E merkure, 16.06.2021, 02:20 PM (GMT+1)

Kulturë

Engjëll Koliqi‏: Ta ndërrojmë botën me dashuri VIII (Cikël poetik)

E marte, 11.08.2009, 05:27 PM


TË MENDOJMË MIRË

 

Shumë suksese e rezultate varen nga misoni ynë

O mbretëreshë e bekuar

Prandaj

Ne duhet të mendojmë mirë

Dhe ta plotësojmë

Në të gjitha aspektet

Këtë mision të shenjtë dashurie

-

Të mendojmë mirë mbretëreshë

Dhe me zemër e me vepra

Të dashurojmë

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

MBAS PËRGJIGJES

 

Të gjithë do të jemi të kënaqur

Të lumtur

Dhe të stërmbushur me dashuri

-

Eni o njerëz eni

Misioni i dashurisë është i yni

Dhe na thërret

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

LARG FRIKËS

 

Në misionin tonë të shenjtë

Mbretëresha ime

Jemi më se të sigurtë

Bota do të ndërrojë

Dhe do të jetojë me dashuri

Prandaj

Nuk kemi pse të frikësohemi

As të dyshojmë në suksese

-

Jemi gjithnjë fitimtarë

Me besë

Dhe me dashuri

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

VETËM SEPSE ...

 

Ky shekull është i yni

Vetëm sepse...

 

Jemi në fronin e mbretërisë së dashurisë

Vetëm sepse...

 

Fitojmë dhe jemi të lumtur deri në amshim

Vetëm sepse...

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

GJITHHERË ME MBRETËRESHËN

 

O njerëz të mirë

Mos u habitni

As mos pyetni

-

Në misionin e dashurisë

Askush nuk mundemi vetë

-

Unë gjithherë

Në këtë mision të shentjë

Do të jem me mbretëreshën time

-

Rroftë dashuria!

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

SEPSE KEMI PËRMBUSHUR MISIONIN

 

Tashmë jemi të lumtur

Dhe shumë të sigurtë në botën e dashurisë

Sepse kemi përmbushur bashkë

Me sukses të plotë

Misionin e shenjtë

-

Përpara!

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

EDHE JU...

 

Për të qenë të gëzueshëm

E gjithnjë të lumtur

O njerëz të mirë

Eni edhe ju

E na u bashkohuni në misionin e shenjtë të dashurisë

-

Eni

Edhe ju

Ta ndërrojmë bashkë botën me dashuri

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

MOS PYETNI!

 

O njerëz të mirë

Mos pyetni çka u bë e si u bë

Por eni të gjithë

Me vullnet të mirë

E me të gjitha fuqitë njerëzore

Ta çojmë përpara

Dhe ta lulëzojmë mbretërinë e dashurisë

-

Mos pyetni pse

Por eni se ju thërret dashuria

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

KUR NA JAPIN TË DREJTË

 

Kur na japin të drejtë

Ne ndjemë gëzim

Dhe jemi të lumtur

 

Kur na japin të drejtë

Ne forcohemio edhe më shumë

Në misionin e shenjtë të dashurisë

 

Kur na japin të drejtë

Ne i nuimërojmë sukseset

Njërin pas tjetrit

...

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

LARG TOKËS SIME

 

Sado që e mbushur me dashuri

Kjo zemër loton ende

Sepse ende është larg tokës sime

-

Ende – mjerisht

Larg tokës sime do t’jua mësoj

Traditat dhe vlerat e dashurisë shqiptare           

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

NË RRUGË TË GJATË

 

Në këtë mision të shenjtë

Unë edhe mbretëresha

Jemi në rrugë të gjatë

Dhe shumë të sigurtë

-

Po mbërrijmë në cak

Krenarë

Dhe plot besë

-

Përfundimisht po e ndërrojmë botën me dashuri

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

THËRRET SHQIPËRIA

 

Eni o njerëz të mirë

Me plot vullnet

Dhe të stërmbushur me dashuri

-

Eni se thërret vendi ynë

Eni se thërret Shqipëria

-

Eni o njerëz ta përqafojmë Loken

Me plot dashuri!

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

NË DITËN E MADHE TË FESTËS

 

Më të zëshëm jemi ne

Unë edhe mbretëresha

Me këngët e forta të dashurisë

Në ditën e madhe të festës

Dhe gjithmonë – deri në amshim

 

Në ditën e madhe të festës

Unë edhe mbretëresha

Kemi të drejtë të këndojmë fort

Sepse ia dualëm

Ta ndërrojmë botën me dashuri

 

Rroftë dashuria!

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

TË VALLËZOJMË BASHKË

 

O njerëz të mirë

Eni të vallëzojmë bashkë

Në vallen e gëzueshme të festës së madhe të dashurisë

-

Eni o njerëz eni

Të vallëzojmë bashkë

Se ka fituar dashuria

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

NËN ETHET E DASHURISË

 

Gjithçka po ndodh sot këtu

O njerëz të mirë

Është e arsyeshme dhe e paevitueshme

O njerëz të mirë

Sepse

Tashmë na flet vetëm dashuria

 

Unë edhe mbretëresha

Gjithçka po bëjmë

Nën ethet e dashurisë

Prandaj

Ju do të na kuptoni

Dhe do të na bashkoheni

-

Rroftë dashuria!

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

JEMI TË FORTË SEPSE...

 

Unë edhe mbretëresha

Jemi të fortë sepse gjithçka bëjmë me dashuri

 

Unë edhe mbretëresha

Jemi të fortë sepse dashuria na jep energji

 

Unë edhe mbretëresha

Jemi të fortë sepse...

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

NUK GABOJMË NE

 

Jemi në këtë botë të intereseve

Për ta ndërruar

Me bindje e me vendosmëri

Dhe të stërmbushur me dashuri

O mbretëresha ime

Dhe nuk gabojmë

Kur u kërkojmë

Të gjithë të angazhohen në aktet e dashurisë

 

Nuk gabojmë ne jo

Sepse

Dashuria është zgjuar e na thërret

Të gjithëve bashkë

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

I THËRRASIM ËNDËRRBARDHAT

 

O mbretëresha ime e bekuar

Eja

I thërrasim ënërrbardhat

Dhe provojmë bashkë të shenjtën dashuri

-

I thërrasim ëndërrbardhat e dashurojmë

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

PËR DASHURINË LUFTOJMË ME DASHURI

 

Ne jemi këtu

Që ta bëjmë dashurinë të pashme

Dhe të vlefshme në çdo kënd të botës sonë

O njerëz

Prandaj luftojmë vetëm me dashuri

Luftojmë me fjalë të ëmbëla

-

O njerëz të mirë

Besoj tani e keni kuptuar:

Lufta për dashuri bëhet vetëm me dashuri

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

TË PRANISHËM NË ÇDO AKT

 

Unë edhe mbretëresha

Jemi në të shenjtin mision të dashurisë

Prandaj nuk guxojmë të mungojmë asnjëherë

-

Ne

Gjithnjë jemi të pranishëm në çdo akt

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

DITË HISTORIKE

 

Jemi shumë të gëzuar ne

E duam që gëzimin ta përcjellim edhe te ju

O njerëz

Sepse po tiumfon dashuria

Dhe do sundojë deri në amshim

-

Oh sa të gëzuar jemi

Eni edhe ju me ne

Kjo është një ditë historike

-

Gëzuar!

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

MË JANË ZGJUAR KËNGËT

 

O njerëz të mirë

Dëgjoni e kënaquni me muzikë

-

Unë po ia filloj

Se më ka nxe dashuria

Dhe më janë zgjuar këngët

-

Më dëgjoni

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

PO FITON NJERËZIA

 

Këto ndërrime do të jenë të vlefshme për të gjithë

O njerëz të bekuar

Prandaj këndoni e vallëzoni lirisht

Dhe me vullnet të plotë

E me gëzim

Sepse në këtë botë

Përfundimisht të gjithë po sillen me dashuri

-

Po fiton njerëzia

-

Sot e deri në amshim

Kjo botë e veshur me njerëzi

Do të marshojë me dashuri

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

PO VIJ PAS TEJE

 

Unë

I betuar në dashuri

O mbretëresha ime e bekuar

Po vij pas teje

-

Le të na shohin të gjithë dhe le të binden

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

ECIM ME FUQI TË REJA

 

Tash

Kur po i kurorëzojmë sukseset e dashurisë

O mbretëresha ime

Duhet të jemi të lumtur

Sepse

Që tash e deri në amshim

Ecim me fuqi të reja

Në serinë e bekuar të mrekullive

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

T’I VËJMË VULË HISTORISË

 

Eja mbretëreshë eja

Ne jemi të privilegjuar

T’i vëjmë vulë historisë

Me ngjyrë dashurie

-

Le të jetë ky

Akti i parë në mbretërinë e dashurisë

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

KUR TË NA SHOHIN

 

Kur të na shohin njerëzia

Me këto vlera dashurie

Tradita jonë do të zbatohet në botën mbarë

 

Kur të na shohin

Si aktorë të parë të dashurisë që jemi

Do të na bashkangjiten të gjithë

 

Kur të na shohin

Të lumtur në aktet tona të dashurisë

Të gjithë do ta bëjnë dashurinë formulë jete

 

Kur të na shohin...

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

BASHKË ME KËNGËT

 

Misioni ynë i dashurisë

Po marshon në historinë e njerëzimit

Bashkë me këngët

Dhe me gëzimet e arsyeshme

Deri në amshim

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

PO JUA THEM HAPTAS

 

O njerëz të mirë

Tashmë po jua them haptas:

Unë e mbretëresha ime

Jemi të specializuar për aktet e dashurisë

Prandaj jemi këtu në fron

 

Po jua then haptas:

Eni e bëhuni aktorë në aktet e dashurisë

Sepse dashuria është formulë e vetme e shekullit tonë

 

Po jua them haptas...

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

KALËROJMË ME MBRETËRESHËN

 

Si aktorë të parë

Dhe dëshmitarë

Unë edhe mbretëresha

Kalërojmë të privilegjuar

Në të gjitha aktet e dashurisë

-

Oh sa bukur!

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

NJOFTIM NGA FRONI

 

O njerëz të mirë

Dëgjojeni mbretëreshën time

Që po ju flet nga froni

-

Ajo po ju kumton një vendim shumë të rëndësishëm:

Që sot e deri në amshim

Po hapet shekulli i dashurisë

Dhe ne do të sundojmë bashkë

Në çdo kënd të botës

Me dashuri dhe vetëm me dashuri

-

Eni edhe ju të gjithë

Me dashuri

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

THELLË NË DASHURI

 

Tashmë nuk kemi ku të fshehemi

Unë edhe mbretëresha

-

I vetmi vendstrehim i ynë ka mbetur

Thellë në dashuri

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

JEMI TË ZGJUAR

 

Që në shekujt e kaluar

Unë edhe mbretëresha

Jemi zgjuar

Dhe me fuqi mrekullie

E kemi marrë udhën e dashurisë

Shumë të vendosur

Dhe vazhdojmë të jemi të zgjuar

E aktivë në dashuri

Edhe në shekujt e ardhshëm

Deri në amshim

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

E SHIJOJMË BASHKË DASHURINË

 

Akti më i lezetshëm i këtij shekulli

Në mbretërinë tonë

Është

Se unë edhe mbretëresha

E shijojmë bashkë dashurinë

Kudo nëpër botë

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

BASHKË DHE VETËM BASHKË

 

Që të jetë gjithnjë i ndritur

Dhe i vezullueshëm

Misioni ynë i dashurisë

Ju ftoj edhe ju

Të na bashkoheni

Dhe të marshojmë përpara

Të gjithë bashkë

Nëpër shekuj

Deri në amshim

-

Eni o njerëz eni

Dashuria na do bashkë

Dhe vetëm bashkë

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

PRESIM A FILLOJMË?

 

Mbretëresha ime

Tash duhet të vendosim

Për aktet e amshuara të dashurisë

-

Eja e më thuaj ç’të bëjmë

Presim

Apo ia fillojmë menjëherë

?

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

TË GËZOHEMI BASHKË

 

Eja mbretëreshë eja

Ne jemi më të lumturit e kësaj bote

Prandaj

Të gëzohemi bashkë

-

Jemi të zgjedhur

Dhe të privilegjuar

Në akte dashurie

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

VENDIM:

 

Që sot

E deri në amshim

Në botën mbarë

Do të sundojë vetëm një mbretëri

-

Mbretëria e dashurisë

            Garlate (Lecco), 7 gusht 2009

 

DUKE PIRTUR MBRETËRESHËN

 

I ndalur rri këtu

Mes njëmijenjë kujtimesh

-

Sa bukuri

Sa dëshira

Sa hijeshi

Sa ëmbëlsi

Mbretëresha ime e bukur

I ka të gjitha...

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

E NJOH PYETJEN TUAJ

 

E di o njerëz e di

Ishte krejtësisht e pritur

E njoh shumë mirë pyetjen tuaj

Dhe i kam njëmijenjë përgjigje

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

MË BËJNË TË MENDOJ

 

Kur i shoh ata andej

Dhe sjelljet e tyre të çuditshme

Më bëjnë të mendoj seriozisht:

Jam apo jo në këtë botë?!

-

Të gjorët

Më bëjnë të mendoj –

Athua mund të jetojnë kështu?!

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

GARANCIA E ENGJËLLIT

 

Më erdhi mbrëmë engjëlli

Më pëshpëriti në vesh

Më garantoi shumë mrekulli në shekullin e dashurisë

Dhe jetën e amshuar

Për mua

Për mbretëreshën

Dhe për të gjithë ata që na ndjekin

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

DUKE THIRRUR MBRETËRESHËN

 

Duke thirrur mbretëreshën

M’u kujtuan shumë këngë të ëmbëla dashurie

-

Duke thirrur mbretëreshën

Ia nisa të këndoj

Dhe po vazhdoj ende

-

Duke thirrur mbretëreshën...

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

NJË NATË PENG

 

Një natë

Kur nuk ishim shumë aktivë

Në misionin e dashurisë

Ia lamë peng ëndërrave

Peng të gjumit e të harresës

-

Tash e më tej do të angazhohemi

Me të gjitha fuqitë e mrekullisë

Që të jemi sa më të fortë

Dhe në qendër të vëmendjes

Në misionin e dashurisë

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

NGRICË NË VERË

 

Të gjithë ata

Që nuk na besojnë

Dhe sulmojnë misionin tonë të dashurisë

Nuk bëjnë gjë tjetër

Pos që janë

Si ngricë në verë

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

SUNDUES NË BOTËN TONË

 

Jemi të sigurtë

Dhe shumë të lumtur

O mbretëreshë

Që ne jemi sundues

Në fronin e dashurisë

Në botën tonë

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

NËN DIELLIN TONË

 

Të ndjehesh krenare mbretëreshë

Sepse

Nën diellin tonë

Lulëzon e mirëfillta dashuri

Aty ka gjithmonë fe dhe besim

-

 

Nën diellin tonë është jeta e vërtetë

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

PA KUFI KOHËSH

 

Mbretëresha ime

Në misionin tonë nuk kemi kufi kohësh

As stinë

Por dashuria jonë është funksionale gjithnjë

Në të gjithë shekujt

Deri në amshim

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

DO TË FITOJMË SHUMË

 

O mbretëresha ime e mrekullive

Që sot të jemi krenarë

Sepse në misionin tonë të dashurisë

Po e ndërrojmë botën

Dhe do të fitojmë shumë

Shumë...

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

PËRDITË PËRPAROJMË

 

Eja mbretëreshë eja

Me plot krenari

Sepse dashuria jonë po lulëzon

-

Ne me misionin tonë

Jemi çdo ditë e më të fortë

Më të sigurtë

Dhe

Përditë po përparojmë

-

Rroftë dashuria

            Garlate (Lecco), 8 gusht 2009

 

PENSIAMOCI BENE …

 

Tanti successi e risultati dipendono dalla nostra missione

O benedetta regina

Quindi

Noi dobbiamo pensare bene

E compiere

In tutti gli aspetti

Questa santissima missione dell’amore

-

Pensiamoci bene regina

E amiamo

Con cuore e con opere

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

DOPO LA RISPOSTA

 

Tutti saremo contenti

E felici

Poi strapieni con amore

-

Venite o gente venite

La missione dell’amore è nostra

E ci chiama

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

LONTANO DALLA PAURA

 

Con la nostra santissima missione

Mia regina

Siamo più che sicuri

Il mondo cambierà

E vivrà con amore

Quindi

Non abbiamo perché impaurirci (avere paura)

Neanche avere dubbi nei successi

-

Siamo sempre vincitori

Con fede

E con amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

SOLO PERCHÉ …

 

Questo secolo è nostro

Solo perché …

 

Siamo nel trono del regno dell’amore

Solo perché …

 

Vinciamo e siamo felici fino all’aternità

Solo perché …

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

SEMPRE CON LA REGINA

 

O buona gente

Non meravigliarsi (non stupirsi)

Neanche non domandate

-

Nella missione dell’amore

Nessuno di noi non possiamo da soli

-

Io sempre

In questa missione santissima

Sono con la mia regina

-

Viva l’amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

PERCHÉ L’ABBIAMO COMPIUTO LA MISSIONE

 

Oramai siamo felici

E molto sicuri nel mondo dell’amore

Perché abbiamo compiuto insieme

Con pieno successo

La santissima missione

-

Avanti!

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

ANCHE VOI …

 

Per essere gioiosi

E sempre felici

O buona gente

Venite anche voi

Re riuniteci nella nostra missione dell’amore

-

Venite

Anche voi

Cambiamolo insieme il mondo con amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

NON DOMANDATE!

 

O buona gente

Non domandate cosa si è fatto e come si è fatto

Ma venite tutti

Con buona volontà

E con tutte le forze umane

Mandiamo avanti

E fioriamo il regno dell’amore

-

Non domandate perché

Ma venite perché vi chiama l’amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

QUANDO CI DANNO  RAGIONE

 

Quando ci danno ragione

Noi sentiamo gioia

E siamo felici

 

Quando ci danno ragione

Noi ci rafforziamo ancora di più

Nella santissima missione dell’amore

 

Quando ci danno ragione

Noi li contiamo i successi

Uno dopo l’altro

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

LONTANO DALLA MIA TERRA

 

Benché riempito con amore

Questo cuore lacrima ancora

Perché ancora è lontano dalla mia terra

-

Ancora – purtroppo

Lontano dalla mia terra insegnerò

Le tradizioni e i valori dell’amore albanese

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

IN LUNGA STRADA

 

In questa santissima missione

Io e la regina

Siamo in lunga strada

E molto sicuri

-

Arriviamo in destinazione

Orgogliosi

Con piena fedeltà

-

Finalmente cambiamo il mondo con amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

CHIAMA L’ALBANIA

 

Venite o buona gente

Pieni di volontà

E strapieni dell’amore

-

Venite perché chiama il nostro paese

Venite perché chiama Albania

-

Venite o gente abbracciamo la Mamma

Pieni dell’amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

NEL GRANDE GIORNO DI FESTA

 

Sonori siamo noi

Io e la regina

Con le forti canzoni dell’amore

Nel grande giorno della festa

E sempre – fino all’eternità

 

Nel grande giorno della festa

Io e la regina

Abbiamo ragione di cantare forte

Perché siamo riusciti

Di cambiare il mondo con amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

BALLIAMOCI INSIEME

 

O buona gente

Venite di ballare insieme

Nel ballo gioioso della grande festa dell’amore

-

Venite gente venite

Balliamo insieme

Perché ha vinto l’amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

SOTTO LE FEBBRE DELL’AMORE

 

Tutto quanto che succede oggi qui

O buona gente

È ragionevole e inevitabile

O buona gente

Perché

Oramai ci parla solo l’amore

 

Io e la regina

Tutto quanto facciamo

Sotto le febbre dell’amore

Quindi

Voi ci capite

E ci si riunite

-

Viva l’amore!

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

SIAMO FORTI PERCHÉ …

 

Io e la regina

Siamo forti perché tutto quanto facciamo con amore

 

Io e la regina

Siamo forti perché l’amore ci da l’energia

 

Io e la regina

Siamo forti perché …

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

NON SBAGLIAMO NOI

 

Siamo in questo mondo degli interessi

Per cambiarlo

Con convincimento e con fermezza

E strapieni dell’amore

O mia regina

E non sbagliamo

Quando li chiediamo a tutti

Di impegnarsi negli atti dell’amore

 

Non sbagliamo noi no

Perché

L’amore si è svegliato e ci chiama

Tutti - insieme

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

LI CHIAMIAMO I SOGNI D’ORO

 

O mia benedetta regina

Vieni

Li chiamiamo i sogni d’oro

E proviamo insieme il santissimo amore

-

Li chiamiamo i sogni d’oro e ci amiamo

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

PER L’AMORE LOTTIAMO CON AMORE

 

Noi siamo qui

Di fare l’amore visivo

E valido in ogni angolo del nostro mondo

O gente

Quindi lottiamo solo con amore

Lottiamo con carezze e con baci

Lottiamo con dolcissime parole

-

O buona gente

Credo adesso lo avete capito:

La lotta per l’amore si fa solo con amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

PRESENTI IN OGNI ATTO

 

Io e la regina

Siamo nella santissima missione dell’amore

Quindi non possiamo mancare neanche una volta

-

Noi

Siamo sempre presenti in ogni attto

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

GIORNO STORICO

 

Siamo molto gioiosi noi

E vogliamo che la gioia trasmettiamo anche da voi

O gente

Perché trionfa l’amore

E governerà fino all’eternità

-

O quanto siamo gioiosi

Venite anche voi con noi

Questo è un giorno storico

-

Evviva!

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

MI SONO SVEGLIATE LE CANZONI

 

O buona gente

Ascoltate e divertite con musica

-

Io comincio

Perché mi ha riscaldato l’amore

E mi sono svegliate le canzoni

-

Ascoltatemi

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

VINCE L’UMANITÀ

 

Questi cambiamenti saranno validi per tutti

O benedetta gente

Quindi ballate e cantate liberamente

E con piena volontà

E con gioia

Perché in questo mondo

Finalmente tutti ci comportano con amore

-

Vince l’umanità

-

Oggi e fino all’eternità

Questo mondo vestito con umanità

Marcerà con amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

VENGO INDIETRO A TE

 

Io

Giurato nell’amore

O mia benedetta regina

Vengo indietro a te

-

Ci vedono tutto e si convincono

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

CAMMINIAMO CON NUOVE FORZE

 

Adesso

Quando li incoroniamo i successi dell’amore

O mia regina

Dobbiamo essere felici

Perché

Da adesso e fino all’eternità

Camminiamo con nuove forze

Nella benedetta serie dei miracoli

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

METTIAMOCI TIMBRO ALLA STORIA

 

Vieni regina vieni

Noi siamo privilegiati

Di mettere timbro alla storia

Con calore dell’amore

-

Sia questo

Primo atto nel regno dell’amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

QUANDO CI VEDONO …

 

Quando ci vedono la gente

Con questi valori dell’amore

La nostra tradizione viene applicata nel mondo intero

 

Quando ci vedono

Come primi attori dell’amore che siamo

Ci si riuniscono tutti

 

Quando ci vedono

Felici negli atti dell’amore

Tutti quanti faranno l’amore formula della vita

 

Quando ci vedono …

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

INSIEME ALLE CANZONI

 

La nostra missione dell’amore

Marcia nella storia dell’umanità

Insieme alle canzoni

E con le gioie ragionevoli

Fino all’eternità

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

VI DICO APERTAMENTE

 

O buona gente

Oramai vi dico apertamente:

Io e la mia regina

Siamo specializzati negli atti dell’amore

Quindi siamo qui nel trono

 

Vi dico apertamente:

Venite e diventate attori negli atti dell’amore

Perché l’amore è formula unica nel nostro secolo

 

Vi dico apertamente …

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

CAVALCHIAMO CON LA REGINA

 

Come primi attori

E testimoni

Io e la regina

Cavalchiamo privilegiati

In tutti gli atti dell’amore

-

Oh che bello!

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

COMUNICAZIONE DAL TRONO

 

O buona gente

Ascoltatela mia regina

Che vi parla dal trono

-

Lei (ella) vi comunica una decisione tanto importante:

Si apre il secolo dell’amore

E noi governeremo insieme

In ogni angolo del mondo

Con amore e solo con amore

-

Venite anche voi tutti

Con amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

PROFONDAMENTE NELL’AMORE

 

Oramai non abbiamo, dove nasconderci

Io e la regina

-

L’unico rifugio per noi è rimasto

Profondamente nell’amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

SIAMO SVELTI

 

Già dai secoli passati (scorsi)

Io e la regina

Ci siamo svegliati

E con forza del miracolo

L’abbiamo preso la strada dell’amore

Molto decisi

E continuiamo di essere svelti

E attivi nell’amore

Anche nei secoli successivi

Fino all’eternità

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

L’ASSAGGIAMO INSIEME L’AMORE

 

L’atto più piacevole di questo secolo

Nel nostro regno

È

Che io e la regina

L’assaggiamo insieme l’amore

Dappertutto nel mondo

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

INSIEME E SOLO INSIEME

 

Per essere sempre illuminato

E lucidante

La nostra missione dell’amore

Vi invitiamo anche voi

Di riunirci

E marciamo avanti

Tutti insieme

Nei secoli

Fino all’eternità

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

ASPETTIAMO O COMINCIAMO?

 

Mia regina

Adesso dobbiamo decidere

Per gli eterni atti dell’amore

-

Vieni e dimmi cosa facciamo

Aspettiamo

Oppure cominciamo subito

?

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

RALLEGRIAMOCI INSIEME

 

Vieni regina vieni

Noi siamo più felici di questo mondo

Quindi

Rallegriamoci insieme

-

Siamo scelti

E privilegiati

Negli atti dell’amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

DECISIONE:

 

Da oggi

E fino all’eternità

Nell’intero mondo

Governerà solo un regno

-

Il regno dell’amore

            Garlate (Lecco), 7 agosto 2009

 

ASPETTANDO LA REGINA

 

Fermato sto qui

Tra i milleuno ricordi

-

Quanta bellezza

Quanti desideri

Quanto grazia

Quanta dolcezza

La mia benedetta regina

Li ha tutte …

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

CONOSCO LA VOSTRA DOMANDA

 

Lo so o gente lo so

Era totalmente aspettato

Conosco molto bene la vostra domanda

E ha milleuno risposte

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

MI FANNO PENSARE

 

Quando li vedo loro (essi) di là

E i loro comportamenti stupidi

Mi fanno pensare sul serio:

Sono o no in questo mondo?!

-

Poveri

Mi fanno pensare –

Possono vivere così?!

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

LA GARANZIA D’ANGELO

 

Ieri sera mi è venuto un angelo

Mi ha fatto un sussurro nell’orecchio

Mi ha garantito tanti miracoli nel secolo dell’amore

E la vita eterna

Per me

Per la regina

E per tutta la gente che ci seguono

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

CHIAMANDO LA REGINA

 

Chiamando la regina

Mi ricordano tante dolcissime canzoni dell’amore

-

Chiamando la regina

Ho cominciato a cantare

E continuo ancora

-

Chiamando la regina …

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

UNA NOTTE PEGNO

 

Una notte

Quando non eravamo tanto attivi

Nella missione dell’amore

L’abbiamo lasciato pegno ai sogni

Pegno di sonno e di dimenticanza

-

Adesso e in poi ci impegneremo

Con tutte le forze del miracolo

Di essere più forti

E nel centro d’attenzione

Nella missione dell’amore

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

GELATA NELL’ESTATE

 

Tutti coloro

Che non ci credono

E attaccano la nostra missione dell’amore

Non fanno altra cosa

Oltre che sono

Come gelata nell’estate

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

GOVERNANTI DEL NOSTRO MONDO

 

Siamo sicuri

E molto felici

O regina

Che noi siamo governanti

Nel trono dell’amore

Nel nostro mondo

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

SOTTO IL NOSTRO SOLE

 

Sentiti orgogliosa regina

Perché

Sotto il nostro sole

Fiorisce il verissimo amore

Lì c’è sempre fede e fedeltà

-

Sotto il nostro sole è la verissima vita

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

SENZA LIMITI DEI TEMPI

 

Mia regina

Nella nostra missione non abbiamo limiti dei tempi

Neanche stagioni

Ma il nostro amore è funzionante sempre

In tutti i secoli

Fino all’eternità

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

VINCEREMO TANTO

 

O mia regina dei miracoli

Da oggi stiamo orgogliosi

Perché nella nostra missione dell’amore

Cambiamo il mondo

E vinceremo tanto

Tanto …

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

OGNI GIORNO AVANZIAMO

 

Vieni regina vieni

Piena dell’orgoglio

Perché il nostro amore fiorisce

-

Noi nella nostra missione

Ogni giorno siamo più forti

Più sicuri

E

Ogni giorno avanziamo

-

Viva l’amore!

            Garlate (Lecco), 8 agosto 2009

 

 

 

 (Vota: 0)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora