”! (1)

Vallë, përse Hasan Hasanrama, po bashkëpunon me harama!?!

/Gazetarët shkruajnë gazeta, më shumë rrena se t’vërteta!/

“Kemi gabuar fort që të parin nuk e kemi vra Ibrahim Rugovën”-(Sami Dërmaku) shfrynte mllefin pas çlirimit në odën tonë në Prishtinë):-“Dy vila ia fali kush të m’i hjekë-(likuidojë) dy nga më të mëdhenjtë”- (Sabri  Maxhini-Noovosella, krahas Samiut.- kurse vite me radhë  Sabri Novosella propagandonte:”Kur ka shkaur Ibrahim Rugova në Zagreb te Tugjmani, Tugjmani i ka thënë:

“Na duhet të luftojmë Ibro vëllai?”

“Jo, ne me dialog, edhe ju duhet me dialog!”- kurse Tugjmani i tha:

“Marsh bre, xhukelo!”-(ik ore minak rrugësh),- gjë që  sjelljet e tilla nuk janë të njohura në diplomaci. Për mospërfillje, Bajram Curri i kishte thënë një ambasadori: s’dua me ta pa bojën!-kaq.

Dhe kur u pa puna se Tugjmani deri në minutat e fundit të vdekjes së tij të zezë kishte  qenë në kontakt me Millosheviçin për ndarjen e Bosnjës e të Kosovës, unë i pata thënë Sabriut:

“E di se çka ke bërë me atë dialogun e trilluar, se mos ishe ti prezent!?- duhet t’i kërkosh  falje?”

“Pjesërisht!”- e tha këtë ashtu kot, i zënë në befasi, vetëm sa të tërhiqej nga situata, se as pjesërisht as kurrë.

“Mirë, ore, mirë, ti duhet t’i kërkosh falje bublike, e pastaj pjesërisht a tërësisht,  tutje është punë për lexuesit, për opinionin.”

 

Nga Kadri Mani

 

Ka kohë që te gazeta “Bota sot” gazetari i kësaj gazete, Hasan Hasnramaj, shpif e gënjen va pa va dhe jo përtokë por për hava!

Ia kam  paraqitur këtë vepër penale edhe te Bajrush Morina edhe te Xhavat Mazrrekaj, por si duket, Hasan Hasanramaj është i korruptuar trash!?

Kështu, edhe këtë gazetë, nga më të mirat, po e komprometon ditaditës me dofarë shkrime të një imagjinate të sëmurë për spital e për çmendinë!!

Serinë e rrenave të veta për hava e paska filluar edhe sot më datën 14 GUSHT 2012, f. 15 në vijim...

Shpifësi i shfrenuar, Hasani në katrorë, po mashtron opinionin edhe në kubikë! Këtu iu thur ode e hosanara dy mashtuesve ordinerë, Sabri Maxhunit- Novosella dhe kipcit të tij njëfarë anonimusit, Behxhet Thaçi...

Kështu, Hasan Hasanramaj i korruptuar trash, shkatërrueit e NDSH-së do t’i paraqesë si rimëkëmbës!! Në kohën kur NDSH-në e kanë nda dhe e kanë përça si asnjë shkja: dy bijtë e të ndjerit Rexhep Avdullahit, Sabri Maxhuni-Novosella, Agim Gjakova, Xajë Nura... pra, bijtë bastardë endesheistë, dhe kur jemi në Gjykatën Kushtetuese, Hasani në katror gënjen në kub!

Kështu, në NDSH-në tonë me kryetar zotin Pashk Staka, Sabriu separatist ka formuar një “Lëvizje” dhe nuk është me ne.  Nuk ëshhtë as çuni i Kryetarit Pash Staka dhe as vëllai i tij, Kolla! Me ne është Baca Hajziz D emaku, por nuk është biri bastard i tij, Daur Demaku!! Është nda edhe Farat Imeri, në zyrën  e të cilit sa ishte sekretar, brohoritej: rrnoftë Hashimi, rrnoftë Jakupi!!

Është nda Bashkim  Avdullahu, duke  e imituar babin e vet përçarës: ja lista e të përjashtuarëve pa hak as hile:

 

Lista e të përjashtuarve nga NDSH-ja, (dhënë nga Komisioni kadrovik: P. Staka, A. Tyrbedari, F. Ymeri

 

Nga Prishtina

 

1.Jusuf Humolli,

2.Osman Krasniqi,

3.Rashit Krasniqi,

4.Besim Dumnica,

5.Nevruz Musa,

6.Vehbi dhe Xhajl Ruva,

7.Jashar Kabashi,

8.Maksur Shehu,

9.Esat Ismajli,

10.Ismail Sllamniku,

11.Ramadan Rexhe,

12.Rexhep Bunjaku...

 

Nga Prizreni:

 

1.Zenelabedin Kabasi,

2.Vahid Kabashi,

3.Dega komlet.

 

Nga Theranda:

 

1.Jashar Bajraktari,

2....Buzhala dhe Dega komplet.

 

Nga Mitrovica:

 

1.Profesori i matematikës, kryetar i Degës,

2.Skënder Burgija dhe Dega komplet.

 

Nga Podujeva

 

1.Nexhmedin Sejdiu,

2.Ali Podvorica,

3.Osman... kryetar i Degës.

 

Nga Drenasi:

 

1.Lutfi Dervishi,

2.Hajriz Demaku,

3.Ismail Bajraktari.

 

Nga Malisheva

 

1.Mustafë Krasniqi,

2.Një tani i Ballit dhe Dega komplet.

 

Nga Klina

 

1.Mustafë Agushi.

 

Nga Gjilani

 

1.Mehmet Malisheva,

2.Hysen Agushi (me plis), poet  me tri përmbledhje të botuara,

3.Arsimtari i edukatës fizike.

 

10.02.2008

 

Kurse poeti Qerim Ujkani, kryetar, është nda me Degën e vet dhe vite me radhë “e ka ngri” çdo aktivitet!?!

 

Në këto kushte kur s’kemi as se ku t’i mbajmë mbledhjet mujore, ngase me zor e paguajmë edhe qiranë, Hasan Hasanramaj shkruan fejton dhe me paturpësi e quan Sabri Maxhunin- Novosella: “Mirëpo, shpirti, medje-ideja dhe vullneti i gjallë i popllit dhe i veprimtarëve të tij, e në këtë rast i filozofit të historisë e filozofisë politike, z. Sabri Maxhuni, nuk lejoi që kjo ngjarje, madhështorja e historisë,  së kohës së re të mbetet në pluhurun e harreës.” Vijon

 

Fort i çnderuari Hasan Hasanramaj! Sabri Maxhuni- Novosella nuk është kurrfarë filozofi! Ai është një rrobaqepës dhe shef i një ferme viçash!! Kundërshtar dhe armik i Hysen Tërpezës, Ibrahim Rugovës...

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (2)

 

Në këtë pjesë apologjeti Hasan Hasanramaj, kritikon e shanë Fadil Hoxhën me shokë si dhe Prof. Dr. Jusuf Bajraktarin me shokë historianë dhe komplet “bujanistët” e Sabri Novosellës!! E ka amarrë fjalorin e padronit i cli e ka korruptuar tash! Shanë djathtas-majtas për një grusht lekë!!

Të gjithë na qenkëshin të pafëtyrë e të padinitet, kurse rrobaqepësi e shefi i fermës së viçave na del- i spikatur dhe i përpiktë;- vetëm po të mos ishte i stërpiktë!

Hasan Hasanramaj përdor fjalë të vjetra: inspirim (frymëzim), promovim (përurim)... si dhe fjaë krejtësisht të palexueshme: “miteteveshpejt”!?!

Kështu Don Kishoti e Sançopança do të na e bëjnë historinë- pa Hysen Tërpezën, pa Pashk Stakën dhe pa Ibrahim Rugovën!!!

Ata edhe na kanë spiunuar dhe KQZ-ja, na ka përjashtuar ne dhe ia ka regjistruar ata:

 

Republika e Kosovës

 

Komosioni Qendror i Zgjedhjeve

Prishtinë, nr. 431/25.06.2010

 

Në pajtim me autorizimet me nenin 63.4 të Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithsheme dhe Veprimin e Partive Politike në Republikën e Kosovës, nenit 12.4, 13.3 të Rregullës Zgjedhore 01/2008 Për Regjistrim dhe Veprimin e Partive Politike, pasi ka shqyrtuar parregullësitë në Kuvendin e –VI-të Zgjedhor të Partisë Nacioanal Demokratike Shqiptare – PNDSH , mabajtur më 25.05.2010, nxjerrë këtë:

 

 

 

V  E  N  D  I  M

 

 

 

Ushtruesi i detyrës së Kryetarit, Pash Staka, dhe Kryesia e dalë nga Kuvendi i-V –të Zgjedhor i datës 05.11.2006, duhet të mbajë brenda afatit prej tridhjetë (30) ditësh një Kuvend Zgjedhor në pajtim me Statutin e Partisë, dhe enenin 13.6 të Rregullës Zgjeore 01/2008 Për Regjistrimin  dhe Veprimin e Partieve Politike

 

Të bëhet dorëzimi në Zyrën për Regjistrimin e Partieve Poliitike dhe Certifikim i listës me të dhëna të sakta të delegatëve të Kuvendit të –V –të Zgjedhor,mbajtur me datën 05.11.2006, në pajtim me nenin 13.5 të Rregullës Zgjedhore 01/2008 të cekur mëlartë

 

Të ftohen për pjesëmarrje në Kuvend të gjithë deleagatët e degëve të Partisë  Nacional Demokratike Shqiptare, të zgjedhur në Kuvendin e – V – të Zgjedhor

 

Të respektohet neni17 i Statutit për njohjen e bazës deleguese të delegatëve të zgjedhur në Kuvendet e degëve të partisë për Kuvendin Zgjedhor

 

 

 

A R S Y E T I M

 

 

Janë vërejtur shkelje të dispozitave të nenit 13.5 të Rregullës Zgjedhore 01/2008 Për Regjistrimin dhe Veprimin e Partive Politike për mosdorëzimin në Zyrë të listës së deleagatëve nga Kuvendi i –V- të  Zgjedhor

 

Thirrja selektive e delgatëve  dhe mosverifikimi i mandateve të tyre në Kuvendin  e -VI-të Zgjedhor, të zgjedhur sipas nenit 17  të Statutit të PNDSH-së

 

Janë evidencuar shkeleje të nenit 13.5 paragrafi i fundit i Rregullores Zgjedhore Nr. 01/2008 në dorëzimin e listës me pesdhjetë e shtatë (57)  delegatë të Kuvendit të –VI- të Zgjedhor, pa nënshkrime dhe e pakonfirmuar nga  ana e kryetarit Pashk Staaka.

 

Kanë qenë të bazuara ankesatë e një numri të delegatëve nga lista e disaa  degëve të partisë (si Deaga e PNDSH-së në Podujevë, Skenderaj) se nuk kanë qenë tëftuar të marrin pjesë në Kuv endin e – VI – të Zgjedhor

 

Udhëzimi për përdorim të mjetit juridik : Kundër këtij vendimi në bazë të nenit 63.6 të Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme në Republikën e Kosovës, palët nuk kanë tëdrejtë ankese.

 

 

 

Ky vendim hynë në fuqi më datën 2 5.06.2010

 

 

 

V a l d e t e   D a k a

(nënshkrimi)

Kryetare e KQZ-së

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (3)

 

Hasan Hasanramaj imiton si majmuni: Sipas të dhënave të deritashme që janë dhënë për opinionin, nga vitet 1944-1947 në Kosovë janë vrarë  dhe kanë rezultuar të humbur mbi pesëdhjetë e dy mijë veta të cilët kishin luftuar kundër serbo-sllavo-komunistëve të ndihmuar nga shqiptaro-komunistët-bujanistë.

Majmuni kacavjerrës, Hasan Hasanramaj, e ka përvetësuar fjalorin denigrues të Abdi Baletës:”SFIDAT HISTORIKE NË LIBRAT E SABRI MAXHUNIT-NOVOSELLËS”, Prishtinë, 2012, f. 158; redaktor, pijaneci dhe spiuni i burgjeve: Murteza Xajë Nura, Parathënia nga laskuriqi i politikës kosovare, Prof. Dr. Milazim Krasniqi:”ZËRI AUTENTIK I BALETËS JEHON PËRSËRI”; i vijnë në ndihmë, pasi e kanë ndërsye, Sabri mexhnunit, kundër “armikut” Fadil Hoxha e kundër Institucionit të Historisë në Prishtinë!!

As pa iu shkuar mendja se nuk mund të akuzohen Enver Hoxha e Fadil Hoxha barabar, meqë Enveri ishte zot shtëpie, kurse Fadili ishte nënqiraxhi!!  Madje Enveri, Ali Shukrija... isahin me Rankoviqin, kurse Fadili.. me Titon e me Kardelin, për t’i bërë Kroacinë, Sllovenin e Kosovën  shtete nacionale.

Banda e Partisë Rimëkëmbja Kombëtare, e kanë edhe organin e vet:

 

Verbëria e Bardhë apo Murtaja e Zezë e “Rimëkëmbjes”, Ndërkëmbjes, Ndërkryerjes, Nëpërkëmbjes, Nëpërdhëmbjes, Nëpërgojës, dhe kushdo që nuk preket nga kjo sëmundje, duhet të shtiret se edhe ai është i prekur, ngase e sulmojnë përse nuk është si ata, përse është i veçantë nga ata!?!

(Kadri Mani)

 

Këta arrogantë antikombëtarë: Abdi Baleta, Eshref Ymeri, Hysamedin Feraj, Sabri mexhnuni... paraqiten me artikuj bombastikë, si kamuflim për kinse bashkimin kombëtar, por në thelb, si  turkoshakë ma bajrak, atë “bashkim” e kanë skicuar mirë: pa Rugovën, pa Berishën, pa Nënën Tereze dhe pa Skënderbuin, por me Hamzanë dhe me Er Doganin!!!

Argatët e dreqit janë tubuar te “tempulli”- “Nëna Naile”, hanë si shtazë dhe ia shkarravitin librat Sabri mexhnunit! E këta janë: Behxhet Ismail Thaçi, Naile Demiri, Ylli Morina, Xajë Nura, Ekrem Kryeziu, Ahmet Morina, Dëfrim Cani, Hasan Hasanramaj...

Kjo bandë arrogante edhe shkrimtarin dhe luftëtarin, vëllain e dëshmorit Aziz Sulejmani, e kanë shpall tradhtar:” Me prokurorë Ali Shukriun e Hivzi Sylejmanin (Biblioteka e Prishtinës mban emrin e këtij krimneli)!?!

Patriot=atdhetar.

Ja se çfarë formulimi formon i ligu për mend: nuk u përcaktuan të jenë as në anën e krishterë katolikë e protestantë, u përcaktuan për anglo-amerikanët (po anglo-amerokanët çfarë besimi janë pos katolikë e protestantë!?!). Një përcaktim të tillë e përkrahu edhe populli dhe me të shpejtë iu bashkua NDSH-së. Komunistët serbo-sllavë të përkrahur nga shqiptaro-bujanistët,...

Po e marrim një shembull aktual konkret: a mos është sot “bujaniste” Edita Tahiri, që faqe botës po bisedon me serbë dhe nuk po e zbatojnë asnjë marrëveshje!?- ku janë çorrat e horrat kritikucë që nuk po i detyrojnë serbët t’i zbatojnë ato marrëveshtje!?!

Dhe dërdëllitjet prej hanerësh vijojnë:”Komunistët serbë-sllavë, të përkrahur nga shqiptaro-bujanistët, do të shpallin shtetrrethim, do të vrndosin gjendje të jashtëzakonshme, orë policore-ushtarake, në Kosovë dhe në Maqedoninë shqiptare, do të vrasin me gjyq e pagjyq, do të arrestojnë e do të burgosin shqiptarë të ndershëm e patriotë,”-jo patriotë, por- atdhetarë!

Ja edhe një rrenë në pikë të ditës me diell: kush i ka pyet shqiptarë-“bujanistët” për shtetrrethim!?! A mos është votuar dhe me vota të shqiptaro-“bujanistëve” kanë fituar!?

Turp e ndot, sot e mot.

“Nuk është rastësi veprimet e ca “historianëve” bujanistë, të cilët bëjnë përpjekje falëse për njëjtësimin ndërmjet heronjëve të NDSH-së dhe shqiptaro-komunistëve-bujanistë.”

Të nderuar lexues, e dini se në kë aludojnë banditët e rimëkëmbjes për “historianët” në thonjëza?- aludojnë për Drejtorin Jusuf Bajraktari dhe për krejt Institutin e Historsë!!!

Hasani në katror e në kub, gënjen në katrorë e në kubikë, e pëllet si lopët me “bikë”!

Zotni Xhevdet Mazreku e zotni Bajrush Morina, kur t’i thirrni mysafirët, duhet t’i lidhni zagarët!! Përse ju zotërinjë nuk thiurrni Simpozium!?! Po dilini e qëndroni pas dy hukiganëve “opinionistë”!?-dhe thirreni në demokraci!? Apo mos e keni ngatërruar fjalën-demokraci, me fjalën-anarki!?

Kemi bashkëpunuar ne të revistës “Shqipëria  e tnike” dhe bashkë me gazetën “Bota sot” i kemi ndjekur vrasësit mizorë; kemi qenë të kërcënuar dhe janë vrarë gazetarët tanë, po sot çka po ndodh me ju e me gazetën tuaj “Bota sot”!?

A jeni të vetësijshëm se gazetari juaj Hasan Hasanramaj bën thirrje për luftë, për një vëllavrasje të re: “Kosova, që nga dymbëdhjetë qershori i vitit 1999, është e lirë. Ju nuk u burgosët, nuk u varrosët, nuk u pushkatuat. Siç u pushkatuan e u varrosën anëtarët e NDSH-së pas Luftës së Dytë Botërore. Andaj, nuk keni arsye të jeni të shqetësuar, sepse edhe ju jeni të lirë, edhe ju që vratë e pushkatuat e gëzoni lirinë që ua sollën endesheistët legjendarë, vizioni i të cilëve po relizohet, në të clin vizion vazhdoi rezisstenca kombëtare ee goditur tmerrësisht nga okupatori serbo-çetnik të ndihmuar nga bashkëpunëtirët e tyre fadilisto-bujanistë”.- thjesht dyshoj se cilën gazetë jam duke e lexuar!?- e kthej faqen e parë që të ribindëm se vërtet është “Bota sot” e jo “Epoka e Re”!?! Turp i madh për ju e për ne!!

Pritni pak ju sorra krrokatëse e bretkosa kukuritëce:” Kosova, që nga dymbëdhjetë qershori i vitit 1999, është e lirë”- është një rrenë e kulluar dhe një mashtrim ordiner: pas vitit 1999 i keni vrarë dhe i keni zhdukur rreth 1700.- shqiptarë të pafajshëm!!! Janë artikujt e Idriz Zeqirajt, të clit ia keni vra dy pjesëtarë të familjes në oborr, të fshehur pas stogjeve të sanës, në Ilixhe të Pejës!!

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (5)

 

Gazetari i blerë me para të pista, Hasan Hasanramaj, edhe në këtë vzhadim mëson nga fermeri i viçave: Me ndihmëm e tradhtarëve fadilisto-bujanistë!! “Betohem në librin e shenjtë të gjakut shqiptar”!?! Hajriz Demaku e thotë ndryshe: Betojem në Ungjill dhe në Kur’an... mbështetë-përkrahë.

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (6)

 

BESA KOMBËTARE DHE NACINALDEMOKRATIKA SHQIPTARE, është titulli i sotëm nga agazetari i blerë, Hasan Hasnaramaj, ku vijon dërdëllitjet monotone për njëfarë NDSH-je të imagjinuar, të clës Sabri mexhnuni në rolin e Izraelit po ia merr frymën e fundit!!

Sabri mexhnuni e ka mitosë KQZ-në, e cila na ka çregjistrue neve (NDSH-në tonë, me në krye zotin Pash Staka) dhe tash jemi në Gjyktën Kushtetuese!

Kë quen Hasan Hasanramaj “nacionalist”!?! Atëherë shtrohet pyetja se kush ishte Hysen Tërneza që deshi ta vriste Sabri mexhnunin!? Sabri mexhnuni me direktiva të Sigurimit të Tiranës e ka provokuar dhe e ka incizuar Hysen Tërpezën!!

 

AKUZAT DHE PROVOKIMET E SABRI NOVOSELLËS NDAJ HYSE TËRPEZËS (SALI KOLLUDRA DESHI TË SHONTE QË TA VRISTE SABRI NOVOSELLËN?)

 

(Shih për këtë: Mustafë Xhemajli: “HYSEN TËRPEZA-Një legjendë për Kosovësn”, Prishtinë, 2004, f. 162-167)

 

Për të gjitha këto e dallavere tjera të socialistit Sabri mexhnuni, e kam njoftuar në zyrën e tij Bajrush Morinën!?!

Andaj Bajrush Morina e Xhevdet Mazrrekaj, duhet ata përjashtojnë nga redaksia gazetarin e shitur Hasan Hasanramajn, i cili lehtë mund të inkuadrohet në fermën e viçave te “Nëna Naile” në Kllokot!

A e di gazetaruci Hasan Hasanramaj se Bedri Novosella tash quhet Bedri Prishtina?- ngase Mbiemri- Novosella, duhet të përgjigjet për krime ekonomike e politike!!

Andaj, “Ali Baba (lexo:Sabri Novosella) me 20 hajdutët” e me librin e tyre të rremë: “QË HISTORIA TË MOS MBESË NË KURTHIN SERBO-SLLAV-Njëzet autorë për tre librat e Sabri Maxhunit-Novoselës”, Prishtinë, 2011, f. 432; mund të shkojnë në hanë! Ngase në tokën  tonë as në detin tonë unë nuk i lë

(Përse Abdi Baleta është më i keq e më i rrezikshëm se Janullatosi tok me Greqinë?- ngase Janullatosi ka ardhur me veladon si pop grek dhe Greqia ka hallet e veta të brendshme dhe është e vogël e poashtu nuk e ka kolonën e pastë brenda trojeve shqiptare sikur që e ka Baleta spiun i shumëfishtë: Trqinë, Irakun, Iranin, Bashkësinë Islame, Minstrinë e Arsmit e Ministrinë e Kulturës në Kosovë... dhe emblemën e rreme dhe përfide: Një komb, një atdhe, një shtet,- ama në atë “shtet” pa: Dr. Rugëvën, pa Dr. Berishën, pa Institutin e Historsë, pa Nënën Tereze, pa Skënderbeun!!!)

që t’i lëshojnë spirancat!

Abdi Baleta: SFIDAT HISTORIKE NË LIBRAT E SABRI MAXHUNIT-NOVOSELLA

Sabri mexhnuni ia financote Baletës lëpushkën e neveritshme-grindavece “Rimëkëmbja”!

 

Ja grupi i piratëve prej 20 autorësh

 

Ata janë: Dëfrim Cani, Akademik Feti Mhediu, Prof. Dr. Shefqe Hoxha, Prof. Dr. Hajrullah Gorani[1], Andi Baleta, politikolog, Prof. Dr. Elmas Leci, Uran Butka, historian, Driton Dibra, historian, Prof. Dr. Emin Kabashi, Prof. Dr. Resmije Kryeziu, Brikena BOGDO, Murteza Xajë Nura, shkrimtar-publicist (oshnar-pijanec!!), Ing. Leonard Sinani, Ramadan Rexhepi, Gani Dili, Ahmet Morina, Muharrem Musliu, Behxhet Thaçi, Ylli Morina, jurist, Rexhep Krasniqi, Ramazan Dervishi- që të gjithëve tok, ju mori  duhmë çervishi!

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (8)

 

“Në Skënderaj ishte tubuar një masë e madhe e popullsisë vendase, e cila priti dhe përshëndeti me ovacione hyrjen e tyre në qytetin e Skënderja(t). Të pranishëmve iu drektua prof. Ymer Berisha, i cli, me një përshkrim të siruatës politike dhe ushtarake në Kosovë dhe gjetiu në trojet shqiptare, i informoi të pranishmit. Fjalët e tij ishin të zjarrta dhe plot vetëbesim në fitoren përfundimtare, ato përcilleshin me ovacione dhe refale armësh nga entuziazmi dhe besimi. Vrtetë ky takim me popullatën vedase pothuajse u shndërrua në një të kremte të madhe popullore.”- Ku i ke fusnotat ta marroftë Zoti fëtyrën!?- ke merrë ti vetë pjesë, Sabri mexhnuni apo Abdi duduku!? Me “ovacione e rafale armësh”!?- çfarë fitore po kremtohej ende pa e filluar luftën!?!

“Të gjithë këta, të shpërndarë në të katër anët e Drenicës, në popull ligjëronin për idealet e shenjta,  për qëllimet dhe objektivat e popullit shqiptar në përgjithësi, sikurse të gjithë popujt e tjerë e donte lirinë dhe bashkimin kombëtar”- me kryetar a mbret Donkishot Beletën e me guvernator Sabri Sanço Pançon!! Ama tash me Kosovën si një Autonomi nën Sulltanin Taip Er Dogani!!

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (9)

 

“Besa kombëtare”- bartëse e rezistencës për bashkim kombëtar

 

Hasan Hasanramaj një gazetar i blerë nga banda turkoshake e Partisë e Rimëkëmbjes Kombëtare, e cila kaherë qe margjnalizuar për shkak të parnëdësisë dhe përçarjes së saj, me në krye turkoshakët: Abdi Baleta, Eshref Ymeri, Hysabedin Feraj, Sabri Novosella... në këtë vazhdim, fshehin narratorit “pseësmarrës” ngase me siguri atëherë ende s’ka le ose ka qenë fëmijë!?

Por lexuesi i  vëmnedshëm me rreshtash e zbulon “nacionalistin” Sabri dhe përmallimin e tij për Nënën Naile, e cila pa mëdyshje se ka qenë një nënë e mirë si shumica e nenave tona, por një analfabete pa veprmtari shoqërore dhe me burrin e saj kriminel! Babai i Sabriut e ka mbytur njerun dhe e ka vuajtur dënimin me burg në Nish! Ka vdekur në hajat të xhamisë, i braktisur prej vetë shtëpisë!

E tash Sabriu po loz twist si endesheist!! Prishësi i NDSH-së, shkatërraçi i NDSH-së!

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (10)

 

Të jesh pjesëmarrës i kuvendeve shqiptare – ishste mburrje dhe kënaqësi

 

Edhe në këtë pjesë, narratori është jetim-anonim!?! “unë dhe Abid Restelca”!?!

“Ishste ngritur aty afër në një shtyllë shumë të lartë flamuri i kombit, pa yllin pesëcepësh në mes, vetëm të shikoje sa madhështor dhe krenar dukej duke u valvitur i lirshëm në qiellin e Kosovës kreshtike”.- ky reportazh në hava, asnjë lidhje me realitetin s’ka!! Pse? Aty afër ku po mbahej Kuvendi ilegal, nuk mund të theksohej flamuri sinjalizues për armikun!?!

Dhe në kohën e sotme kur sivëllai jua, Shefqet Krasniqi, propozon që flamurit tonë kombëtar t’i shtohet fjalia turko-arabe: “Lailahe Ilallah”- e ji turkoshakët dyfëtyrsha e 40 këmbsha, nuk reagoni, ne e dimë mirëfilli se kah pretendoni të na çoni!!

Sabri mexhnuni e di se sa rrinim në banesë te Abdi Baleta vinte posta e Irakut dhe e Iranit, e zrafat Baleta i lënte anash: pse nuk na i lexonte ato “mesazhe” si shokë që ishim, apo ju dy i hapnit kur dilja unë, dhe i numëronit dollarët!?!

Sabri Maxhuni po pëlcet që të bëhet deputet!

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (12)

 

Konservatorët me gratë e veta analfabete “mburren” edhe për emancipin e guas, dhe përmendin vetëm Merije Shllakun- në shumës!

Hyzmeqarë të kujt jeni ju sot!?- ju nuk jeni anëtarë të NDSH-së ku jam unë, me krytera zotin Pashk Staka, ku në hamam jeni!? Shkatërraçët e NDSH-së shkruajnë për kinse “NDSH-në”- duke mashtruar opinionin në mes të ditës me diell! Turp e marre.

“Veprime për keqarddhje, por edhe kjo ishte pjesë e proceseve të cilat ndodhnin në truallin shqiptar, ku kishte arritur që ta shtrinte ndikimin edge dreqi edhe i biri dreqit”:- pikërisht ju jeni duke shkruar për vetëveten, ngase ju  jeni dreqër e bijtë e dreqit sot!!!

“Bindjet e tyre properëndimore...”- e përese ju sot jeni prolindorë!?!

Tok me ata që gazetën e vet “Bota sot” e bërën kapuç me mëngë!?! Duke i qitur në Pazar edhe ato merita, për çka gazetarët tanë sot hanë dhe!!!

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (13)

 

Sot (menduam) paska përfunduar fejtoni i gazetarit të shitur për një grusht kacidhesh. Poj jo, kanë tarrua ta shënëjnë-vijon-

Në këtë pjesë të fejtonit vetëmburrës, banda nuk na tregoi se në cilën degë të NDSH-së janë aktivë, dhe  sa paguajnë anëtarësi!? Ku e kanë selinë!? Ata faqezezë nuk janë në NDSH-në tonë, me kryetari zotin Pashk Staka, pinjoll i Dinastisë të Stakajve. Ata janë vetëlavdaçë dhe përçarës e përgojues!!!

Në këtë pjesë përfundimtare flitet vetëm për Marije Shllakun, të cilën po këta do ta denonconin e do ta vrisnin, sikkur që kanë denoncuar dhe kanë vra e kanë zhdukur rreth 1700 veta pas çlirimit 1999!!

Dhe në kohën kur 44 milionerë e udhëheqin Kosovën, këta menjelehtë deklarojnë se pikërisht tash po realizohen idealet e Marije Shllakut, Gjon Serreçit, Ymer Berishës, Skënder Rizës...!!! Kur NDSH-ja po shuhet me fajin e Sabri mexhnunit, përçarësit më të poshtër enverist-stalinist-turkoshak!!!

Lakejtë e shpallin Sabri mexhnunin: historian, eseist, analist, i cili u rrit dhe u plak burgjeve!!! O Hasan Hasanramaj! O rrej për tokë e mos rrej përhava! Sabriu ka qenë i dënuar me 9 vjet. Pra, nuk është e vërtetë se na qenkësh plakur burgjeve!?

Hasan ziu na flet për emancipin e grave, Ndërkohë që Sabriu e rrahte guran e vet, Safeten, për hiç gjë dhe e bënte për spital! Tash po flitet se edhe i ka qitur oratake dhe e mbanë ilegale te Nënëa Naile brenda në xhami, e cila po i bëka hyzmet xhamisë (dhe Sabrisë) si hazreti Mejremja!? Pra,  Sabri mexhnuni ende nuk qenka pllakur, o Hasan ahmaku!?- i shitur për ca kacidhe!

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (14)

 

Marije Shllakun e quajnë- femër! Në vend të Luftëtare e Lirisë! Heroinë!

Elaboruar=përimtuar. Jashanicë e Ultë=Jashanicë e Poshtme.

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (15)

 

“Fati i femrës shqiptare ishte dhe është i lidhur me fatin e kombit”

 

Nuk thuhet “fermrës”, o i pamned: grua, vashë (vajzë, gocë, cucë); përgjithësisht e në veçanti nuk thuhet kur është fjala për heroinën Marije Shllaku!

“Në vazhdim na rrëfeu nacionalisti Sabri Maxhuni,,,”- o gazetar i djallit, mos ke shkuar në bajë pa pagesë, për të marrë shënime historike nga ferma e viçave!? Po Sabri mexhnuni gazetën “Bota sot” e ka qujatur “Borba”!?- pikërisht për këtë edhe janë vra kolegët tu, e ti po del armik vrasës i sërishëm, i dyfishtë!?!

Hasan Hasanramaj me tru trumcaku! Përse Sabri mexhnuni “nacionalist” ra në konflikt me mua Kadri Manin, me Hysen Tërpezën, me Ibrahim Rugovën, me Sali Berishën... Qe sa herë që zë faqe e faqe me gënjeshtrat tua prej Nastradin Hoxhës!?- një ditë ke me thënë se edhe gomari fluturon!

Unë i njoh të bijtë e Rifat Berishës, Muhameri arkitekt dhe Ylberi mjek: unë do të bisedoj me ta dhe ata do t’i lexojnë shkrimet tua më armiqësore, më përçarëse?

I pakurrizori Sabri mexhnuni është me Thaçin, i cli e ka varrosur Fadilin me nderime dhe ka  deklaruar se UÇK-ja ka qenë vazhdimësi e lufëts parzizane!?- çfarë historie po bëni, or bijtë e mjerimit!?- turkoshakët, naconalistë!? Po unë në vendin tënd po të  shihja ëndërra kaq çapraze, do ta varja veten! O gazetar i pafëtyrë dhe i pacipë!!

Për shtazë themi mashkull-femër, jo për njerëz!! Kush ta ka mësuar gazetarinë!? Po  historinë!? Ti gazetar i pakurrizor tok me bosin tënd që të ka mitos e të ka sakatos: kur do të shkoni në Qabe!?- të bëheni haxhinjë!? Më bëhet sikur po jua shoh kapelat tekie të bardha ose me lara, sikur lopët meleze!!

Dilni ju dy përpara teatrit e shitni fara kungusht e fara luledielli!!

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (16)

 

“Ppopulli shqiptar të zhvilloi luftë për bashkimin e  trojeve shqiptare”

 

Vetë titulli është gabim- zhvillojë. Tendenciozët kur e përmendin marrëveshjene e Mukjes, nuk e përmendin edhe marrëveshjen e Osllos!?- ngase këtu tradhtari del Adem Demaçi, “heroi” juaj!! Me sa kute matni ju, elemntë tolovitës! Preferonin=parapëlqenin.

“Gjon Serreqi ka linddur  më 11 qershor të vitit”- të cilit vit!?!

 

Gjatë viteve të robërisë komuniste, te bijtë bastadë endesheiste! (17)

 

Shyqyr Zotit që paka amarrë fund fejtoni i kurrqyshëm tendencioz i duetit Hasan Hasanramaj & Sabri Maxhini Novosella me në krye heronjtë e tyre Abdi Baletën dhe Adem Demaçin!!

Kjo u pa sheshit kur denoncohet Mrrëveshja e Mukjes, por nuk denoncohet edhe Marveshja e Osllos!!

Këta dy demagogë e keqpërdorën gazetën “Bota sot” ku paraqitën të pavërtetaa historike, në pamje të parë në interes të NDSH-së, por kjo është një mashtrim optik, ata janë kudërshtarët dhe armiqtë më të zinjë të NDSH-së.

Në këtë pjesë flasin për Aziz  Zhilivodën, Adem Vocën, Kolë Parubin. Patriot=atdhetar.

Nënteksti është: jep shënjën kah nacionalizmi- properëendimi dhe ik kah socializmi-prolindor!!

Këta janë devalvuesit e çdo vlere.

Dhe letrat (regjistrat) me pyetje nga i madhi Murat Jashari nga Orizare e Maqedonisë, drejtuar “aparatçikëve-uçëkëistë” të vetëshpallur: Azem Sylës, Fatmir Limajt e Xhavit Halitit, ne po jua drejtojmë edhe në adresat tuaja: Adem Demaçit, Abdi Baletës, Agim Gjakovës, Agim Sylejmani, Bashkim Avdullahut, Arta Dades, Hydajet Hysenit, Selatin e Sabri Novosellës, Nuhi Bytyçit, Paskal Milos, Rexhep Qosjes, Rexhep Mmeidanit, Hasan Hasanrama e të tjerë harama; duke  filluar nga vrasja e Adem Jashari me  familje e tutje e tehu:

Murat Jashari,  510  pyetje Xhavit Halitit

Vëllai i Ismet Jasharit, komandant “Kumanova”, Murat Jashari, pas një letre publike, ku ia parashtroi 372 pyetje deputetit të PDK-së, Fatmir Limaj, tani del me letrën e tij të re, ku i parashtron 510 pyetje deputetit tjetër të PDK-së, Xhavit Haliti.
Jashari, në këtë letër, shkruan se, këto pyetje janë vetëm 5 % e të bëmave, siç thotë ai, “tuaja (duke iu referuar deputetit Haliti) & Co”.

Më poshtë, mund ta gjeni letrën me 510 pyetjet e Murat Jasharit, drejtuar deputetit Haliti.

*Shënim: Letra është e palekturuar dhe e pandryshuar!

Për Xhavit Halitin dhe mediave të shkruara dhe ato elektronike në gjuhën shqipe.

Letra Nr.5

Le ta quajmë edhe këtë: Letër e shenjtë!

„shkrime-kujtime-testament“

Fundi i vitit 1985 dhe fillim viti 1986 bëri një dimër shumë i madhë. Në një prej atyre mbasditeve m’u lajmëru Rrusta (Mustafa Xhemajli) dhe më tha: “Nji shok i Organizatës ka mbërij në Itali dhe duhet të shkosh patjetër me e marrë. Të lutem, gjejë disa pasaporta të moshës 28-35 vjeçarë”, dhe më dha adresën dhe nji numër telefoni fiks.

I telefonova Rashit Rashitit dhe Selim Sejdinit dhe u tregova se sonte na duhet të udhëtonim gjatë, për të kryer një detyrë të Lëvizjes.

Mirëpo, Unë e Rashiti nuk i kishim veturat të përgatitura teknikisht për këtë dimër aq të ashpër, ndërsa Selimi nuk kish fare veturë. Shkuam në Aeroport të Cyhrit e muarëm një veturë Rentakard (me qera). Paguajtëm nja 380 fr zviceriane dhe u nisëm.

Mbërritëm në Chiasso, te pika e fundit e karburantit që është. Pijtëm nga nji kafe. Rashitit i dhashë adresën dhe numrin e telefonit dhe ata të dy u nisën. Unë mbeta aty, jo se nuk kisha pasaportë, por më tha Rrusta të mos rrezikoja. Po prisja të ktheheshin. Mbas 3-4 orëve mbërrinën. Pimë kafe dhe nga nji sendviç dhe u nisëm.

Udhtari i ri, që ata sollën me vete, ishte i moshës time, por nji çik ma i rritur. Kishte nji mantil e nji “shapkë“ të „zhelezniçkëve”, si të atyre që presin trenat dhe u japin lejen me u nisë. Emrin ia mësova rrugës. Më quajnë Zeka, më tha, dhe unë nuk e zgjata më tepër edhe pse e pash që ishte pseudonim.

Aty afër mëngjezit mbëritëm në Richtersëil, kantoni i Cyhrit, kurse Rashiti shkoi me e çue veturën aty ku e morëm, kurse Selimi ka qenë me banim afër meje. Me një fjalaë, ata shkuan të dytë, ndërsa Zeka ndejtë me mue.

Unë kisha një dhomë e nji Sallon. Gruaja u zgjua nga gjumi dhe na bëri mëngjezin dhe, pasi e konsumuam atë, ramë për gjumë. Ramë që të dy në sallon.

Qëndruma në shtëpinë time nja katër ditë dhe në ditën e pestë e çova te Rrusta e Muhameti, (Mustafë Xhemajli e Emrush Xhemajli), në Biel/Bienne.

Në Celulën e OMLK-së kisha dy shokë, Jonuz Musliu dhe Hajrush Ramabaja. Ata në fund viti shkuan për në vendlindje dhe nuk u këthyen më. Jonuzin në fillim të shkurtit 1986 e arrestuan.

Më ra në hise që në Celulë të jem me Ismetin, (Gafur Elshani), dhe Zekën, (Xhavit Haliti).

Ndoshta dikush mund të na thotë se është vonë me ba këto pyetje, por populli thotë: Ma mirë vonë, se kurrë.

Meqenëse na ka pasë bashkuar Programi i LPK-së, (për popull, çlirim e Atdhe), po filloj me pyet z. Xhavit Haliti, Nënkryetar i Parlamentit të Kosovo*1244:

1. Si munde të arratiseshe nga burgu i sigurisë së lartë pa të hy as nji gjamb në kambë, si askush deri atëherë?

2. Kush të paralajmëroi se kanë filluar arrestimet?

3. Arrestimi filloi më 3 Nëntor 1985, apo...?

4. Ku ishe më 3 Nëntor 1985?

5. A e din se si erdhi deri te dekonspirimi i radhëve të organizuara të OMLK-së dhe nga kush ka filluar ai?

6. Kush ka qenë ai person në udhëheqje të OMLK-së, që mbante pseudonimin „Baca“?

7. Po personi me pseudonimin „Elezi“, kush ka qenë?

8. Tashmë është bërë e ditun se Sabri Novosella pat marrë prej shtetit shqiptar të Enver Hoxhës gjithësejt 2’ 000.000.- Dollarë, që sot bëjnë 20. 000.000 Dollarë. A e ke ditë më herët këtë fakt?

9. Elezi, vjen në Zvicër në fund të gushtit 1985 për të bërë koordinimin me degën e OMLK-së, apo jo?

10. A ke qenë në dijeni për këtë lëvizje të Elezit (Elmi Reçica)?

11. Në këtë periudhë që vjen Elezi, Sabri Novosella a e kish ndërprerë aktivitetin e Organizatës? Po këtë a e dije?

12. Dokumentet e Organizatës ruheshin te nji puntor në Bulle, kanton të Fribourgut, a po jo?

13. Unë kam qenë ai që luaja rolin e shoferit, a po jo?

14. Rrusta, Muhameti, I.Kelmendi e… , duke e mësuar të vërtetën se shteti shqiptar po jipka dollarë, atëherë i japin Elezit listën me emrat e shokëve të organizuar, a po jo?

15. Më 9 Shtator 1985, ora 18.00, Elezi niset me trenin Cyhri-Vjenë, a po jo?

16. Se me cilin punonjës të Ambasadës së Shqipërisë është takuar Elezi në Vjenë, besoj se e din, a po jo?

17. Këta të gjorë kishin, duke kujtuar se Enver Hoxha nuk ishte më në mesin e të gjallëve, menduan se pushtetit në Shqipëri po i hyjnë shërbimet antikombëtare edhe nëpër ambasada. A është kështu?

18. Njësoj si te Qeveria e Kosovës dhe në bashkëqeverisje në IRJM, a është kështu?

19. A ju ka raportuar Elezi, (Elmi Reçica), në Bazë për këtë?

20. Antarësinë CHF 100.- si antar që isha i OMLK-së, ta dorzojsha për çdo muaj, a po jo?

21. Sa antarë të OMLK-së ka pasur celula jonë?

22. Sa CHF i grumbullojshe gjithësejt në një muaj ?

23. Po në vit ?

24. Në një emision të KTV, kur të pyetën për kapitalin e bërë mbas lufte, pate thënë se ke kursyer gjatë qëndrimit në Zvicër. Si munde me bë pare në Zvicër, ndërkohë që ty vetëm dy orë ke punuar dhe aspak më shumë? A është kështu?

25. Kujt ja dorëzoje dhe kujt i ke dhënë raport për antarësinë që grumbullojshe?

26. Mbledhja e Përgjithshme e OMLK-së u mbajt në Dorf str.53, Richtersëil kanton Cyhri, në banesën time, a po jo ?

27. Kjo qe Mbledhja e fundit e OMLK-së, e cila solli shuarjen e aktivitetit të Organizatës, a po jo?

28. Synimi i yt, a ka qenë me hyp në maje të piramidës? A mund të shprehesh sinqerisht, nëse e ke atë?

29. Kush të shtynte ose kush të bënte presion ta arrije këtë qëllim?

30. A ke bashkpunuar me shërbimet e huaja? Po tash a vijon me bashkpunue me ato shërbime inteligjente?

31. Po me shërbime inteligjente slave a bashkpunon?

32. Flitet se ke bashkpunuar dhe bashkpunon edhe me KGB-në. Kush të vuri në kontakt me KGB?

33. Ke bashkëpunuar dhe bashkëpunon me Goran Staniskovski i (Kumanovës) i Shërbimit DBK të IRJM, a po jo?

34. Thonë se je Oficerë i lartë i atij shërbimi, a qëndron?

35. A mund të na tregosh se çfarë grade ke?

36. Kushë të vuri në kontakt me DBK-në?

37. Më 16 Dhjetor (e premte) 1988, në Manedorf të Kantonit të Cyhrit, ishe pacient në Klinikën Neuropsichihatrike, a është kështu?

38. Si shef që të kisha në Celulë të OMLK-së, të rapoertova se dje një bashkëvendas e kam nisur për Kumanovë me nji kofer libra, gazeta Zëri i Kosovës dhe kaseta me inçizime të emisionit të Radios që u emitohej në çdo të diel në Cyhri, që emrin e kishte emisioni Radio Zëri i Kosovës. A është kështu?

39. T’i dhashë emrat se tek kush kanë me mbëritë materialet, kush kish me i shpërnda, a është kështu?

40. Më 19 Prill (e mërkur) 1989 fillonë arrestimi i atyre emrave që unë t’i dhashë në Manedorf, dhe ata ishin: vëllau i im Xhemal Jashari (Orizare-Kumanovë), Haxhi Maliqi Likovë-(Kumanovë), Fuat Jashari (Orizare-Kumanovë), Fadil Uka (Podujevë), Die Uka (Podujevë), Haki Rexhepi (Hajvali), Nazmi Musa (Gjilan), Destan Ajdini dënohet në mungesë, Sabile Maliqi (Prishtinë) e shumë të tjerë. A është kështu?

41. Kush na i dekonspiroi këta emna që unë t’i tregova në mirëbesim si kryetar që të kishim, në datën 16 dhjetor 1988, në Manedorf?

42. Pse duhej të arrestoheshin, apo ngaqë e dojshin Kosovën ma shumë se vehten?

43. Cilin person e dojshe dhe e don ti?

44. A e ke ditur se Hajdin Sejdiu sëbashku me Tahir Zemaj kanë qenë në Kosovë në burg për drogë?

45. A e ke ditur se Mira Markoviçi (gruaja e Millosheviçit) ka intervenu me i liru nga burgu ?

46. Pse atëhere Hajdin Sejdiun e çove në Shqipëri, duke i bërë edhe shoqëri?

47. Cili ishte qëllimi që Hajdin Sejdinë e takove me presidentin Ramiz Alia?

48. Pse nuk i tregove se ky Hajdini është UDB-ash?

49. Si mundët ta realizonit që në fillimet e viteve ’90 t’i sulen Shqipërisë gjithë horrat, kodoshat e dilinxhitë e Kosovës?

50. Shaip Latifin e LDK-së, në diasporë, a e ke pasë shok dhe ç’u lidhte?

51 Ky Shaipi i LDK-ja ka dërgu 300 automatikë në Shqipëri për Sali Berishën (PDSH), për me e marrë pushtetin me dhunë, a është kështu?

52. A mund të na tregosh kohën kur i dërgoi, si i dërgoi dhe a ke qenë edhe ti në këtë projekt?

53. E gjithë LDK-ja ka qenë për këtë qëllim, si në diasporë ashtu edhe në Kosovë, a është kështu dhe a e dije këtë?

54. Në fillim të prillit 1994 Kryesia e LPK-së vendosi që tre anëtarë të sajë t’i caktojë të infiltrojnë në radhët e UDB-së, qoftë edhe si gjoja bashkpuntorë të saj, për të marrë informacionin në kohë dhe për t’i paraprirë së keqes, a është kështu?

55. Kush qe ai person që ta propozoi Ty këtë ?

56. Po ti, cilët persona i propozove?

57. Prej atëherë e deri tash, si i keni raportet ju tre bashkëpuntorët e UDB-s nga radhët e LPK-së, me njani-tjetrin dhe UDB-në ?

58. Sa ton informata i keni dhënë UDB-s ?

59. Me çka të shpërblejshin?

60. Sa shqiptarë ke rekrutuar për UDB-në?

61. Sa herë në muaj u takoheshe me oficerët e UDB-së?

62. Në cili qytet të Zvicrës u takoheshit?

63. Po në Europë në cilët shtete e qytete u takojshit?

64. Për takimet dhe bisedat që kishit me oficerët e UDB-s, a raportojshe në Kryesi të LPK-së dhe a ka dokumenta për këto raportime?

65. Cili oficer i UDB-së të ka përgatitur se si me arrit në krye të LPK-së?

66. Çfarë të lidh me Fatos Nanon?

67. Ti dhe Fatosi a kini të njëjtin UDB-ash që u komandon?

68. Në gradë, cili është më i naltë, Fatosi apo Ti?

69. Përveç që je në shërbim të UDB, KGB, shërbimit francez, atij italiane dhe atij maqedon, edhe cilave Shërbimeve të tjera u shërben?

70. A ke ndonji komandant që është mik i shqiptarëve?

71. A ke bë analizën e ADN-së, dhe nëse e ke bërë, cilit popull i takon?

72. Nëse e ke bërë AND-në, ballkanas është ai popull?

73. Me siguri shqiptar nuk është, apo jo?

74. Antarët e vërtetë të Shtabit Qendror të UÇK-së (brenda në Kosovë) nuk i ke njohur. A është kështu?

75. Ke njohur vetëm Nait Hasanin, a po jo?

76. Për me i njoh ata antarë të shtabit dhe me i burgos e me i vra, si e shfrytëzove naivitetin e Naitit?

77. A është e vërtetë që je ti ai, i cili i dërgove nga Zvicra Naitit Telefona Paeger, a është kështu?

78. Dhe Naiti ua shpërndajti antarëve të Shtabit Qendror të UÇK-së këta Telefona Paeger, apo jo?

79. UDB i përcjellke se ku po lipen numrat dhe shumica e Antarëve ranë në burg dhe disa u vranë, a është kështu?

80. Kushë ta dha këtë ide?

81. Sa kushtuan gjithë Telefonat Paeger?

82. Ku i blejte Telefonat Paeger?

83. Kushë i kodoi Telefonat Paeger?

84. A e di këtë kurth Nait Hasani dhe të tjerët çka kanë mbetur gjallë?

85. Qëllimi i yt dhe i komandantit tënd ka qenë që të likuidohen anëtart e Shtabit Qendror, a është kështu?

86. PSE?

87. Për arësye se nuk mundeshit ndyshe me e marrë nën kontroll lëvizjen e armatosur në Kosovë, a është kështu?

88. Ju dojshit t’i likuidonit ose të paktën ta shmangnit Shtabin e vërtetë Qëndror në Kosovë ngaqë ata ishin atdhetarë, idealistë shqiptarë që dojshin bashkimin me shtetin amë, a është kështu?

89. I vetmi që mbeti gjallë ishte Ilir Konushevci, Shefi i Logjistikës, a është kështu? Të tjerët që nuk mundët me i vra i manipuluat deri këto vite, apo jo?

90. Më 9 Maj (e shtunë) 1998, a je ti që përgadite vrasjen e Mërgimit, a është kështu?

91. Cili ka qenë Roli i Sokol Bashotës në këto burgosje e vrasje?

92. Rexhep Selimi doli ma intelegjent se ju e padronat tuaj, a është kështu?

93. A të lajmërova se Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala ishin të kindnapuar dhe po mbaheshin në Burgun e Kleçkës, pse nuk reagove që t’i lirojnë ?

94. A mos është edhe për këta të dy realizimi vendimeve të Marrëveshjes së Crans Montanës?

95. Sëpaku, sa për fillim, tregonju familjarëve ku i kanë eshtrat Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala?

96. Mos vallë edhe trupat e tyre janë djegur në Furrë të Kleçkës?

97. Një gjë duhet ta dini mirë ju të ish-Drejtorisë Politike, tani Kryesia e PDK-së, një ditë do të vijë momenti kur KRIMI juaj do të bëhet i njohtun. Nuk do të jetë e largët ajo ditë që kjo Faturë ka me ju trokitun te dera! A po më ndini?

98. Më 10 Mars (e martë) 1998 kanë ardhë me linjën ajrore Cyhri-Tiranë, vëllau im (Ismet Jashari) me Fatmir Limaj dhe Haxhi Shala, ndërsa unë nëpërmjet tokës mbërrina në Tiranë më 12 Mars (e enjte) 1998, dhe të pyeta ti Zekë se ku mundem me e taku vëllaun. Dhe Ti më the : Ismetin nuk ke më për ta parë. Doli fjala jote. Bravo! A është kështu ?

99. Të pyeta se pse nuk kanë shku shokët me i ndihmu Adem Jasharit. U përgjygje shkurt : Ne i kemi thënë me u largu, por ai ka dashtë me pijë çaj. A është kështu ?

100. Mbasi u likuidue Shtabi Qendror, kush u dha urdhër të formonit Shtab të Përgjithshëm?

101. Sa vetë ishit në Mbledhjen Konstituive ?

102. Ku u mbajt kjo Mbledhje dhe kur ?

103. Në atë Mbledhje a ishin Jakup Krasniqi dhe Fatmir Limaj?

104. Po Sulejman Selimi e Sami Lushtaku a ishin në atë Mbledhje?

105. Po prej Zonës Operative të Llapit a ftuat ndokend ?

106. A e ftuat Ramush Haradinaj?

107. Kush propozoi dhe cilin propozoi secili nga ata që propozuan?

108. Bëhet fjalë sipas Marrëveshjes në Crans Montana të Zvicrës, që e mbajtët më 28 Qershor 1998, besoj se më kupton drejt?

109. Këtë takim a e organizojë Fatos Nano, apo kush tjetër?

110. Në atë takim ishin edhe Bardhyl Mahmuti, Ramadan Avdiu dhe Bilall Sherifi, a po jo?

111. Richard Hollbruk ofroi Dokumentin me 5 kërkesa, a po jo?

112. A janë këto 5 kërkesat (për mos me thanë urdhërat) që u paraqiti Hollbruk: 1.Të njihet I.Rugova si

lider i Kosovës. 2. Të hiqen Zonat Operative. 3. LPK-ja mos të jetë krah politik i UÇK-së. 4. Në teren, në Shtabe lokale të Zonave, atje ku ka kuadro drejtuese të LPK-së, të largohen në një mënyrë ose në një tjetër dhe 5. Të gjithë ata idealistë, vetëm pse nderonin me grusht etiketoheshin enveristë, ndaj duhej që të largohen nga radhët e UÇK-së, pasi do na prishin punë duke kërkuar bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. A është kështu? Dhe ju nuk e kundërshtuat asnjeni, apo jo?

113. Platforma politiko-ushtarake e Shtabit Qendror UÇK-së kishte 5 Zona Operative, a po jo?

114. Zona Operative Nr.1 Kosova, ZO Nr.2 IRJM, ZO Nr.3 Kosova Lindore, ZO Nr.4 Malësia e Madhe (në mal të Zi) dhe ZO Nr.5 Korshumlia, a është kështu?

115. Shtabi Qendror kishte në program bashkimin e gjithë popullit shqiptar të të 5 Zonave Operative të mësipërme dhe gjithë subjektet politike e ushtarake të tyre me bë luftë popullore çlirimtare, nën një udhëheqje të vetme, a është kështu?

116. Mirëpo, në Mbledhje të Përgjithshme të LPK, pas kësaj nuk flitej më për gjithë trojet e mësipërme. A është kështu?

117. A e dinit se LPK e pat formuar mekanizmin çlirimtar, pra UÇK-në?

118. A e dinit se LPK pat formuar edhe Fondin e shenjtë „Vendlindja Thërret“ për UÇK për të 5 Zonat Operative?

119. Pse ja muarët këtë të drejtë nënës biologjike LPK-së për ta rritur e forcuar UÇK, duke e larguar nga udhëheqja politike e asaj lufte dhe e asaj ushtrie? Cili ishte qëllimi juaj?

120 Pse nuk e bashkuat popullin, subjektet politike e ushtarake të të gjithë atyre trevave të mësipërme, por filluat ndasitë?

121. Ke qenë i gjithëçkafit, edhe i Logjistikës, a po?

122. A e din se sa ushtarë lirie janë vrarë për mungesë municionit, i cili faktikisht nuk mungonte pasi paret u ishin dhanë?

123. Ke qenë në Shqipëri edhe kryetar i Fondit « Vendlindja Thërret », a po jo?

124. Kryesia e LPK-së pat emruar për këtë përgjegjësi Halil Selimin e Ramiz Lladrovcin, a është kështu?

125. Ndërkohë që ishin caktuar Halili dhe Ramizi, çka dojshe ti që i pranojshe çantat me Dollarë, DM, CHF etj? Kush i adresontë këta korjerët me kësoj çanta të vijshin veç te ju, kur dihej se ku duhej me u paraqit në Tiranë?

8

126. A i ke dhënë raport ndokujt institucioni të LPK apo të UÇK për ato çanta me pare ?

127. Nëse jo, Pse jo ?

128. Në Qershor të vitit 1986 jemi pas përbetuar ti e unë te Kampi i Aarauit, a është kështu ?

129. A jemi betuar se do punojmë veç për popull e Atdhe, dhe aspak për interesa individuale, a është kështu ?

130. Në çfarë gjendje sociale është populli dhe në çfarë gjendje sociale je ti? A ke dallim ti dhe Drejtoria Politike me popullin dhe ne menyre te veçantë me ish luftëtarët e thjeshtë të UÇK përsa i përket mirëqenies ekonomike ? Dhe sa i thellë është ky dallim ?

131. Pse pra na ke gënjyer neve, shokëve të Lëvizjes dhe pse ia ke pas me hile gjithë popullit? Kush është tradhëtari në këtë mes: Ti dhe Drejtotia Politike apo antarët e thjeshtë të LPK e LKÇK dhe ushtarët e thjeshtë të UÇK?

132. Edhe Muamar Ell Gadafi kështu si ti me kompaninë tënde (udhëheqja aktuale e PDK) ishte pasuruar, a është kështu ?

133. A e ke parë se si e pat Gadafi fundin e jetës ?

134. Kështu përfundojnë të gjithë mafitë e diktatorët, a është kështu?

135. Programin e LPK-së e hudhët si pa vlerë, a po jo?

136. Po Betimin e ushtarëve të UÇK-së pse e shkelët?

137. Pse i vratë për së dyti herë dëshmorët me shkeljen e betimit?

138. Ju anëtarët e Drejtorisë Politike, të identifikuar edhe antarë të SHP të UÇK-së, që e shporrët Adem Demaçin në momentin më kritik të Kosovës, çfarë ndjenjash kombëtare kini, përderisa nuk ngjasoni me luftëtarët e thjeshtë të UÇK-së?

139. Ju anëtarët e Drejtorisë Politike keni bërë analizat e ADN-së?

140. Cilit popull i takoni?

141. Shqiptar jo, a është kështu?

142. Cila dorë tradhtare shkrepi mbi Agim Bajramin, Sali Çekun, Agim Ramadanin, Tonin, Micin, e… ?

143. Për Marrëveshjen e Crans Montana të Zvicrës a e keni informuar, kur e kini informuar dhe çfarë i keni thënë secilit veç e veç : Jakup Krasniqit, Fatmir Limaj, Sami Lushtakut, Ramush Haradinaj, Gani Krasniqit, Remit, Shukri Buja, Zafir Berisha, Haxhi Shala, nëse i keni informuar ?

144. Në janar 2000, isha me vëllaun Xhemal dhe u takuam me ty Zekë, para Hotel Grandit në Prishtinë, a po jo ?

145. Më the të rrijë në Kosovë dhe po ma siguron një dhomë në Hotel Grand, a ishte kështu?

146. Unë të thashë, kamë familjen time dhe të Ismetit në Zvicër dhe nuk kemi pasur kohë ti krijojmë kushtet me u këthye, nuk kemi asnjë dhomë banimi, a është kështu?

147. Të thashë se puna na ka mbetur në gjysëm, me ndërprerjen e luftës çlirimtare, a është kështu?

148. Të thashë se unë jamë betuar e përbetuar dhe nuk tradhëtoj betimin për asnji çmim, a po jo?

149. Të thashë se nuk mund me i ra hasha betimit, ngaqë jam i fjalës e i besës, a është kështu?

150. Tëthashë se, neve shokëve të LPK-së na ka bashkuar Programi i saj Politik, e ai Program akoma nuk është realizuar, a ka qenë kështu?

151. Ti e Bilall Sherifi rrini e bëni qejfë në Hotel Grand, të thashë, se kjo paska qenë andra e juaj, a ka qenë kështu?

152. Në Zonën Operative Nr.2 dhe në Zonën Operative Nr.3 pati luftë çlirimtare, a është kështu?

153. Kush u pengoi që asnjë gotë ujë mos me ju dërgu ushtarëve të lirisë në ato dy zona gjatë viteve 2000-2001? Kush u urdhnoi me kriju atë Këshillin Politik për UÇPMB-në me në krye Jonuz Mysliun? Sa herë shkut dhe kush shkoi prej juve të ish Drejtorisë Politikë të UÇK me bisedu me komandantët e zonave të UÇPMB për me i bind të ndalnin luftën?

154. Sa bodigarda i ke ti Zekë dhe nga sa kanë antarët e tjerë të Drejtorisë Politike?

155. Prej kujt frigoheni dhe pse frigoheni nëse e ndjeni veten të ndershëm, sikundër mbureni nëpër televizona?

156. Për derisa mbani badigarda, do të thotë se nuk e jetoni jetën të lirë? Do të thotë se krimet dhe tradhëtitë që i kini ba këtij populli u dalin e u frigojnë edhe në gjumë, apo jo?

157. Ke vizituar ndonjiherë familjet e Jusuf e Bardhosh Gërvallës?

158. Po të Kadri Zekës?

159. Jusufi, Kadriu e Bardhoshi kanë qenë me mendje, shpirt e zemër për popull e atdhe, a është kështu?

160. Po ti a ke qenë me idetë dhe për idetë e tyne?

161. Apo për pushtet e pasuri personale?

162. Në Zvicër a ke jetu me ndihma sociale, apo jo?

163. Sa hektarë tokë i ke ble tash në Kosovë?

164. Po pasuri tjetër, a ke vu pas lufte? A i ke tregu të gjitha shpijat që ke ble dhe që ende i ke në Tiranë?

165. Me çfarë paresh i ke vu tanë këto pasurina, apo me ndihmën sociale që merrshe në Zvicër ?

166. A është e saktë Xhavit, që në kohën studentore ke bërë disa dhunime në femra ?

167. A është e saktë Xhavit, që ke shitur armë, revole, shqiptarëve në rrethin e Pejës ?

168. A është e saktë Xhavit, që armët i ke shitun në bashkpunim me zyrtarë të policisë dhe më pas i ke

denoncuar ?

169. A është e saktë që ato armët e shitura janë konfiskuar dhe u janë marrë paret nga policia serbe ?

170. A është e saktë se, pasi arma dhe paret janë konfiskuar, shqiptari është maltretuar?

171. A është e saktë që policia e ka ditur edhe numrin e secilës arme të shitur ?

172. A është e saktë që ishe në kontakt të vazhdueshëm me Mehmet Hasku, shefi i UDB-s në Pejë?

173. A është e saktë që ishe në kontakt me Sabri Hamitin, dhëndëri i Rugovës, dhe me Shefin e KOS-it në Kosovë?

174. A është e saktë se Serbia ka patur gjithë herë pretendime për të kontrolluar Shërbimin e Shqipërisë?

175. Ti Xhavit a ke qenë i dërguar në Shqipëri për këtë punë nga UDB-ja qysh në vitet ’80-të?

176. Ti si njeri i besueshëm, a hyre edhe në SIGURIMIN e shtetit shqiptarë ?

177. Kur ra sistemi komunist në Shqipëri, çfarë raportesh të fshehta ke patur me Sali Berishën, kur dihet se ishe me krahun kundershtar të Ramiz Aliut ?

178. Kur u shkatërrua shteti Shqiptarë, a është e vërtet se kanë ardhur zyrtarë të lartë të shërbimit serb në Tiranë?

179. Kur është vendosur të bëhet Shërbimi i ri në Shqipëri, SHIK-u, kush vendosi për personat që do ta drejtojshin? Cili është kontributi yt në këtë rast?

180. A është e vërtetë se është vendosur nga Stanishiqi dhe Simatoviqi ?

181. A është e vërtetë se SHIK-u është bërë me 02/07/1991 me Bashkim Gazideden në krye ?

182. A është e vërtetë se Bashkim Gazideda ka qen daja i Petrit Amit nga Dibra, shoku ma i ngusht i Arkanit ?

183. A është e vërtetë se të gjithë shqiptarët nga Kosova dhe Maqedonia, të cilët kanë punuar si personel në SHIK, kanë qenë agjentë të UDB-s?

184. A është e vërtetë se duke kontrolluar shtetin amë Serbia ka vëzhguar një pjesë të madhe të lëvizjeve ilegale shqiptare?

185. A është e vërtetë se janë konfirmuar shumë takime sekrete të Bashkim Gazidedes me Arkanin dhe me të tjerë?

186. A është e vërtetë se në krijimin e piramidave fiskalë në Shqipëri ka gisht Shërbimi sekret Serb dhe

ai Grek për të shkatërruar dhe dëmtuar edhe një herë Shqipërinë dhe se ti e Sali Berisha kishit dijeni

për këtë punë?

187. A është e vërtetë se ke patur takime me Apostolos Vavilisin ?

188. Çfarë roli ka patur Arkani dhe Apostolos Vavilisi në piramidat fiskale ?

189. A është e vërtetë se Remzi Hoxha, anëtar i Kryesisë së Lëvizjes dhe financues i UÇK-së, është vrarë nga SHIK-u sepse, sipas SHIK-ut, donte të prishte raportet me vëllezërit maqedonë, serbë dhe grekë ?

190. A është e vërtetë se zëdhënësi i UÇK-së, Ali Uka, është masakrua nga SHIK-u në banesën me Hashim Thaçin dhe kur ky ishte atje?

191. A është e vërtetë se SHIK-u e mbylli këtë punë me një gjykatë qesharake?

192. A është e vërtetë se Adem Jashari është arrestuar disa herë në Shqipëri me intervenimin e SHIK-ut dhe dijeninë tënde?

193. A është e vërtetë se Ramë Mara është punësuar në SHIK në vitin 1992, bashkë me Raif Gashin (Gollopeni) ?

194. A është e vërtetë se Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli kanë qenë punëtor të SHIK-ut ?

195. Do të thotë që Ramë Mara ( shefi i Sigurimit i atdheut SIA i LDK) dhe Kadri Veseli (shef i SHIK-ut i UÇK dhe i PDK-së) ishin koleg pune, a është kështu?

196. Kur filloj lufta, a u bënë përpjekje për të krijuar luftë civile në mesin e shqiptarëve dhe a mund të na thuash se nga kush?

197. Kujt i interesonte një luftë civile mes shqiptarëve në Kosovë?

198. Kushë e organizonte këtë urrejtje ndërshqiptare?

199. A mund të jetë SHIK-u ose më mirë të themë UDB, promotor i vllavrasjes ?

200. Si po shifet UDB ose SHIK-u ishte edhe në LDK edhe në UÇK, apo jo ?

201. Ti Xhavit Haliti a ishe numëri 1 në Shqiperi për UÇK-në?

202. Ti si njeriu i fortë në Shqipëri, pse nuk kërkove të hapeshin pa pare të gjitha depot e armatimit për UÇK-ën ?

203. A e ke patur atë fuqi ? Madje armët në Shqipëri i ke marrë pa pare dhe në bashkpunim me do komandanta të ushtrisë shqiptare ke ndarë paret e Fondit tonë për luftën?

204. Jo vetëm kaq, por edhe armatimin, e paguar 3 herë në Gjenevë të Zvicres, me Naim dhe Shaip Mujën, e ke hedh në det , apo jo?

205. Sot, armatimin e Shqiperise je duke e shitur me Sllobodan Tesiqin nëper vendet arabe, apo jo ?

206. Ti, si njeriu i Serbise, e ke patur mirë në kohën e Ramiz Aliut, në kohën e Sali Berishës dhe në kohën Fatos Nanos, apo jo ?

207. Ti bile gjatë luftës ke patur më shumë pushtet në Shqipëri se vetë kryeminitrat shqiptarë, apo jo ?

208. Cilët ishin kushtet që të patën dhënë atë pushtet?

209. Kishe fuqinë, sepse ke patur Beogradin mbrapa, a po ?

210. A është vërtetë se gjatë luftës ke fjetur në Hotel Rogner ?

211. Pse në atë Hotel aq të shtrenjtë? Ku I gjejshe paret, ndërsa sot na thua se nuk kishim armatim e municion?

212. Fjetja në hotel a ishte për mos të përcilleshin veprimet dhe takimet e tua ?

213. Me të kujt pare e paguajshe hotelin dhe ushqimin?

214. A është e vërtetë se në atë kohë ka patur në Hotel Rogner 2 agjentë të lartë të Serbisë për ndërlidhje?

215. A je takuar me ata nëpër dhomat e tyne dhe tëndën ?

216. A është kjo arsye pse nuk ke jetuar në banesë, sepse vëreheshe nga shqiptarët ?

217. A je takuar në shumë raste në Hotel Rogner gjatë luftës me Petrit Amin, shokun e ngusht të Arkanit , dhe sa herë?

218. A është qesharake, për mos te them tragjike, që shefi i UÇK-së takohet me njerëz të Arkanit?

219. A është e vërtetë në momentin kur populli ikte nga masakrat, ti bëjshe qejf me prostituta? Po Çekut (Agimit) a i regullutë një prostitutë të tillë (infermjere) kur mbriti në Tiranë?

220. Kur filloi lufta pse bëre Drejtorinë Politike të UÇK-së kur krah politik i UÇK-së ishte LPKja ?

221. Apo e bëre qëllimisht për të mos i dhënë llogari askujt?

222. Duheshte ta dishe ti dhe ata të Drejtorisë Politike se LPK-ja thellë i ka rrënjët te opanga e popullit shqiptar liridashës, a është kështu ?

223. Mos e bëre për të fshehur gjurmët ?

224. A e dinë se 4 persona prej 5-ve të Drejtorisë Politike të UÇK-së i kanë lyer duart me gjakun e patriotëve ?

225. A mund të mendojmë se këta njerëz janë atdhetarë kur vrajnë patriota?

226. Interesi i kujt ishte që të likuidoheshin patriotat shqipëtarë?

227. Natyrisht që dihet, ishte interesi i Serbisë, por a janë të njejtit persona në G2 tani në SHIK?

228. Përsëri vjenë pyetja, SHIK-u vrau Remzi Hoxhën (financus i UÇK-së), Ali Uka u masakrua

(zëdhënës i UÇK-së), e vratë Ilir Konushevcin (Shef i Logjistik i UÇK-së), ai arrestoi disa here Adem Jasharin, gjoja gabimisht, si thu ty?

229. Çka është puna e SHIK-ut kur e mbyt njeriun që i prish marrëdhënjet me Serbinë dhe Greqinë?

230. Kur erdhi momenti për bisedimet në Rambuj, a je ti Xhavit Haliti që përcaktove përbërjen e delegacionit të UÇK-së, si dhe që i dhatë urdhër Jakup Krasniqit të ndryshonte deklaratën e par dhënë një ditë më parë lidhur me vajtjen në Rambuje?

231. Kur keni shkuar në Rambuje, a ke ditë se bisedimet ishin për nje « Autonomi substanciale » do të thotë një „Autonomi e gjerë“ dhe se UÇK-ja do të shuhej ??????

232. A ka luftuar UÇK-ja për një Autonomi të gjërë në kuadër të Serbisë, apo për bashkim të Kosovës me Shqipninë ????

233. Pse shkuat atëherë për të biseduar Autonominë ?

234. Cili ishte ai organ institucional i popullit të Kosovës, i LPK-së apo i UÇK-së që ju urdhëroi të shkonit në emër të luftës, në emër të ushtarëve të lirisë, kur ato ditë pritej të mblidhej dhe të vendoste Asambleja Kombëtare, për të cilën patët autorizuar Adem Demaçin? Pse iu trembët asaj Asambleje që ishte parashikuar të mblidhej në 10 shkurt? Pse ajo ngutje?

235. Në Rambuje, a ke shkuar me atë mendim të nënshkrimit të Autonomisë?

236. Mos vallë për këtë arsye ju, Drejtoria Politike e UÇK-së, i keni bllokuar gjitha armët nga Shqiperia dhe që i futët në Kosovë (në Kleçkë) në 15-20 qershor 1999 ? Për çarë diheshin atëherë, apo sa me gënjy luftëtarët ?

237. A është e vërtetë se 99% e parave të Fondit « Vendlindja Therret » janë vjedhur nga ju?

238. Personi që vjedhë paratë e ushtrisë çlirimtare gjatë luftës, çka i thuhet këtijë njeriut ?

239. A është tradhëtar ky lloj njeriu?

240. Për tradhëti në luftë, dënimi është me vdekje, a është kështu?

241. Apo për ju nuk është tradhëti, nëse ju jeni përpjekur për ta realizuar Autonominë në kuadër të Serbisë?

242. A e dini si ka qenë betimi i ushtarëve të lirisë ?

243. Do të thotë se ju, SHIK-u, PDK-ja keni vrarë patriota, keni vjedhur paret e UÇK-së, keni bllokuar armët për UÇK në Shqipëri dhe mendoni që jeni atdhetarë?

244. Atdhetar ndoshta jeni por jo të shqiptarëve, a po?

245. Mos jeni atdhetar të Serbisë?

246. Në Francë, ku keni bërë konak?

247. A eshte e vertet se në Paris, Kadri Veseli vendin e kishte te Agron Hyseni, dhëndëri i Petrit Amit (shoku i Arkanit) ?

248. Agron Hyseni i Mitrovicës është i konvertuar ne fe ortodokse serbe dhe mbanë kryqin serb në gjoks, apo jo?

249. Agron Hyseni është burgosur shume vite për drogë, apo jo?

250. A është e vërtetë se Kadri Veseli dhe Bardhyl Mahmuti vendin e strehimit në Paris e kanë pasur te Agron Hyseni?

251. A e shifni se çfar shoqërie ka shefi i SHIK-t tuaj!?

252. Çdo punë e tyre lidhet me serbë, me serbofila, dhe me shërbime serbe, apo jo?

253. Në Rambuje a ishin Kadri Veseli dhe Ramë Mara?

254. Në Rambuje a ishte Frenki Simatoviç (Sherbimi i mbrendshem i Serbise) dhe bashkë më të edhe Xavier de Bou de Marnac (shef i sherbimit francez DGSE) dhe a u takuan Kadriu dhe Rama me ata?

255. A është e vërtetë se kur Marrëveshja për Autonomi u nënshkrua, Bou de Marnac ka kercyer prej gezimit ?

256. A është e vërtetë se Bou de Marnac (tash shef i EULEXit) ka then se UÇK-në do ta thejmë në kurriz, do t’i vrasim si qent nëpër rrugë?

257. Kur pranuat parimisht në Rambuje Autonominë në kuadër të Serbisë, a u gëzuat ?

258. Kur nënshkruat për të realizuar Autonominë, a ishte i shkrujtun obligimi për çarmatosjen e UÇK-së, parashikuar në Kapitulin 7 neni 3 ?

259. Për të realizuar autonominë, a ishte obligim grumbullimi i informacioneve për “terroristat” e UÇK-së, sipas Masave te Ndertimit te Besimit, neni XIII?

260. Për të realizuar Autonominë, a është deshtë të vrahen patriotat, të arrestohen patriotat, sepse ata nuk luftuan për autonomine, apo jo?

261. A jeni ju që keni vrarë patriota, që keni vjedhur paret e luftës, që keni bllokuar armatimin, që keni pranuar Kosovën në kuadër të Serbisë, që keni çarmatos UÇK-në, që keni shti nëpër burgjet e UÇK-së atdhetarë e çlirimtarë ?

262. Në fund të marrëveshjes, a shkruet që kjo marrëveshje duhet regulohet në OKB me një Rezolutë, nën Kapitullin 7, a do të thotë e obligueshme, apo jo ?

263. Rambujeja e juaj a është bërë Rezoluta 1244, e cila nuk po na le me ngritur kryet, të cilën e konfirmoi edhe nji në datë 24 korrik 2012, Ban Ki Muni?

264. A është vertetë që në Rambuje i kishit pranuar të gjithat gjatë raundit të parë të bisedimeve?

265. Por ju shkuat në Kosovë për t’i bindur të tjerët, si Sulejman Selimin, etj., si dhe për me shmang Jakup Krasniqin nga mandatar të Qeverisë së Përkohëshme, sipas kushtit që pat pranuar Rugova?

266. A është e vërtetë se ju i shkruat një letër ministrit të punëve të Jashtëm të Francës Hubert Vedrine më 23 shkurt 1999 ?

267. A është vërtetë se në atë letër ju pranuat Autonominë?

268. Të njëjtën ditë, më 23 shkurt 1999, a është pranuar me u kriju Qeveria e Përkohëshme?

269. Ju krijuat bashkë me LDK, LBD qeverinë e përkohëshme?

270. Kush e kishte këtë ide?

271. Kur ratë dakort me e formu Qeverinë, a ishte prezent Simatoviçi dhe Bou de Marnac ?

272. Kjo qeveri e përkohëshme a ka pas mision të realizoj këtë « Autonomi » të nënshkruar të njejtën ditë ?

273. A është e vërtetë se Rambuje është qytet kapur me Versaille ?

274. A është e vërtetë se Esat pashë Toptani në të njejtin vënd e kishte bërë qeverinë e vetë tradhëtare?

275. A është e vërtetë se Esat pashë Toptani kishte patronë serbë dhe francezë?

276. A eshte e vërtët se ish- zavendës drejtori i shërbimit francez (DGSE), Pierre Siramy, tash në penzion, thotë haptas se Hashim Thaçi është prezantuar francezëve nga shërbimi serbe në fund të viteve ’80-ta ?

277. A është e vërtetë se Hashim Thaçi ka bërë presion tek DGSE Bou De Marnac për këtë punë?

278. A është vërtetë se ky njeri, Pierre Siramy, për këtë deklaratë, sot është në gjyq, në France ?

279 A do të thotë kjo se shërbimi francez dhe serb janë promotorë të Qeverisë së Përkohëshme për të realizuar këtë autonomi?

280. A është e vërtetë se gjithë ministrat e Qeverisë së Përkohëshme janë sikur ti Xhavit?

281. A është e vërtetë se pas Rambujes Kadri Veseli, Ramë Maraj dhe Elmi Reçica kanë bërë disa trajnime në Francë?

282. Në Qeverinë e Përkohëshme ti Xhavit nuk ishe zyrtarisht, apo jo?

283. Pse ministri i punëve të mbrendsheme, Rexhep Selimi, dhe Kadri Veseli të kane raportuar ?

284. A do të thotë se ti ishe mbi SHIK-un, mbi qeverinë, apo jo ?

285. A ishte e njejta gjë edhe në Shqipëri ?

286. Kush e zgjedhi Kadri Veselin si shef të SHIK-ut, ti apo Simatoviçi ?

287. Kush e zgjedhi Ramë Marën si shef të shërbimit të LDK-së, ti apo Simatoviçi ?

288. Kur kishte nevoj për të likuiduar njerëz të mirë, ose pengesa mbrenda LDK-së? Ramë Mara a e konsultonte Kadri Veselin, apo kalonte përmes Genc Kelmendit?

289. Kur kishte nevojë për të likuiduar ushtarë lirie të UÇK-së, Kadri Veseli takonte drejtpërsëdrejti Ramë Marën apo përmes të Genc Kelmendit ?

290. Takimet Kadriut me ta, a bëheshin në katin e dytë të Hotel Grandit, të cilin e menaxhonit ju

Zekë?

291. Pas luftës a erdhi i ndjeri Jashar Salihu, kryetar i « Fondit Vendlindja Therret » në Tiranë?

292. Jashar Salihu a kërkoi të bënte bilancën e Fondit, apo jo?

293. Si u përgjegjen Adem Grabovci dhe Hashim Thaqi?

294. A e kërcënuan Jashar Salihun në familje?

295. A kërkuan paret e fundit, 9 milion franga të Zvicrës?

296. A e helmuat Jashar Salihun në Tiranë?

297. A morri menjherë kancerin?

298. Helmimi i Jashar Salihut a është bërë për të mosë dhënë llogari?

299. Po Xheladin Gashi-Plakun si e helmuat dhe ku?

300. Zekë, shumë bukë ke ngrënë te Rexhep Halimi dhe shumë pare xhepi të ka dhënë. Po veç njeriu i pa shpirt dhe shumfishë i shitur tek të huajtë, mund ta bëjë atë që e ke bë ti! Si të shkojë mendja me e helmu?!

301. Shef të SHP të UÇK-së emruat Byslim Zyrapin, apo jo?

302. Pse ishe i shërbimit ushtarak Jugosllavë e serbë, ndaj e emruat?

303. Byslim Zyrapi ishte dëshmitari kryesor në Grupin e Sarajevës kundër kadetëve shqiptarë, apo jo?

304. Byslim Zyrapi që ka tradhëtuar gruan dhe tre fëmijët, a është kështu?

305. Për të krijuar autonominë e nënshkruar erdhë UNMIK-u, apo jo?

306. Për t’u krijuar kjo Autonomi, UNMIK-u rekrutoi njerëz lojalë të Serbisë, apo jo?

307. Sipas Catherine Limdal, zëvendëse e UNMIK-ut, për çdo shtyllë të institucioneve të Kosovës janë konsultuar me Beogradin, apo jo?

308. Gjithë drejtorët e policisë, prokurorët, gjykatësit, a janë propozuar me CV drejt nga Beogradi, apo jo?

309. Qëllimi a ishte Autonomia ?

310. Pas luftës a është punuar në mënyrë intensive për të futur në burgje djemtë idealistë të UÇK-së, apo jo?

311. Ngaqë djemtë e UÇK-së janë pengesë për një Autonomi, apo jo?

312. A i fusni burgjeve dhe i provokoni djemtë e UÇK-së pse ata janë pengesë për rikthimin e sovranitetit të Serbisë mbi Kosovën

313. A ka deklaruar shumë herë Kadri Veseli se ka punuar me UNMIK-un dhe shumë herë edhe me agjentët e UDB-së ?

314. UNMIK-u a ishte i kordinuar me Beogradin për të realizuar këtë autonomi?

315. Kadri Veseli ka deklaru se nuk punoj për Beogradin, por për UNMIK-un, a është kështu?

316. A është konfirmuar se SHIK-u ka mbledhë dosje për krimet e luftës ?

317. A është e vërtetë se SHIK-u ka financuar me qindra mijë euro për të dhënë dëshmi të rrejshme sikur për rastin e Ramush Haradinit?

318. A është e vërtetë se SHIK-u është munduar në shumë raste ta likuidon Ramush Haradinin?

319. A është e vërtë se pas lirimit të Ramush Haradinajt nga Haga, Hashim Thaqi takoi Boris Tadiçin në Nev York?

320. A është e vërtetë se Hashim Thaçi i kërkoi Tadiçit që të bëjë presion mbi OKB për të rigjykuar Ramush Haradinaj ?

321. A dha Tadiçi menjëherë deklaratë publike, duke thënë se Serbia nuk e pranon aktvendimin e fundit të Gjykatës së Hages?

322. Tadiçi a deklaroi se duhet patjetër të bëhet appel?

323. Si patriot Ramush Haradinaj a është pengesë e politikës antishqiptare të Thaçit?

324. A është e vërtetë se, kur është liruar Ramush Haradinaj 200 000 serb manifestuan kundër tij prej hidhërimit?

325. A ka ndodhur në histori të Serbisë të dalin aq shumë publikisht kundër një shqiptari?

326. A ishte hidhëruar bashkë me Serbinë edhe Qeveria Thaçit (PDK) dhe presidenti Fatmir Sejdiu (LDK) të cilët nuk dolën në pritje?

327. A është arsyeja pse SHIK-u,UDB, AKI bëjnë një fushatë të dezinformimit ndaj atdhetarëve të Kosovës?

328. Me e keqja është se SHIK-u ka bërë propagandë kundër familjeve dhe individëve më patriote, apo jo?

329. Xhavit Halit, Azem Syle, Kadri Vesel, Hashim Thaçi a keni bërë propagandë gjatë vitit 1997-98, si në Zvicer ashtu edhe me klyshët tuj në Kosovë se Adem Jashari është njeriu i Serbisë, apo jo?

330. A keni shkuar tek arkatari i Levizjes Gafurr Elshani duke i thënë se nuk duhet të financohet Adem Jashari sepse është njeriu i Serbisë?

331. A keni thënë se Adem Jashari ka telefon në shtëpi, policia e dinë se kur është aty me një telefonat, kur don Serbia mund ta arrestoi, apo jo?

332. A keni thënë se si guxon me shetit me kallash nëpër Drenicë dhe se kjo të bind se mund të jetë

vetem njeriu i Serbisë?

333. Ti Xhavit ke thënë se Ramush Haradinaj është tradhëtar sepse është bërë me Rugovën apo jo?

334. Po kur ju u bashkuat para Ramushit në një qeveri me Rugovën, duke e zgjedhur atë po ju edhe President, kjo a ishte tradhëti apo zbatim i detyrave të vëna nga shërbimi i fshehtë i Serbisë dhe i Francës, dhe s i tillë nuk bënte tradhëti?

335. Po ato arrestimet spektakël të Agim Çekut nëpër aeroportet e Evropës dhe lirimet gjoja me ndërhyrjet e Kushnerit e të Fatos Nanos, ai ishin përmes lidhjeve tuaja me shërbimet e fshehta për me i dhanë autoritet Agim Çekut, ngaqë jini të dy prej Peje bashkë me Adem Grabovcin, e me rëzu autoritetin e Ramushit?

336. Ju keni thënë Remzi Hoxha është spiun i serbëve dhe grekëve, apo jo?

337. Ju keni thënë Behadin Allaçi, kordinatori kryesor i UÇK-së dhe anëtari i Komitetit Drejtues i LPK është spiun i serbëve, apo, jo?

338. Në fillim të muajit korrik, i vitit 1998, të lajmërova se Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala ishin të kidnapuar dhe po u mbajshin në Burgun e Kleçkës, a është kështu?

339. Si mundet me qenë spiun, kur ti vetë i ke nisur Behajdinit nji sasi të konsiderueshëm armatimi nëpërmjet puntorëve që ishin në Zvicër, të rrethit të Prizrenit dhe Rahovecit, dhe asnji armë nuk është zbuluar dhe asnji veprimtar që bashkpunonte me Behajdinin nuk është arrestuar, a është kështu?

340. Kush është autori i Komunikatës Nr.61 që është lëshuar në emër të SHP të UÇK-së, më 31 Tetor 1998?

341. Kush dha urdhër me u shkruajt kjo Komunikatë?

342. Në Komunikatë, mes të tjerave, thuhet se, në betejë ranë 54 dëshmorë, në mesin e tyre edhe Behajdin Allaçi, a shkruhet kështu, apo jo?

343. Behajdin Allaçin e Shaban Rexhep Shalën, në një mbrëmje të fillim të korrikut 1998, në Kleçkë, i kanë marë duar lidhur Hashim Thaçi e Kadri Veseli, kështu është, apo jo?

344. Kush i ka vrarë, pse i ka vrarë dhe ku i ka vrarë, kush i ka parë, e shenjta kohë do të tregojë një ditë, apo jo?

345. Ku janë varrosur?

346. Ndoshta, ngaqë nuk u dihet varri, i kanë hudhur në Furrë, apo jo?

347. Ju keni thënë se Avdyl Krasniqi, baba i Xhevë Lladrovcit, është spiun, apo, jo?

348. Ju keni thënë se baba i Ramush Haradinajt ka patur magazin dhe është spiun, apo jo?

349. Të gjitha këto shpifje tuajat ndaj patriotëve të vërtetë duan të thonë se veç ju UDBashat, SHIKistat jini patriota shqiptarë? Kuku, ç’na ka gjetë!?

350. A jeni ju patriotat e Serbisë që bëni këto punë?

351. Por a flet dikush për prinderit e juaj ?

352. Të flasim për herojin tonë Hashim Tadiçin, a është e vërtetë se baba tij ishte në punë te shtetit si rojtar pylli?

353. A është e vërtetë se i ati Hashim Agë Thaçit kishte armë me leje prej kohës së Rankoviçit?

354. A është e vërtetë se gjyshi i Hashim Agë Thaçit, Sinan Idrizi, ka qenë oficer i OZNA-s, apo jo?

355. A është e vërtetë se gjyshi i Hashim Agë Thaçit Drenicën e ka sellë në gishtë?

356. Eshtë e vërtetë se Hashim Agë Thaçi pe sjellë krejtë Kosovën në gishtë?

357. A është e vërtetë, kur Ilmi Haradinaj luftonte me familje me gratë e fëmijët (i vogël e i madh), ose Shaban Jashari me tanë familjen, baba e vëllezërit e Hashim Agë Thaçit vetem shetiteshin?

358. Xhavit Haliti, a më thu se sa vllezër ke pasur në luftë?

359. Pse jo? ? Po prej familjes Haliti, sa kanë qenë në luftë ?

360. Po Hashimi kë ka pas në luftë prej familjes së tij?

361. A jeni ju qe jeni munduar të shtinit përçarje mes patriotëve dhe familjeve patriotike ?

362. Njerëzit me ndikim patriotik në popull jeni munduar t'i izoloni në familjet e veta, apo jo?

363. A është kjo punë e Serbisë?

364. SHIK-u i ka bërë këto punë, apo jo?

365. SHIK-u nuk është marrë kurrë me serbët, apo jo?

366. Ju jeni munduar me i përça familjet e forta, apo jo?

367. Ju pas luftës keni martuar disa komandanta si në kohën Serbisë, për t’i kontrolluar ma lehtë, apo jo?

368. Ju jeni munduar t’i fundosni personat e fortë që ishin kundër qëllimeve tuaja të mëshefta, apo jo?

369. Ju si SHIK apo si PDK jeni munduar me çdo kusht të përulni Murat Rifat Jasharin, apo jo?

370. PDK-ja nuk e votoi Murat Rifat Jasharin në postin e Avokatit të Popullit, apo jo? Mund të na thoni arsyen?

371. Kjo punë a është bërë nga PDK-ja „patriotike“?

372. Ju bllokuat Lulzim Jasharin, djalin e Adem Jasharit, që të qëndronte në FSK, apo jo?

373. Natyrisht, nuk bën të jetë djali i “terroristit“ në FSK, apo jo?

374. Ju mashtruat djemtë e ri si Bekimin dhe Lulin me disa punë, apo jo?

375. Ju u munduat me i kthy Bekimin dhe Lulin kunder Muratit, apo jo?

376. Ju i shtini familjet dhe vllaznin njeni kundër tjetrit, apo jo?

377. Kush u nxit dhe interesi i kujt është kjo punë?

378. A jeni ju që shpallet Republikë në territor të Serbisë?

379. A është kjo arsye që flitet për rastin e dy Gjermanive?

380. Dy Gjermanit u bashkuan përsëri, apo jo?

381. Serbia dhe Kosova a do te bashkohen përsëri, ose janë të bashkuar por nuk i thuet popullit ?

382. Pse shpallja është bërë në Parlament?

383. Pse nuk është bërë shpallja me Referendum të Shtetit të Republikës së Kosovës dhe ndarja nga Serbia, pas tri vjetësh, sikundër deklaruat nga Rambujeja?

384. Pse nuk keni kërkuar ndarjen nga Serbia, siç bëri Mali i Zi?

385. A është bë kjo gjë me qëllim në Parlament, duke e vendos edhe në Kushtetutë se Kosova nuk do të bashkohet me asnjë shtet që e rrethon?

386. A është shumica e Parlamentit të Kosovës me njerëz të SHIK-ut dhe të UDB-ës?

387. A është Parlamenti i Kosovës që votoi Amendamentin për ta hequr autonomin në 1989?

388. A është ky Parlament i sotëm më i mirë se Parlamenti i 1989?

389. A është në këtë Parlament shoku i familjes së Milosheviqit, Behxhet Pacolli me AKR?

390. A është në këtë Parlament shefi KOS për Kosovë, Sabri Hamiti me shoqëri me LDK?

391. A janë në këtë Parlament xhelatet e UÇK-së, Xhavi Haliti, Azem Syla dhe Hashim Thaçi me nji pjesë të spiunëve të Kadri Veselit në PDK e kompani?

392. A është kështu, apo jo?

393. A është e vërtetë se kjo qeveri është ardhë në pushtet me hajni ?

394. A është e vërtetë se 70% e popullit nuk ka votuar?

395. A është logjike që kjo qeveri të jetë legjitime e cila vjenë me hajni dhe me 30% të votuesve? A për këtë « demokraci » u luftua në Kosovë, ku pakica të sundoi shumicën ? Pse e bëtë në këtë formë ligjin e zgjedhjeve ti Xhavit dhe ti Jakup që drejtoni Parlamentin ?

396. A është legjitime të vendosë kjo qeveri e 30 përqindëshit për shumicën shqiptare duke qeverisur me serbët ?

397. A është mirë që agjentet e Serbisë bashkë me serbët të qeverisin shumicën shqiptare?

398. A janë kokat e partive politike të Kosovës agjentë të Serbisë LDK, PDK, AKR dhe satelitët e tyre?

399. A janë në gjendje këta politiqarët të pranojnë sovranitetin e Serbisë mbi Kosovën, mbasi arrestohen e likuidohen patriotët deri sipas planeve në 2020, për të hyrë në BE ?

400. Plani i Ahtisarit a ishte plani për kantonizim i Çoviqit ?

401. Pse planet bëhen në Beograd dhe i shërbehen popullit shqiptar si plane ndërkombëtare ?

402. Plani i Çoviqit a e pamundëson fleksibilitetin e ekonomisë së Kosovë s ?

403. Plani i Çoviqit i garanton popullsisë prej 2% të Kosovës (serbevë) mbi 32% të territorit të Kosovës ?

404. Plani i Çoviqit ua garanton ekonominë serbëve, e shqiptarëve jo ?

405. Plani i Çoviqit a u garanton një grushti serbësh të Graçanicës zonën industriale të Prishtinës ?

406. A do të thotë kjo se firmat Kompanitë shqiptare do t’ia paguajnë taksat komunës së Graçanicës?

407. A do të thotë kjo se serbët e Graçanicës do të jetojnë më mirë se në perëndim, apo jo?

408. A është e vërtetë se Graçanica ka me shumë territor se Prishtina me gjysëm milioni banorë ?

409. A është e njejta gjë në Prizren dhe në komunat e tjera ?

410. A është e vërtetë se kur është krijuar Kushtetuta e re e Serbisë ishte prezent përfaqesuesi i Bese Javier Solana ?

411. A është e vërtetë se BE ka ndihmuar në redaktimin e Kushtetutës së Serbisë pas ndarjes së Malit të Zi?

412. A është e vërtetë se në Kushtetutë të Serbisë Kosova është pjes e saj?

413. A është e vërtetë se për Kushtetutën e Kosovës është punuar në Beograd mes qeveris serbe dhe BE ?

414. A është e vërtetë se keni krijuar një komision përpilues të Kushtetutës së Kosovës për të

mashtruar popullin e Kosovës ?

415. A është e vërtetë se keni thënë, ndërkombëtarët nuk po pranojnë shumë gjëra ?

416. A është e vërtetë se kjo Kushtetut e Kosovës definitivisht është krijuar në Beograd?

417. A është e vërtetë se flamuri i Kosovës është ideuar në Beograd?

418. A është e vërtetë, për të mashtruar popullin keni organizuar kinse një tender për këtë flamur të zgjedhur në Beograd?

419. A është vërtetë se jeni munduar t'i ikni përgjegjësisë së zgjedhjes flamurit ?

420. A e keni ndigjuar ndonji herë në jetë se flamuri zgjidhet me tender?

421. A e kemi pasur Flamurin Kombëtar në kohën e Titos?

422. A e kemi pasur Flamurin Kombëtar në kohën e Millosheviqit?

423. A e kemi sot Flamurin Kombëtar në kohën e Hashim Thaçit e Xhavit Halitit?

424. Çka nuk ka mund Millosheviqi t'i realizojë me luftë, Hashim Thaçi i realizojë me paqë, apo jo?

425. A keni bë shumë më shumë se Millosheviçi kundër shqiptarëve?

426. A jeni të kënaqur me rezultatin e juaja të deritashme?

427. A do të thotë se Kushtetuta e Kosovës është Kushtetutë e Republikës në kuadër të Serbisë?

428. Në Kushtetutë a është referenca e rezolutës 1244 ?

429. Në Kushtetutë a është plani Ahtisarit ose plani Çoviqit?

430. Në Kushtetutë a është akti final i Helsinkut ku nuk lejohet ndryshimi i kufijve?

431. Në Kushtetutë të Kosovës në menyrë implicite a jemi pjes e Serbisë, zoteri?

432. A është ajo arsyeja pse Tadiçi për bisedimet thotë secili nga ne të respektoi Kushtetutën e vetë dhe nuk do të ketë probleme ?

433. A është Kushtetuta e Kosovës kushtetutë rajonale në kuadër të një pushteti qendror?

434. Kosova a është masakruar materialisht, ekonomikisht, politikisht nga ish përbërja e Drejtorisë Politike?

435. Sa herë SHBA kanë bërë presion në vitet 2008-09 që të lobon qeveria e Thaçit për pavarësinë e Kosovës ?

436. Sa herë Rose Mary di Carlo ka kërkuar më shumë lobim?

437. Qeveria serbe në vitet 2008-2009 a ka vizituar 92 shtete ?

438. Qeveria e Kosovës në vitet 2008-2009 a është e vërtetë se nuk ka vizituar asnje shtet për lobim ?

439. Mbasi nuk loboj Qeveria e Kosovës, Kryetari amerikane Bush a ftoj Hashim Thaçin dhe Fatmir Sejdiun për çeshtjen e 6 pikave të Samarqiqit, 6 pikat e Ban Ki Munit ?

440. Çka tha Bushi ?

441. A ju tha s'keni vepruar hiç për lobim ?

442. A ju tha që Amerika ka telashe tjera (Irak, Avganistan) dhe nuk mund me u shty me Serbi,Rusi

dhe BE ?

443. A ju tha Bushi që do ta voton në KS të OKB-së 6 pikat e Samarqiqit ?

444. A i tha Hashim Thaçi popullit të Kosovës se nuk ekziston 6 pikëshi?

445. Në KS të OKB-së a e votuan gjitha shtetet ma te forta te botes Kine, Rusi, France, SHBA,Britani ?

446. Tani Hashimi a tha ekziston por nuk e aplikoi ?

447. Sot apo del se edhe ekziston dhe aplikohet në Kosovë?

448. A janë 6 pikat e Samarqiqit, 6 pikat e Ban Ki Munit ?

449. Ç’ka jane 6 pikat ?

450. Sipas Catherine Limdal janë marrëveshjet të cilat janë bërë me UNMIK-un, por tash në vazhdim me Republikën e Kosovës, apo jo?

451. Do të thotë se është Serbia ajo që përsëri propozon prokurorët dhe gjykatësit, apo jo?

452. Si rasti i prokurorit antikorrupcion Z. Mustafi i ardhur nga Beogradi, apo jo?

453. Do të thotë emërimet në shtabin e Policise së Kosovës bëhen me propozime nga Beogradi, apo jo?

454. Do të thotë në kryesi të shërbimin sekret të Kosovës në AKI propozimet bëhen nga Beogradi, apo jo?

455. A është e vërtetë për në AKI është thënë vazhdimisht se duhen njerëz profesionist dhe me eksperiencë?

456. Njerëzit profesionist dhe me eksperiencë në shërbim, a janë ata që kanë punuar në UDB ose në KOS të Serbisë?

457. Kjo, a ishte deviza e UNMIK-ut për AKI-n « duhet marrë njerëz me eksperiencë » ?

458. Eksperiencë kanë vetëm ata që kanë punuar në shërbimet sekrete serbe, apo jo?

459. A është e vërtetë se në kryesi të AKI mbi 32 vetë janë njerëz të MUP-it, KOS-it, UDB-ës?

460. Me një fjalë 6 pikat, sipas Tadiçit, a janë arritja më e madhe politike e Serbisë, apo jo?

461. A do të thotë kjo, që Kosova ka shpallë Republik në territor të Serbisë dhe Serbia kontrollon çdo institucion të sigurisë në Kosovë?

462. Me nji fjalë, a është vendi ynë Republika e Kosovës Serbe (RKS) a po?

463. A është Republik Autonome?

464. Më shumë se autonomi ?

465. Republikë ma pak se pavarësi, sipas Tadiçit, apo jo?

466. Qeveria e Kosovës a pranoi që kufiri mes Serbisë dhe Kosovës është vijë administrative?

467. Çka nënkupton kjo punë?

468. A do të thotë se në mes të Kosovës dhe Serbisë nuk paska kufi shtetrorë sepse jemi një shtet?

469. Mos është kjo arsye që në momentin e shpalljes së pavarësisë, qeveria Hashim Thaçit nuk kërkoi ndarjen nga Serbia?

470. Do të thotë kanë pranuar zyrtarisht që Kosova është pjesë e Serbisë, apo jo?

471. A i thuet kësaj pune: Tradhëti?

472. Cili njeri ndigjohet në Kosovë duke thënë se këta janë tradhëtar?

473. Pse ?

474. Dikush frigohet, dikush e humb punën, dikush nuk dinë, dikush interesin dhe këta tradhëtarët rrejnë popullin se gjoja jemi të pavarur, kalojnë kështu lehtë, apo jo?

475. Serbia në negociata në Vjenë a ka kërkuar moratorium për Kosovën, apo jo?

476. Serbia a ka kërkuar 20 vjet për mos të definohet statusi ji Kosovës?

477. Tani Serbia ka kërkuar 10 vjet, apo jo?

478. Pse ?

479. Mos për të fituar kohë?

480. Sot Serbia a ka arritë t'i pozisionon njerëzt e vetë në të gjithë institucionet e Kosovës, apo jo?

481. Sot Serbia nëpërmes njerëzeve të vetë dhe SHIK-ut dhe tash të AKI a arriti t’i burgosë shumicën e djemve të UÇK-së ?

482. Por edhe 10 vite në 2020?

483. Çka do të ndodhë ?

484. Atdhetarët në Kosovë me institucionet e Serbisë a i kanë vetëm dy vende o burgun, o varrin?

485. Ambasadori anglez a deklaroj se Britania e Madhe kishte bllokuar 2 vite rezolutën 1244?

486. Qeveria e Kosovës çka i tha anglezëve ?

487. Qeveria e Kosovës a tha që ne si shqiptar jemi fleksibil dhe e pranojme rezolutën 1244?

488. Francezët a ndërhynë tek anglezët duke thënë mos u bëni më katolik se Papa, mbasi shqiptarët po pranojnë të jenë nën Serbi çka keni ju ?

489. A është për këtë arsye se Bou de Marnac ju mbron?

490. A njihfet Bou de Marnak për një serbofil i përbetuar ?

491. A është e saktë se bashkpunëtori i ngushte Bou de Marnakut shante dhe përdorte forcën kundër puntorëve shqiptarë?

492. A është e saktë se ai është antishqiptar i perbetuar ?

493. Kur janë rrezikuar Kadri Veseli dhe Azem Syla nga deklarimet e Nazim Bllacës, a është intervenuar për t'i lënë rehat?

494. A është e vërtetë se Kermabon ushtarak i thjeshte (do të thotë jo i sherbimit) edhe ai francez është munduar ne kuader te EULEX-it t'i arrestoj ?

495. Kur deshti ta arrestojë Azem Sylën a ndërhyri Bou de Marnac duke e perjashtuar nga posti i shefit të EULEX-it ?

496. Me ardhjen e Bou de Marnac si shef të EULEX-it, a u pastruan gjithë puntorët e vet, të cilët akuzonin Azem Sylën, Kadri Veselin, Hashim Thaçin ?

497. Mos harroni se këta njifen minimumi nga koha e Rambujes, apo jo?

498. Ky ekip, me gjithë ju, a e keni futë Kosovën në këtë derexhe, apo jo?

499. A jeni ju që para luftës, gjatë luftës, pas luftës keni vrarë atdhetarë idealist të çlirimtars UÇK ?

500. A jeni ju që para luftës, gjate luftës, pas luftës keni vjedhë popullin e Kosovës ?

501. A jeni ju që keni bllokuar armatimin në Shqipëri ?

502. A jeni ju që çarmatosët UÇK-ën (nje punë që nuk kishte mundur Serbia aq lehtë me e bërë)?

503. A jeni ju që grumbulluat informacionet për t’i dërguar djemt e UÇK-së në burgje ?

504. A jeni ju që na prezantuat planin e Çoviqit si planin Ahtisari?

505. A jeni ju që na prezantuat 6 pikat e Samarqiqit si 6 pikat e Ban Ki Munit?

506. A jeni ju që na sollët flamurin nga Beogradi për Kosovën?

507. A jeni ju që na kthyet nën Serbi ?

508. A jeni ju që keni shkelë popullin?

509. A jeni ju që do të na detyroni të luftojmë edhe një herë, ndoshta për të realizuar një shtet si duhet, pa këlyshet e Serbisë sikur ju?

510. Xhavit & Co, fatura është tuj hecë prapa për të gjitha dëmet, vrasjet dhe keqëpërdorime të fondeve të luftës! Nuk shkon edhe shumë kohë dhe Fatura ka me ju trokitur në derë, apo e ndini? Faktura ju shkoi edhe Sadam Huseinit e Muhamer Ell Gadafit, ashtu ka me ndodh edhe me ju, mos u habitni?

Fëmijët a entarëve të Shtabit Qendror të UÇK-së si dhe të dëshmorëve të kombit dhe të luftëtarëve të burgosur e të anatemuar nga ju janë rritur dhe po rriten! Të gjithë janë bë Avni Rrustema e Nora Kelmendi, këtë fiksojeni mirë.

Unë me këtë pyetsor kam paraqitur vetëm 5% të bëmat tuaja me & Co!

Shqiptarët, sidomos ata që dalin në krye të ngjarjeve historike në mënyrat si dolët ju, Drejtoria Politike e UÇK-së, janë shumë të aftë për intriga dhe mashtrime dhe për pabesi. Këtë e ka treguar historia dhjetra herë. Kur vjenë puna te rreziku, ose kur bëhet fjalë për përfitime financiare, në këtë rastë ato udhëheqësi (skundër ju & Co), e braktisin lehtësisht idealin, prandaj dhe i kemi humbur të gjitha kryengritjet ndër shekuj!

Fribourg (CH), 28 Korrik 2012

MURAT JASHARI - BACA

Orizare-Kumanovë

-----------------------

104 pyetje për Azem Sylen

Vëllai i Ismet Jasharit, komandant “Kumanova”, Murat Jashari, vjen me letrën e radhës. Ai këtë herë është marrë me deputetin e PDK-së Azem Sylen, të cilit i ka parashtruar 104 pyetje.
Më poshtë, mund ta gjeni letrën me 104 pyetjet e Murat Jasharit, drejtuar deputetit Syla.
Shënim: Letra është e palekturuar dhe e pandryshuar!
Për:
z. Azem Sylën - Ish-Komandant i Përgjithshëm i UÇK-së dhe Ministër i Mbrojtjes në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës
Mediave të shrkuara dhe ato elektronike në gjuhën shqipe
Letra Nr.7 e shenjtë!
„SHKRIME-KUJTIME-TESTAMENT“
1. z. Azem Syla, me çdo nxënës e nxënëse tuajën që kam pasur fatin t'i takoj, kam dësgjuar vetëm fjalë miradie për ju, apo jo?
2. Njeriu çdo fazë që e kalon në jetë, në tjetrën duhet të dalë më i pjekur, më i vëmendshëm e vigjilent, e sidoemos kategoria e arsimit, a është kështu?
3. Si u bë, që në momentin kur është dashur të jeni më i vendosur për integritetin tuaj, pra, më i vendosur për të ardhmen si njeri i pjekur, juve ju rrëmbeu mafia politiko-ekonomike-pushtetare-financiare, pra e parave, apo jo?
4. Çka është në pyetje te ju zotëri? Karriera pa kriter, lakmia për para, apo dicka tjetër?
5. A e di kur, ku dhe kush ishte në Mbledhjen e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së kur të zgjodhën Komandant të Përgjithshëm të UÇK-së?
6. Sa anëtarë të SHP të UÇK-së ishin kundër zgjedhjes tuaj në këtë mbledhje?
7. A keni pasur njohuri, që para zgjedhjes apo "vetëzgjedhjes" se sa përgjegjësi ka pasur detyra të cilën e keni marrë?
8. Shpati ishte Komandant i Përgjithshëm i SHP të UNÇSH-së, dhe me partinë në terren çliroi bashkë
me forcat e veta Shqipërinë nga fashistët italianë e nazistët gjermanë. A ishte kështu?
9. Shpati me Shtabin e Përgjithshëm dhe me kryesinë e Partisë kishte nën kontroll gati të gjithë Shqipërinë. A ishte kështu?
10. Shpati gjatë luftës, më 8 Nëntor 1941, e formoi Partinë, a ishte kështu?
11. Zotëri, ju kishit përvojë 16 vjecare në Lëvizjedhe egzistojeke Lëvizja, a është kështu?!
10. Zotëri a e kishit veten nën kontroll gjatë luftës?

11. A të kanë treguar „shokët“ e Drejtorisë Politike për marrëveshjen e Crans Montana-s e cila ishte mbajtur më 28 Qershor 1998, ndërmjet Richard Holbrook-ut dhe Bardhyl Mahmutit?
12. A e dinit se në pikën 3 të asaj marrëveshjeje thuhej: "LPK-ja nuk duhet të jetë krah politik i UÇK-së"?
Ndërsa në pikën 4 thuhej se "në terren, në Shtabe Lokale të Zonave, atje ku kishet kuadro drejtuesë të LPK-së, duhej të largoheshin në një mënyrë ose në një tjetër" si dhe pika 5 e kësaj marrëveshjeje thoshte: "të gjithë ata idealistë, vetëm pse nderonin me grusht, etiketoheshin si "enveristë", andaj duhej që të largoheshin nga radhët e UÇK-së, pasi do të prishnin punë
duke kërkuar bashkimin e Kosovës me Shqipërinë". A të kanë thënë „shokët“ e Drejtorisë Politike kështu dhe ju zotëri nuk kundërshtuat asnjërën nga ato pika? Apo jo?
13. “Shokët” tuaj të Drejtorisë Politike para luftës spiunonin dhe u burgosën e u vranë antarët e Shtabit Qendror të UÇK-së, ndërsa gjatë luftës me snajperat që i kam sjellë nga Zvicra u vranë djemtë e vashat më të mira vetëm se ishin anëtarë të devotshëm të LPK-së dhe luftëtar e çlirimtarë me mendje, shpirt e zemër, a ishte kështu?
14. Ju zotëri, si Komandant i Përgjitshëm, a jëni informuar nga Drejtori i Policisë së UÇK-së, se në burgun e Kleckës janë kidnapuar dhe burgosur Behajdin Allaqi dhe Shaban Ramë Shala?
15. A e keni ditur se Behajdin Allaqi ka qenë anëtar i Komitetit Drejtues të LPK-së dhe Sekretar Ndërlidhës i Këshillave të Rretheve të LPK-së?
16. A jeni i vetëdijshëm se katërshja mafioze e Drejtorisë Politike ua kanë shfrytëzuar idealizmin dhe naivitetin tuaj?
17. A ju ka informuar Xhavit Haliti dhe Ali Ahmeti se Shaban Ramë Shala se të gjitha informacionet të cilat i posedonte UDB-ja për ilegalen, ia ka treguar Behajdin Allaqit e ky shokëve tij, apo jo?
18. Pse nuk i keni dërguar në vend dy snajperë të bardhë të kalibrit 338 të cilët unë t'i dorëzova, një për Komandant Kumanovën (Ismet Jashari) dhe një për Flamurin, (Gafurr Elshanin)?
19. Kujt ua dhatë?
20. Lulit (Kadri Veselit)?
21. Unë, ata dy snajperë i pata blerë me porosi të Komandant Kumanovës. A e dinit ju këtë?
22. A e dinit se çka do të thotë porosia-urdhëri i Komandantit?
23. Komandant Kumanova dhe Flamuri m'i kanë kërkuar ata snajperë për të vrarë komandantë të pushtuesit serb e jo që ju po me ata snajperë t'i vrisnit ushtarët më të mirë të lirisë. A ishte kështu?
24. Si e ndjeni veten më shumë, si profesor, ushtarak apo si pehlivan-politikan?
25. Kjo e fundit më duket se ju pëlqen më shumë sepse keni para "lluk-lluk", a është kështu?
26. Ah çka kishte qenë kjo "tenderomania"! Kjo po e zbuluaka shpirtin e zemrën e çdokujt, apo jo?
27. Si ministër i luftës, a e dinit se sa ushtarë lirie keni pasur në fronte?
28. Cila ishte mosha mesatare e ushtarëve të lirisë?
29. Sa ushtarë e eprorë ka pasur në terren nga shteti shqiptar?
30. Sa ushtarë lirie ke pasur në fronte nga trojet e Kosovës?
31. Sa ushtarë lirie ke pasur të Batalionit "Antlantik"?
32. Sa ushtarë lirie ke pasur nga internacionalja dhe nga cilët shtete?
33. A i keni ftuar ndonjëherë së bashku për ndonjë festë të Kosovo*1244?
34. Sa është numri i dëshmorëve të Kosovës?
35. Sa është numri i dëshmorëve të shtetit shqiptar?
36. Sa dëshmorë të trojeve të Kosovës janë vrarë në Kosovë me emblemë të UÇK-së?
37. Sa dëshmorë janë të Batalionit "Atlantiku"?
38. Sa dëshmorë janë të internacionales?
39. Ke qenë anëtar i LPK-së, a është kështu?
40. LPK-ja të ngriti deri në Ministër të luftës, a është kështu?
4
41. LPK-ja ka qenë nëna biologjike e të shenjtës Emblemë të të lavdishmes UÇK, apo jo?
42. Në qershor 1999, në Prizren, LPK-së iu bë atentat nga bijtë e saj, a është kështu?
43. Nënës tënde a është kështu?
44. Profesor i kimisë dhe ish-i burgosur politik dhe atdhetar para lufte, a është kështu?
45. Ushtar e komandant gjatë luftës, a është kështu?
46. Pse aq lehtë hoqe dorë nga LPK-ja?
47. Çfarë turpi pati bërë LPK-ja?
48. Pse aq fort ju kultivoi "dikush" që ta urreni LPK-në?
49. Çfarë gjuhe fliste ai "dikush"?
50. Gjuhën shqipe nuk e fliste, sigurisht që jo, a është kështu?
51. Zotëri, si Ministër i luftës a e dini sa ka kushtuar e tërë lufta „çlirimtare“?
52. Pse jo?
53. Atëherë, pse u emëruat Ministër i Mbrojtjes i luftës,koston e të cilës nuk ishit në gjendje ta raportonit?
54. A e keni njohur biografinë (të kaluarën) e anëtarëve të G2-shit?
55. Pse jo?
56. Çfarë roli primar kanë pasur anëtarët e G2-shit?
57. A e keni njohur biografinë e Shefave të Mobilizimit të Zonave Lokale?
58. Pse jo?
59. Sa Shefa të financave kanë qenë të të gjitha Zonave Lokale?
60. Pse jo?
61. Sa Shefa të Logjistikës të të gjitha Zonave Lokale kanë qenë?
62. Pse jo?
5
63. A të kanë raportuar ndonjëherë Komandantët e Zonave Operative, G2, shefat e Logjistikës e të Financave?
64. Si Komandant i Përgjithshëm dhe Ministër i luftës, ju keni pasur për detyrë dhe obligim që t'i dinit këto të dhëna dhe t'i raportonit, apo jo?
65. Ju zotëri, a keni kërkuar që ata të raportojnë te ju?
66. Pse jo?
67. Si Komandant i Përgjithshëm dhe Ministër i luftës a e posedoni Arkivin e luftës?
68. Pse jo?
69. Kur gjeneratat dëshirojnë të shkruajnë për luftën e lavdishme të UÇK-së dhe Arkivin nuk do të mund ta gjejnë, cka do të thonë?
70. Pse ke qenë i papërgjegjshëm si Komandant I Përgjithshëm i UÇK-së?
71. Pse e ke pranuar atë detyrë pasi nuk keni mundur t'i dilnit zot?
72. Katërshja mafioze e Drejtorisë Politike kanë parë e studiuar personalitetin tënd si naiv dhe të kanë lënë me emër në atë përgjegjësi të madhe dhe tani ju jeni bërë halë në sy i tyre, sikurse të tjerët, të cilëve tashmë po u kalben eshtrat?
73. Si Komandant i Përgjithshëm, kur UÇK u transferua në TMK, si u ndjetë?
74. Kur i dorëzuat armët e lirisë, si u ndjetë?
75. Pse nuk morët vendim të prerë që Serbia si okupatore t'i dorëzonte armët ?
76. A e keni kuptuar tani, se pse vetëm ushtarët e lirisë duhet dorëzuar armët e lirisë?
77. Ju thoni se ndërkombëtarët na kanë detyruar që t'i dorëzonim armët e lirisë, pa e fituar lirinë. A është kështu?
78. Ju thoni se ndërkombëtarët janë pro shqiptarëve, a po?
79. Pse ndërkombëtarët po na i rrëmbejnë me dhunë armët e lirisë?
80. Pse ndërkombëtarët, sipas jush, miq të shqiptarëve, nuk po na lënë që të dalim në Referendum dhe të shprehemi si popull, duam apo nuk duam që t'i bashkohemi shtetit tonë?
6
81. Pse Komandantin e Përgjitshëm të UÇK-së dhe Ministrin e luftës, Drejtoria Politike, e tani Kryesia e PDK-së e komprometojnë me tendera për ndërtimin e shkollave etj.?
82. Pse dëshiron Zvicra që ta komprometojë Komandantin e Përgjithshëm të UÇK-së?
83. Si ish-komandant i Përgjithshëm i UÇK-së pse nuk e ngritët zërin kundër burgosjes së ish-ushtarëve tuaj?
84. A mos keni qenë i zënë me ndarjen e tenderëve për ndërtimin e shkollave?
85. Zotëri Komandant, para "aga" gjatë historisë nuk i kishin thënë askujt, a është kështu?
86. Këthehu te nxënësit, se atje është historia, e jo te tenderomania, a është kështu?
87. UÇK-në e çarmatosët, ushtarëve të lirisë, rinisë e popullit mbas luftës ua vratë dinjitetin e krenarinë, a është kështu?
88. Luftën e lavdishme të UÇK-së e degraduat, a është kështu?
89. Zotëri, detyrën dhe rolin e kujt e keni kryer kundër popullit tuaj, ju me mafian e Drejtorisë Politike dhe të Kryesisë së PDK-së?
90. Jeni deputet i Parlamentit të Kosovo*1244, a është kështu?
91. Keni shumicën në Parlament, a është kështu?
92. Plus 10 vende të serbëve, a është kështu?
93. Sa dëshmorë serbë me Emblemë të UÇK-së kemi?
94. Asnjë, a po?
95. Po prej çetnikëve e narkomanëve serbë janë vrarë 2300 djemë e vajza të babës e nënës shqiptare, a është kështu?
96. Pse privilegjohen aq shumë serbët?
97. Pse nuk privilegjohen nga pushteti i Serbisë, shqiptarët në Kosovën Lindore?
98. Pse nuk bëni presion te ndërkombëtarët, që të njëjtat privilegje të serbëve në Kosovë t'i kenë shqiptarët në Kosovën Lindore?
99. Kush po ju pengon për ta bërë këtë?
100. Kryesia e Parlamentit?
101. Kryesia e PDK-së?
102. Deputetët serbë?
103. Serbët në Qeveri?
104. Apo padronët?
Fribourg (CH), 9 Gusht 2012
MURAT JASHARI-Baca
Orizare-Kumanovë

 

Lëvizja nacionaliste e rezistencës shqiptare (1)

 

Nacionalisti i lindur dhe i plakur nëpër burgjet e armiqve shekullor

 

Nga Hasan Hasanramaj

Nacionalisti dhe shkrimtari Sabri Maxhuni me vepra, e jo me fjalë e shtroi para veti dhe popullit shqiptar të Kosovës problemin e të kuptuarit, së ku kanë gabuar me dashje shqiptaret të cilët ose janë mashtruar nga padija apo nga Është njëri nga ata që mirë e shikoi rezistencën kosovare që vepronte në mes të dy zjarresh. Këto dy zjarre ishin njëra anë okupatorët serbo-komunistë, ndërsa, ana tjetër, komunistët e regjimit të diktatorit Enver Hoxhës dhe klysheve të tyre. Në burgjet e okupatorit këndonim këngën: “E ndiej veten luan të ndryrë në kafaz”. Luftëtarët binin në altarin e lirisë me këngë në gojë duke i kënduar këngët e shpresës dhe të fitores. Sa më të rënda ishin goditjet e okupatorit, aq më e fortë bëhej lidhja e luftëtarëve të lirisë ndërmjet vete. Sa më shumë që luftëtarë e rezistencës shqiptare që binin në altarin e lirisë, aq më e madhe bëhej urrejtja ndaj okupatorit, kurse goditjet e komunistëve të Enver Hoxhës dhe klyshve të tij përjetoheshin si goditjet më të vështira që vëllai ia bën vëllait. Sa më të mëdha që ishin goditjet tinëzare të diktatorit Enver Hoxhës, aq më të rënda dhe më dëshpëruese ishin lidhjet e luftëtarëve të lirisë.

Sa më të mëdha ishin akuzat dhe sharjet ndaj botës demokratike, që dëgjoheshin nga komunistët e diktatorit Enver Hoxhës dhe veprimtarët e rezistencës kosovare, të cilët binin nën ndikimin e komunistëve të tij, aq më të papërfillshme ishin qëndrimet e botës demokratike ndaj terrorit që zbatonin okupatorët serbo-komunistë kundër veprimtarëve të rezistencës shqiptare në Kosovë. Për të qenë tragjedia edhe më e madhe në këto momente të vështira rezistenca kosovare ndodhej mes dy zjarresh, në vazhdimësi që nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore e deri në rënien e regjimit komunist të diktatorit Enver Hoxhës.

Veprimtarët, të cilët ranë nën ndikimin komunist antikombëtar të diktatorit Enver Hoxhës, faktorin ndërkombëtar në Kosovë e shohin me sytë e komunistëve të Enver Hoxhës. Për të qenë tragjedia edhe më e madhe, edhe sot bishtat e ideologjisë të diktatorit Enver Hoxhës këtë faktor ndërkombëtar e luftojnë... Fshati Maxhunaj në komunën e Vushtrrisë dallohet me tradita të lavdishme në luftërat për mbrojtje të identitetit kombëtar. Këtë e dëshmojnë edhe këngët folklorike që në mungesë të historianëve shqiptarë ishin shndërruar në kronika të vërteta të ecjes sonë ndër shekuj. Në vargjet e këtyre visareve kulturore ruheshin vlerat e pacenuara të krahinave, fiseve dhe individëve të caktuar që kishin shënuar perioda të lavdisë apo dhembjes sonë kombëtare.

Ndërrimi me dhunë administrative i emërtimeve të vendbanimeve dhe mbiemrave, sipas vendbanimeve, kishte për qëllim shkëputjen e rrënjëve të familjeve shqiptare nga origjina e tyre autoktone të traditave të lavdishme që kishin në trojet e tyre stërgjyshore.

Nacionalisti, shkrimtari dhe humanisti Sabri Maxhuni sot e ndien veten të nderuar, që është pinjoll i derës të familjes maxhunaj atdhetare me tradita të forta kombëtare, edhe më shumë ndiej obligim që kjo prejardhje të mos dobësohet me mua dhe brezin tim. Çdo punë që e kam bërë dhe që do ta bëj edhe në ardhmen e ka vetëm këtë cak. Ajo që bie në sy në vazhdën e këtyre emrave është përsëritja e vazhdueshme e emrit Cen, brez pas brezi. Këtë emër e ndeshim edhe sot e kësaj dite.

Njëri nga të parët e vijës së gjakut tim, i cili kishte jetuar diku nga fundi shekullit të nëntëmbëdhjetë, quhej Hysen Maxhuni, i cili haset në shumë këngë të folklorit mbi bazat historike. Këngët historike për veprimtarët e familjes Maxhuni datojnë që nga kohët kur Prizreni ishte kryeqytet i Vilajetit të Kosovës. Ndër më të njohurat ishin pikërisht këngët për Cen Maxhunin. Kur i rikujtoj të bëmat e tij më duket se jam duke shikuar një film. Njëra ndër këto këngë flet për këtë burrë burrash të familjes Maxhuni. Aty thuhet se Cen Maxhunin, e kishin zënë me tradhti dhe e kishin mbyllur në bodrumet e sarajeve të pashës, në Vushtrri. Meqenëse burgu në saraje të pashës nuk ishte i sigurt. Cenen, të prangosur, e nisin për ta dërguan në burgun e Kalasë së e Prizrenit që, atëkohë, ishte kryeqendër e Vilajetit të Kosovës. Në rrugëtim drejt Prizrenit, duke kaluar pranë fshatit Maxhunaj, kushërinjtë e Cenit, pas një rezistence të ashpër me zaptijet turke, ia dalin që ta lirojnë atë.

Kjo luftë për lirimin e Cen Maxhunit nuk ishte e vetmja përplasje në mes forcave turke dhe atyre të rezistencës shqiptare. Shumë veprimtarë u dalluan me përpjekjet për çlirimin e katër vilajeteve dhe krijimin e shtetit shqiptar, por, ndër më të dalluarit ishte Hajdar Maxhuni, njëri ndër bashkëpunëtorët më të afërt të Hasan Prishtinës. Vlera e angazhimit të pjesëtarëve të familjes Maxhuni ishte e çmuar, jo vetëm për faktin se ishte një angazhim i pandalshëm gjatë gjithë historisë së tyre, brez pas brezi, por edhe pse ishte shumë i drejtë. Ata gjithherë ishin në krah të atyre që punonin me përkushtim për çështjen e atdheut. Përcaktimi i drejtë i tyre edhe kësaj radhe u dëshmua me aleancat, të cilat i krijuan me fuqitë jashtë Ballkanit, por kurrë me fqinjët sllavo-greko-bizantinë.

Këto fjalë të Hasan Beg Prishtinës, të cilat m’i tha gjyshi im, Selim Maxhuni, ishin, janë dhe do të mbeten, të paharrueshme për nga vlera që kishin atëherë, por që kanë edhe sot. Pushtimi i Kosovës e goditi familjet e Maxhunëve shumë rëndë. Në mesin e shumë veprimtarëve, të cilët ranë dëshmorë, gjatë pushtimit të Kosovës nga serbo-komunistët ishin edhe dy pjesëtarë të kësaj familje.

Gjatë tërë kohës mendoj se ku e kam gjetur forcën që më ka ndihmuar t’iu bëj rezistence të gjitha ballafaqimeve gjatë jetës sime dhe familjes. Barra që rëndonte mbi dy prindërit e mi – na tha në vazhdim të bisedës nacionalisti Sabri Maxhuni ishte tepër e madhe. I kisha vetëm dy vjet kur e mendoj, më duket krejt e natyrshme që në familjen tonë vazhdimisht flitej për të vrarët dhe të masakruarit, qysh nga okupimi serbo-sllav gjatë vitit 1912, për të ardhur deri të vrarët dhe të masakruarit gjatë vitit 1945, kur u zhvilluan luftime të rrepta për ta penguar ripushtimin e Kosovës.

Sado që isha i vogël atë botë, tregimet që i kisha dëgjuar më vonë, në mua kishin ngjallur pamje të atilla sikur edhe unë të isha pjesë e netëve të gjata, për të cilat thuhej se ishin dimra të ftohtë, si nga jashtë, ashtu edhe nga brenda, dimra që duhet të ngroheshin me rrëfime të pafundme për heroizma, me këngë për trima të paepur. Edhe kur dija për vete, më kujtohet si këndonte babai im, IIsmaili. Sigurisht, ashtu kishte kënduar edhe atëherë, në ato net të pafundme. Në ata dimra të gjatë dhe të ftohtë, të shtrirë pranë zjarrit, duke i vënë duart nën kokë, i mbuluar me këngë trimërie. Ai këndonte ashtu dhe, kur lodhej duke kënduar, ngrihej e ulej këmbëkryq, psherëtinte dhe fliste vet me vete: “Çka me bë, vaji i burrit ashtë kënga...” Flitej se babai , Ismajli, gëzonte një respekt të madh, jo vetëm në lagjen ku jetonim, por edhe në tërë qytetin e Vushtrrisë dhe rrethinë e më larg... (vijon)

Shpërndaje

Komente (4) Kthehu | 10.09.2011

o ju gazetar te mjere.pse nuk shkoni edhe ISH TE BURGOSUR te tjere qe skan bugjet sikurse keta tregtar dallavergji.po sa te burgosur kemi te tjere qe ende jane gjalle e kurr skeni ba ndoni interviste.ne kosove po spate para je si njeri i vdekt edhe nese je ndokush qe ke kontribu per vendin tend.nje kohe shkruante selatini libra e tash filluan ne emer te sabriut te dalin.perallat e ketyre...

dodona 30.12

Eshte me se e vertete se familja Maxhuni ka dhene shume burra dhe trima patriote nder shekuj qe me nder luftuan dhe u angazhuan per qlirimin e Kosoves nga okupatore te ndryshem. Me ka rastisur qe te takohem me shume burra te kesaj familjeje fisnike (mes tjerash edhe me Ferhat Maxhunin- ballist dhe nacionalist i dalluar). Familje per qdo respekt.

Skenderi 06.11

Ku i more gjithe ato pare Populli shqiptar e kan nje profesion jan hajna dhe kurgju tjeter.a sikur ta kishim sigurimin e Enverit dhe me ta thy koken kishe kallzu ku i more paret

jetoni 01.11

Nuk po te marr shume kohe, z,sabri. Dikur apo gjithmone ishe per Enverin e shqiperine, por iu shpetove arrestimeve e burgjeve me 1968 me 1981. Ishe i shkathet apo ishe...e di vet me se miri. Tash po shan vetveten dhe ata \\"shoket\\" tu, qe ose i ke genjyer atehere ose po genjen tash. Leri rehat ata te \\"burgosurit e ndegjegjes\\" ne Shqiperi. mos te lodhen, qe per buken e gojes te shkuajne ata, se ketu dihen e njihen te gjitha.

Mala 29.09

 

 

Kush ka qenë Rexhai Surroi?

 

Shkruan: Sabri Maxhuni (Novosella)

Çka t’i them nipit tim?!

 

Mbrëmë, më 22 dhjetor 2011, duke përcjellur njërin prej programeve tona televizive, pak sa u befasova kur e dëgjova lajmin e ditës se laureat i shpërblimit vjetor për gazetari dhe letërsi “Rexhai Surroi” është Fatos Kongoli.
Nipit tim, Shqiptarit, kur e dëgjojë emrin e Rexhai Surrojt, sikur iu rikujtua se kishte lexuar diçka rreth tij në shkrimet e mia dhe nga kureshtja më pyeti: Babush, kush ka qenë ky Rexhai Surroi?
Unë rash në hall dhe nuk dija se si t’i përgjigjem! A t’i tregojë diç më shumë lidhur me te apo ta kalojë edhe kësaj radhe në heshtje kureshtjën e tij. Derisa unë përpëlitesha në mendime, ai insistonte t’ia sqaroja kush ishte Rexhai Surroi, duke mu drejtuar sërish: Babush, diçka kam lexuar në librat tuaj për këtë emër, andaj jam i interesuar ta dijë se çka ka bërë Rexhai Surroi kur është vrarë mixha ynë Xhafer dhe 27 mashkujë tjerë të Maxhunëve? Çka bërë kur është pushkatuar Jahja Agë Maxhuni, kryetar i atëhershëm i Degës së NDSH-së në Vushtrri, atëherë kur ishin pushkatuar Gjon Sereçi, Marie Shllaku e Halim Spahiu, të cilin e kishin sjellur të lidhur nga Shqipëria e Enver Hoxhës, ashtu siç i kishin pushkatuar më se dymijë dëshmorë të kombit e vrarë më shumë se pesëdhjetëmijë luftëtarë të lirisë në luftimet e përgjakshme për mbrojtjën e Kosovës nga riokupimi serbo-sllavo-komunist. Apo çfarë funksioni ka pasur kur qenë deportuar më se katërqindmijë shqiptarë për në Turqi dhe vendet tjera të botës. Çka ka qenë Rexhai Surroi kur je dënuar ti me nëntë vjet burg të rëndë, bashkë me heroin e gjallë Adem Demaçin dhe me qindra të tjerë?
Ky interesim i nipit tim dhe shumë e shumë pyetje tjera më lanë thuaja tërë natën pa gjumë! Çka t’i them tash nipit tim? Si t’i përgjigjem në të gjitha këto pyetje për të cilat kërkonte sqarim?!
Po, po, nipi im, Shqiptar! Kur është ripushtuar Kosova nga serbo-sllavo-komunistët, të mbështetur në mënyrë aktive – me armë në dorë nga fadilisto-bujanistët, por të ndihmuar edhe nga bandat gjakatare të Enver Hoxhës, Rexhai Surroi, së bashku me vëlluan e tij Sezair Surroin, ishin partizanë të ushtrisë riokupuese serbo-sllave. Gjatë luftimeve të përgjakshme në mes të ushtrisë riokupuese serbo-sllave dhe luftërtarëve për Mbrojtjën Kombëtare të Kosovës, Sezair Surroi, i cili luftonte në radhët e ushtrisë serbo-sllave u vra dhe njëherit u dekorua me urdhërin e heroit të Jugosllavisë nga riokupuesit serbo-sllav të Kosovës. Ndërsa Rexhai Surroi e vazhdojë aktivitetin e tij për shfarosjën e luftëtarëve të lirisë, siç ishin: Mixha im Xhafer Maxhuni, bashkë me 27 mashkuj tjerë të Maxhunëve, atëherë kur u pushkatua Jahja Maxhuni, kryetar i NDSH-së në Vushtrri, por edhe kur u pushkatuan Gjon Sereçi, Marie Shllaku, Halim Spahiu e shumë të tjerë. Në kohën kur deportoheshin me qindra e mijëra shqiptarë për në Turqi dhe vende tjera të botës, Rexhai Surroi, gëzonte të gjitha beneficionet e luftëtarit për shërbimet që ua kishte bërë okupatorëve serbo-sllavo-komunistë. Pra, bënte pallën e sefasë me të gjitha privilegjet që ia ofronin serbo-sllavo-komunistët, të gjithë atyre derisa u shërbenin me devotshmëri në realizimin e qëllimeve të tyre.
Kur u burgos Adem Demaçi, e bashkë me te edhe unë me shumë bashkëveprimtarë të tjerë, Rexhai Surroi shkruante libra për “heroizmat” e partizanëve të ushtrisë okupuese jugosllave. Ky kishte edhe një lidhje miqësore me Fadil Hoxhën (ishte baxhanak i tij), i cili kishte qenë në ballë të ushtrisë serbo-sllavo-komuniste, kur në luftimet e përgjakshme në mes tyre dhe forcave për Mbrojtjën Kombëtare të Kosovës, e kishte mbuluar me gjak Drenicën dhe tërë Kosovën, duke e vrarë kështu edhe heroin Shaban Polluzha.
Adem Demaçi ishte shkrimtari dhe romansieri i parë shqiptar në Kosovë, por ai nuk shkruajti asgjë për “trimëritë” e partizanëve serbo-sllavo-komunistë siç bënte Rexhai Surroi. Ai, në mes tjerash e kishte shkruar edhe tregimin “Kthimi” përmes të cilit i thrriste të gjithë shqiptarët, jo të shpërnguleshin nga trojet e tyre, por të ktheheshin edhe të gjithë ata që kishin ndërmarrë një hap të tillë. Ishte Adem Demaçi që e shkroi romanin e parë shqiptar në Kosovë “Gjarpijt e gjakut” ku thrriste që t’i shkilej koka gjarpërit që po e helmonte popullin shqiptar, për të dalë më vonë djali i Rexhai Surroit, Veton Surroi, që do ta fyente deri në skajshmëri, mu Adem Demaçin e madh!
E po këtij Adem Demaçi, ia vunë prangat për t’i kaluar 28 vjet në burgjet jugosllave ngase e kishte sfiduar okupatorin serbo-sllavo-komunist ndërsa Rexhai Surroi pas shërbimeve të shumta që i kishte ofruar këtij okupatori, kishte arritur deri te emërimi i tij ambasador i ish Jugosllavisë në vende të ndryshme të botës.
Derisa Adem Demaçi dergjej burgjeve e kazamateve jugosllave, në mënyrë që ta humbte të pamurit që mos mund të shkruante më romane sikur romanin (edhe se me gjysëm të pamurit penda e tij nuk u ndal kurrë) “Gjarpijt e gjakut”, Rexhai Surroi mori rolin e ambasadorit jugosllav, që në ato ambasada punë kryesore kishin hartimin e planeve për vrasjën e veprimtarëve atdhetarë në diasporë, siç ishin Jusuf Gërvalla, Kadri Zeka, Bardhosh Gërvalla, Vehbi Ibrahimi, Enver Hadri e shumë e shumë të tjerë.
Pas të gjitha këtyre rrëfimeve lidhur me zhvillimet që kishin të bënin edhe me emrin e Rexhai Surroit, nipi im, Shqiptari, më pyeti se a dijnë gjë për të bëmat e këtij farë Rexhai Surroit të gjithë ata shkrimtarë apo gazetarë, siç është ta zëmë Ismail Kadare e të tjerë, që e kishin pranuar një çmim që mbante emrin e këtij njeriu apo jo?!
Biri im, nëse nuk e kanë ditur, tani kur do e marrin vesh është mirë t’i kthejnë ato shpërblime, përndryshe nëqoftëse nuk i kthejnë ata do të mbesin ambasadorë të përjetshëm që do i përfaqësojnë interesat e okupatorëve serbo-sllavo-komunistë, siç ishte Rexhai Surroi ! E jo të kombit shqiptar.

Shpërndaje

Komente (50) Kthehu | 23.12.2011

Parja po e ban historine, se si e fitove paren kishte me qene mire me i kallxue nipit o Sabri. Me kallxue qysh nuk duhet me vjedh e mashtrue, qysh nuk duhet uzurpue e me u ba argat i huj pa pare, me ja shpjegue se nuk blehet malli nga pronari kur asht ngusht, se nuk duhet me rrejte per te tjeret, se duhesh me kallxue per vujtjet tua ne Turqi e per unifikimin e udbasheve per me marre apet pushtetin me pare...ki qka me kallxue boll kur je i drejte, tue u nise prej vetes. Njimend, more Sabri, a fort po te doket vetja i madh a!

Luja Novoselle 25.12

Përshendes komentuesit,perkrahi I.Krasniqin dhe komentuesin me nofken I sinqerti,jo pse z.Novosella nuk ka bërë një artikull voluminoz por se i ka pergjithësuar dhe ka tejkaluar ne një form; kompetencat sepse ndoshta edhe ndaj tij ka deshmi te pa deshiruara te cilat ediskreditojnë autoritetin etij.sa i perket artikullit unë kam për të shtuar vetem si thot një proverb:Qka lind macja, e han miun.Me ket deshiroj te potencoj biri i Rexhai Suroit Veton suroi lodroj me ambicje te gjitha OJQ,fondet e ndryshme derisa arrijti te krijoj një superbazë materiale deri edhe te dhuratat nag ana e tj ne krye tekomisioneve te ndryshme ne UNMIKqe ju dhuroj prona te popullates kulteve fetare sllave deri ne 700 hektar prona.Z.Novosella pastrojeni veten pastaj qasju tjerve sepse edhe tek ju egziston një bagazg i cili ju ngarkon para popullit.

Islami Suedi 25.12

Nuk beni nder e as dituri te tergoni kesi prralal qe nuk i han pazari. Rexhai Surroi ishte nje kuader komunist qe dha shume per kombin shqiptar te Kosoves. Eshte marri te shkruhet keshtu sepse gjate luftes ai vertet ishte femij e si paska udhehur qetat partizabe, edhe nese ika udhehur i ka udhehequr per temrien e ketij populli. Mos gaboni me sha komunizmin jugpsllav. Ishte me i mire s ekjo demokradhia qe ekmi tash. Komuniszmi jugosllav vetem ne leter nadloi do gjera si feja e tj. Une kam pas sekretarin e partise qe ngjinonte komplet ramaznain e doikush mund te gote klseshtu apo ashtu. Mos hani shume m ... se te gjithe komunistte shqiptare kane bere aq sa kne mundur per Kosoves, Lavdi Fadil Hoxhes, Rexhait Suroit, Kole Shikrokes, Asllan Falise, e snum etjeterve.

limanbeirsha 25.12

Te lumt zotri novosella po kto qa i trgon po duhet edhe mashum me tregu para gazetarve mi qu amanetin e shum hernjeve ne vend mos me lan me ndrru historin se n kryqytetin ton kemi emer te ati krimineli komunist,se krejt edhe kto ti qa i tregove ktu i kum ndegj drejt por drejt nga babgjysh im pr fadil hogjen e masakrat e ti ndaj popullit shqiptar e sidomos ndaj drenises,Babgjyshi i ndjer tregojke qysh fadili e ka tradhtu shaban polluzhen edhe shabani asht nis me shku por luft ne maqedoni ndersa Fadili me regjain e forcat komuniste qetnike e paramilitare kan shku ne drenic dh i kan vra e masakru njerzit ma te shquar qe ka pas zona e drenices njerzit ma atdhetar .andaj ket du me lidh edhe me ni program televiziv pa rrotlla zotri zeka ku tregon por konferencen e rambujes ku thot se edhe aty ka pas shqiptar te kosoves qe kan pranu qe kosova te mbetet nerder serrbi edhe simbas te gjitha gjasave ky dot jet i biri i regjai surroit vetoni,por qa asht mas keqi qe edhe LDKka shum trashigimtar ko

BRITANI E MADHE  25.12

E More zotni mir e ki shum se deri diku e njoh vetonin por nejse...Por sikur ti kishin pas sod munsit rugovistat ne kosov sikur i kishin komunistat ne at koh a kish met ne kosov ndonje familje deshmori pa u keqtrajtu pa u dhunu pa u nenqmu e pa u interrnu ne forma me te kqija te mundura se kta jan pjell e qatyne qe ti pi shan...

Lulzim Mucaj 25.12

QKA DI FMIJA NUK DI AS AKADEMIKU erdhi familja surroi per te emrue nje shkoll me emrin sezai surroi para 40 vite a besoni te gjith te pranishmit mbetem te hutuar jo qe ishin te menqur po ishin veshur aq bukur e na majshin ligjerata neve opengave sikur sot novosella e surroi ju del ftyra para popullit e neser para zotit.....

fatmiri  25.12

Me kujtohet pas Luftes kur ne emer te TMK-së shkuan nje tog -analfabetesh te Varri i Fadil Hoxhoviqit dhe i ben nderime \\" Ushtarake\\" gjat varrimit te tij-me disa Pordhe-krisma. Ndersa po ata te njejtit nuk shkuan kurr te varri i Shaban Polluzhes apo Hysen Terpezes per ti ber nderime ketyre patriotve shqiptar. Sot gati te gjitha Institucionet , FSK,Policia,Inteligjenca,Gjygjet,jan ne dore te bijve te ish bashkpuntorve te shkaut.E Tmerrshme eshte kjo e vertet. Allah ndihmona ne luftë kunder Trathtarve.

Hasan Prishtina 25.12

nuk e di zoti novosella a i ka spjegu nipit te vet pas qlirimit qa ka ba sabriu pasi ni emision e ndegjova te milaim zeka se tash ka fillua te lyp tendera ka kto pare i erdhen a ishte edhe ai me ne ne jasht duhej ndimu populli ne kosov si duket paska perfitu per veti e per surroin nuk di qa flas meqense nuk i njoh as sabriun as vetonin

nazmi 25.12

Sabri Novosellen e kam degjuar kalimthi, nuk e njoh, mund te jete i mire, mund te jete i keq, por nje fjale thot: \\"Te verteten pranoje edhe nga dreqi, shkoft larg\\" dhe ne kete aspekt, ne kete shkrim, ky zoteri e ka thene te verteten e kulluar, e paster si burimi i Drinit te Bardhe, mbi Rexhai dhe Sezair Surroin, te cilet i njoh mire me fare e fis, me rrenje e gjeth. Posht komunistat! Fara ju zhdukte! Te tille ish komunista kemi edhe sot mjaft ne politiken aktuale, ne trojet shqiptare, qe vetem mburojen e demokracise e kane, se shpirtin e Marksit, Engelsit dhe Leninit ende e kane, ca madje edhe te Stalinit.

Belaja 25.12

qysh si nxenes i shkolles fillore kam pas ndegjue per kete fare rexhai suroi, por ne ate koh ka qen sistemi serbo sllav komunist, ju flm zotri, SABRI MAXHUNI, per kete sqarime te saketa per kete ish mbeturine te qelbur. tani i qelbur dhe mbeturin ka mbetur veton suroi.

bimushi 25.12

shum bukur dhe rrespekt,per ket shrim dhe te autorit por edhe te ksaj gazete.qe te rafinohen njerz te cilet jan kunder popullit vet,si ne ket rast bab e bir Surojat,por duhet kjo gazet te dal dhe me shum te tjer nga,-LDK-stat qe jan ne te njejtin taborr me kta Surojat dhe punojn per UDB dhe per serrbi...!

xhema diasporë 25.12

Nje mot te largt deri sa ka qen ne ODE te gjyshi i dajve erdhi Daja Azem i burgosur i ndergjegjejes me Adem Demacin, ate bote kur ish burgosur daja Azem kish qen nensekretar krahinor i Arsimit te Kosoves. Aty ai rrefeu disa nga perjetimet dhe torturat qe i kishin pasur gjate hetuesis. Per ju Zotri Noveosella (Rrobaceps) asnje here nuk e kam degjuar te flas nje fjal te hajrit as te burrnis as te njerzis. Daja Azem ka ndrrue jete vone pas lufte e kam takuar shkurtazi dhe as ateher nuk foli, heshti se ajo heshtje tregoi besimin qe e kishte ne disa nga \\"shoket \\". Une jam per nga mosha mjaft i ri por kam arritur te degjoj bisedat e Odave tone. Une nuk e degjova qe ai te fyej Fadil Hoxhen apo Rexhai Surroin, bile as Gjykatsin e ri Hivzi Sylejmanin qe e denoi Bedri Pejanin. Rruga e popullit tone nuk ka qen e leht qe te jete ashtu si ju rrefeni. Ruani komentet per vete zotri e shkruani te vertetat jo vetem bardhe e Zi, se kam dron ju mbeteni e zeza.Me nderime nga Stuttgarti

J. Gashi 25.12

Rrene e pa kripe. Ne kohen e luftes se dyte boterore Rexhai Surroi ishte i mitur11-15 vjeqar ( Ti thua qe ai paska luftuar bashke me Partizanet). Kurse ti ke qene ne burg per perkrahjen qe i beje Politikes shfarosese te Enver Hoxhes qe ushtronte mbi Popullin Shqiptar. Tani, para ke vjedhur sa te duash dhe n´a trego perralla....

Bac, na zune tu vjedhe. 25.12

Shkrim shum me randsi nese e kuptojn te xhith ata siq the edhe ti e e i kthejn ato trofe te cilat sjan asxha tjeter vetem tentim rehabilitimi spari te Veton Surojit e pastaj te ish ambasadorit te jugosllavis Rexhaji Surojt,nje me befason pse nuk i thuhet Veton Surojt shkurt dhe shqip se jo zotni nuk munesh me qen ti kandidat per PRESIDENT TE KOSOVES se je i biri i nji ambasadori te jugoslavis i cili ka ndihmue dhe mbulue vrasjet e vllqzerve GERVALLA;KADRI ZKES ;DHE ENVER HADRIT ,po i kan shti ky popull vesht nlesh e vetem nfund ja bajn aminin dhe qa asht ma me randsi po i ndihmojn financiarisht Veton Surojt qe te pasurohet duke ja bler gazeten ndersa nbaz tkomenteve po eshof seqenkan kunder Surojt si dhe Adem Demaqi as edhe ni fjal se ka than per ket njeri i cili din shum dhe ka qa me than .

SHPENDI 25.12

Ke te drejte zoti Novosella.Tamam keta tipa qe i permende me heret,R,Surroi ,S ,Surroi,Fdil Hoxha ,besa edhe Enver Hoxha ta mundesuan qe sot edhe 12 vjet pas clirimit Kosoves ,4 vjet pasi Kosova u be Shtet i Pavarur ty të të thërrasin \\\'\\\'Cika Sabrija\\\'\\\'(Serbet e Kllokotit)Zoti Novosella ka deshmuar se permes strukturave \\\'\\\'SERBE\\\'\\\' te komunes re te Kllokotit eshte i gatshem te abuzoj (edhe ka abuzuar me te madhe)me institucionet e shtetit Kosoves ,si dhe me pasurin publike te Kosoves.Z.Novosella bëhu pakë me i kujdesshëm.Mos shkel mbi fytyra qe lane nje histori si Fadil Hoxha psh.

Karadaku II 25.12

Vllezer te nderuar, para se ta them mendimin tim apo me mire te them para se te paraqes mendimin tim personal nepermes komentit dua vetem te theksoj diqka: Per zoteri Sabri Maxhuni vetem kam lexuar. Nje njeri i madh emri i te cilit per momentin nuk me kujtohet thot: \\" faktet nuk pushojne se egzistuari edhe pse ato injorohen\\". Por faktet ekzistojne dhe jan te dokumentuara per ata qe duan ti shohine,jo per ata qe per arsye objektive e subjektive nuk i shohin. Per ata qe nuk kan lexuar per masakrat e tradhetite e Fadil Hoxhes, Ali Shukriut e Rexhai Surroit po ua jap vetem nje adres,eshte fil dokumentar i realizuar koheve te fundit. Shiqoni:http://www.youtube.com/watch?v=SOWvKjGePDY: Per mendimin tim personal per keta duhet te behet nje gjyq postmortum dhe me aktvendim tu ndalohet qe eshtrat e tyre te prehen ne Kosove. Au kemi borxh atyre qe dhane jeten per trojet se shqiperise etnike,ua kemi borxh mijera burrave qe luftuan krah Shaban Polluzhes e Mehmet Gradices...

Lum Lumi 25.12

Ja edhe nje nga PALLAVRAT e Sabri Novoselles, apo te mbeti hatri qe nuk ta dhane ty qmimin e lartepermendur.Me pyeste nje nip i imi po kush eshte ky Sabri Novosella qe mbrenda nate u be multimilioner nga i morri ky gjith ato para.? E kisha shume te veshtire tia shpjegoja prejardhjen e pasurise se Novoselles kur shume luftetare te UQK- vuajne per buken e gojes.

Dodi 25.12

ma moraliste do te ishte ti tregoje nipit kush je ti o novosell!!!!

valdeti(it) 25.12

Zoti Sabri Navosella ti ke qenë një enverist e përbetuar, Rezhai titist. Kjo i bije që ti e ai keni qenë vllazën ideologjik. Po le mos mu bo patriot se ti ja ke kajt nanen Kosovës ma zi se cdo shqiptar tjetër. Ti Sabri e ka uzorpo gjysmen e Prishtines e kishe po bohem patriot.

Azem Bejta pej Drenice 25.12

Familja Novosela,tash disa Prishtina-Selatini,.Sabriu dhe Bedriu prej sa mbaje ne mend te gjitha te zezat i kane bere ne deme te Kosoves dhe vetem per fitime personale edhe paraluftes dhe mbas luftes

Alban Kosova 25.12

Plotësisht dakort me ca komentues se duhet rishiqu historija e Kosovës dhe e pushtetarve të kohes së komunizmit,përfshi këtu edhe R Qosjen e gjall.Por Z.Sabri me ket shkrim qe e paske jo nipin por as ken se paske sqaru dhe bind për rrolin e Rexhai Surroit.Përpiqu që tna e tregosh Konkretisht dhe me fakte rrolin dhe kontributin e këtij ish politikani për të gjitha ato bama që i përmendëni.Merspekt e Falmeshnet Kola nga Zvicrra

Kola Zvicërr 25.12

te lumt per kete spjegim o Sabri (Baci) Novosella per kete spjegim. Edhe une si nipi juaj isha kurreshtar te dij me gjersisht se me te vertete kush ishte ky Rexhai Surroi, i cili me besnikeri i sherbeu te pabesit tere kohen dhe ne fund ja ngreni koken mjeshtrisht (si qe thonin ate kohe, kinse i ra rrezja e diellit me nje kthese duke drejtuar makinen dhe kishte humb te pamunit dhe kishte bere ndeshje me fatalitet). Zoti eshte i madh, zullumqarin nuk e duron gjithnje....... per mos ta zgjat me shume, edhe une po shpresoj qe te gjithe ata qe kan marr ate shperblim ne emer te tije, ose do te vetedijsohen dhe ti kethejne ato, ose do te mbesin me te vertete ambasador te ripushtuesit te asaj kohe te serbollavise ne emer te komunizmit dhe le te hyne ne radhen e prosllavit si Rexhai Surroi. Te pershendes Bac, dhe kisha pas deshir ta pim nje kafe bashke sikur para ca vitesh ne Suedi.

qendra 25.12

e di kush ka QEN edi kush ke QEN edi kush sjam elahmdulila

fifi 25.12

Po ta lexojne kete shkrim peurushet Mualim Zeka i cili me emisionin e vet ala Hashim Thaci, apo mentori i tij Rexhep Qoja, sigurisht se nuk do ndihen mire, e para nostalgjia e komunizmit (Milam Zeka ka punu per JAT-in jugosllavensi aero transport ne Stokholm) dhe e dyta i nderuari Maxhuni si eshte 95% e shqiptareve e paska ceke ne shume vende \\"Shqiperia e enver hoxhes\\", mandej Fadil Hoxha etje tej, akter keta qe ne emisioniin e fundit te komunistit dinak Milaim Zeka, ku kishte mysafir kryekomunistin Qosja i qonte ne qiellin e shtate ata qe kurre per shqiptarine nuk bene asgje, vetem se e tradhtuan deri ne palce.

Dardani 25.12

Rexhai Surroi ka qene dhe mbetet tradhtar i kombit shqiptar po ashtu edhe klyshi i tij Veton surroi qe erdhi ne Decan dhe ja fali kishes gjysen e Decanit si me ja pas lon baba shpijun e drogirashi,sa i perket Adem Demaqit ka qen edhe ka mbet mag.. tanaheret kurgjo ska ndryshu edhe nuk e din as pse o shku ne burg ...

Decanasi 25.12

çfar përrale ,a thua z. Novosella a ke mbete duke u perpiluan menduar ose a do te mbetesh pa gjume duke menduar se cfar ti thuani atij i nipit tuaj kur do te ju pyet babush nga na erdh e gjithe kjo pasuri apo si eshte e mundur qe 2 vite pas luftes ti kem te gjitha keto banesa e lokale , makina si dhe prona tjera .. Nuk dij shume per Rexhai Surroin por fatekeqesisht dij mjafte per ju z. Novosella , por nuk e kuptoj si ke fytyre qe te paraqitesh ne publik kur e gjith prishtina e din qe ti je asgje me shume se nje PROFITER i pas luftes qe u pasurua ne kurrizin e atij populli te mjere.

Alb NYC 25.12

Kadale burra se per nji njeri te vdekur Po flitni. Cili prej jush pat bo.. mi fol Azem Vllasit?

duka i kosoves 25.12

E kam ditur qe Sezai Surroi ( mixha i Veton Surroit ) veten e ndiente Turk .

Labi 25.12

z. Maxhuni te lumte se mire e ke thene se kush eshte Rexhai Surooi dhe Veton Surrroi cdo kush e din se cfare ka bere Rexhai, dhe cfare ka vazhduar Vetoni.. shqipfolsa proserbe dhe antikombetar te perbetuar..

alpetshqiptare 24.12

I mungon shtetit te kosoves lustrimi i figuareve politike e shoqerore si ne çdo vend te europes lindore,mbas renies se komunizmit.Pra shka eshte me e keqja nuk eshte bere padi nga asnje grup apo individ ndaj gjukatesve apo punetoreve te Udbes.Dhe nuk mund te behet pa u vertetua veprimtaria e tij siç behet tani ne Maqedoni.Lufta nacinal çlimrimtare 1945 kur ne shqipni do te ngadhnjej komunizmi por ne kosove dhe me ,kumanove ,presheve etj po luftonin ende forcat e djathta si ballista,ndsh etj.Me kete Jugosllavia e titos vuri sistemin ushtarak dhe filloi ndjekjen e prijseve te rezistences antikomuniste.Nder ta do te flijohet eshte ne Kuvendin e Prizreni Ramiz cernica i cili kerkon publikisht nga deputete qe kush eshte per shqipni te kaloj anen e tij.Ai do te denohet me pushkatim po nuk eshte be vetem eshte burgos.Tito dhe Enveri nga keto grupe ndienin rrezikun e pushtetit te tyre dhe çdo here i kane luftuar bashke qofte duke infiltruar njerez te tyre

prizreni1945 24.12

MODERATORIT TE GAZETS BOTA SOT .DOT DOJA TE DIJA PSE NUK DHAT KOMENTIN TIM LIDHUR ME SHKRIMIN E SABRI NOVOSELLES UNE EDI QE KY NJERI ESHT SHUM PARELI POR QE TJU BLEJ PER PES PARA KET SE KISHA BESUE ,JO PER GJA TJETER PO DOJA TI TREGOJA KTI ZOTRIE METECILIN JOM TAKUAR EDHE NE PERENDIM KU PER ENVER HOXHEN NAI NXIERRTE SYT E BALLIT PO KUNDERSHTUAM DIQKA TASH HARRON SE NJERZIT EKAN NJOHUR DHE ENJOHIN PER MENDIM TIMIN KJO ESHT PAFTYRSI E Z.SABRI NOVOSELLES.PRONARIT TE BANJES NANA NAILE.

ILEGALI 24.12

- Barrën kryesore, mbase punën prej argatësh, për t`i përpunuar, duke i përgjakuar në hetuesi, dhe për t`i nxjerrë para gjyqeve serbo-shqiptarë rreth 15 mijë të rinj dhe intelektualë shqiptarë, si dhe për t`i përpunuar apo ? trajtuar? rreth 700 mijë të tjerët, e bartën, kush tjetër pos ish ? punëtorët shqiptarë të gjyqësorit, (prokurorët dhe gjykatësit) dhe ish?punëtorët e UDB-es dhe të shërbimeve të tjera sekrete serbe e jugosllave.

mergimtari.ch 24.12

V.3.S.Z.S.kur formohet Levizja Demokratike e Kosoves behet anetare si shumica shqiptare dhe i sherben popullit denjesisht ne Levizjen Popullore shqiptare te Kosoves.Akuzohet si propagandues i politikes se I.Rugoves dhe rrezikohet per jete nga shtabet e Drenices.Pas -99 tes,duke pare se po zhvillohet lufte per fotele ne hiearkine e shtetit te Kosove,i deshpruar thell nga veprimtarite destruktive te HICAVE,te cilet si çakejte iu turren foteleve dhe pasurise se Kosoves,ne bashkepunim edhe me familje qe,vazhdimisht kishin qene ne aleance me Serbine,ky patriot u terhoq nga çdo aktivitet shoqeror,i deshpruar nga destruktiviteti ne shoqeri,per te bere jete ne nje shtepi te djegur nga shkau me nje pension nga puna ne minieren e Hades prej 80 eurosh kuptohet,pa perkrahjen e Qeverise se Kosoves por,edhe te bashkevuejtesit e tij neper burgjet e Serbise,te cilet perdite po i vdesin(Ali P.Aliu,Bedrush Callaku etj.)Z.S.Novosella,kjo eshte veç nje nga historite e dhimbeshme te patrioteve te deshmuar!

ISINQERTI 24.12

V.2.Si eshte e mundur qe: Demaqi, Sabriu,Selatini etj.t\\\'i harrojne ata qe nen okupimin serb,perballuan denjesisht torturat mesjetare te Serbise dhe sot shkelen nga Qeveria e korruptuar e Kosoves dhe milioneret e saj? Per ilustrim te ketyre konstatimeve po e pershkruaj veç nje shembull,per hire te lexuesit te nderuar.I burgosuri politik,S.Z.S. i lindur ne 1936,te cilit ne 1944,bandat komuniste Jugosllave ne bashkepunim me ato te E.Hoxhes ia pushkatuan:baben Zenelin,mixhallaret:Musliun dhe Nebihun,disa kusherinje dhe fqinje,ia dogjen shtepine dhe e shpallen si familje armike te Jugosllavise.I rritur ne skamje dhe maltretim duke rrezistuar vazhdimish regjimin antishqiptar,burgoset politikisht dhe denohet 7 vjet burg te rende per t\\\'i mbajte ne KPD e Nishit, ku ishin:Demaçi,Sabriu,Bedrushi,Halimi,Dobruna,Koshutova etj.Gjate luftes nuk e leshon Kosoven edhepse gruaja i vdes dhe e varrosin ne Lezhe, ne qytetin e Shqiperise meme,per t\\\'a vizituar varrin e saj pas çlirimit te Kosoves martire.V.3

ISINQERTI 24.12

Sabri Novosella me ket shkrim,te cilin duhet analizuar dhe vazhduar nga historianet tane,deshmon se historia shqiptare duhet te rishkruhet,ristudiohet dhe rigjykohet nga ekspertet tane duke flake nga inkarnimi i saj permbajtje tjeterfare nga ato reale.Sabriu,Demaçi dhe tjere si keta,perveç historise se nje te kaluare jo te larget duhet te ngrisin zerin edhe per disa ngjarje te kohes me te re,per te cilat dine,kane marre pjese por edhe kane bere aktivitet.Pyes Sabriun,Demaçin dhe tjere ish te burgosur politik te Kosoves dhe me gjere:Si eshte e mundur,para kesaj qeverie te korruptuar,te mos e ngrisin zerin,per te thene nje realitet te hidhur ne lidhje me:bashkekombasit,bashkevuajtesit nder burgjet e ish-Jugosllavise,te cilet sot i kane lene:te anatemuar,te varfruar,te deshpruar siç ishin nen okupimin e okupatorit serb kur,keta,ne vend qe te zgjedhin jeten luksoze si bashkepunetor te Serbise,zgjodhen qelite ne kazamatat serbe,per te humbe personalen per te pergjithshmen-lirine kombetare V

ISINQERTI 24.12

Zotri SABRI i kome lexu edhe disa libra dhe esht mire sa ma teper te ndriqohet ajo periudh qe esht nji periudh shum me randsi se esht e frikshme dhe e dhimbeshme ,po te lutem pa subjektivizem ne mnyr qe fmit ton mos ti genjejm,dhe sa ma gjat ti perballoj kohes,se as kush kurr se tha nji fjal per qe arsye aj shkoj ne Spanj ?dhe arsyja si u mbyt ?,se ajo qe dihet s,esht e vertet,prandej edhe kur te zbardhen kto ky Titist i vogel do te jet si peshku ne zall ,se edhe gjat gjith prononcimit te tij ne shtyp i duket fjalori i drakulles Titist,prandej une jom vetum per te verteten se ka nevoj kosova si per ajrin qe e thithe,zotri ju keni mundsi me zbardh at period edhe te Zeqir Gervalles ,PSE ?,spo shkruni kush e vrau drejt SIGURIMI ME HUDBEN ,une pa lexu as kund intuita po ma jep ket ,se ishte nji vit kur i shkrojti gjelatit kur po i bashkojm trojet shqiptare? ,dhe u frigu qe po i rrezikohet karrika dhe krisi pushka kur dihet se kto dy sherbime kan qen nji ,me pershendetje z Sabri Maxhuni ,

ballisti i gjilanit 24.12

Artikull shum me vend e permbajtsor ,po njerzit duhet te din ma shum per te bamet e sahan lepirsat e sllavizmit,per shembull per Marije SHllakun esht nji liber per Gjon sereqin shum pak kome lexu dhe per kta themeltar te N,D,SH,duhet shkru ata qe kan materjal dhe jon kompetent te shkruj se si duket klika e surrojkave do te mer hez dhe do te naj kthe kumunizmin ne kosove dhe e ka ndihmen e vllazenve te shkines,prandaj ju qe keni materjal mos shuni se Toka e koSOVES DO TE NA NEM,si per Metush Krasniqin e plot emra te tribunave shqiptar ,se me pas ndgju ne ceremonin private te \\"DINASTIS SURRJQE\\" se si vajzat e tija ne mosh 23 vjeqe paskan doktoru ,babi i livdoke fmit turp,prandej esht koha e fundit qe fmit tane mo mos te ken tabu tema ,po secili fmij te i ken ne histori e ne moshen e duhur ,po kjo edhe s,do te jet pune e vogel se baci A D E M s, ka pare me organizu daka me livdu vehten ,po edhe sikur ti kishte,ende pa mrri te salla do te ju dhuronte at te vorfur qe do ta takonte te parin.

ballisti gjilan 24.12

Jam shum i lumtur qe kemi mundsin te lexojm kto te vertetahistorike.Kte i pata degjue edhe nga babai im i ndjer,bile kurndegjuam per vdekjen tragike te Rexhai Surrojit baba pat thene;Edhe nji tradhtar i kombit tone ma pak.Rexhai surroi ishte njiashtelpirs dhe shpirtshitur i serboslavis dhe pyk e fort per ta qae lisin e vete.

Samiri 24.12

Nuk jam i pajtimit me komentin e z.Novosella. I pari kusht edhe sipas bibles dhe kuranit është me ja ditur ,,hallin,, vetit.Ju z.Novosella ( Maxhuni) nuk keni ,,dorëza,,me hy aq thellë e me e vlerësue një periudhë të gjatë kohore siç është lufta e dytë botërore dhe me dhënë konkluza për Fadil Hoxhën,Rexhai Surroin,Sezai Surroi dhe shumë tjerë që i ke përmendur.Mos hy thellë se mbetesh në baltë,pasi edhe ju i keni disa ,,gjëra,, që nuk po i thoni as nuk po i demantoni ! Ju dihet që jeni veteran i lpk dhe dihet puna e juaj,këtë po muundoheni t,a ,,maskoni,,me do botime të thata që po i qesin hi syve opinionit të gjërë.Ju duhet të thoni të vertetën për vrasjet në perëndim e sidomos për vrasjen e Jusuf Gërvallës me vëlla dhe Kadri Zekës...! Edhe patriot edhe milioner është kogja vështirë...! Prishtina e di kush je ti dhe disa tjerë.

IKRASNIQI 24.12

Tradhtaret dhe te gjith Komunistet duhet te dergohen ne Auschwitz!Per ket Tradhti te ketyre Kopilave Sllav e kam ditur Moti,se Gjyshin e kam pas Ballist,si dhe Agjen NDSH.

Genti115 24.12

Sabri Novosella,kahere nuk kam lexuar shkrim me te sinqerte dhe real,pa e analizuar nje periudhe tjeter kur,jo veç R.Surroi por edhe tjere si:H.Sylejmani,F.Hoxha,M.Bakalli etj.duke pare patriotet tjere ne ish-Jugosllavi,preken tamthate,per te pare se ku gjenden dhe per çka punonin.Zoteri,ne qofte se mbroni patriotet tane,me te drejte, si eshte e mundur qe ju t\\\'iu duartrokisni vrasjeve te patrioteve gjate periudhes 1989 e deri ne ditet tona,faji i te cileve ka qene veç rivaliteti politik, material dhe fotelja?!

ENISI 23.12

Per qka vendosen bomben ne automjetin e zt Rexhai Surroit,nuk besoj qe ka qene ashtu zi siq shkruan ky historijani po nejse pas luftes ka shum luftetar.

rifati 23.12

Zot. Maxhuni,Ju falemnderit per shkrimin tuaj ,me ne fund gjeneratat e reja do te kene mundesine te njohin fytyrat me te shendritshme te Kombit si dhe tradhtaret te cilet bashkepunuan me shkije.Pershendetje

Prroka 23.12

Ju flm Sabri Maxhuni per ket shkrim sa do i vonuar por prap i mirseardhur per ne ,njiheri pershendes edhe profesorin e historis Zotriun Zejnullah Maxhunin nga Novosella e Vushtrris,ku ne kohen e jugosllavis mesonim HISTORIN E POPULLIT SHQIPTAR nga DR,PROF, ALI HADRI i ndjer ,kurse sot nuk mesohet prap kjo histori e shkruar nga ky vigan i kombit shqiptar,pres qe nji dit te mesohet ne shkollat tona.

 

Hero i cilit popull ishte Xhevdet Doda?!

 

Shkruan: Sabri Maxhuni (Novosella)

 

Në gazetën “Koha ditore” te njëzet e tetë dhjetorit të vitit të kaluar, në mes tjerash e lexova artikull me titull: “Mos i leni në harresë heronjtë e Luftës Nacional Çlirimtare”

Së pari shtrohet pyetja se cili popull e shpalli hero Xhevdet Dodën?!
Çfarë heroizmash paska bërë Xhevdet Doda?!
Po në këtë shkrim lexuam: “Xhevdet Doda ishte komandant i batalionit, apo pas formimit të Brigadës Maqedoni-kosovare, ishte zëvendëskomandant i kësaj brigade”. Shumë mirë, këto të vërteta askush nuk i konteston. Vallë pse nuk na thuhet se çfarë ishte ai batalion të cilin e kishte komanduar Xhevdet Doda?

Çka na ishte Brigada maqedono-kosovare komandant i së cilës ishte Xhevdet Doda?
Në filmin dokumentar për Goli Otokun, ku isha edhe unë, anëtari i Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe kryetari Shoqatës së ish të burgosurve politikë, Hydajet Hyseni, deklaron: “Me pushtimin e territoreve shqiptare nga ish-Jugosllavia, me përfundimin e Luftës së Dytë Botërore, u vranë shtatëdhjetë deri në tetëdhjetë mijë shqiptarë”. Pra, këta shqiptarë sigurisht që ishin vrarë edhe nga batalioni që e komandonte Xhevdet Doda, gjithashtu edhe nga Brigada maqedono-kosovare ku zëvendëskomandant ishte Xhevdet Doda. Në çdo luftë për t’u ngritur një luftëtar në nivel të komandantit të batalionit apo zëvendëskomandant brigade, sigurisht se duhet të ketë do merita. Të gjithëve na është e njohur se meritë e secilit luftëtar është vrasja e kundërshtarit. Do të ishte mirë që Vahide Hoxha, komandantit të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë ripushtuese jugosllave për Kësmetin, të na tregonte se nga shtatëdhjetë mijë deri në tetëdhjetë mijë shqiptarë, sa prej tyre i ka vrarë Xhevdet Doda, për ta arritur postin e komandantit të batalionit të ushtrisë pushtuese jugosllave dhe postin e zëvendëskomandantit të brigadës okupuese jugosllave maqedono-kosovare. Sa për vrasjen e shtatëdhjetë mijë deri në tetëdhjetë mijë shqiptarëve nga batalioni që e komandonte Xhevdet Doda dhe Brigada maqedono-kosovare ku ishte zëvendëskomandant Xhevdet Doda, me të vërtetë është pak kërkesë e madhe imja dhe e familjarëve të cilëve iu ishin vrarë anëtarët e familjeve për të na treguar zonja Vahide Hoxha, pasi që numri i tyre, pa dyshim, është i madh.
Sa luftëtarë të Mbrojtjes Kombëtare edhe nga familja Kabashi e Vahide Hoxhës janë vrarë nga partizanët e Xhevdet Dodës, të cilëve zonja Vahide Hoxha as varret nuk ua di, mund t’ju tregoj unë, por këto të dhëna mund t’i gjeni edhe në librat e mi. T”i kthehemi pyetjes së parë. Hero i cilit popull na qenka Xhevdet Doda?
Edhe në shkrimin informues të Blerta Aliut kemi shkurtesa të disa emrave për përvjetorin e Xhevdet Dodës. Me siguri jo pa qëllim, por për t’u fshehur e vërteta pasi që vetë emërtimi i plotë i këtyre shkurtesave e tregon faktin se kush ishin dhe çka ishin. Thotë “komandant i batalionit”. Pse nuk e thotë emërtimin e plotë se ai ishte komandant i një batalioni të ushtrisë pushtuese jugosllave. Po ta thoshte emërtimin e plotë, del në shesh e vërteta se edhe ai batalion i ushtrisë jugosllave që komandohej nga Xhevdet Doda është pjesëmarrës në vrasjen e shtatëdhjetë mijë deri në tetëdhjetë mijë shqiptarëve. Pra, Xhevdet Doda ishte hero i popullit jugosllav të Jugosllavisë, e kurrsesi të shtatëdhjetë mijë deri në tetëdhjetë mijë shqiptarëve dhe familjarëve të tyre, përkatësisht i popullit shqiptar.
Dëshmorë dhe heronj të popullit shqiptar janë ata shtatëdhjetë mijë deri në tetëdhjetë mijë shqiptarë që ranë në altarin e lirisë për mbrojtjen e trojeve shekullore shqiptare mu nga pushtuesi jugosllav dhe bashkëpunëtorët e tyre, siç ishte edhe Xhevdet Doda.
Kryetarja e Shoqatës së Luftëtarëve të Ushtrisë ripushtuese jugosllave, Vahide Hoxha, kërcënueshëm deklaron: “Një ndër rrugët e Prizrenit që ka mbajtur emrin e Xhevdet Dodës, tashmë mban tjetër emër. Po ashtu edhe pllaka përkujtimore dhe muri i heronjve, nuk ekzistojnë më.”
Mbishkrimet me emrat e bashkëpunëtorëve të okupatorit jugosllav, siç ishte Xhevdet Doda, pllakat, bustet, shkatërroheshin edhe para çlirimit të Kosovës, gjatë okupimit jugosllav, por atëherë nga ata që në kuadrin e rezistencës kombëtare që i bënin ato veprime, përfundonin edhe në burgun famëkeq të Goli Otokut, të cilët burri i kësaj zonjës, Fadil Hoxha, i quante “plehu i Kosovës”. Kur është fjala për thyerjen e pllakave përkujtimore të bashkëpunëtorëve të okupatorit, në rrugë për Goli Otok për xhirimin e filmit dokumentar, një ish i burgosur i evokonte kujtimet se një aktivist i Lëvizjes Kombëtare e kishte thyer një aso pllake, madje mu te muret e Hamamit të Prizrenit dhe për këtë ishte dënuar me dy vjet burg.
Çka t’i bëjmë se tani zonja Vahide Hoxha nuk e ka UDB-në për t’i burgosur si Bedrush Çollakun ose për t’i mbytur në burgje si Falzi Graiçevcin dhe nuk e ka as Fadil Hoxhën për t’i quajtur “plehu i Kosovës”.
Edhe kjo është një dëshmi se sa të mëdhenj ishin luftëtarët e lirisë. Shtatëdhjetë mijë deri në tetëdhjetë mijë ranë në altarin e lirisë, Kosova u çlirua. Ata që lanë një pjesë të jetës dhe të shëndetit në burgjet jugosllav, të burgosur, të torturuar dhe të vrarë, na e sollën lirinë.
Këtë liri e gëzojnë edhe bashkëpunëtorët e okupatorit serbosllav. Kanë gazetat e tyre, kanë televizionet e tyre, shkruajnë libra, shajnë dhe akuzojnë ata që e sollën lirinë, i kërcënojnë nëse u hiqet emri rrugëve që mbanin emrat e këtyre bashkëpunëtorëve dhe ato rrugë tani emërtohen me emrat e atyre shtatëdhjetë mijë deri në tetëdhjetë mijë shqiptarëve që u vranë nga ta apo nga ndonjë hero a dëshmor që ra në luftën për çlirimin përfundimtar të Kosovës. Na shkruan libra djali i motrës së zonjës Vahide Hoxha, duke na treguar se kur janë “çliruar” nga brigadat serbosllave, të ndihmuar edhe nga Xhevdet Doda e të tjerë, Prizreni, Gjakova, Peja, Prishtina apo Ferizajn ku Fadil Hoxha, personalisht, dha urdhër të vriten edhe tre vëllezërit Maçestena, luftëtarë të Mbrojtës Kombëtare të Kosovës e që e mbronin edhe Ferizajn, të cilëve iu vu më në fund një pllakë përkujtimore në murin e Medresesë së Prishtinës. Edhe pse një pllakë e thjeshtë, nga një mermer i thjeshtë, por që askush nuk e hoqi nga vendi i vet siç u veprua me pllakat e bashkëpunëtorëve serbosllavë, fakt ky që e potencon në mënyrë arrogante zonja Vahide Hoxha.
Për datat e çlirimit të qyteteve të Kosovës... i trajtojnë ato data kur gjoja na paskan çliruar ushtria pushtuese serbosllave. Asnjëherë, absolutisht, nuk shkruajnë ose nuk e thonë me gojën e tyre në televizionet e tyre se në këtë datë ose në atë date u çlirua ky vend ose ky qytet nga forcat e UÇK-së në vitin 1999. Asnjëherë, absolutisht asnjëherë, nuk dëgjohet të thuhet, ta zëmë, gjatë okupimit serbosllav të Kosovës ose para çlirimit të Kosovës ose gjatë Luftës Çlirimtare të Kosovës ose pas Luftës Çlirimtare të Kosovës ose thjesht pas çlirimit. Dhe nuk është çudi që ata të cilët ndihmuan okupatorin serbosllav në ripushtimin e Kosovës, çlirimin e Kosovës nga Ushtria Heroike Çlirimtare e Kosovës, me komandantin legjendar Adem Jashari, e përjetojnë si pushtim të Kosovës dhe vajtojnë për ish-Jugosllavinë.

Shpërndaje

Komente (86) Kthehu | 07.01.2012

Zoteri Uka L. pershendetje.Me vjen keq te ta theme, por je shume i dhene pas historise. Ne njeren ane je urrejtes i madhe i komunizmit (komunistave te vdekur), kurse ne anen tjeter je perkrahes i komunistave te gjalle.Per ju, Isa Mustafa dhe shume ish komunista tjere nga radhet e LDK-se, jane simbol i intelektualitetit, ndershmerise, pastertise dhe drejtesise, kurse ne anen tjeter, komunista i quani ata qe kurre lidhje me komunizmin nuk kane pase. Do ua shtroj nje pytje, mos valle Universitetin e Prishtines, QKUK-en, RTV Prishtinen e kane hapur te perndjekurit nga komunizmi, apo komunistet e atehershem Shqiptare qe kane qene afer strukturave vendimemarrese te pushtetit te ish Jugosllavise? Zoteri Uka, historija e mirfillte shkencore nuk munde te mesohet nga çiftet e Sabri Novoselles.12 punime historiko shkensore te Akademik Rexhep Qosjes i hudhni ne balte, per shkake te fakteve qe nje pjese te politikaneve aktual nuk ju pelqejne, e ne anen tjeter i besoni nje laiku prej historiani, si Sabri Novosella.

Destan Begu 08.01

@ Bardhi,flm të përshëndes,Tung !

IKRASNIQI 08.01

Ju lutem lexus te nderuar ky zotriu sa do i keq qe te jet nuk po e shoh te arsyshme qe ta pengojm qe te zbardh ne drit shum gjera se se fundit kush sun e akuzon ket por vrasje e por ata edhe duhet mi besu se LNQ ne si popull sna ka pru kurgju mi kqyr drejt ne veq kemi humb prej saj veq kqyrne krejt trojet tona jen marr nga serrbi deri ne nish andajky zotria ka te drejt se po mos te kishin qen kta vrasit ton si FADIL HOGJA REGJARI SURROJ E SHUM E SHUM ESHUM NDYRSIRA TJERA KOMUNISTE NE SOT DO TI KISHIM PUNT MA MIR.Se pi shohim ne ktu qe dikush e mbron LNQ dikush e mbron Fadil hogjen po asht let mi dit se ka deshmitar te gjall edhe sot se qysh Fadil hogja me qetqt komunisteqetnike e kan vra SHaban Polluzhen e kan masakru popullin e drenices , kush e bani masakren e tivarit ali shukriu fadilhogja e tjer kriminel komunist te ndyr se e ceki dikush edhe ma heret kush po i emron emrat e rrugve me emra vrases si emri i Regjari Surroit,JU LUTEM NE si popull duhet edhe varrezat me jav prish.

ARDHMERIA  08.01

ela A. ti vetem sa perserit nje shpifje,rrene te kullume ne sitat e akademive serbe dhe atyne enveriste. Perate dhe historia duhet te permisohet, perndryshe na mbetet te nedegjojem cfare na ofron propoganda serbe dhe ajo komuniste enveriane.

Uka L. 08.01

Zotri Novosella, pasi qe jeni historian i Zoti the hulumtues i denj, na tregoni historin e mbiemrit tend. Nuk e flas gjuhen Serbe porse Novosella Nuk tingllon Shqip.

burim (shqip) 08.01

Z.Novosella lexova këtë shkrim tëndin që don të jetë historik por është shumë larg historisë si shkencë dhe dije.Njeriu mund ta mësojë artin e të shkruarit gjatë jetës ose mund të shkruajë dikush atë që don ai,sot mjaftojnë paratë.Zotëri i nderuar historia nuk është histori heronjësh por kronikë fitimtarësh dhe humbësish.Në mes është gjithmonë populli i vuajtur prej të cilit edhe qyqarët e kohës së luftëravë në paqe bëhen faktorë.Njerëzit ndahen dhe takohen në rrethana historike. Fadil Hoxha dhe Hysen Tërpeza janë heronj sepse u takuan në pleqëri dhe u pajtuan mes veti njëri si ishkomunist tjetri si ish-antikomunist duke kërkuar nga të gjithë shqiptarët që shembulli i tyre i të shërbejë si nisje për pajtimin e gjithmbarshëm kombëtar. Mendoj se duhet t\\\'ua leni shkrimin e historisë historianëve dhe gjithsecili që din diçka ose ka dëshmi,fakte,dokumente,fotografi,etj.duhet që ato t\\\' ia dorëzojë historianëve,universitetit dhe Arkivit Historik të Kosovës si pjesë e trashëgimisë kombëtare.

Mergimtari me pak shkolle 08.01

E MORE bACALOK MI DIT TI KU I KA QU PARET FADIL HOGJA TI SKISHE FOL HIQ BILE AS EMRIN SJA KISHE POR MEN E NA TY SPOT NJOFUM KUSH JE PO T KISH PAS KOSOVA SHUM HASHIM A SOT I KISHIM PUNT MA MIR 100% SE KY E KA UDHHEQ LUFTEN KY E KA UDHHEQ KONFERENCEN E RAMBUJES KY PO E UDHHEQ POLITIKEN KOSOVARE SE SA KE ldk ne PUSHTET POR 7 VJET 7 euro i rriti rrogat e ky zotria ka shtru rrug ne kosov mashumse sa ka ba shteti tan jeten porpara ne kosov por ju asht e vertet qe nuk ju duket shum se jetoni atje por ne qe jetojm ne perendim qdo vit ne 3 vitet e fundit shohim aq ndryshime te mdha qe nuk sheh ne perendim veq ni gja na brengos ne mergimtarve pa punsia shum e madhe ne kosov por edhe ktu ne perendim po se gjete punen vet kush sta afron edhe atje shum njerz presin me ju shku buka ne goj pa u mundu fare ,por ju duhet ta dini qa po kerkoni ne qoft se kini pas edhe ju dikan me duer te ndyra si fadil hogja regjari surroj ali shukriu rrahman morina etj etj asht normale qe sju vjen mir.

BRITANI E MADHE 08.01

Cila eshte origjina jote Sabri Zeza, pernga shkolla, rrobaqepes, pernga trashigimia, enverist,marksist leninist,ballist ndsh-eist, e ku dreqin e din njeriu normal cka ne fund te fundit, je, me se paku ju ngjan dajve te te Katinishtes se LLapit.

Endriti  08.01

I nderuar,se pari duhet qe mbiemrin NOVOSELLA ta kishit heq qafe qe moti , nese jeni Patriot,e se dyti nese jeni Realist per qdo problem Gjitheshqiptar ,ateher duhet te ballafaqoheni me realitetin.e Realiteti Shqiptar per mua esht,se paku qe 100 vite,Luft per pushtet dhe luft qytetare apo me mir te themi luft VLLAVRASESE;Kushdo qe po merr pushtetin asgje e re!

luta 08.01

Zoteri Novosellen nuk e njoh personalisht. Ai ka bere nje shkrim publik, per nje ceshtje te caktuar dhe per nje periudhe te hidhur te historise sone. Ne mund te pajtohemi ose jo me vleresimet e zotit Novosella. Por nuk ka kuptim, te sulmohet njeriu dhe te fyhet edhe per jeten private te tij.Po del se ish te burgosurit politik, nuk guxojne te krijojne pasuri e as te kene kulm mbi \\"koke\\", sepse ma nuk jane patriote. Dhe, duke komentuar, ne duhet te meremi me temen e shkrimit dhe jo me autorin. Une pajtohem me opinionin e zotit Novosella.Me shpalljen e administrimit ushtarak ne Kosove, filloi gjahu mbi shqiptare, duke vrare dhe masakruar ne mase. Komunistet Serbo-jugosllav, donin ta pastronin Kosoven nga shqiptaret. Fatmiresisht, rrethanat nuk i lejuan ta qojne kete proces deri ne fund. Se cfar roli kane luajtur komunistet e Kosoves ne kete \\"kasaphane\\", duhet te hulumtohet e verteta. Por ata nuk jane patriotet e Kosoves, dhe as nuk bene lufte clirimtare. Kjo duhet te jete e kjarte per ne.

Drumira 08.01

Ju kerkoj faleje ne postimin e funedit, ase vete smund ta lexoj , kam bem gabime! Sabriu se pari duhet ta sqaron vetin e ti, a shkruan si shqyptar nacionalist apo si enverist i ngjeshun me ideologji enveriste dikur e tashe munedohet te na imeponohet gjoja si shqypetar qe mberon historin e vertete qe kur snau leju ta mesojem mu nga ideolet e ti komunist.Shkrimi qe ka paraqit Novosella, vertete ka kupetim! A ne vazhedojem tiu besojem komunisteve mashterues a ne shkruajm historin tone kombetare ashtu si kan ndodhe gjenat. Xh. D. ishte pjese e komunisteve? po sa e sa tjere qe ju kemi kendu e duar trokit,kurese Atedhetaret e vertete i kem quajt trathetar! sabriu edhe ky dikur ishte pjese e enverizmit, ket duhet ta sqaron. Pse komunisteve, nostalegjikeve enverist ju djege kur behet fjale per fallsifikim te historis! A ishen partizanet enveristo-fadilist pjese e partizaneve titisto-qetenike!? Kunder kuj lufetuan partizanet shqypetar!? Dhe ne fund pse akoma s.n ashte kunder DR RUGOVES!?

Uka L. 08.01

Zoti toma D une nuk po merrem me figuren e z.Xh.Deva,por e theksova te verteten e vrasjes se 84 CIVILEVE per nder te te cileve eshte emertuar edhe rruga \\"Deshmoret e 4 shkurtit\\".Masakra ndodhi si hakmarrje per vrasjen e disa gjermaneve.Kjo rruge ekziston edhe sot ne qender te Tiranes

ela A 08.01

Shumë nga komentuesit shihet se janë me tendencë, apo u mungon kultura e dialogut. Çka ka të bëjë shkrimi me çështje të pasurisë...A ka kush që thotë me argumente se Sabriu ka tjetërsuar kënd... Pikërisht, ata që e duan atdheun, punojnë për ta lulëzuar atë. Koprracët , hilegjitë, matrapazët, etj, e kanë hedhë kapilin jashtë vendit, Sabriu e ka sjellë nga jashtë brenda. Puna është faktori kryesorë që përcakton qenien e njeriut. Ajo është dhunti nga Zoti. Sabriu edhe se në moshë, punon 15-16 orë në ditë...Pastaj, është fat i mirë që nuk është arsimuar në shkolla komuniste, ngase kishte rrëshqitë, po si këta historianet tanë, nga Hadri e te Bajraktari që thonë se, Brigadat NÇ komuniste e kanë çliruar Ferizajn, Gjilanin.... Kosovën në tërësi, në momentin kur e kanë larë në gjak. Filozofet lindin e nuk ndërtohen. Nga pozicioni i rrobaqepësit e sheh të vërtetën historike. Ka qepur e ka fshirë, por shkaut nuk i ka thënë molim, e as që ka ngreh gotë rakie me të. Këtu është morali,

Rr Demiri 08.01

@Nazmi Berisha-Dyzi edhe babgjyshin e babait tim dhe baben e tij kana vrare shkijet, por edhe qindra mijera babegjysher jane vrare nga shkijet dhe ata nuk jane aspak me te parendesishem se ndonje babegjysh qe ju e adhuroni. Deshta te marr nje shembull, komentues te nderuar, se cfare mendoj une, si te shkruhet historia. Psh. vete fjalia: -Ahmet Zogu dha urdher per vrasjen e \\"patriotit\\" Hasan Prishtina- nuk eshte histori, sepse ka ngjyra politike, sado qe kjo ngjarje mund te jete e vertete, nuk thuhet \\"patriotit\\" Hasan Prishtina, por thjesht Hasan Prishtina, pa patriotit. Hasan Prishtina ka pasur kete vizion, kjo mund te sqarohet, ndersa Ahmet Zogu ka pasur kete vizion, por te etiketohet dikush ose te madherohet dikush, kjo nuk i perket historianeve profesionale! Ose fjalia: -\\"Patriotet\\" e UÇK-se u penguan nga \\"tradhetaret\\" e LDK-se-, edhe kjo fjali nuk eshte histori, pra fjalet \\"patriotet\\" dhe \\"tradhetaret\\" duhet te hiqen. Keshtu mendoj qe duhet shkruar historine, pa ngjyra politike.

Belaja 08.01

Tani zotri SABRI Novosella i keni te gjith mundsit te botoni libra me tonelata dhe si te doni ju se te gjith ata qe ishin prononcu per librin tand sigurisht kan ngran nga nji darke, po si u prononcu DR EnverI qe lidhe aj paska me politik o disa tjer ,po prononcimit te atdhetarit HYSEN TERPEZA qe thot SABRIU si shkoj ne Stamboll gjasht vite ma su ndi i gjall ,po sigurisht se edhe turqeliket jon te mira ,e kishte pas nji none nji djal ,shum i bukur dhe i pasur ,kur shko ne nji darsum dhe ngjon kong kreshike,dhe i thot a bre non te gjitha i kom po edhe nji kong me ma pas kendu ,se e kome degju ne filon dasmen ,NENA I THOT po bre bir edhe konga te kendohet po shko e vraje kogjobashin dije qe edhe ty te shkallet te vrajn PO KENGA DO TE KENDOHET ,se NONES me shku ne dasem me hanger pite e pul dhe kenga me tu KENDU PAK MA KADALE ,deshta me thon qe zotri Sabri ju keni mundsi edh disa Historijan me i ble ,po pa e vra kogjobashin?pak si vshtir !!!, mundohuni sa ma real qe librat ti peball kohes

ballisti gjilan 08.01

Komentuesit\\"AntiPDK\\",po o Zoteri nje Ligj i Till eshte shume i nevojshem si dhe Konfiskimi i Pasuris pa mbules!,por keto Ligje i Nxjer Qeveria,pra Kuvendi dhe Parlamenti e i Verifikon Kryeministri,pra Pikerisht keta jane ata qe Rrenuan qdo gja ne Kosove,Vjedhen vete dhe i ndihmun te huajt te vjedhin Koosven,pastaj Po shesin edhe Pasurin e fundit te Shteti,qe ne te ardhmen Shteti i yne te mos ket Baz Ekzistence,por te jet i Varur Totalisht nga te Huajt!Pra Ketu duhet nje Ligj i veqant!,\\"Denim me Vdekje\\",per ket Kategori!!!Te PershendesGenti

Genti115  08.01

@Nazmi Berisha-Dyzi, adhurimi i verber ne kultin e personalitetit na ka sjelle edhe ne vellavrasje, te njejtin gabim e ben edhe ti, sikur ata qe iu ngjiten prapa si te verber \\"shokut\\" Tito. Historia duhet te tregoje ngjarje e jo te fajesoje apo etiketoje njerez. Pyetja eshte, brigadat shqiptare te L. 2 Boterore qe çliruan edhe Kosoven bashkë me shqiptaret nga Kosova nga Nazizmi, a kane luftuar kunder kombit shqiptar, ose a e kane ditur qe e kane gabim dhe a e kane pasur gabim? Ne \\"patriotet\\" (fjalen e sqarova ne komentin paraprak) leme faj, nuk tregojme ndodhi. Nese partizanet shqiptare nuk do ta kishin luftuar nazizmin, ku do te ishim ne? Bota pas L.2 B. eshte organizuar ne baze te fituesve te kesaj lufte, qe jane edhe anetare te Keshillit te sigurimit te OKB-se. A do te ekzistonte Shqiperia pa kete lufte? Po Kosova pa luften e UÇK-s? Une nuk e perkrah askend. Pyetje po bej, pergjigja duhet te jepet nga historianet profesionalë. Pa fyerje dhe etiketime, shpresoj nuk me shtremberon!

Belaja  08.01

Xhevded Doda ka qenë atdhedashës dhe mësues në trojet e Tregut të Ri (Novi Pazarit) në hapjen e shkollave shqipe në Peshter.Rrethanat e asaj kohe kanë qenë të tilla, por se besoj që Xhevdet Doda ka vra shqiptarë.Tjetra e kam njohur të vëllajnë Xhemilj Doden, njeri me akademi ushtarake të kryer në Itali, i leqitun nga ish sistemi jugosllavë, një atdhetar dhe njeri i ngritur.Po Fadil Hoxhen e varrosen me nderime ushtarët e UçK-së, dhe këta që janë sot në pushtet janë thirrur e thirren në Komandantin Legjendar Adem Jashari, i cili u viktimizue me tërë familjen, e ku ishte UçK-ja. A ka kund në botë të vritet komandanti i ushtrisë pa asnjë ushtarë të vrarë për ta mbrojtur? Po tregona ti z.Sabri cilin qytet e sulmoj UçK-ja, e liroj nga ushtria serbe dhe sa e mbajten, apo këtë le të na e thot Hashimi që aq shum thirret në vlerat e luftës. Sa pasunu pat Fadili per 40 vjet ne pushtet e sa kanë sot per 10 vjet Hashimi me shooket e tij që kanë marrur pushtetin me vjedhje votash e pisllëqe...

Bacaloku  08.01

Komenti

Bacaloku  08.01

o te nderuem komentues, pse qohej pesh se nuk jemi ka komentojem familjen nocosella. Ketu behet fjale per historin e ngaterrueme te shqyptareve. histori e ngaterrume,hetoj te ngaterrum, politike e ngaterrume. Ja lexoni,disa ia befen menjihere, i pengon Xhaferr Deva! Mevaret se kush e si e ka mesu historin, dhe nag kush e ka mesu. Disa me cdo kushte duan ta mberojen historin enveriste! menjihere pap Zogu-Noli!Ata te vetmit qe e sqaruan historin e tyne.u paajtuan per ste gjalli. Medet ke shqyptar qe vertet duab ta din te verteten se cfare ndodhi me historin ton. Ke shqypetar ngulin kamet me cdo ksuhte kerkojen qe te jete dhe te mbese ashtu si ua ka mesu dikush, dhe te njollosin kundershtarin. Ju them se historia jone ashte histori falleco.Periudha e kohes envero-fadiliste ashte histori komuniste, qe nuk permeban relaitet ne vete. Shqypetaret e ideologjizuam,me cdo kusht duan ta demetojen dikand! lexoni ate qe shkruan per PR Mark Kraseniqin!

Uka L. 08.01

Është e trishtuese kur historin e kombit ta shkruan Sabri Novosella më shumë Novosella si ai, ndersa historianët heshtin. Çfar merr vesh ai nga historia? Ai më shkrimet e tij krijon huti, por njerzit që ja njohin sedrën e tij nuk mund të manipulohën lethtë. Askush më mirë nuk e ka përfituar më mirë se Ai gjendjën e pas lufte,e dini titullin në Koha ditore atherë shkruante për uzurpimet e Sabri dhe Selatin Novosellës alias Magjuni\\" Sabri Novosella ja ka prishur pamjën Prishtinës^... Herë më Mrksizëm-leninizëm, herë më LDK-në e nuk di më kend jo, gjithmon i përjashtuar, sot milioner më gjylpan, tash edhe \\"historian\\", të cilin më se mirë mund ta vlersoi Prof.dr Muhamet Shatri!...Të mjerët ne kush po na udhëheq e po na vleron historinë e re?

burimi 08.01

SE PARI TE LAJM PATRIOTIZMIN SE JEMI LODH TU U THIR NE EMËR TE PATRITIZMIT ATA QE KAN LUFTU ME NDER ATA SOT NUK JON GJALL NOVOSELLA DUHET TI TREGON KOSOVES KUSH ISHTE ENVER HOXHA TE CILIN NOVOSELLA ENDE E ADHURON NOVOSELLA KURR NUK PAT GUXIM TE SHKRUN NJE RALITET HISTORIKE POR VETEM RALITET FALLCO QYSH ISHTE SHKRIMI PER REXHA SURROIN KY PARE KA BAH BOLL SHKRUN QET FANTAZMA SA IPREKET XHEMES DIASPOR QE THOT LDK KA QEN LKJ UNE DESHTA TI THOM XHEMES ENVERIST LDK ISHTE DHE DO TE MBETET GURTHEMEL I PAVARSIS SE KOSOVES BASHK HEROIN E SHQIPTARIS PREISDENTIN E PAVDEKSHUM IBRAHIM RUGOVA I CILI USHKRI PER KOSOVEN PO S EKA PAS PE R KON PE R DO SI QIFTAT E JUJ QE ENDE DESHIRON RIKTHMIN E ENVER HOXHES NE KOSOV KAQ

marinari mergimtar 08.01

zNovosella ju lutem trgona pak edhe por qita qe jan gjal qita klysht e kudrtes qe kan ba miljona e kan qen bi ose bia kriminelsh komunise tash merenme politik siq.asht.ISA MUSTAFA,VETON SURROI BLERIM SHALA E SHUM AZEM VLLASI E SHUM KOMNISAT TJER TE NDYR SE SBON KTA ME QEN KTU KU JAN SE DIHET QE GJAT KONFERENCES SE RAMBUJES KA PAS NJERZ QE KANNENSHKRU ME MBET NER SERRBI E DO PREJ TYRE KAN QEN ATY ,ATA KAN BAS BABALLART APO DIKAN TE AFERT ME KOMUNISTAT KRIMINEL SHHQIPTAR QE KAN BA KRIME NDAJ KTI POPULLI.......

RRafshi i dugagjinit 08.01

Ju lutem zNovosella veq vazhdo e qiti gjerat ne drit dil para gazetarve se kjo asht ni shenj e mie se edhe ne po nihemi keq kur LDKi porkrah ato krime ,por shembull komunisti Isa m..... krytari i ldk emron emra rrugesh ne qytet siq asht rruga REGJAI SURROJ e po ndihum te ofenduar nga kto gjera qe as ni popull ne bot nuk i bon ,veq kqyrni kto ndrsira komunisto jugosllave as ni emer apo objekt qa asht ma krysor ne PRISHTIN se kan emertue me emrin e komandantit legjendar ADEM JASHARI bile dita dites sa t mujn me emertu rrug tjera ne brendi te kryqytetit ton me llojlloj emrash qe ma ne funt emri a legjendarit te KOSOVES te jet sa ma ne periferi se kta e din qe se kan larg me udhheqjen ne prishtin se populli tu e pa te vertewten dot largohen nga kta debil.

NDERUARI I PERENDIS 08.01

vazhdim-Ne luften e dyte boterore nuk ka qen dashur te luftohet Shaban Polluzha por te perkrahet ne maksimum nga ,,herojt,,e asaj kohe dhe ta kishin penguar masakren e Tivarit e shume masakra tjera.Enver Hoxha me gjthe meritat qe ka beri gabim te madh kur e shpalli shqiperine shtet ateist dhe ndaloi fene.Ibrahim Rugova edhe pse u duk qe e filloi mire nuk levizi per te mire por shkonte duke u futur thell ne te keqe duke u konvertuar ne katolik, dhe duke mohuar ekzistimin e UÇK-se,duke e mbjellur inferioritetin ne popull si te pa fuqishem per asgje. Pas lufte merrej me katedralet edhe pse ishte me prejardhje musliman, duke mos pranuar qe edhe nje xhami te ndertohet tek qendra universitare e qe klyshet e tij edhe sot nuk guxojne ta lejojne. Hashimi e Ramushi ende te pa pjekur dhe deshira e madhe per kariere e pasuri duhet te kthjellen se pari dhe ta fillojne ne emer te Zotit e gjithçka do u shkoj mbare.Çka duhet ber tash ajo eshte vetem rruga e Allahut duke na ndihmuar ai se humbim e...

Haxhiu 08.01

pse po flet per ato qe jan shkuar ka koh qe 50 vjet na thuaj ti se ne luften e fundit sa njerz i vran kta peper tu ngritur nga rrencat ne nivelet ma te larta te kosoves kjo luft eshte ende e fresket qdo pjestar e din se qka kan ba.bili kta kan vra edhe ma shum shqiptar se ata ne ate koh qe sju shifet per te madhe se kan mendu se do te zgjidhin problemet e kosoves me partin komuniste.per qdo dit po deklarojn se nuk kan vra armiq te jashten por te mbrendshen siq thoshte enver hogja.per juve esht ma mir me tregu se qka kan ba kta qe po e udhheqin kosoven ne luft dhe pas luftes si po e shesin dhe po e vjedhin kosoven .kshtu jep shum kontribut per te hequr qafe kta njerz rrenca hajna shites te nderi te atdheut e qka tu thush u shkon per shtati

gjini 08.01

Lexova shkrimin e autorit dhe disa komente,me vie qudi se ne shqiptaret kushdo qe shkruan mundohemi te gjejme vetem pika te zeza edhe pse nuk eshte tema per ti thene. Sabri Novosella ka bere nje analize te nje kohe dhe ua ka qitur para vetes ta analizoni ju,duhet te merreni pikerisht me temen, e sa i perket pasurise se tij ka kush merret me te, nese e ka hallall Allahu ia shtofte edhe me teper se ia shofim hajrin.Çdo kohe ka pasur karakteristikat dhe mundesite e saja te veprimit, pra gjerat duhet analizuar ne kohe dhe hapsire dhe mundesite çka ka mund me teper te behet,çka nuk eshte dashur te behet.Gjergj Kastrioti nuk ka qene dashur ti ekzekutoj shqiptaret musliman per hire te kryqit dhe dajve e miqve te ti sllav e italian. Shqipetaret nuk ka qene dashur te luftonin kunder Turqise per hater te shkaut dhe shkau ta merr Kosoven pa asnje plumb te shkrepur nga Idriz Seferat e Isa Boletinat. Hasan Prishtines gjithe shqiptaria ka qen dashur ti shkoi pas dhe ndryshe do ishim-Vazhdon

Haxhiu 08.01

FLM per pershendetjen dhe fjalet miradije qe po i shkruani per mua o miku im luftetari (Shqiponja).Ju pershendes perzemersishte.Per kuptimin e komentin tim nuk ka nevoje me qene edhe aq i menqur.Nje fjale popullore thote: nisu nga vehtja,dhe kurre nuk gabon,dhe mos ja bene dikujte,çka ste ka endja me ta bere dikush.O miku im,une shpesh keqkuptohem,per ate se e mbroje tezen se: nuk duhet me honger buke,pa i la duarte,mesuesi i keq i bene nxenesat te verber,hoxha i keq e prishe xhematin,prifti i keq ja qete faqen e zeze fese se vete dhe qeni i keq ta bjene ujkun ne torishte.Keto thenje jane pervoja te jetes se perditeshme qe i shofim te gjithe,por nuk duam ti pranojme.Sikur politikanet tane ti ruanin idealet per qka kane luftuar,nuk do te perballeshin me akuza.Sikur ta shiqojme vehten ne pasqyre,do te druanim ti themi tjetrit,se eshte i ndyre.Mik i nderuar,jam i bindur se me krenari dhe modesti e mbane epitetitn e lutetarit nga Shqiponja e Shqiptarise.Qofshit gjithmone faqebardhe.

Destan Begu 08.01

Jemi dëshmitarë të debateve të ´´nxehta´´ kohve të fundit, gati në t´gjitha mjetet e informimit gjithandej trojeve shqiptare! Për fat të keq DEMOKRACIN po e shfrytzojm në mënyrën ma të keqe: mirremi me tema historike,ose periudha historike,me pak njohje për kohën,ose per përsanat që i permendim! Fatkeqësisht,ne shqiptarët ende nuk kemi një të shkruar një HISTORI SHKENCORE KOMBTARE, siq e kan gadi të gjithë popujt e botës! Historia jonë eshtë e ndikuar nga ideologji të ndryshme,dhe s´është histori e argumentuar shkencërisht! Dashtë Perendia që një ditë të kemi një Enciklopedi Historike Kombëtare, po jo të shkruar nga´´ rrobaqepsit´´ e kategoris së vëllazërve Novosella, t´cilve nuk ju mungon as qumshti i dallendyshes. P.S. Ju falenderoj per komentet (me perjashtim të disave që perdorin fjalë fyese), e në veqanti komentuesin LLOZANA!

Bardhi 08.01

Shkrimi ka ide asht me u lexue, n\\\'at kohë janë vra njerzit ma të mirë të kombit, në baza të atyne të vramve janë ngrit e frymëzue,rruejtun fryma kombëtare, pa ata të vramë nuk do të ishim këtu të thojmë tek \\"clirimi\\"?Më vjen keq,artikëllshkruesi nuk asht i sinqert nuk thotë për vete se ka qenë jo moti në krahun e të majtëve cka i shpëtojn sa kur flet për Hydajet Hysena e Bedri Qollakun,nuk flet për të ndjemin PRESIDENT IBRAHIM RUGOVA,familjarisht u flijue për këte Kosovë,të cilët Babë e Gjyshë Ju masakruen nga ata njerzë,nga ato brigada që Sabri Novasella i kundërshton.Pse nuk e thotë se cka i ka pas Bedriu Man Qollakun dhe Abit Qollakun nji prej shefave te OZNES,!Kurse për të ndjemin Ibrahim Rugova nuk merr shembull!?O Sabri NOVASELLA,mirë banë që shkruen,po na zbavit,patriot je, i menqun?them me pikpyetje se duhet ta dish që pa EMNIN E IBRAHIM RUGOVES të ndjem,as te Zoti nuk ke se shkon e jo në Kosovë e në BASHKIMIN SHQIPÊTAR!Pa TE nuk ka me pas bashkim shqipëtarë,DIJE

Nazmi Berisha-Dyzi 08.01

Disa komentues e permendin Xhafer Deven dhe Rexhep Mitrovicen por edhe tjere si keta. Nuk eshte e vertete se Xh.Deva i ka vra 84 shqiptare ne Tirane.Numri i te vrareve nuk hip as edhe tridhjete.Keta dy balliste e kane dite mire se sa do te vrasin komunistet ne qofte se fitojne ne LDB.Gjate LDB dhe pas saj perafersisht komunistet ne krye me Enverin dhe Titon,ne forma te ndryshme i likuiduan afer 100 000 shqiptare.Tani lexues te nderuar bene krahasimin.Veç Mehmet Shehu ne 1953 pranon boterisht se brenda nje dite i ka vra 67 balliste.Xh.Deva eshte fajtor per shkak se gjermanet ia kerkuan gjate LDB 8 000 rome te Mitrovices per pushkatim por ky i shpeti duke ju thene gjermaneve se keta kane origjin egjiptase.Te gjithe kata rome ne 1999 u bene me okupatorin serb dhe masakruan shqiptare bashke me shoveniste serbe.Lufta nje kusheri e ka gjete ne spitalin e Mitrovices-Veri,ka rrefyer trishtimin-masakrat qe i kane bere ne ket spital.I ndjeri vdiq nga traumar-streset ne Ulqin.

1946 08.01

Pajtohem me komentin e Lozanes dhe te Gurit te Madh qe japin vleresim te drejte per vellezerit Novosella.Ata ne emer te patriotizmit jane be multimilionera.Por jo vetem ata ka edhe patriota te tjere dhe komandanta te UCK-se,qe e keqperdorin patriotizmin dhe luften per liri,per te be ate qe nuk duhet ta bejne.PO NJE GJE LE TA DIN SE PA NDIHMEN E MIQEVE TANE E SIDOMOS TE AMERIKENEVE keta patriota e komandanta nuk do te ishin KURKUSHI...

Enveri cz 08.01

@ Genti 115 !!!! Me intereson thejshte : QKA MQNDON Gent a DUHET TA NXJERRIM edhe nje ligj e ti denojm edhe ATA QE NE EMER TE LUFTES SE FUNDIT .. VJEDHIN POPULLIN E SHKRET DERI NE PAFUNDESI apo ti lejm te bejne qka te duan me neve .... \\"ne emer te lirise\\" ??!!

ANTI pdky 08.01

O shqipe, i mbaruam punet me sllavet qe t\\\'i kthemi gjyqeve me njeri-tietrin? Lerini nje here et vdekurit dhe zgjidhim shetesimet e tanishme se po na vjedhin serbet fitoren qe na dhuruan amerikanet.

dritani 08.01

Zotëri N O V O S E LL A,shumë gjëra po i shtinë në sitë dhe po i nxjerrë në shesh,për të cilat ndoshta ke të drejtë,shumë gjëra po i dinë dhe po ju jep rrugë,por pse ky mbiemri i jauj sllav,nuk po ndryshohet ,apo ndoshta nuk e ke provuar,sepse është një emër përgëdhelës sllav dhe i njohur.

dede 07.01

@ ela A xhafer deva ishte patriot nacionalist...komunistat nuk mund te jen kurre patriota pasi komunizmi e luftoi nacionalizmin pra ne rastin ton shqiptarizmin!

toma D 07.01

Komunistet Shqiptar nga te gjitha trojet ku flitet shqip ishin dora e djatht e Serbis ata vran vetem Shqiptar njejt si shkau dhe Turku

Ylberi nga Skenderaj  07.01

Zotri Sabri Novosella pasket sulmuar keq jataket dhe mbrojtesit e Rexhep Qosjes, ku ne nje emision ne tv me pseudo gazetarin Milaim Zeka , pas linçimit dhe perbaltjes se gjithe figurave kombetare, shoku Qosja ju falenderua publikisht dhe tha se kishte fatin se ishte i perkdheluri i burrit te Vahide Hoxhes, Fadil Hoxha (plehut te Kosoves). Tash isha duke menduar kur zotnia i Qosjes ka mare pjese ne vrasjen e 70-80mij shqipetareve, a thua Qosjes do te ja zbulojme te bemat mbas ngordhjes se tij.

shakal 07.01

Selatin, e qysh i bone milionat o Selatin zeza a me patriotizem a?Le Xhevdet Doden pate komunist po tregona ti si Marsisto Leninist i ilegales se Xhaxhit Enver ka e bone ate pasuri o mos me Bunga Bunga .E shkatrove nji Prishtine me ndertime o Selo

Petiriti 07.01

Bravo toma D.Ashtu duhet bere si thua ti,te shpallet edhe hero Xhaferr Deva minister i qeverrise se Shqiperise me bekimin e pushtuesve ne luften e dyte boterore sepse Xhaferr Deva vrau 84 tiranas civile duke i marre nga shtepite e tyre naten e 4 shkurtit 44

ela A 07.01

destan begu se pari mirmbrema o burr i ngritur mentalisht .metevertet ke menquri apo si te them ndryshe te takon te ulesh ne ball te oxhakut ne oden e burrave.keshtu une tye te vlersoj ne baz te shkrimeve tua.dhe kur ti shkruan dhe une elezoi komentin tand,atehere sme mbetet asgje tjeter ti shtoj ketij komenti sepse je ti ai person qe e ke vulos.te uroi nji fund jave te bukur se bashku me fml-ne tande.per intelektual siku ti kosova ka shum nevoj se po me duket jan hie ne qeveri te kosoves shum analfabeta me diplloma false te blera ne kosov dhe ne shqiperi.

luftetari-shqiponja 07.01

gjithehere po me duhet te ju thom o ju komentues : O ja u plaqt zoti syt, jom ba edhe une sikur hazdreti muhamedi ( qe syt nuk du me ja pa ) tu ju nem po sikurse ky qe i nemke jehudit, po qa kan lidhje banesat e tij me shkrimin e tij, po qka ka lidhje prej nga eshte dhe si po u quajka fshati i tij me shkrimin e tij, po njeri po shkrun dhe po ju tregon se kush ka qen Xhevdet Doda e ju njani thumit e tjetri patkoit, po pse nuk po i lexoni kto shkrime dhe me shuejt e mos me hanger tum, o zotri novosella nji di me te then : Kur ka qit pushkë Adem Jashari 500 mij kosovar e kan sha, 500 mij kan shukat e nuk kan ba za, 500 mij te tjer nuk jon deklaruar as pro e as kunder e 500 mij nuk kan ndigjuar ( ni ) fare dhe me siguri vetem 500 vet i kan duartrokitur, por sot krejt kosova perbehet ne krye te tij. Njiashtu eshte edhe me shkrimet tua, do vie dita qe tan kosova ka me te duartrokitur, mbasi ki materjal mos e merr me vete po leja popullit tend. Te lumtë per punen tende qe po ben.

Labi 07.01

keta burra sy ky kan qen si sot hashim thaqi qa po lodheni me hy ne detale burra.

bahri 07.01

te nderuar bashk bisedus ,esht dam i madh me u marr me kta novosellt kta pas lufte dulen multi milonera te TRE VLLEZRIT ndertun banesa ne Shqipri sa ishte Fatos nano kur pushtetin e murr Berisha filoj shteti me funksionue si duhet erdhen ne Kosov qe te plaqkisin sa te munden se e gjeten KOSOVEN TE MJERUAR ME KORRUPCION E KRIM TE ORGANIZUAR QE KTA JAN PJES E ASAJ POLITIKE KRIMANALE

Guri i madh 07.01

E kisha lute zoteri Sabri Novosellen se pari le ta shkruaj autobiografine e tije te sinqerte.Le ta dijme kush po na mbane ligjerata nga histprija.Le ta dijme se si nje ish i burgosur vije deri tek pasurija milioneshe,keshtu qe edhe mos na e mbushte mendjen se me te vertete e njefe anen e erret te figurave te njohura nga LNQ,bile do te mesojme pak biznes.

Destan Begu 07.01

Familja e Sabri (Ismail) Novosella- Maxhuni derisa nuk janë burgosur mezi kanë mbijetue nga puna me kuaj e babait të tyre.Aq shumë kanë bërë pasuri që jam i sigurt as vet nuk e dinë qysh e kanë sigurue.Unë i njoh qysh para 40 viteve,nuk jam larg me shtepi nga shtepija e tyre te Dodona (tash i kanë ndoshta 100shtëpi tjera) por po e keqpërdorin edhe këtë pasuri,po botojnë libra tue kopjue dhe duke marr barrën që nuk munden me e mbajt. Keta janë të vegjël me shkrue për një periudhë 50 vjeçare,a edhe me profesion të historianit këta nuk kanë lidhje.Kush nuk i njeh ;ju thot aferim ;Ne që i njohim thojmë ;mjerë Prishtina çka ka mbrenda...! Patriotët kurr nuk i thojnë vet ;ne jemi atdhetar,këta vetit i thojnë patriot,por termi ,,patriot,,është i gjërë.Realisht atdhetarë janë krejt shqiptarët por ¨sa janë atdhetarë të njëmendt e vlerësojnë të tjerët e jo gjithkush me i thënë veti patriot.Patriotizmi i Novosellve është LEKU..! EURO..! DOLLARI..!

LOZANA 07.01

Mbas te deshmive te njerzve gjate luftes se dyte boterore shihet levizja nacional çlirimtare eshte kane e ndikuar prej vllaznive jugosllave me me pksh do te thote udheheqesin shqiptar Enver Hogja i cili ka ndikuar drejtperdrejt ne ngjarjet ne Kosove.Ballistat e kosoves do te perfundonte lufta nacinal çlirimtare dhe nuk e dorzonin hekurudhen qe lidh kumanoven e presheven dhe do te zgjat edhe disa vite derisa do te vriten nga regjimi ushtarak i titos i ndihmuar edhe nga Enver Hogja.Pse do te vehej regjim ushtarak sepse kosova nuk e donte komunizmin kete te keqe kombetare.Lufta e pare mes Xheladin Kurbalise dhe Fadil Hogjes kur eshte thy tasjani ne llojan ka qenelufte per shqipni.thote xheladini,fadili thote per lnç.Mbas disa dite tinzisht do te vritet komandanti i karadakut Xheladin Kurbalia.Pra historia e shqiptareve eshte shume e komplikuar dhe duhet bere studime te thella dhe krahasimtare per te thene te verteten

lili 07.01

Nje pyetje per ty sabri maxhuni. Kush te je ti te i akuzojshe ne ate menyre barbare luftetarte e LNÇ te Kosoves, me befason si nuk ta kane hup fijen edhe ty se ti po e meritone nje plumb lule te badhit.Sipas disa komentuesve po muj me kuptu qe je nje person i paftyre i pashkollum i pa moral e mos ti nje te tjerat.Edhe vet prejardhja jote prej novosele do te thote qe je nje person Tradhtar bashkpuntorsrb. Ma nuk meriton me qa drasa me ty shkurte e shqip je nje BERLLOGE

Afrimi 07.01

PO tmk-ja,, fadil hoxhen me nderime e vorroske,e do tradhtar me thonin pse po e shan UCK-EN,,o nuk po e shaj UCK-EN o zoti u marroft, po tradhtaret qe jan hy ne UCK-,po tradhtaret ktu kam fjalen per disa komentues gjith ju djegin komentet e mia tradhtarve, edhe mundohen tradhtin e tyre me gjujt tek un

zhitia llap 07.01

Kjo luft e fundit a u nis dhe luftun luftaret per BASHKIMIN E SHQIPRIS ,populli thot u nis fli e duel kerlan ,deshta me thon edhe gjenerat qe do te vin a do ti qujn luftaret e U,Q ,K \\"tradhtar se pse se bashun shqiprin gati e ngjajshme edhe kta te 41-45-te quhet te gjith tradhtar ,kur edhe ata qellimin e paten ta qlirojn Kosoven po ra tradhtija tjeter dhe ne mbetum nen shka ,dhe cili regjim po vjen pe bo historin per veti ,tani jom duke shiqu filmin e Avni rrustemit kur jep urdher Ahet Zogu me vra e ktu kush patrot e kush tradhtar ?,kjo histori e jona esht plot e T, Zema e A, Krasniqi , tjeret si te quhen qe sot po quhen tradhtar e neser ata\\" heroj tradhtar\\" vin tjer ne vend te tyre ?, cikli po perseritet deri ne pa fund kshtu si dikush ja ka fillu ,qdo njeni per tjetrin ,edhe demostratate 81 shit mbeten pa babe e pa none ,kush nji gruop studenta po po ma larg deri ku po shko lomshi,Tirana JO Beogradi JO ,Washingtoni JO,Moskfa JO ,dhe profa shka i Pozheranit u zu duke brohorit RR E,H .


[1] Mbase Hajrullah Goranin  e ndonjë tjetër i kanë futur pas vdekjes për propagandë “përkrahëse”!?!(Vota: 6 . Mesatare: 2.5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora