E shtune, 15.06.2024, 07:12 PM (GMT+1)

Shtesë » Lajme

Koalicioni i majtë vijon kryesimin në 11 qarqe

E hene, 24.06.2013, 06:17 PM


Numërimi, rezultatet sipas qarqeve deri në 21.40.

Koalicioni i majtë vijon kryesimin në 11 qarqe

 

Nga Panorama

 

-Koalicioni i majte vazhdon avantazhin ne 11 qarqe ne vend, duke perjashtuar Kukesin.

Sipas te dhenave me te fundit nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve keto jane rezultatet zyrtare nga te gjitha votat e numeruara sipas qarqeve deri ne oren 20:00.

 

Rezultatet sipas KQZ-se deri ne oren 21:40. Sipas të dhënave të KQZ deri në këtë orë në rang vendi janë numëruar 46% e votave.

KORÇE
Janë numëruar deri tani 370 nga 447 
ASHE ka marrë 59.61% 
APMI 39.13% 
 FRD 0.19%
 AK, 0.20%

ELBASAN
Janë numëruar 261 nga 540 
ASHE ka marrë 57.74%
APMI 40.30%, 
FRD 1.45%
AK, 0.46%

KUKES

Janë numëruar 127 nga 169 kuti 
ASHE ka marrë 36.23%
APMI 62.40% 
FRD.0.69,

DURRËS

Janë numëruar deri tani 140 nga 444 
ASHE 52.95%
APMI 43.88%
FRD 2.62%
AK 0.49%.

LEZHË
Janë numëruar deri tani 174 nga 258 
ASHE 52.58% 
APMI 45.80% 
FRD 1.18% 
AK 0.37%

TIRANË
Janë numëruar deri tani 458 nga 1422 
ASHE ka marrë 56.24%  
APMI 40.15% 
AK 1.11% 
FRD 2.38%

BERAT

Janë numëruar deri tani 171 nga 302 
ASHE 73.79% 
APMI 25.32 
FRD 0.56% 
AK 0.28%

DIBËR
 
Janë numëruar 169 nga 264
ASHE 50.80%  
APMI 45.75% 
FRD 3.2%  
AK, 0.35%

GJIROKASTËR
Janë numëruar 92 nga 237 
ASHE  70.19%
APMI 28.88% 
FRD 0.51% 
AK 0.37%

VLORË
Janë numëruar 308  nga 432
ASHE65.19% 
APMI 30.81%
Kandidati i pavarur Arben Malaj ka marrë 2.16%, 
FRD 1.00% 
AK, 0.65%

Rezultatet deri ne oren 20:00

KORÇE
Janë numëruar 346 nga 447 kuti
ASHE ka marrë 68627 vota, 
APMI 45602  vota, 
FRD 1143 vota.

ELBASAN
Jane numëruar 229 nga 540 kuti 
ASHE ka marrë 46859 vota, 
APMI 32646, 
FRD 1204  vota.

KUKES
Janë numeruar 124 nga 169 kuti 
ASHE ka marrë 10760 vota, 
APMI 18895 vota 
FRD 201 vota 

DURRËS
Jane numeruar 113 nga 444 kuti 
ASHE 21253 vota, 
APMI 17490 vota, 
FRD me 1000 vota
AK 130 vota.
 
FIER
Janë numëruar 244 nga 576 kuti 
ASHE 52426 vota, 
APMI 26187 vota, 
Dritan Prifti 2577 

LEZHË
Jane numeruar i 167 nga 258 kuti 
ASHE ka marrë 25298 vota, 
APMI 22039 vota, 
FRD 569 vota dhe AK 85 vota.

TIRANË
Jane numeruar 379 nga 1422 kuti 
ASHE ka marrë 65914  vota
APMI 47443 vota
AK 2596 vota 
FRD 2803 vota.

BERAT
Jane numeruar 159 nga 302 kuti, 
ASHE 36242 vota, 
APMI 12769 vota,
FRD 282 vota.

DIBËR 
Janë numëruar 141 nga 264 kuti , 
ASHE numëron 22018  vota, 
APMI 19168 vota, 
FRD 1311 vota.

GJIROKASTËR
Janë numëruar 72 nga 237 kuti 
ASHE ka marrë 10681 vota, 
APMI 4771, 
FRD 69 vota 
AK 3 vota.

SHKODËR 
  Janë numëruar 217 nga 417 kuti  
ASHE ka marrë 34924 vota, 
APMI 28614,
FRD 1148  vota.

VLORË
Janë numëruar 289 nga 432 kuti , 
ASHE ka marrë 57388 vota, 
APMI 27028 vota, 
Arben Malaj ka marrë 1903 vota, 
FRD 175 vota
AK, 39 vota.

Rezultatet deri ne oren 18:30

TIRANË

Janë numëruar aktualisht 314/1422 kuti votimi 
ASHE, 56.09% , 55626  vota
APMI 40.29%, 39978 vota
FRD 2.36%, 2337 vota
AK 1.18%, 1169 vota

KORÇE

janë numëruar 309/447 kuti gjithsej
ASHE 58.83%, 60832 vota
APMI 39.67%,  40841 vota
FRD 0.99%, 1114 vota 
AK 0.20%, 205 vota

ELBASAN

Numeruar 179/540 kuti
ASHE 58.09%, 35008 vota
APMI 39.90%, 24046 vota
FRD 1.55%, 936 vota 
AK 0.41%, 246 vota

KUKES

Numërohen 124/169 kuti gjithsej
ASHE 35.91%, 10760 vota
APMI 63.06%, 18895 vota 
FRD 0.67%, 201 vota 
AK 0.25%, 74 vota

DURRËS

Janë numëruar deri tani 95/444 kuti gjithsej
ASHE 51.74%, 17458 vota
APMI 45.24%, 15264 vota
FRD 2.50%,  842 vota 
AK 0.47, 158 vota

FIER

Janë numëruar 189/576 kuti gjithsej 
ASHE 63.70%, 40444 vota
APMI 31.73%, 20231 vota 
FRD 1.34%, 856 vota 
AK 2.86%, 282 vota
Dritan Prifti 1824 vota

LEZHË

Numërohen deri tani 152/258 kuti gjithsej
ASHE 52.53%,  22423 vota
APMI 46.06%, 19726 vota
FRD 1.15%, 493 vota
AK 0.35%, 151vota

BERAT

Janë numëruar 154/302 kuti
ASHE  70.07%, 35039 vota
APMI  26.01%, 12472 vota
FRD 0.59%, 281 vota 
AK 0.30%, 144 vota

DIBËR

Janë numëruar 111/264 kuti 
ASHE 51.81%, numëron 17952 vota
APMI  44.75%, 15505 vota
FRD  2.94%, 1018 vota 
AK o.42%, 144

GJIROKASTËR

janë numëruar 67/237 kuti gjithsej
ASHE 67.87%, 9262 vota
APMI 31.46%, 4294
FRD 0.47%, 66 vota
AK 0.14%, 20 vota

SHKODËR

janë numëruar 182/417 kuti gjithsej 
ASHE 54.77%, 29174 vota
APMI 43.10%, 23023
FRD 1.75%, 934 vota 
AK 0.46%, 246 vota

VLORË

janë numëruar 251/432 kuti 
ASHE  65.46%, 50010 vota
APMI 30.49%, 23293 vota
FRD 1.04%, 793 vota 
AK 0.61%, 463 vota  
Arben Malaj 2.22%, 1698

Deri ne oren 14.00

Sipas te dhenave me te fundit zyrtare nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve rezultatet per te gjitha qarqet ne vend jane:

TIRANE 
Numerohen 226 kuti nga 1422
APMI 39,94% / 28208 vota
ASHE 56,47% / 40749 vota

DURRES
APMI 44,91% / 12447 vota
ASHE 52,01% / 14415 vota

ELBASAN
APMI 40,93% / 14425
ASHE 57,03% / 20150

LEZHE
APMI 46,05% / 11859
ASHE 52,52% / 14073

VLORE
APMI 30,26% / 12148
ASHE 65,34% / 27380
Arben Malaj 958 vota

GJIROKASTER

APMI 30,52% / 1877
ASHE 68,93% / 4939

KUKES
APMI 63,29% / 17529
ASHE 35,75% / 9901

SHKODER

APMI 42,70% / 13744

ASHE 55,08% / 18044

KORÇE

APMI 39,81% / 29594

ASHE 59,01% / 43863

FIER

APMI 31.11% / 13857
ASHE 63,93% / 28477

Dritan Prifti 1281 vota

DIBER

APMI 44,59% / 11174
ASHE 52,35% / 13118

BERAT

APMI 28,37% / 13225
ASHE 70,73% / 20570


Deri ne oren 11.00 rezultatet jane si me poshte:

KORCE
Janë numëruar deri tani 200/447 kuti gjithsej ku ASHE ka marrë 25447 vota, APMI 18021 vota, FRD 330 vota.

ELBASAN
Elbasan, numërohen 83/540 kuti, ku ASHE 56.66% ka marrë 16555 vota, APMI 12007 vota, FRD 523 vota, AK 121 vota. 

KUKES
Numërohen 81/169 kuti gjithsej, ku ASHE ka marrë 6760 vota, APMI 12421 vota dhe 82 vota FRD.

DURRËS
Në Qarkun Durrës janë numëruar deri tani 60/444 kuti gjithsej, ASHE 51.60% 10533 vota, APMI 45.44 %,  9275 vota, dhe FRD me 499 vota, AK 92.
 
FIER
Në këtë qark janë numëruar deri tani 98/576 kuti gjithsej ASHE 19162 vota, APMI 10689 vota, kurse 564 vota kanë shkuar në adresë të kandidatit të pavarur, Dritan Prifti.

LEZHË
Numërohen deri tani 69/258 kuti gjithsej ASHE ka marrë 9091 vota, APMI 8285 vota, dhe 83 vota FRD.

TIRANË
Në këtë qark janë numëruar aktualisht 147/1422 kuti votimi ku ASHE ka marrë 26500 vota, APMI 18838 vota, AK 299 vota dhe FRD 1124 vota.

BERAT
Në qarkun e Beratit janë numëruar deri tani 84/302 kuti ASHE 19449 vota, APMI 7832 vota, FRD 137 vota, AK 85 vota.

DIBËR 
Në Dibër janë numëruar 74/264 kuti ku ASHE numëron 11018 vota, ndërsa APMI 9350 vota, FRD 516 vota, AK 86.

GJIROKASTËR
NëGjirokastër janë numëruar 22/237 kuti gjithsej ku ASHE ka marrë 2685 vota, ndërsa APMI 1106 dhe 20 vota FRD. 

SHKODËR 
Qarku Shkodër janë numëruar deri tani 56/417 kuti gjithsej ku ASHE ka marrë 8343 vota, APMI 6008, dhe FRD 207 vota.

VLORË
Janë numëruar 83/432 kuti ku ASHE ka marrë 12148 vota, APMI 5308 vota. Kandidati i pavarur Arben Malaj ka marrë 383 vota, FRD 175 vota kurse AK, 39 vota. 


Këto janë rezultatet zyrtare të publikuara nga Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve deri në orën 05:46
Qarku Vlorë, janë numëruar 25 nga 432, e majta ASHE 61,93%, e djathta APMI 30,74%, Malaj 1,6%
Qarku Gjirokastër, janë numëruar 14 nga 237 e majta ASHE 70,72%, e djathta APMI 28,72%
Qarku Kukës, janë numëruar 33 nga 169 kuti, e majta ASHE 35,67, e djathta APMI 62,84%
Qarku Lezhë, janë numëruar 37 nga 258 kuti, e majta ASHE 50,11%, e djatha APMI 49,80%
Qarku Tiranë, janë numëruar 38 nga 1422 kuti, e majta ASHE 55,29%, e djathta APMI 40.35%
Qarku Korçë, janë numëruar 55 nga 447, e majta ASHE 56,78%, e djathta APMI 42,25%
Qarku Berat, janë numëruar 33 nga 302 kuti, e majta ASHE 66,94%, e djathta APMI 32,42%
Qarku Elbasan, janë numëruar 12 nga 540 kuti, e majta ASHE 55.05 %, e djathta APMI 41.19 %
Qarku Dibër, janë numëruar 22 nga 264 kuti, e majta ASHE 48,46, e djathta APMI, 48,81%
Qarku Durrës, janë numëruar 4 nga 444 kuti, e majta ASHE 33,40%, e djathta APMI 61,58%
Qarku Shkodër, janë numëruar 17 nga 417 kuti, e majta ASHE 65,76%, e djathta APMI 32,74%
Qarku Fier
, janë numëruar 44 nga 576 kuti, e majta ASHE 64.19%, e djathta APMI 31.86%

KQZ po ashtu bëri me dije edhe pjesëmarrjen në votime, ende jo përfundimtare. Në rang kombëtar kanë marrë pjesë në zgjedhje 53,24%. Pjesëmarrja në Berat 58,27% ; Dibër 69,57% ; Durrës 47,74% ; Elbasan 52,98% ; Fier 48,30% ; Gjirokastër 50,09% ; Korcë 53,24% ; Kukës 58,61% ; Lezhë 50,63%, Shkodër 42,48% ; Tiranë 55,71%; Vlorë 44,35%.

***

Në qarkun e Elbasanit numërimi ka nisur disi me vonese, pasi nuk jane paraqitur ne kohe numeruesit e PS dhe PD, megjithate kane filluar te dalin edhe rezultatet e para, qe i perkasin KQV se Belshit. Ne 3 kutite e para nga 540 te tilla jane keto rezultate: 526 vota per AMSH dhe 343 per AMPI.

Ne qarkun e Beratit po ecen normalisht procesi i numerimit te votave. Nga 302 kuti, deri ne oren 03:00 jane numeruar 11 kuti. Rezultati ne to eshte i tille: 1899 vota koalicioni i majte dhe 983 vota koalicioni i djathte. 

Ne Qarkun e Korces, rreth orës 23:30 te dites se sotme, ka perfunduar procesi i shoqerimit dhe dorezimit per ne Vendet e Numerimit te Votave te 447 qendrave te votimit prej te cilave te gjithat  qendrat e kane perfunduar dorezimin me procesverbal te kutive. Ka nisur numerimi i kutive te para, ne te cilat eshte ky rezultat deri ne oren 03:00: 3897 vota koalicioni i majte dhe 2931 vota koalicioni i djathte. Shperndarja e ketyre votave eshte e tille: Ne Devoll jane numeruar 3 kuti, ne te cilat rezultati eshte: 356 per ASHE dhe 671 per AMPIE. Ne Kolonje jane numeruar 8 kuti, me rezultatin 1390 per ASHE dhe 623 vota per AMPIE. Ne KZAZ nr.71 ne Korce jane numeruar 3 kuti, ku ASHE ka 193 vota, ndersa AMPIE ka 150 vota.

Në Has, në qarkun e Kukësit mesohet se ka perfunduar dorezimi i materialeve zgjedhore ne Qendren e Numerimit te Votave dhe ka nisur edhe numerimi i kutive te para. Ka perfunduar numerimi i kater kutive te Hasit, qe kane ne avantazh koalicionin e Partise Demokratike. Ne KZAZ e Kukesit dhe te Tropojes nuk ka nisur ende numerimi.

Në qarkun e Tiranës janë numëruar 10 kuti nga 1422. Koalicioni i majte ka marre 59.39, PD, 35.62, AK, 76 vota, FRD 77

aktualisht 2 kuti votimi ku ASHE ka marre 225 vota, APMI 181 vota, AK 26 vota dhe FRD 22 vota.

Po kështu dhe në Lezhë, përfundoi dorëzimi i kutive në KZAZ-të 12, 13 dhe 15, ndërsa në KZAZ nr 14 priten edhe kutitë e komunës Selitë. 
Jane numëruar 16 kutite e para nga 258 te tilla, ne te cilat rezulton ky rezultat: 1600 vota APMI, 1960 vota ASHE dhe 2 vota FRD.

Në qarkun e Shkodrës dhe Dibrës nuk ka filluar ende numërimi. Kutitë janë transportuar të gjitha në KZAZ dhe pritet të fillojë numërimi i votave nga momenti në moment. Numeruesit e Partise Socialiste jane paraqitur me vonese ne qarkun e Shkodres, ndaj numerimi ka nisur vetem ne KZAZ numer 7, ne pallatin e sportit te qytetit. 

Ne Vlore ka nisur procesi i votimit, por me njefare tensioni. Vezhguesit e disa partive te vogla po e ngrene zerin se nga pozicioni ku gjenden nuk e shikojne mire fleten e votimit, per te shquar se ku eshte vene “kryqi”, per cilin subjekt eshte votuar. Per pasoje, eshte pezulluar perkohesisht numerimi, i cili ka rifilluar rreth ores 03:00. Edhe ne Sarande ka nisur ky proces, si pjese e qarkut te Vlores.

Ne qarkun e Gjirokastres ka nisur numerimi i votave. Deri ne oren 03:00 jane numeruar 5 kuti nga 237 te tilla. Koalicioni i majte ka marre 420 vota, ndersa koalicioni i djathte 313 vota.  

Ne qarkun e Fierit, KZAZ 59, qendra e votimit 31/26 eshte numeruar nje kuti. PS ka marre 143 vota, PD 36 vota, PDIU 36 vota dhe LSI 1 vote. Sipas korespondentes sone atje, ne kutite qe jane ne proces numerimi, Partia Socialiste eshte ne avantazh me rreth 100 vota. 

Ne qarkun e Durresit ka nisur rreth ores 02:30 numerimi i votave ne KZAZ numer 22, qe perfshin komunat e Rrashbullit dhe te Zhafzotajt. Ne proces eshte kutia e pare.(Vota: 1)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora