E hene, 14.06.2021, 07:35 AM (GMT+1)

Kulturë

Engjëll Koliqi‏: Ta ndërrojmë botën me dashuri VII (Cikël poetik)

E hene, 10.08.2009, 03:16 PM


I KISHTE THËNË …

 

Mos dëgjoni atë andej

As mos i besoni

Se ai flet në emër të tjetërkuj

...

Ai i kishte thënë

Se ne nuk mund të bëjmë asgjë

Në misionin tonë të dashurisë

...

Ai i kishte thënë

Se kjo botë nuk ndërron dot me dashuri

...

Ai i kishte thënë ...

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

PO MBËRRIN MBRETËRESHA

 

Prisni pak

O njerëz të mirë

Po shkoj njëherë

Se po mbërrin mbretëresha

-

Duhet të hyjmë bashkë

Në të bekuarat akte të dashurisë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

E KANË NISUR BASHKË

 

Ata që po vijnë

Miqtë tanë janë

Dhe bashkëpunëtorë

E kanë nisur bashkë aktin e dashurisë

Dhe bashkë do e mbarojnë

Ata janë protagonistë të mirë

Në misionin tonë të dashurisë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

KUR DUAM NE

 

Kur duam unë edhe mbretëresha

Të gjitha aktet janë të pashme

Dhe kudo që jemi ne

Lulëzon

E vërteta dashuri

-

Kur duam ne

Tërë botën e ndërrojmë me dashuri

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

NUK RRËSHQASIM NË AKULLNAJA

 

O njerëz të mirë

Kundërshtarët po mundohen kot

-

Pengesat

Dhe akullnajat e tyre

Nuk na pengojnë dot

-

Ne jemi të fortë dhe të sigurtë

Në të shenjtin mision të dashurisë

Dhe nuk rrëshqasim akullnajave të kundërshtarëve

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

GJITHMONË ME JU

 

Të jeni të sigurtë

O njerëz të mirë

Unë edhe mbretëresha

Me të gjitha aktet e dashurisë

Do të jemi këtu

Gjithmonë me ju

Deri në amshim

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

LARG AKULLIT

 

Nuk mërdhijmë ne

O njerëz të mirë

-

Gjithmonë të nxehtë

Dhe të pakthyeshëm jemi

Në misionin e shenjtë të dashurisë

Bashkë me ju

Të sigurtë dhe të lumtur

Larg e më larg akullit

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

GJITHÇKA PO MBARON MIRË

 

Megjithë pengeat e shumta

Dhe kundërshtimet

Ne po ia dalim plotësisht

Bashkë me ju

-

Në të shenjtin mison të dashurisë

Gjithçka po shkon mirë

Dhe me një hijeshi të mrekullueshme

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

NJËRI PËR TJETRIN

 

Unë dhe mbretëresha ime

Nga vetë sjelljet tona

Ju japim njerëzve shembuj

-

Ashtu siç bëjmë ne

Në dashuri

Njëri për tetrin

Ashtu u kërkojmë edhe atyre

-

Të gjithë hapat e jetës

Të bëhen brenda normave të dashurisë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

JEMI GJITHMONË TË SIGURTË

 

Unë edhe mbretëresha

Jemi gjithmonë të sigurtë në misionin tonë

Sepse gjithçka që bëjmë

E bëjmë vetëm me dashuri e për dashuri

 

Jemi të sigurtë

Misioni ynë do të përmbushet!

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

PARALELISHT ME KËRKESAT

 

Gjatë misionit tonë të dashurisë

Unë dhe mbretëresha

Jemi shumë të sigurtë

Dhe gjithherë ecim e marshojmë

Paralelisht me kërkesat që dalin nga dashuria

-

Pra

Kah të na çojnë kërkesat

Ne jemi të gatshëm dhe të fortë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

ME BEKIM

 

Që në aktin e parë të dashurisë

Edhe sot

Edhe nesër

E deri në amshim

Në misionin e dashurisë

Unë edhe mbretëresha jemi gjithmonë të sukseshëm

Sepse gjithçka bëjmë me bekim

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

KUR TË KRYHET …

 

Kur të kryhet plotësisht

Misioni ynë i dashurisë

O njerëz të mirë

Ju garantojmë

Do të shihni një botë tjetër

Një botë të veshur me dashuri

Një botë të regjur në besim

-

Do të shihni një botë

Çfarë gjithmonë e keni kërkuar

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

PËR SHUMË INTERESE

 

Kjo botë ka shkuar keq

Sepse shumë njerëz

Mjerisht

E kanë harruar besën dhe dashurinë

Për shumë interese

...

Për shumë interese

Kanë humbur edhe shumë jetëra njerëzish

...

Ne ju ftojmë të lidheni vetëm me një interes –

Me interesin e dashurisë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

ME GUXIM

 

Jemi shumë të gëzueshëm

Dhe krenarë

Unë e mbretëresha

-

Në misionin e dashurisë

Kemi hyrë me guxim të plotë

Dhe po marshojmë në vallen e sukseseve

-

Me guxim brohorisim:

Rroftë dashuria deri në amshim!

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

NË REGJIMIN E DASHURISË

 

Unë edhe mbretëresha

Si drejtues të mbretërisë së dashurisë

Ju ftojmë të gjithëve

Në regjimin që ju bën të lumtur

Në regjimin që ju bën të dashur

-

Në regjimin e dashurisë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

GJITHÇKA LE TË VËRTETOHET

 

Ne jemi në mision dashurie

Pikërisht

Pse e duam shumë njëri-tjetrin

 

Jemi në këtë mision

Edhe se i duam shumë njerëzit

Dhe do t’i duam gjithmonë

 

Të gjitha këto mund të vërtetohen mirë

Pastaj të na besojnë

E të bashkëngjiten të gjithë në misionin tonë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

PËRFUINDIMISHT

 

Në misionin tonë të dashurisë

Përfundimisht po shihen rezultatet

-

Përfundimisht

Unë dhe mbretëresha

I kemi bindur njerëzit

-

Ata besojnë

Dhe përfundimisht e aplikojnë dashurinë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

ME MIRËSI ...

 

Për të qenë të sigurtë në misionin tonë

Dhe për të arritur gjithmonë suksese të mira

Me njerëzit sillemi

Gjithmonë

Me mirësi dhe vetëm me mirësi

 

Eni edhe ju me mirësi

Në misionin tonë

Misionet e mirëfillta të dashurisë

Realizohen vetëm me mirësi

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

EDHE KUR NA PENGOJNË ...

 

Edhe kur na pengojnë

Unë edhe mbretëresha nuk ndalemi

-

Edhe kur na pengojnë

Ne marshojmë

-

Edhe kur na pengojnë

Ne jemi të sigurtë se gjithmonë fiton dashuria

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

ME TË NJËJTIN QËLLIM

 

Unë edhe mbretëresha

U gjetëm bashkë me qëllim dashurie

Që të dy e duanim shumë njëri-tjetrin

 

Me të njëjtin qëllim

Pra me qëllim dashurie jemi këtu

Që të mund edhe t’u kërkojmë të gjithëve

Ta duan njëri-tjetrin

Dhe gjithmonë t’i shërbejnë dashurisë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

KUR POHOJMË …

 

Jemi shumë të sigurtë

Unë edhe mbretëresha

Kur poohojmë

Se gjithçka arrihet vetëm me dashuri

 

Jemi të sigurtë ne

Kur pohojmë

Lumturinë e regjimit të dashurisë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

GATISHMËRIA JONË

 

Që në ditën e parë të dashurisë sonë

Kemi qenë shumë trasparentë

Unë edhe mbretëresha

Dhe gjithmonë të gatshëm

E të pakthyeshëm

Për aktet e shenjta të dashurisë

 

Edhe sot jemi të gatshëm

Dhe gjithnjë aktorë të parë

Në çdo akt dashurie

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

T’I HAPIM UDHË DASHURISË

 

Edhe kësaj here ju ftojmë o njerëz

Eni të gjtihë

Bashkë me ne

T’i hapim udhë dashurisë

-

Udhët tjera nuk janë të sigurta

Prandaj

Eni e t’i hapim udhë dashurisë

            Garlate (Lecco), 6 gusht 2009

 

 

 

 

 

LI HA DETTO …

 

Non ascoltatelo quello di là

E non li credete

Perché lui (egli) parla nel nome di qualcun altro

Lui (egli) li ha detto

Che noi non possiamo fare niente

Nella nostra missione dell’amore

Lui (egli) li ha detto

Che questo mondo non cambia con amore

Lui (egli) li ha detto …

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

ARRIVA LA REGINA

 

Aspettate un po’

O buona gente

Vado adesso

Perché arriva la regina

-

Dobbiamo entrare insieme

Negli atti benedetti dell’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

L’HANNO INIZIATO INSIEME

 

Coloro (essi) che vengono

Sono nostri amici

E collaboratori

L’hanno iniziato insieme l’atto dell’amore

E insieme lo finiranno

Loro (essi) sono buoni protagonisti

Nella nostra missione dell’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

QUANDO VOGLIAMO NOI

 

Quando vogliamo io e la regina

Tutti gli atti sono visivi

E ovunque che siamo noi

Fiorisce

Il verissimo amore

-

Quando vogliamo noi

Tutto il mondo lo cambiamo con amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

NON SCIVOLIAMO NEI GHIACCIAI

 

O buona gente

Gli avversari si sforzano inutilmente

-

Gli ostacoli

E ghiacciai di loro

Non ci impediscono per niente

-

Noi siamo forti e sicuri

Nella santissima missione dell’amore

E non scivoliamo nei ghiacciai degli avversari

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

SEMPRE CON VOI

 

Siate sicuri

O buona gente

Io e la regina

Con tutti gli atti dell’amore

Saremo qui

Sempre con voi

Fino all’eternità

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

LONTANO DAL GHIACCIO

 

Non prendiamo raffreddore noi

O buona gente

-

Sempre caldi

E irreversibili siamo

Nella santissima missione dell’amore

Insieme a voi

Sicuri e felici

Lontano e più lontano da ghiaccio

Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

TUTTO QUANTO FINISCE PER BENE

 

Tuttavia tanti ostacoli

E le contestazioni

Noi riusciamo pianamente

Insieme con voi

-

Nella santissima missione dell’amore

Tutto quando finisce per bene

E con una grazia miracolosa

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

UNO PER L’ALTRO

 

Io e la mia regina

Dai nostri comportamenti

Diamo esempio alla gente

-

Così come facciamo noi

Nell’amore

Uno per l’altro

Così li chiediamo anche a loro

-

Tutti i passi della vita

Essere fatti dentro le norme dell’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

SIAMO SEMPRE SICURI

 

Io e la regina

Siamo sempre sicuri nella nostra missione

Perché tutto quanto che facciamo

Lo facciamo solo con amore e per amore

 

Siamo sicuri

La nostra missione si compierà!

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

PARALLELAMENTE CON LE RICHIESTE

 

Durante la nostra missione dell’amore

Io e la regina

Siamo molto sicuri

E sempre camminiamo e marciamo

Parallelamente con le richieste che escono dall’amore

-

Dunque

Dove ci portano le richieste

Noi siamo pronti e forti

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

CON BENEDIZIONE

 

Già dal primo atto dell’amore

Anche oggi

Anche domani

E fino all’eternità

Nella missione dell’amore

Io e regina siamo sempre esiti e felici

Perché tutto quanto facciamo con benedizione

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

QUANDO FINISCE …

 

Quando finisce totalmente

La nostra missione dell’amore

O buona gente

Vi garantiamo

Lo vedrete un altro mondo

Un mondo vestito con amore

Un mondo conciato con la fedeltà

-

Lo vedrete un mondo

Come sempre l’avete richiesto

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

PER TANTI INTERESSI

 

Questo mondo è andato male

Perché tanta gente

Purtroppo

Li hanno dimenticato la fedeltà e l’amore

Per tanti interessi

Per tanti interessi

Ci sono perse anche tante vite umane

Noi vi invitiamo di essere legati con solo un interesso

Con l’interesso dell’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

CON CORAGGIO

 

Siamo molto gioiosi

E orgogliosi

Io e la regina

-

Nella missione dell’amore

Ci siamo entrati con pieno orgoglio

E marciamo nel ballo dei successi

-

Con coraggio acclamiamo:

Viva l’amore fino all’eternità!

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

NEL REGIME DELL’AMORE

 

Io e la regina

Come dirigenti del regno dell’amore

Vi invitiamo tutti

Nel regime che vi fa felici

Nel regime che vi fa amati

-

Nel regime dell’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

SI VERIFICA TUTTO QUANTO

 

Noi siamo nella missione dell’amore

Proprio

Perché l’amiamo tanto uno l’altro

 

Siamo in questa missione

Anche perché li amiamo tanta la gente

E li ameremo sempre

 

Tutto questo si può verificare bene

Poi ci credono

E ci si riuniscono tutti nella nostra missione

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

FINALMENTE

 

Nella nostra missione dell’amore

Finalmente si vedono i risultati

-

Finalmente

Io e la regina

Li abbiamo convinto la gente

-

Loro (essi) credono

E finalmente lo applicano l’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

CON BONTÀ …

 

Per essere sicuri nella nostra missione

E per arrivare sempre buoni successi

Con la gente ci comportiamo

Sempre

Con bontà e solo con bontà

 

Venite anche voi con bontà

Nella nostra missione

Le verissime missioni dell’amore

Si realizzano solo con bontà

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

ANCHE QUANDO CI IMPEDISCONO …

 

Anche quando ci impediscono

Io e regina non ci fermiamo

-

Anche quando ci impediscono

Noi marciamo

-

Anche quando ci impediscono

Noi siamo sicuri che sempre vince l’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

CON LO STESSO SCOPO

 

Io e la regina

Ci siamo trovati insieme con scopo di amore

Tutti due amavamo tanto uno l’altro

 

Con lo stesso scopo

Quindi con scopo dell’amore siamo qui

Di imparare e di chiedere a tutti

Di amare uno l’altro

E sempre servire all’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

QUANDO AFFERMIAMO …

 

Siamo tanto sicuri

Io e la regina

Quando affermiamo

Che tutto quanto si arriva solo con amore

 

Siamo sicuri noi

Quando affermiamo

La felicità del regime dell’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

LA NOSTRA PRONTEZZA

 

Già dal primo giorno del nostro amore

Siamo stati molto trasparenti

Io e la regina

E sempre pronti

E infaticabili

Per gli atti santissimi dell’amore

 

Anche oggi siamo pronti

E sempre primi attori

In ogni atto dell’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 

APRIAMO LA STRADA DELL’AMORE

 

Anche questa volta vi invitiamo o gente

Venite tutti

Insieme a noi

Apriamo la strada dell’amore

-

L’altre strade non sono sicure

Quindi

Venite apriamo la strada all’amore

            Garlate (Lecco), 6 agosto 2009

 



(Vota: 1)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora