E enjte, 23.03.2023, 02:44 AM (GMT)

Mendime

Gjergj Kabashi: Čubrilović – “Shtyllën kurrizore të nacionalizmit shqiptar mund ta thyej vetëm feja islame”

E marte, 31.01.2023, 07:59 PM


Vaso Čubrilović: “Shtyllën kurrizore të nacionalizmit shqiptar mund ta thyej vetëm feja islame”. A ka nisur të thyhet tashmë…?

Nga Gjergj Kabashi

“Shtyllën kurrizore të nacionalizmit shqiptar mund ta thyej vetëm feja islame”

Vaso Čubrilović, anëtar i SANU (Akademia e Artit dhe Shkencave të Serbisë), person që gjithë jetën ka punuar për shkatërrimin e plotë të popullit shqiptar.

Siç e shohim për ditë ne që kemi sy me pa e vesh me dëgjuar, atë “shtyllë” po e then për çdo ditë.

A nuk është thurje e këtij kurrizi kur i pari i një komuniteti fetar që e vlrësojnë më të madhin në vend, hero kombëtar (bazuar në fe) e ka Sulltan Muratin, kriminelin ndër më të medhenjt e njerëzimit?

A nuk është islamizmi politik thyreje e kësaj “shtylle kurrizore”?

A nuk është shkuarja në ISIS për “ta mbrojtur” Tokën e Shamit dhe Levantin në Siri dhe Irak dhe rënia “shehid” e aq shumë “arnautëve” atje, po ashtu?!

A nuk është ndarja e popullit në bazë të përkatësisë religjioze, madje edhe nga “udhëheqësit tonë”?!

A nuk është ndërtimi dhe meremetimi i kaq shumë xhamive …, thyerje e “shtyllës kurrizore…?

E gjithë kjo është planifikuar për të na vrarë me Islam dhe që në fund ta vrasim vetën me “dorën tonë” dhe të armiqësohmi për interesa jo-shqiptare të huaja që e duan dhe e kanë si synim zhbërjen tonë kombëtare shqiptare.

Që serbët të vijnë në “pelegrinazh” në objektet kulturore-religjioze e historike të vendit tonë, në këtë pjesë të Dardanisë sonë historike, ndërsa “arnauti” i vetvrarë me islam të shkojë “për pelegrinazh”, larg, shumë larg tokës së vet, në Mekë e Medinë?!…

Prandaj, Serbia ka me u njohur në histori si roja më e madhe e islamit ndër shqiptarët, që formalisht i kanë takuar kësaj feje. Do të mbahet në mend se është themeluesja e “Velika Medresa Krala Aleksandra” në Shkup, në vitin 1937 (Medreseja e Madhe Mbreti Aleksander), një medresë që i ka shkolluar spiunët të fshehur pas imamëve me shkollim të mesëm, (myezinve) dhe për fillesën e hershme për themelimin e Medresës “Alaudin” në Prishtinë, që duhej të shkollonte kuadro fetarë në kohën kur pas LDB Tito e Rankoviqi nuk lejonin asnjë shkollë fillore e të mesme në gjuhën shqipe.

Nga synimi për pastrimin etnik të shqiptarëve nuk ka hequr dorë gjithë jetën e tij. Për ironinë e fatit, shpërblimin jetësor ia jep Sinan Hasani, kur ishte kryetar i Jugosllavisë pas vdekjes së Titos. Ka qenë pjesëmarrës në atentatin ndaj Franc Ferdinandit me 28 korrik 1914 si anëtar i organizatës serbomadhe “Mlada Bosnja” (Bosnja e Re), që shërbeu si shkas i shpërthimit të Luftês së Parë Botërore në vitin 1914.

Fotoja si djalosh të ri e paraqet Vaso Čubriloviq-in në kohën e atentatit.

Edhe islamizimi dhe xhamizimi i paimagjinueshëm i Kosovës dhe mbarë shqiptarisë pas çlirimit të Kosovës në pjesën e dytë të Qershorit 1999 e deri sot, (900 xhami u ndertuan pa i pyetur shqiptarët dhe edhe 300 të tjera priten të ndërtohen) flet se ideja e

Vaso Čubrilović-it për të na vrarë me islam, po funksionon dhe është duke shkuar me sukses të madh përpara, aq me sukses sa tashmë nga fabrikat “për prodhimin e turqve” për ditë e më shumë po mbijnë si këpurdhat pas shiut Vaso Čubrilović-et e rinj nga radhët e “arnautëve”.

Po të kishte mundësi të ngritej nga varri, Vaso Čubriloviq do të ishte tejet i lumtur dhe befasuar që projekti i tij jetësor dhe i çdo serbomadhi , tashmë po zbatohet jo nga serbët si dikur, por nga “shqiptarët” (arnautët) e përpunuar për të qenë turkomëdhenj-panislamist nëpër “xhamitë tona” , të ndërtuara e meremetuara nga Turqia neoosmane, në bashkëpunim të ngushtë me Serbinë për krijimin e Njeriut të Ri “Arnaut”.

Gjithçka duron antishqiptarizmi, përpos shqiptarizmit!

Mund të jetë një imazh i 1 person

Vaso Çubrilloviq 1897 – 1990

Çubrilloviq ka qenë pjesëmarrës në atentatin ndaj Franc Ferdinandit në Sarajevë, në vitin 1914. Qysh dihet vrasja e trashëgimtarit të fronit austrohungarez është kryer për motive  hakmarrëse, për shkak të mbështetjes që Austrohungaria në atë kohë i pati dhënë krijimit të shtetit shqiptar. Pas këtij atentati, qysh dihet nga historia, shpërtheu Lufta e Parë Botërore.

*

Vaso Çubriloviq, (SANU) Akademik serb që gjithë jetën e tij ka punuar për shfarosjen e shqiptarëve:

Mendimi i plotë.

«Ne serbët nuk kemi armiq më të mëdhenj se shqiptarët dhe nëse duhet të ngremë kokën tonë, duhet të ulim kokën e tyre, nëse duhet të ndjehemi gjërë në territore, duhet të ngushtojmë hapësirat e tyre, nëse duhet të na dojë bota, duhet të bëjmë që bota të urrejë ata.

Që ILIRET DARDAN të braktisin vendin e tyre, duhet me çdo kusht dhe me çdo mënyrë, t’ua nxijmë jetën!

Të arrijmë deri këtu, së pari duhet t’ua mohojmë origjinën ilire, epirote, dardane dhe t’ua vrasim krenarinë ilire, t’ua shkatërrojmë vatrat dhe t’ua ngatërrojmë emrat, t’ua njollosim emblemat dhe që t’ua fshijme simbolet e lashta ilire, duhet domosdoshmerisht, t’i bejmë ata që të bjerrin gjuhën dhe zakonet e tyre, njëkohesisht t’ua rrëmbejmë gjithçka që kanë të lashtë ILIRE ta përvetsojmë ne.

Shqiptarët duhet t’i lëmë pa miq rreth e rrotull, derisa ata të urrejnë dhe mosdurojnë njëri-tjetrin e perfundimisht të mohojnë vetveten! Të finalizohet kjo platformë duhet domosdoshmërisht, që antishqiptarizmi të jetë filozofia dhe deviza e vetme e shtetit tonë!

Mos harroni se mosqenia e Shqiptarëve është vet egzistenca e kombit Serb.”

Tu ka ulë kambkryq bythziu i Stamollit dhe po kqyrë kush ash e kush s’asht me te. Tuj ta religjiozizu jetën me investimet e pafundme religjioze, ka arritur të krijoi edhe struktura të sigurisë së vet në vendin e popullin që e banon Gadishullin Ilirik, i cili s’ka qenë kurrë i tij.

Krijesat turkoshake-panislamike, po thonë se “Islami na bashkon”, apo jo?

“Na bashkon” me ujgurin në Kinë, malajzezin, dagestanasin, çeçenin, azerbejxhanasin, palestinezin, marokenin, algjerianin, libianin, somalezin etj?!

Nëse dikush habitet e më pyet se vallë kush qenkan këto struktura të sigurisë, i them se një ndër to janë edhe këta që na raportojnë për mosrespektimin e “standardeve”…?!

Janë dishepujt mendor të “xhamive tona” që na i meremeton e ndërton gratis Turqia!

Gratis, si për “vëlla!”

Këta janë nxënësut e Vasa Çubriloviqit dhe çubriloviqve të pa fund.

Me një fjalë: Janë “çetnikët tonē!”.

Dikur patëm pësuar për “fajin turk” , për shkak të asimilimit me islam …

Atëhere për ta pshtue bythen e vet , teksa tërhiqej te Gryka e Bosforit, “vëllau turk” i ka dhënë hapësirat e pafundme të popullit shqiptar tek fqinjt “kaurr”, vetëm se “të kishte e donte si vëlla!”

Kësaj radhe ma shlyen krejtësisht komentin në shkrimin e document.no , Turqia me këshilla të reja udhëtimi për SHBA dhe Europën

Tyrkia med nytt reiseråd for USA og Europa – Document

E kishin shlyer krejt komentin, gjë që s’kisha mundesi ta shihja une qysh ndodhte përpara.

Komenti im panturqve u kishte djeg shumë, sidomos pyetja ime e thjeshtë, që ua kisha drejtuar shqiptarëve:

* Pse mbi 70 minoritete të Turqisë detyrimisht duhet të jenë vetëm turq?

* Pse Greqia multietnike duhet të jetë vetëm greke?

dhe

* Pse Serbia me aq shumë minoritete duhet të jetë vetëm serbe?

Dhe: Pse Shqipëria me 96 % shqiptarë dhe Kosova me 92 % shqiptarë, duhet të jenë me çdo kusht multietnike, madje kësaj të fundit po tentohet ti imponohet asociacioni njëetnike për serbët , që janë vetëm 4 % të banorëve të Kosovës?

Në atë shkrim në fb e kisha tërhequr vërejtjen, pothuaj duke klithur, se nuk duhet të lejojmë në asnjë mënyrë që të keqpërdoremi nga ana e Turqisë për zënkat dhe ngatërresat e saja me Europën dhe botën për islamin, se Islami e as Kurani (edhe kur ia vë flakën dikush) , nuk e kanë asnjë domethënje përpara përkatësisë sonë si shqiptar, përpara identitetit tonë kombëtar, përpara gjuhës sonë të shenjtë, heronjve të kombit tonë. Kurani është vetëm një libër i mbamendjes botërore, qysh janë Bibla e mëhershme, Talmudi, qysh janë Vedat e lashta dhe e gjithë ajo literaturë që na e kujton “fëmijërinë njerëzore”. Andaj reagimi i politikanit Behxhet Pacolli që i kishte dalur “në mbrojtje” Turqisë, është një reagim jonjerëzor dhe me pasoja të rënda për shqiptarizmin pasi vet investimet e pafundme të Turqisë neoosmane e kanë si qëllim parësor që të prekun në ndërgjegjen dhe natyrën e kombit shqiptar, në mënyrë që si popul “mysliman” të bëhemi pjesë e ngacmimeve e ngatërresave gjeostrategjike të politikës panislamike të Turqisë.

Ne jemi vetëm Shqiptarë andaj problemet dhe politikat fetariste të askujt s’kanë pse të na interesojnë.

Kisha shkruar për asimilimin tonë me islam dhe xhami (900 i ndërtuan e 300 kanë në plan t’i ndërtojnë!) si dhe e kisha vënë në pah verbërinë tonë të paimagjinueshme, vdekjen tonë për së gjalli, përderisa shihet qartë se duan të na shkatërrojnë si komb.

*

Për vetën time jo që nuk më interesojnë “standardet” e atyre që e shkatërrojnë tokën dhe popullin që i përkas, por nuk do të ndalem kurrë ndaj këtij antishqiptarizmi, deri në çastin e fundit të jetës.

PS!

Nëse nuk shohim sot se çka është duke na ndodhur, atëhere kur do të shohim ne?(Vota: 4 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora