E diele, 21.07.2024, 04:44 AM (GMT+1)

Kulturë

Cikël poetik nga Engjëll Koliqi

E diele, 31.01.2010, 07:52 PM


ERDHI DITA

Ashtu siç e kemi ëndërruar
Përfundimisht
Jemi zot shtëpie ne trojet tona
Dalëngadalë
Po marrim vendime historike
Dhe jemi protagonistë të parë
Në të gjitha aktet e dashurisë
Trashëgimtarët tanë
Do të jenë faktorë kryesorë
Të politikave
Të filozofive
Dhe të mbretërive globale
Deri në amshim
Me ligje dashurie
Garlate (Lecco), 9 janar 2010

UNË JAM UNË

Janë mnduar në shekuj
Edhe tash po mundohen
Të më tjetërsojnë
Por nuk kam lëvizur
As nuk lëviz
Asnjë milimetër
Kam qenë
Jam
Dhe do të jem gjithmonë
Krejt origjinal
Garlate (Lecco), 9 janar 2010

VETËM PËRPARA

Me mbretëreshën
Nuk e ndalim udhëtimin
Deri në cakun e ëndërrës sonë
Që është parajsa e dashurisë
Garlate (Lecco), 9 janar 2010

NË MASË TË PLOTË

Pa premtime paraprake
E pa fjalime
Me mbretëreshën
Të gjithë njerëzve të mbretërisë sonë
Ua përmbushim plotësisht
Të gjitha shijet
Edhe dëshirat
E dashurisë
Garlate (Lecco), 10 janar 2010

NËN PËRKUJDESJEN TONË

Jemi të sigurtë
Dhe shumë të suksesshëm
Sepse nën përkujdesjen tonë
Do të arrini në parajsën e amshuar
Të dashurisë
Garlate (Lecco), 10 janar 2010

LOT’ I DHEMBJES

Erdha vetë unë
Të ta thaj atë lot
Por nuk munda
Ishte i pashterrshëm
Lot dhembjeje
Argument i një historie të gjatë
...
Garlate (Lecco), 10 janar 2010

DHEMBSHURI TOKE

Unë vetë 
I kam lindur
E i kam rritur
-
Ata
Sot më sulmojnë
Më djegin në njërën anë
N’anën tjetër më mbulojnë me ujë
-
Më shkatërrojnë
Mua dhe historinë
Garlate (Lecco), 10 janar 2010

LARG TEJE

O mbretëresha e fatit tim
Po mundohem të jetoj larg teje
Nuk po ia dal mirë
Po mundohem të bëj diçka
Nuk mundem
Në derën e dashurisë
Nuk hyj dot pa ty
As larg teje
Garlate (Lecco), 11 janar 2010

NA MASHTROJNË DHE SHKOJNË

Gjithçka ua përshtatin
Parashikimeve të tyre
Pa parë realitetin
As hallet tona
-
Ata shkojnë
Ne mbesim dhe vuajmë
Garlate (Lecco), 11 janar 2010

FORCË E DETYRUAR

Në këto rrethana të ndërlikuara
Për të mbijetuar
Duhet të gjejmë një fuqi mbinatyrore
Një mrekulli
Jemi të detyrur
Përndryshe nuk luftojmë dot
As nuk jetojmë
Garlate (Lecco), 11 janar 2010

SIÇ KANË THËNË

Një punë kryhet
Tjetra fillohet
Një proces vazhdon
Tjetri fillon
Demokracia merr udhë
Jeta përpara shkon ...
Garlate (Lecco), 11 janar 2010

PARA SYVE TU

Më përqeshin
Dhe më akuzojnë si rrenacak
Që nisi njëmijenjë projekte
Asnjë s’e kryej
...
Si t’ia bëjmë tash?!...
Garlate (Lecco), 11 janar 2010

ÇKA BJEN NATA ?!

Pa ngurrim
Po ju përgjigjem
-
Sjell errësirë dhe frikë
Të panjohura dhe të papritura
-
Terr 
E tmerr
Pabesi
Dreqëri ...
Garlate (Lecco), 11 janar 2010

PËRTEJ DETIT

Kanë ikur njerëz tanë
Por kanë shpëtuar nga valët
-
Tash janë
Më të fortë
Më të sigurtë
Dhe më të vlefshëm se ne
Garlate (Lecco), 11 janar 2010

TA FALIM VETËVETIN

Duke nderuar vendin tonë
Traditat dhe historinë
Duhet ta bëjmë hapin e parë
Në shekullin e dashurisë
Së pari ta falim vetëvetin
...
Garlate (Lecco), 11 janar 2010

DO TË MBETEM

Nuk jam këtu
Vetëm për t’u parë
Por jam
Dhe do të mbetem
Me mbretëreshën e bekuar
Për t’i zbatuar
Dhe për t’ua mësuar të gjithëve
Të shenjtat akte të dashurisë
-
I tillë do të jem gjithmonë
Edhe përtej amshimit
Garlate (Lecco), 12 janar 2010

KUR HAPET DOSJA

Shihen dhe njihen
Fajtorët
Kriminelët lakuriqë
Fillojnë tregtimet
Garlate (Lecco), 12 janar 2010

LARË NGA LOTËT

Të lagët dualën
Dhe të lodhur
Nga shekulli i krimeve
Të panjerëzishmit
Duarthatë
Të larë vetëm nga lotët
Dhe të përlyer në shpirt
Me krime plot ngarkuar ...
Garlate (Lecco), 12 janar 2010

EDHE SONTE

Të zhytur në mendime të këqija
Janë vetëngujuar në mbretërinë e hiçit
Bythëzbuluar
Të mërdhirë
Larg ëndërrave
Në gjumin e imponuar
Garlate (Lecco), 12 janar 2010

MERRE TIMEN DASHURI

Eja mbretëreshë
Merre dashurinë time
Dhe botën drejto

Eja mbretëreshë
Merre dashurinë time
Dhe shpejto
Në mbretërinë e Diellit
Fronin pushto

Eja mbretëreshë
Merre dashurinë time
Mos vono
Të lumtur
E frytdhënëse
Jetën jeto
Garlate (Lecco), 13 janar 2010

VETËM NJË PËRGJIGJE

Gjatë gjithë regjimit tonë
Deri në amshim
Nga ky fron
Do të ketë vetëm një përgjigje:
Të gjithë hapat
Në të gjithë relievet e botës sonë
Do të bëhen me dashuri
Dhe vetëm për dashuri
Gëzuar!
Garlate (Lecco), 13 janar 2010

NUK DIHET

Diçka po ndodh atje
Nuk dihet
Po ndërrohen epokat
Apo forcohen traditat
?!
Gjithçka shkon përpara!
Garlate (Lecco), 13 janar 2010

NË RRAHJET E ZEMRËS

Mbretëresha ime nuk mungon asnjëherë
Në çdo çast është e pranishme
Me tërë ëmbëlsinë e saj
Me dashuri
Me mrekulli ...
Garlate (Lecco), 13 janar 2010

KANË NISUR OPERACIONET

Jemi të sigurtë në suksese
Qoftë në këtë stinë
Qoftë në shekullin e mbretërisë sonë
Veç në të gjitha relievet
Në mbretërinë tonë
Kanë nisur
Shumë operacione
Me akte dashurie
Garlate (Lecco), 13 janar 2010

MES PUTHJEVE

Në rrethanat aktuale
Zihet
E stërvlon një dasahuri
Pastaj harxhohet
...
Rezultati në fund mbetet
Një here zero
Barabartë me asgjë
Dhe quhet
Mbretëria e hiçit
Vetëm të puthjeve pasionale
Garlate (Lecco), 13 janar 2010

DUA TË THEM

Sido që të jetë
Më e ëmbëla
Në fund të fundit
Është e vërteta
...
Garlate (Lecco), 13 janar 2010

NË GJUMIN E PARË

Lodhja bënte ligjet
Nuk gjendej fuqi as motiv
As për ëndërra të këndshme
Gjumi ishte i nevojshëm
Prandaj isha larg kësaj bote
Në pushim të krejtësishëm
Edhe lar ëndërrave...
Duke i përngjarë
Atij që ishte apo jo
-
Dembelit të Stambollit
Garlate (Lecco), 14 janar 2010

NË ËNDËRRËN E PARË

Më erdhi mbretëresha
E lidhëm besën
Ta përmbushim plotësisht
Shekullin e dashurisë
-
Rroftë mbretëria jonë
Deri në amshim
-
Brohoritëm njëzëri!
Garlate (Lecco), 14 janar 2010

PËR MIRËQENIEN TONË

Me mbretëreshën kemi sjellë
Regjimin e dashurisë
-
Ju thërrasim të gjithëve
Ju ftojmë megjithëmend
E me shpirt:
Eni e kënaquni –
Shfrytëzojeni deri në maksimum
Garlate (Lecco), 14 janar 2010

NËN HIJEN E FLAMUJVE

Nisim rrëfimet
Dhe vallëzojmë në histori
Nga epoka në epokë
Nga shekulli në shekull
Të gjitha stinët i thërrasim
Me emrin e pranverës
Më të mëdhenjë ndjehemi
Më të përgjegjshëm
Më të urtë
Më atdhetarë
-
Ndjehemi gjallë
E të fortë!
Garlate (Lecco), 14 janar 2010

NË PERANDORINË E DIMRIT

Më së shumti e duam zjarrin
-
Rreth oxhakut ulemi
Histori rrëfejmë
Shumë ngjarje
Me shpirtin e gëzuar këndojmë
Vendime marrim
Për jetën
Për historinë
-
Pak veprimtari fizike bëjmë
Por shumë gjëra mendore
Shumë vendime
-
Jetën freskojmë
Historinë pasurojmë
Garlate (Lecco), 14 janar 2010

HARXHOJE DASHURINË

Harxhoje dashurinë
Me duar plot
Dashuria është i vetmi thesar
Që shumëfishohet për ndarje
Është dhuratë e vetme që shtohet
Sa më shumë të zhvatësh
Është e vetmja ndërmarrje në të cilën
Sa më shumë harxhon aq më shumë fiton
Dhuroje e përhape
Hidhe në të katër erërat
Zbrazi xhepat
Tunde shportën
Kapërdije gotën
E nesër do të kesh më shumë se më parë
Garlate (Lecco), 14 janar 2010

BRËNDA E JASHTË NESH

Bota në zemër
Si e jetojmë
E si na duket
Në jetën që e duam

Duke ecur nën përqafim
Në gjithësinë e ngjyrosur
Rrëfehemi krejtësisht
Në një muhabet të pafund

Fjalë mes njerëzish
Pasuri ndjenjash
Plotësi ndjeshmërie
Ndershmëri konfrontimi

Kështu kalon koha
E mirësisë sonë
Në paralelen e përvojave
Të ngjajshme e të ndryshme

Janë plot me dritë
Sytë e shpirtit
Të hapur mbi botën
Që e shohim me zemër
Garlate (Lecco), 14 janar 2010

NË VALLEN E SHPRESAVE

Nuk dorëzohemi ne
As në këtë stinë
As gjatë gjithë shekullit
-
Vuajtjet ia lëmë historisë
Vetëm ardhmërinë shohim
Pa i harruar traditat tona të shenjta
Origjinalitetin ruajmë
Në civilizim
Në ecje
Në art ...
Garlate (Lecco), 14 janar 2010

RRETH LULEVE

Ende pa mbaruar njërën këngë
Tjetrën fillojmë
Ende pa mbaruar njërën valle
Tjetrën fillojmë
Ende pa mbushur njërin akt
Tjetrin fillojmë
-
Në mëngjes
Në drekë
Në darkë
Ditën edhe natën
Në çdo çast
Jemi edhe duam të jemi
Në shërbim të dashurisë
Garlate (Lecco), 14 janar 2010

N’ARAT E MENDIMIT

Sipas porosive
Që i trashëguam
Nga të parët tanë
Në çdo stinë
N’arat e mendimeve
Duhet të mbjellim besë
Të kultivojmë shpresë
Që të korrim sukses
Garlate (Lecco), 15 janar 2010

NË LIVADHIN  E  DASHURISË

Gjithmonë me rregulla bese
Me shije ëndërre
E me fuqi mrekullie
Kullosin e s’ngopen
Shumë kafshë
Me emërin 
Dhe me shpirtin 
E njerëzve
Garlate (Lecco), 15 janar 2010

GJATË PËRQAFIMIT

Gjatë gjithë shekullit të dashurisë
Me mbretëreshën time
Para se të fillojmë aktet
Gjithherë jemi ngrohur
Dhe magnetizuar
Gjatë përqafimeve të bekuara
Me fuqi e me ligj mrekullie
Garlate (Lecco), 15 janar 2010

ME GËNJESHTRAT E TYRE

Shpesh
Është prekur stina
E janë vrarë shpirtëra
Në shumë beteja
Kundër besës
E kunder dashurisë
Me gënjeshtrat e tyre
Janë rrezikuar shpirtëra njerëzish
Garlate (Lecco), 15 janar 2010

È VENUTO IL GIORNO

Così come abbiamo sognato
Finalmente
Siamo padroni di casa nei nostri suoli
Piano - piano
Prendiamo le decisioni storiche
E siamo primi protagonisti
In tutti gli atti dell’amore
I nostri discendenti
Saranno fattori principali
Delle politiche
Delle filosofie
E dei regni globali
Fino all’eternità
Con le leggi dell’amore
Garlate (Lecco), 9 gennaio 2010 

IO SONO IO

Hanno tentato nei secoli
Anche adesso tentano
Di alienarmi
Però non mi sono mosso
E non muovo
Neanche un millimetro
Sono stato
Sono
E sempre sarò
Totalmente originale
Garlate (Lecco), 9 gennaio 2010 

SOLO AVANTI

Con la regina
Non fermiamolo il viaggio
Fino alla destinazione del nostro sogno
Che è il paradiso dell’amore
Garlate (Lecco), 9 gennaio 2010 

NELLA PIENA MISURA

Senza precedenti promesse
E senza discorsi
Con la regina
A tutta la gente del nostro regno
Compiamo pienamente
Tutti i gusti
E le voglie
Dell’amore
Garlate (Lecco), 10 gennaio 2010 

SOTTO LA NOSTRA ATTENZIONE

Siete sicuri
E molto felici
Perché sotto la nostra attenzione
Arriverete in paradiso eterno
Dell’amore
Garlate (Lecco), 10 gennaio 2010 

LACRIMA DEL DOLORE

Sono venuto io stesso
Di asciugarti quella lacrima
Ma non ho potuto
Era inesauribile
Lacrime del dolore
Argomento di una storia lunga
Garlate (Lecco), 10 gennaio 2010 

COMPASSIONE DELLA TERRA

Io stesso
Li ho nati 
E li ho cresciuti
-
Coloro
Oggi mi attaccano
Da una parte mi bruciano
Dall’altra parte mi coprono con acqua
-
Mi distruggono
Me e la storia
Garlate (Lecco), 10 gennaio 2010

LONTANO DA TE

O regina di mia fortuna
Cerco di vivere lontano di te
Non riesco bene
Cerco di fare qualcosa
Non posso
Nella porta dell’amore
Non posso entrare per niente senza te
Neanche lontano di te
Garlate (Lecco), 11 gennaio 2010 

CI INGANNANO E SE NE VANNO

Tutto quanto adattano
Alle loro preavvisi
Senza vedere la realtà
Neanche i nostri guai
-
Loro se ne vanno
Noi restiamo e soffriamo
Garlate (Lecco), 11 gennaio 2010 

FORZA OBBLIGATA

In queste circostanze delicate
Per poter sopravvivere
Dobbiamo trovare una forza sopranaturale
Un miracolo
Siamo costretti
Se no non lottiamo per niente
Neanche viviamo più
Garlate (Lecco), 11 gennaio 2010 

COME HANNO DETTO

Una cosa finisce
L’altra comincia
Un processo continua
L’altro inizia
La democrazia prende strada
La vita va avanti …
Garlate (Lecco), 11 gennaio 2010 

DAVANTI AI TUOI OCCHI

Mi dileggiano
E m i accusano come bugiardo
Che comincio milleuno progetti
Neanche uno finisco
Come facciamo adesso?!...
Garlate (Lecco), 11 gennaio 2010 

CHE COSA PORTA LA NOTTE ?!

Senza esitazione
Vi rispondo
-
Porta buio e paura
Sconosciute e innaspettate
-
Buio
Spavento e orrore
Perfidie
Pasticcerie
Garlate (Lecco), 11 gennaio 2010 

OLTRE IL MARE

Co sono scappati nostra gente
Ma ci sono salvati dalle onde
-
Adesso sono
Più forti
Più sicuri
E più validi di noi
Garlate (Lecco), 11 gennaio 2010 

PERDONIAMO SE STESSO

Onorando il nostro paese
Le tradizioni e la storia
Dobbiamo fare il primo passo
Nel secolo dell’amore
Come prima dobbiamo perdonare se stesso
Garlate (Lecco), 11 gennaio 2010 

RESTERÒ

Non sono qui
Solo per essere visto
Ma sono
E resterò
Con la beata regina
Per applicarli
E per insegnare a tutti
Gli atti santissimi dell’amore
-
Sarò tale sempre
Anche oltre l’eternità
Garlate (Lecco), 12 gennaio 2010 

QUANDO SI APRE LA DOSSIE

Si vedono e si conoscono
I colpevoli
I criminali nudi
Cominciano i smerci
Garlate (Lecco), 12 gennaio 2010 

BAGNATI DALLE LACRIME

Sono usciti bagnati
E stanchi
Dal secolo dei crimini
Maleducati
Mani vuoti
Lavati solo dalle lacrime
E sporchi nello spirito
Caricati pieno dei crimini …
Garlate (Lecco), 12 gennaio 2010 

ANCHE QUESTA NOTTE

Tuffati nei pensieri cattivi
Sono auto rinchiusi nel regno di niente
Culo scoperti
Infreddati
Lontani dai sogni
Nel sonno imposto
Garlate (Lecco), 12 gennaio 2010 

PRENDI IL MIO AMORE

Vieni regina
Prendi il mio amore
E guidi il mondo

Vieni regina
Prendi il mio amore
E sbrigati
Nel regno del sole
Occupa il trono

Vieni regina
Prendi il mio amore
Non ritardare
Felice
E fruttuosa
Vivi la vita
Garlate (Lecco), 13 gennaio 2010 

SOLO UNA RISPOSTA

Durante tutto il nostro regime
Fino all’eternità
Da questo trono
Sarà solo una risposta:
Tutti i passi
In tutti i rilievi del nostro mondo
Si faranno con amore
E soltanto per amore
Evviva!
Garlate (Lecco), 13 gennaio 2010 

NON SI SA

Qualcosa succede lì
Non si sa
Si cambiano le epoche
Oppure si rafforzano le tradizioni
?!
Tutto quanto va avanti!
Garlate (Lecco), 13 gennaio 2010 

NEI BATTITI DEL CUORE

Non manca mia regina neanche una volta
È presente in ogni momento
Con la sua intera dolcezza
Con amore
Con miracoli …
Garlate (Lecco), 13 gennaio 2010 

CI SONO COMINCIATI GLI OPERAZIONI

Siamo sicuri nei successi
Sia in questa stagione
Sia nel secolo del nostro regno
Già in tutti i rilievi
Nel nostro regno
Ci sono cominciati
Tanti operazioni
Con gli atti dell’amore
Garlate (Lecco), 13 gennaio 2010 

TRA I BACI

Nelle circostanze attuali
Bolla
E strabolla un amore
Dopo si spende
Alla fine il risultato rimane
Uno per zero
Uguale con niente
E si chiama 
Il regno di niente
Solo dei baci passionali
Garlate (Lecco), 13 gennaio 2010 

VOGLIO DIRE

Sia come sia
La più dolce
Alla fine di fine
È la verità
Garlate (Lecco), 13 gennaio 2010 

NEL PRIMO SONNO

La stanchezza faceva le leggi
Non si trovava ne forza ne motivo
Neanche per i sogni piacevoli
Il sonno nera necessario
Perciò ero lontano di questo mondo
Nel riposo totale
Anche lontano dai sogni …
Somigliando
Ad egli che era oppure no
-
Al pigro di Istanbul
Garlate (Lecco), 14 gennaio 2010 

NEL PRIMO SOGNO

Mi è venuta la regina
Ci siamo giurati
Di riempire pienamente
Il secolo dell’amore
-
Viva il nostro regno
Fino all’eternità
-
Abbiamo acclamato unanimi!
Garlate (Lecco), 14 gennaio 2010 

PER IL NOSTRO BENESSERE

Con la regina abbiamo portato
Il regime dell’amore
-
Vi chiamiamo tutti
Vi invitiamo consapevoli
E con anima
Venite e divertitevi –
Sfruttatelo fin al massimo
Garlate (Lecco), 14 gennaio 2010 

SOTTO L’OMBRA DELLE BANDIERE

Cominciamo i racconti
E balliamo nella storia
Dall’epoca all’epoca
Dal secolo al secolo
Tutte le stagioni li chiamiamo
Con il nome di primavera
Ci sentiamo più grandi
Più responsabili
Più saggi
Più patrioti
-
Ci sentiamo vivi
E forti
Garlate (Lecco), 14 gennaio 2010 

NELL’IMPERO DELL’INVERNO

Più di tutto amiamo il fuoco
-
Sediamoci attorno al camino
Storia raccontiamo
Tanti avvenimenti
Cantiamo con l’anima rallegrata
Prendiamo decisioni
Per la vita
Per la storia
-
Facciamo poco attività fisica
Ma tante cose mentali
Tanti decisioni
-
Rinfreschiamo la vita
Arricchiamo la storia
Garlate (Lecco), 14 gennaio 2010 

SPENDI L’AMORE

Spendi l’amore
A piene mani
L’amore è l’unico tesoro
Che si moltiplica per divisione
È l’unico dono che si aumenta
Quanto più ne sottrai
È l’unica impresa nella quale
Più si spende e più si guadagna
Donalo e diffondilo
Spargilo a quattro venti
Svuotati le tasche
Scuoti il cesto
Capovolgi il bicchiere
E domani avrai più di prima
Garlate (Lecco), 14 gennaio 2010 

DENTRO E FUORI DI NOI

Il mondo nel cuore
Come lo viviamo
A come si appare
Nella vita che amiamo

Camminando sotto braccio
Nell’universo colorato
Ci raccontiamo tutto
In un chiacchiericcio infinito

Parole tra la gente
Ricchezza di sentimenti
Pienezza di affetto
Onestà di confronto

Così passa il tempo
Della nostra amicizia
Nel parallelo di esperienza
Simili e diverse

Sono pieni di luce
Gli occhi dell’anima
Aperti sul mondo
Che vediamo al cuore
Garlate (Lecco), 14 gennaio 2010 

NEL BALLO DELLE SPERANZE

Non ci arrendiamo noi
In questa stagione
Neanche durante tutto il secolo
-
Le sofferenze lasciamole alla storia
Vediamo soltanto il futuro
Senza dimenticare le nostre santissime tradizioni
Difendiamo l’originalità
Nella civilizzazione
Nel cammino
Nell’arte …
Garlate (Lecco), 14 gennaio 2010 

ATTORNO AI FIORI

Senz’ancora finire con una canzone
Cominciamo l’altra
Senz’ancora finire con un ballo
Cominciamo l’altro
Senz’ancora finire con un  atto
Cominciamo con l’altro
-
Nel mattino
Nel pranzo
Nella cena
Il giorno e la notte
Ogni momento
Siamo e vogliamo essere
Al servizio dell’amore
Garlate (Lecco), 14 gennaio 2010 

NEI CAMPI DEL PENSIERO

Secondo le raccomandazioni
Che l’abbiamo ereditato
Dai nostri predecessori
In ogni stagione
Nei campi dei pensieri
Dobbiamo seminare la fedeltà
Coltivare la speranza
Di poter mietere successo
Garlate (Lecco), 15 gennaio 2010 

NEL PRATO DELL’AMORE

Sempre con le regole di fedeltà
Con il gusto del sogno
E con la forza del miracolo
Pascolano e non si saziano
Tanti animali
Con il nome
E con l’anima
Della gente
Garlate (Lecco), 15 gennaio 2010

DURANTE L’ABBRACCIO

Durante tutto il secolo dell’amore
Con la mia regina
Prima di cominciare gli atti
Ci siamo sempre riscaldati
E magnetizzati
Durante gli abbracci benedetti
Con la forza e la legge del miracolo
Garlate (Lecco), 15 gennaio 2010 

CON LE LORO BUGIE

Spesso 
Si è toccato la stagione
E ci sono uccisi l’anime
In tante battaglie
Contro la fedeltà
E contro l’amore
Con le loro bugie
Ci sono messi in pericolo anime della gente
Garlate (Lecco), 15 gennaio 2010 


(Vota: 0)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora