E hene, 20.05.2024, 10:29 PM (GMT+1)

Kulturë

Poezi nga Engjëll Koliqi

E diele, 11.03.2012, 03:19 PM


Engjëll Koliqi

 

VETËM ME DASHURI

 

Nëse doni

Të arrini në amshim

Të jeni gjithnjë

Të rregullt

Dhe të përpiktë

Nën flamurin e dashurisë

Po

Dashuria është e vetmja rrugë

Që shkon në amshim

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

NË TË GJITHA PIKAT

 

Po

Tashmë themi publikisht

Në regjimin tonë është më së miri

Sepse

Në çdo pikë të mbretërisë sonë

Kanë çelur

Lule të bukura

Shumë të këndshme

Të dashurisë

Gëzuar!

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

REGJIM ZEMRE

 

Është e vërtetë

Regjimi ynë

I takon dashurisë

Sepse

Që nga fillimi

Është regjim zemre

-

Gëzuar

Dhe përpara!

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

START I MIRË

 

Tashmë jemi të sigurtë

Do ia dalim

Në të gjitha pëllëmbët

Të mbjellim

Besë dhe dashuri

Sepse starti

Ka qenë i mirë

Me plot sukses

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

BOTË INTERESESH

 

Në mos sot

Nesër

Shkatërrohet nga krimi i organizuar

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

N’ATË KOHË

 

Të gjitha lëvizjet e dashurisë

Kanë nisur mrekullitë

Për këtë shekull të bekuar

Dhe për amshimin

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

KEMI KUPTUAR

 

Nëse më pyesni

Pse gjithmonë shihemi

Me flamur dashurie

Ju konfermojmë

Kemi kuptuar se

Vetëm me dashuri

Mund ta ndërrojmë

Dhe komandojmë

Botën

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

NË TË GJITHA VENDET

 

Po-po

Jemi në regjimin e ëmbël

Sepse

Në mbretërinë tonë

Në të gjitha vendet

Lisat e mëdhenj

Dhe kurorat e luleve

Bëjnë

Hije të përditshme

Të dashurisë

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

S’ËSHTË MAHI

 

Në regjimin tonë

Secili e do secilin

Secilie e ndihmon secilin

Secili e respekton secilin

Po

S’është mahi

Ky regjim është

Krejtësisht i dashurisë

Dhe si i tillë

Synon amshimin

Po

Është e vërtetë

S’është mahi

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

KUR FLASIM SHUMË

 

Mund të gabojmë

Çdoherë

Bile edhe shumë telashe të krijojmë

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

ME VENDIN TË PRERË

 

Shkojmë përpara

Deri në amshim

Me synimet tona të bekuara

Të së lumes dashuri

Përpara!

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

QËLLIMET TONA

 

Tashmë e dijnë të gjithë

Qëllimet tona janë të qarta

Që në të gjitha pëllëmbët

Dhe në të gjitha pikat

E kësaj toke

Të mbjellim

Dhe të kultivojmë

Të mirëfilltën dashuri

Pëpara!

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

KUR THEMI NE

 

S’ka kthim prapa

Me bekim dashurie

Marshojmë përpara

Deri në amshim

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

SHEKUJT TANË

 

Edhe të vuajtur kanë qenë

Edhe të rrezikshëm

Por gjithmonë krenarë

Edhe sot vazhdojnë

Në rrugën e bekuar

Të amshimit

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

SOT EDHE NESËR

 

Jemi të njëjtë

Dhe nuk lëvizim

Asnjë milimetër

Nga synimet tona

Të dashurisë

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

SERI KUJTIMESH

 

Në këtë pikë të ndritur të historisë

Edhe me përalla

Edhe me ëndërra

Më vijnë shumë kujtime

Në seri

Për kënaqësinë

Dhe aspirata e mia

Të rinisë

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

PRANË TEJE

 

Ndjehem gjithnjë

I ngrohtë

I ëmbël

Dhe i palodhshëm

Duke dëgjuar zemrën

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

ME FATIN TONË

 

Ardhmëria e njerëzisë

Dhe mbarë historia

Me nyje mrekullie

Janë të lidhura

Me fatin tonë

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

NËPËR ASPIRATA

 

Shumë ëndërra na vijnë

I bëjmë tregime

Edhe përralla

Me to kemi jetuar

Në të gjithë shekujt e vuajtjeve

Sot ecim përpara

Me shumë suksese

Nëpër aspiratat tona

Flamurin e dshurisë

E ngrisim

Dhe e nderojmë

Gëzuar!

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

JASHTË FARËS SONË

 

Ata andej

Që po bëjnë krime

Medet

S’kanë të bëjnë asgjë me ne

As me fronin

As me regjimin

Por as me botën tonë

Ata i takojnë

Botës së mëkatit

Dhe të krimeve

Ju lutem

Mos na i afroni!

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

EDHE MES NESH

 

Mundohen të krijojnë

Hapsira krimesh

Por do të gjejnë

Vetëm vdekjen e tyre

Medet

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

DERI NË AMSHIM

 

Misioni ynë i dashurisë

Do të jetojë

Dhe përpara do të shkojë

Me krenari

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

DUKE DEGJUAR ZEMRËN

 

Në çdo kohë

Jam i gatshëm

Të nisem

Dhe të shkoj

Kudo që më thërret mbretëresha

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

BASHKË ME TY

 

Nisem me gëzim

I bindur

Se arrijmë

Në parajsën speciale

Të dashurisë

                        Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

DIALOG ME POETIN LUFTËTAR

(shkrimtarit të ndjerë – luftëtarit të lirisë Tahir Desku-t)

 

Edhe në ëndërr më erdhi

Bile më i fortë se në zhgëndërr

Tahir poeti

Ai burrë i fortë i Drenicës

Ç’po prisni – më tha

Zgjohunji

Nga Drini shkuan sorrat

Po krrokasin e vajtojnë

N’maje t’Qyqavicës

 

Po – i thashë

E di o Tahir burri

Po i thërras të gjithë

Me gojën tënde

Të çohemi si atëherë

Kur çetat çlirimtare

U nisën nga zemra e Drenicës

 

Kryeni më tha punën

Me përgjegjësi e me nder

Si kërkon burrëria

Mos ma rrezikoni lirinë

Së cilës gjithmonë i këndova

Për te edhe luftova

Se ju mallkon përjetë

Nënëlokja ime Dardania

 

Ia dhashë besën

Atij burri me penë ari

Dhe zemër margaritari

Do të jemi të gatshëm

Siç na ke mësuar vetë

Me penë e me pushkë

Gjithmonë të mirë

E të gatshëm

Siç na do Nënë Shqipëria

                       

Garlate (Lecco), 7 mars 2012

 

SOLTANTO CON AMORE

 

Se volete

Arrivare all’eternità

Siate sempre

Regolari

E precisi

Sotto la bandiera dell’amore

L’amore è unica strada

Che va all’eternità

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

IN TUTTI PUNTI

 

Ormai diciamo pubblicamente

Nel nostro regime è megli

Perché

In ognu punto del nostro regime

Hanno fiorito

Bessissimi fiori

Molto piacevoli

Dell’amore

Evviva!

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

REGIME DEL CUORE

 

È vero

Il nostro regime

Appartiene al’amore

Perché

Dall’inizio

È regime del cuore

-

Evviva

E avanti!

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

BUON STARTO

 

Ormai siamo sicuri

Riusciremo

In tutti palmi

Seminare

Fede e amore

Perché lo start

È stato buono

Con pieno del successo

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

MONDO DEGLI INTERESSI

 

Se non oggi

Domani

Si distrugge dal crimine organizzato

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

IN QUEL TEMPO

 

Tutti movimenti dell’amore

Hanno cominciato i miracoli

Per questo secolo dell’umanità

E per l’eternità

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

ABBIAMO CAPITO

 

Se mi domandate

Perché sempre si vediamo

Con bandiera dell’amore

Vi confermiamo

Abbiamo capito che

Soltanto con amore

Possiamo cambiare

E comandare

Il mondo

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

IN TUTTI POSTI

 

Sì - sì

Siamo nel dolcissimo regime

Perché

Nel nostro regime

In tutti posti

Gli alberi grandi

E la corona dei fiori

Fanno

Quotidiano ombre

Dell’amore

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

NON È SCHERZO

 

Nel nostro regime

Ognuno ama ognuno

Ognuno aiuta ognuno

Ognuno rispetta ognuno

Non è scherzo

Questo regime è

Totalmente dell’amore

E come tale

Mira l’eternità

è vero

Non è scherzo

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

QUANDO PARLIAMO TROPPO

 

Possiamo sbagliare

Ogni volta

Anzi anche tanti guai ricordiamo

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

CON FISSA DECISIONE

 

Andiamo avanti

Fino all’eternità

Con benedetti mira

Del beato amore

Evviva!

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

I NOSTRI SCOPI

 

Ormai sanno tutti

I nostri scopo sono chiari

Che in tutti palmi

E in tutti punti

Di questa terra

Seminiamo

E coltiviamo

Il verissimo amore

Avanti!

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

QUANDO NOI DICIAMO

 

Non c’è ritorno indietro

Con benedizione dell’amore

Marciamo avanti

Fino all’eternità

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

I NOSTRI SECOLI

 

Anche sofferenti sono stati

Anche pericolosi

Ma sempre orgogliosi

Anche oggi continuiamo

Nella benedetta strada

Dell’eternità

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

OGGI E DOMANI

 

Siamo uguali

E non moviamo

Neanche un millimetro

Dai nostri scopi

Dell’amore

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

SERIE DEI RICORDI

 

In questo illuminato punto della storia

Anche con favole

E con sogni

Mi vengono tanti ricordi

In serie

Per i godimenti

E le mie aspirazioni

Della gioventù

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

VICINO A TE

 

Sempre mi sento

Caldo

Dolce

Ed instancabile

Ascoltando il cuore

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

CON LA NOSTRA  FORTUNA

 

L’avvenire dell’umanità

E l’intera storia

Con nodo del miracolo

Sono legate

Con la nostra fortuna

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

ATTRAVERSO ASPIRAZIO

 

Ci vengono tanti sogni

Li facciamo racconti

Anche favole

Con quelli abbiamo vissuti

In tutti secoli delle sofferenze

Oggi camminiamo avanti

Con tanti successi

Attraverso nostri aspirazioni

La bandiera dell’amore

L’innalziamo

E l’onoriamo

Evviva!

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

FUORI DELLA NOSTRA SEME

 

Quelli di là

Che fanno crimini

Purtroppo

Non hanno niente da fare con noi

Neanche con il trono

Neanche con il regime

Ma neanche con il nostro mondo

Appartengono

Al mondo dei peccati

E dei crimini

Vi prego

Non avvicinatemi!

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

ANCHE TRA DI NOI

 

Cercano di creare

Spazi dei crimini

Ma troveranno

Soltanto la loro morte

Purtroppo

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

FINO ALL’ETERNITÀ

 

La nostra missione dell’amore

Vivrà

E andrà avanti

Con orgoglio

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

ASCOLTANDO IL CUORE

 

In ogni tempo

Sono pronto

Di partire

Ed andare

Ovunque dove mi chiama la regina

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

INSIEME A TE

 

Parto con gioia

Convinto

Che arriviamo

Nel speciale paradiso

Dell’amore

                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2012

 

 

 

 

 

 

SHKALLËVE TË DASHURISË

 

Ngjitem e zbres

Me vullnet të plotë

Dhe me shkëlqim krenarie

Unë protagonisti i parë

I të bekuarit mision

Të së lumes dashuri

-

Gëzuar!

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

NË QIELLIN E PAFUND

 

Ylli i dashurisë sonë

Është më i madhi

Më i shndritshmi

Më i vezullueshmi

...

Flamuri i mbretërisë sonë

Valon me krenari

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

RINGJALLEN ZEMRAT TONA

 

Në këtë stinë të pestë

Regjimi ynë mbretëror

I dashurisë

Ka hyrë në histori

Me vulën njerëzore

E hyjnore

Ne bëhemi protagonistë të parë

Të dashurisë

Dhe ringjallen zemrat tona

E na hapen

Dyert e parajsës

Së lumturisë

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

QË NGA DITA E PARË

 

Kemi caktuar dhe fiksuar

Gjithçka

Me ligje speciale

Dhe me të bekuarën kushtetutë

Të dashurisë

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

DUKE BUZËQESHUR

 

Jemi marrë vesh me mbretëreshëm

Ka ra vendimi

Dhe ka filluar misioni i shenjtë

Me të bekuarat akte

Të së lumes dashuri

-

Gëzuar!

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

PREZANTIME

 

Derisa në fushata politike

Prezantohen shumë premtime

Shumë joshje

Pa asnjë realizim

Ne në fronin tonë

Prezantojmë argumente dashurie

Përkushtime

Dhe besëlidhje

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

KUR DUA UNË

 

Kur dua unë

Edhe stina e pestë

Bëhet pranverë e gjallërisë

Stinë e bukur e dashurisë

 

Kur dua unë

Në verën më të nxehtë

I thërras të freskëtat re

Të na e derdhin

Shiun e bekuar të dashurisë

 

Kur dua unë

Jehona e këngëve

Bëhet e përditshme

Aktorë të spektakleve të dashurisë

Jemi ne

 

Kur dua unë

Stina bëhet shekull

Shekuli bëhet epokë

Epoka e dashurisë arrin amshimin

 

Kur dua unë

Në të gjithë relievet ilirike

Gjithnjë e më fuqishëm

Këndon dashuria

 

Kur dua unë

...

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

NË PRANVERËN E DASHURISË

 

Hyjmë në akcion

Të palodhshëm

...

Bie e na freskon

Shiu i freskët

I kënaqësisë

-

Gëzuar!

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

PLOT

 

Kudo në këtë botë

Plot interese

Plot krime

Plot fjalë

Plot zi

Pa mirësi

Pa asnjë fije të bardhë

Pa besim

Pa dashuri

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

NË MËSHIRËN E TYRE

 

Ditët e ardhme

Të stinës sonë

Mbarë sukseset

Dhe marshimi nëpër shekuj

Varet krejtësisht

Në mëshirën e tyre

-

Deri kur kështu

!?

A do të zgjohemi ndonjëherë

A do të shihemi të gjallë

!?...

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

NË MENDIMET TUA

 

Sillen e pështillen

Shumë qëllime

Shumë interese

Shumë krime

...

Kujdes

Jeta të dënon

Ikë dhe shkon

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

JASHTË MASE

 

Rrugëve t’intereseve

Nguten shumë njerëz

Jashtë mase

Vrapojnë ditenatë

Duke tentuar

Të marrin gjithçka

Kudo që mundin

Jashtë mase

Dëmtohet stina

Koha

Dhe historia

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

NJË FJALË PËR SHUMË VENDIME

 

Tashmë e kemi si traditë

Këtu në fronin e dashurisë

Flasim vetëm një fjalë

Për njëmijenjë vendime

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

VETËM PËR NJË QËLLIM

 

Me mbretëreshën time të lume

Jemi bërë

Protagonistë dhe drejtues të fronit

Vetëm për një qëllim

Për të ngjizur

Në botën mbarë

Të shenjtërueshmën dashuri

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

ATY KU DERDHET GJAKU

 

Herët a vonë

Arrin liria

Dhe çelin lule të bekuara

Të dashurisë

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

ME TË MREKULLUESHMET KËNGË

 

E kemi nisur kremten

Dhe mbarojmë ditën historike

Thërrasim dashurinë

Që të hyjë në akcion

Dhe të ëmbëlsojë stinën  e pestë

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

TË SHTYRË

 

Ata andej

Në çdo lëvizje nuk janë origjinalë

Për interese të të tjerëve

Janë të shtyrë

Deri në rreziqe jetike

Të manipuluar

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

PËR DASHURINË

 

Gjithçka bëjmë

Në mbretërinë tonë

E realizojmë me ëmbëlsi

Me përkushtim të plotë

Për dashurinë

Dhe vetëm për dashurinë

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

TEATËR DASHURIE

 

Kudo në regjimin tonë

Skena t’ëmbëla

Kudo mirësi

Secili e do mirë secilin

Secili e ndihmon secilin

Secil ie ngushëllon secilin

Secili uron secilin

...

Kudo mbretëria jonë

Anekënd

Është teatër dashurie

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

NË FJALËT E DASHURISË

 

Dëgjohet dhe shihet

Vendimi ynë i prerë

Për një botë të ndryshme

Për një shekull plot fat

Për garanci amshimi

Ashtu si e duan

Zemrat njerëzore

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

SIPAS MERITAVE

 

Secilit i gjendet vendi i tij

Në fronin e dashurisë

Apo nëpër relievet e mbretërisë

I caktohen detyrat

Dhe përgjegjësitë

...

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

KUJTIM NGA ËNDËRRA

 

Qenja më e dashur

E zemrës sime rinore

Më buzëqeshte

Më përqafonte

Dhe më garantonte

Amshimin e lumturisë

Në parajsën e dashurisë

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

NË VIJËN E SOLIDARITETIT

 

Të pandalur

Dhe të palodhur

Vazhdojmë

Me mrekulli të reja të dashurisë

I japim kuptim stinës

Edhe shekullit

Me barabarësinë e të gjithëve

Në procesin e dashurisë

Sot

Edhe në amshim

                        Garlate (Lecco), 26 prill 2011

 

NELLE SCALE DELL’AMORE

 

Salgo e scendo

Con piena volontà

E con splendore dell’orgoglio

Io primo protagonista

Della benedetta missione

Del beato amore

-

Evviva!

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

NELL’INFINITO CIELO

 

La stella del nostro amore

È la più grande

Più illuminata

Più splendente

La bandiera del nostro regno

Ondeggia con orgoglio

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

SI RISUSCITANO I NOSTRI CUORI

 

In questa quinta stagione

Il nostro regime reale

Dell’amore

È entrato nella storia

Con il timbro umano

E divino

Noi diventiamo primi protagonisti

Dell’amore

E si risuscitano i nostri cuori

E ci si aprono

Le porte del paradiso

Di felicità

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

DAL PRIMO GIORNO

 

Abbiamo determinato e fissato

Tutto quanto

Con leggi speciali

E con la benedetta costituzione

Dell’amore

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

SORRIDENDO

 

Ci siamo messi d’accordo con la regina

È caduto la decisione

Ed è iniziato la santissima missione

Con i benedetti atti

Del beato amore

-

Evviva!

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

PRESENTAZIONI

 

Mentre nelle campagne politiche

Si presentano tante promesse

Tanti attrazioni

Senza nessuna realizzazione

Nel nostro trono

Si presentano argomenti dell’amore

Dedizioni

E alleanze

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

QUANDO IO VOGLIO

 

Quando io voglio

Anche la quinta stagione

Diventa primavera di vitalità

Bellissima stagione dell’amore

 

Quando io voglio

Nell’estate caldissimo

Chiamo le freschissime nuvole

Di versarci

La benedetta pioggia dell’amore

 

Quando io voglio

L’echeggio delle canzoni

Diventa quotidiano

Attori dei spettacoli dell’amore

Siamo noi

 

Quando io voglio

La stagione diventa secolo

Il secolo diventa epoca

L’epoca dell’amore arriva nell’eternità

 

Quando io voglio

In tutti rilievi illirici

Sempre più forte

Canta l’amore

 

Quando io voglio

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

NELLA PRIMAVERA DELL’AMORE

 

Entriamo in azione

Instancabili

Cade e ci rinfresca

La freschissima pioggia

Del piacere

-

Evviva!

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

PIENO

 

Ovunque in questo mondo

Pieno degli interessi

Pieno dei crimini

Pieno delle parole

Pieno del nero

Senza carità

Senza nessun filo bianco

Senza fiducia

Senza amore

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

NELLA LORO MISERICORDIA

 

I prossimi giorni

Della nostra stagione

L’interi successi

E la marcia attraverso secoli

Totalmente dipende

Nella loro misericordia

-

Fino quando così

!?

Vogliamo svegliarci qualche volta

Vogliamo vederci vivi

!?...

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

NEI TUOI PENSIERI

 

Girano e si confondono

Tanti scopi

Tanti interessi

Tanti crimini

Attenzione

La vita ti condanna

Scappa e se ne và

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

FUORI DELLA MISURA

 

Nelle strade degli interessi

Tanta gente affrettano

Fuori della misura

Giorno e notte corrono

Pretendendo

Di prendere tutto quanto

Ovunque che possono

Fuori della misura

Si danneggia la stagione

Il tempo

E la storia

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

UNA PAROLA PER TANTE DECISIONI

 

Ormai l’abbiamo come tradizione

Qui nel trono dell’amore

Parliamo soltanto una parola

Per milleuno decisioni

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

SOLO PER UN SCOPO

 

Con la beata regina

Ci siamo diventati

Protagonisti e guidatori del trono

Solo per un scopo

Di cagliare e coagulare

Nell’intero mondo

Il santissimo amore

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

LÌ DOVE SI VERSA IL SANGUE

 

Presto oppure tardi

Arriva la libertà

E fioriscono bellissimi fiori

Dell’amore

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

CON LE MERAVIGLIOSE CANZONI

 

L’abbiamo cominciato la festa

E finiamo la storica giornata

Chiamiamolo l’amore

Di entrare nell’azione

E dolcificare la quinta stagione

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

SPINTI

 

Coloro di là

In ogni movimento non sono originali

Per interessi degli altri

Sono spinti

Fino ai pericoli vitali

Manipolati

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

PER L’AMORE

 

Tutto quanto che facciamo

Nel nostro regno

Lo realizziamo con dolcezza

Con piena dedizione

Per l’amore

E soltanto per l’amore

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

TEATRO DELL’AMORE

 

Ovunque nel nostro regime

Dolcissime scene

Ovunque carità

Ognuno vuole bene ognuno

Ognuno aiuta ognuno

Ognuno consola ognuno

Ognuno augura ognuno

Ovunque – il nostro regno

In ogni angolo

È teatro dell’amore

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

NELLE PAROLE DELL’AMORE

 

Si sente e si vede

La nostra fissa decisione

Per un mondo diverso

Per un secolo pieno di fortuna

Per garanzia dell’eternità

Così come vogliono

I cuori umani

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

SECONDO I MERITI

 

Ad’ognuno si trova il suo posto

Nel trono dell’amore

Oppure nei rilievi del regno

Li si determinano i compiti

E la responsabilità

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

RICORDO DAL SOGNO

 

L’essere più amato

Del mio cuore giovanile

Mi sorrideva

M’abbracciava

E mi garantiva

L’eternità della felicità

Nel paradiso dell’amore

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

NELLA LINEA DI SOLIDARIETÀ

 

Irrefrenabili

E instancabili

Continuiamo

Con nuovi miracoli dell’amore

Diamo senso alla stagione

Anche al secolo

Con uguaglianza di tutti

Nel processo dell’amore

Oggi

Anche nell’eternità

                        Garlate (Lecco), 26 aprile 2011

 

 

 

ME TË DREJTË E PA TË DREJTË

 

Asnjëherë s’pyesin

Nëse kanë të drejtë apo jo

Me vrull të madh

Dhe me vetëdije të plotë

Vrapojnë

Në përmbushjen e intereseve

Pa marrë parasysh

Kanë apo s’kanë të drejtë

Rrezikojnë apo jo – të tjerët

...

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

NË KËNGËN E RADHËS

 

Ëmbël përshkruhet

Takimi ynë i parë

Në të lumin proces

Të dashurisë

Zemrat tona këndojnë

Në harmoni

Dëshirat dhe ndjenjat vallëzojnë

...

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

NË BOTËN TIME

 

Rrufeshëm ndodhin gjërat

Për një interes

Ose për një tjetër

Pa marrë parasysh a na pëleqejnë apo jo

...

Eni të mbjellim dashuri

Në të gjitha arat njerëzore

Në zemra dhe në shpirtëra

Në të gjithë relievet

Eni

!!!

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

KUR VEPROJMË

 

Kohën tonë

Mbretërinë

Dhe njerëzinë

I pasurojmë

Dhe misionin e dashurisë

Përpara e çojmë

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

NË PROVAT E PARA

 

Jemi bindur

Dhe tashmë e kemi të qartë

Se e tërë bota

Dhe njerëzia

Varet kryesisht

Nga sukseset e misionit të shenjtë

Të dashurisë

-

Po-po

Është e vërtetë

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

NËPËR GJURMËT TONA

 

Shumë përralla bëhen

Shumë këngë këndohen

Shumë argumente kalojnë

Çdo ditë

Dhe në çdo stinë

Marshon historia

Dhe valon flamuri i dashurisë

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

ME TË VËRTETAT TONA

 

Sipas rregullave të dashurisë

Edhe në këtë stinë të pestë

Shumë bukur i qëndisim

Faqet më të mira

Të historisë

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

KJO STINA JONË

 

E bereqetshme është

Plot e përplot besë

Dhe plot me dashuri

Është plot jetë

Dhe kënaqësi

Për të gjithë njerëzinë

Plot mirësi

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

SA MË MIRË QË MUNDEMI

 

Shfrytëzojmë kohën

Dhe regjimin e dashurisë

Unë edhe mbretëresha

Bëhemi pasqyrë tipike

Për lumturinë

E njerëzisë

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

SHIKONI DHE VENDOSNI

 

Eni o jejrëz vullnetmirë

Shikoni kënaqësitë

Dhe vlerat e mëdha

Të dashurisë

Pastaj vendosni

Nëse doni

Të hyni në botën tonë

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

DREJT REALITETIT

 

Dashtë e pa dashtë

Tjetër rrugë s’ka

-

E vetmja rrugë

Ku mund të ecin të gjallët

Është kjo këtu

Rruga e bekuar

Drejt realitetit

-

Përpara

Me shëndet e me fat

Përpara!

                        Garlate (Lecco), 25 prill 2011

 

CON RAGIONE E SENZA RAGIONE

 

Mai non domandano

Se hanno ragione oppure no

Con grande impeto

Anche con piena consapevolezza

Corrono

Nel compimento degli interessi

Senza prendere in considerazione

Hanno oppure non hanno ragione

Rischiano gli altri oppure no

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

NELLA CANZONE DI FILA

 

Dolcemente si prescrive

Il nostro primo incontro

Nel beato processo

Dell’amore

I nostri cuori cantano

In armonia

Le voglie e i sentimenti ballano

Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

NEL MIO MONDO

 

Fulmineo succedono le cose

Per un interesse

Oppure per un altro

Senza prendere in considerazione ci piace o no

Venite a seminare amore

In tutte le campagne umane

Nei cuori e nelle anime

In tutti i rilievi

Venite

!!!

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

QUANDOI OPERIAMO

 

Il nostro tempo

Il regno

E l’umanità

Li arricchiamo

E la missione dell’amore

Avanti portiamo

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

NELLE PRIME PROVE

 

Siamo convinti

E ormai l’abbiamo chiaro

Che tutto il mondo

E l’umanità

Principalmente dipende

Dal successo della santissima missione

Dell’amore

-

Sì – sì

È vero

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

ATTRAVERSO LE NOSTRE TRACCIA

 

Si fanno tante favole

Tante canzoni si cantano

Passano tanti argomenti

Ogni giorno

E in ogni stagione

Marciala storia

E ondeggia la bandiera dell’amore

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

CON LE NOSTRE VERITÀ

 

Secondo le regole dell’amore

Anche in questa quinta stagione

Bellissimo li ricamiamo

Le migliore pagine

Della storia

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

QUESTA NOSTRA STAGIONE

 

È cereale

Piena e strapiena di fede

E piena con amore

È piena della vita

E godimento

Per tutta l’umanità

Piena della carità

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

QUANTO MEGLIO POSSIAMO

 

Sfruttiamo il tempo

E il regime dell’amore

Io e la regina

Diventiamo tipico specchio

Di felicità

Dell’umanità

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

GUARDATE E DECIDETE

 

Venute o gente di buona volontà

Guardateli i godimenti

E grandi valori

Dell’amore

Poi decidete

Se volete

Entrare nel nostro mondo

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

VERSO LA REALTÀ

 

Volendo e non volendo

Non c’è altra strada

-

L’univa strada

Dove possono camminare i vivi

È questa qua

La benedetta strada

Verso la realtà

-

Avanti

Con salute e con fortuna

Avanti!

                        Garlate (Lecco), 25 aprile 2011

 

 

 

 

 

PRANË NJËRI-TJETRIT

 

Jemi më të lumtur

Më të fortë

Dhe më të vlefshëm

Në këtë të pestën stinë

E gjithmonë në histori

Deri në amshim

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

NËN HIJE MËKATESH

 

Medet

Edhe sot vazhdojnë

Individë dhe grupe

Të botës sime

Në valle krimesh duke luajtur

Na e rrezikojnë stinën

Shekullin dhe botën

Pa e parë vetin

Nën hije mëkatesh

...

Nëse s’mund t’i largojmë

T’i lëmë të izoluar!

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

DUKE ECUR

 

Me këngë dashurie

Mbahemi të fortë

Dhe të freskët

Marshojmë me krenari

Me flamurin e mirësisë

...

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

ËNDËRRA

 

Herë është

Përsëritje e ndjenjave në gjumë

Herë është film dashurie

E paralajmërim mrekullishë

Herë...

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

NË SHËRBIM TË DASHURISË

 

Anekënd mbretërisë sonë

Unë edhe mbretëresha

Prijmë në të gjitha aktet

Në shërbim të dashurisë

I thërrasim të gjithë njerëzit

Të hudhin dë paku një pikë

N’oqeanin e mirësisë

-

Gëzuar

Dhe përpara

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

NË TË GJITHA KËNGËT

 

Kudo në mbretërinë tonë

Në të gjitha kremtet

Dhe në solemnitete

Me fuqi shpirti

I këndohet dashurisë

Dhe vetëm dashurisë

Gëzuar!

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

SHPEJT

 

Kur shohin intereset

Nuk pyesin pse

As si të arrijnë

Nisen menjëherë

Dhe ecin shpejt

Edhe rrugëve të stinës

Që kanë shumë pengesa

Veprojnë shpejt

Edhe vrapojnë

Duke harruar

Edhe flamujt identifikues

-

Gjithçka bëjnë

Shpejt

Pa i shikuar sukseset

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

S’E KANË GAJLE

 

Gjithçka organizojnë

Dhe bëjnë

Për të përmbushur intereset e tyre

Edhe kur janë të fëlliqta

S’kanë gajle

Dhe vazhdojnë

Pa marrë parasysh

Se të tjerët i rrezikojnë

S’e kanë gajle

As nuk ndalen

...

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

MES SHFRENIMESH

 

Tërbohen

Dhe duke mos njohur askënd

As njëri-tjetrin

Radhisin krimet

Labirinteve të tragjedive

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

SI GJITHMONË

 

Edhe sot

Me vetëdije

Dhe me vullnet të plotë

Marshojmë shtigjeve të dashurisë

Me flamurin e mirësisë

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

N’ËNDËRRËN E HARRUAR

 

Kanë mbetur

Shumë kujtime

Dhe shumë dëshira

Shumë aspirata presin

Në procesin e shenjtë

Të dashurisë

...

Ata andej

Kanë harruar shumë interese

Dhe ndjehen keq

E të lënduar

                        Garlate (Lecco), 24 prill 2011

 

VICINO UNO ALL’ALTRO

 

Siamo più felici

Più forti

E più validi

In questa quinta stagione

E sempre nella storia

Fino all’eternità

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

SOTTO L’OMBRE DEI PECCATI

 

Purtroppo

Anche oggi continuano

Persone e gruppi

Del mio mondo

Ballando nei balli dei crimini

Ci mettono in pericolo la stagione

Il secolo e il mondo

Senza vedere se stessi

Sotto l’ombre dei peccati

Se non possiamo allontanarli

Lasciamoli isolati!

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

CAMMINANDO

 

Con canzoni dell’amore

Teniamoci forti

E freschi

Marciamo con orgoglio

Con la bandiera della carità

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

IL SOGNO

 

A volte è

Ripetizione dei sentimenti in sonno

A volte è film dell’amore

E preavviso dei miracoli

A volte …

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

AL SERVIZIO DELL’AMORE

 

In ogni angolo del nostro regno

Io e la regina

Guidiamo in tutti gli atti

Al servizio dell’amore

Chiamiamoli tutta la gente

Di buttare almeno una goccia

Nell’oceano della carità

-

Evviva

E avanti!

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

IN TUTTE LE CANZONI

 

Ovunque nel nostro regno

In tutte le feste

E nelle solennità

Con forza spirituale

Si canta all’amore

E soltanto all’amore

Evviva!

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

VELOCE

 

Quando vedono gli interessi

Non domandano perché

Neanche come arrivare

Partono subito

E camminano veloce

Anche nelle strade della stagione

Che hanno tanti ostacoli

Operano veloce

Anche corrono

Dimenticando

Anche le bandiere identificabili

Tutto quanto fanno

Veloce

Senza vedere gli interessi

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

NON SI PREOCCUPANO

 

Tutto quanto organizzano

E fanno

Di compiere i loro interessi

Anche quando sono sporchi

Non si preoccupano

E continuano

Senza prendere in considerazione

Che gli altri li mettono in pericolo

Non si preoccupano

Neanche si fermano

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

TRA LE SOFFERENZE

 

Si arrabbiano

E non conoscendo nessuno

Neanche uno l’altro

Infilano i crimini

Nei labirinti delle tragedie

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

COME SEMPRE

 

Anche oggi

Con consapevolezza

E con piena volontà

Marciamo nei varchi dell’amore

Con la bandiera della carità

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011

 

NEL DIMENTICATO SOGNO

 

Sono rimasti

Tanti ricordi

E tanti desideri

Tanti aspirazioni aspettano

Nel santissimo processo

Dell’amore

Coloro di là

Hanno dimenticato tanti interessi

E si sentono male

E feriti

                        Garlate (Lecco), 24 aprile 2011(Vota: 1)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora