E diele, 23.06.2024, 06:20 AM (GMT+1)

Përjetësi » Mani

Revista "Shqipëria etnike" Nr. 2/2011 (III)

E shtune, 23.07.2011, 07:56 PM


Nga: Hamit Boriçi & Bashkim Gjergji & Genc Tirana & Sadri Ramabaja

 

Nga Hapit Boriçi       

 

Librat për gazetarinë shiten edhe te TOENA në Prishtinë, çmimet nga 5 €

 

Fundi i demagogjisë për Kosovën

 

Nga Mujo Buçpapaj

 

 Takimi i së martës me kongresmenët amerikanë Traficant dhe Dioguardi i ka dhënë fund demagogjisë së Majkos për Kosovën, por edhe politikës zyrtare të Tiranës. Kërkessës së tyre rreth domosdoshmërisë së njohjes së Pavarësisë së Kosovës, së pari nga Shqipëris, Kryeministri Pandeli Majko u është përgjigjur se “ne jemi për mosdhunimin e ligjeve ndërkombëtare”, duke lënë të shokuar kongresmenët e njohur amerokanë. Prej ardhjes së Majkos në krye të qeverisë së koalicionit rreth katër muaj më parë, gazeta “RD” nëpërmjet disa shkrimesh ka vërejtur demagogjinë e plotë të kryeministrit shqiptar rreth qëndrimit të tij dekorativ për Kosovën. Pavarësisht deklaaratave të tij “për njohjen e vetvendosjes së Kosoës “për një reagim kolektiv gjithëkombëtar” etj., ai nuk mori asnjëherë ndonjë veprim konkret për të treguar seriozitetin e përcaktimeve të tij rreeth zgjidhjes së fatit të gjysmës së kombit shqiptar në Kosovë dhe vise tjera etnike në Ballkan. Pas refuzimit të tij opër njohjen e Pavarësisë së Kosovës, kryeministri Pandeli Majko nuk i mbetet gjë tjetër veçse të japë dorëheqje. Nuk mund të qëndrojë në pushtet më tej një njeri i cili mohon (pa pasur asnjë shtrëngim) të dreejtën e gjysmës së kombit të tij për të qenë i lirë si të gjithë popujt e tjerë të Ballkanit dhe të Botës. Nuk është ndonjë gjë e re po të themi se kryeministri Majko nuk është njeri që mund të marrë përgjegjësi për të zgjidhur krizën në vend, aq më tepër për të çuar përpara çështjen kombëtare drejt pavarësisë dhe bashkimit. Kjo është një arsye e fortë që ai dhe koalicioni në pushtet të japin dorëheqje për t’ua lënë vendin forcave forcave të vërteta demokratike nacionaliste (siç është PD), të cilat janë të gatshme për të udhëhequr nxjerrjen e Shqipërisë nga kriza dhe proçesin e bashkimit kombëtar. Në përcaktimet e tij ish-Presidenti Berisha, tani kryetar i PD-së, deklaroi se vetëm pavarësia e Kosovës zgjidh çështjen shqiptare dhe mobilizon rajonin e trazuar të Ballkanit, duke shtuar se PD është e gatshme t’i kontribuojë pavarësisë së Kosovës, deklarime këto që kanë diferencë të madhe me ato të kryeministrit. Edhe në disa analiza të tjera kam theksuar se termi i vetëvendosjes për Kosovën qëndrim atdhetar i Majkos, siç është komentuar me zell nga shtypi i majtë, por thjesht një mjet demagogjik për të fshehur mundësinë e qeverisjes në vend me rrezikun e luftës në Kosovë, si dhe për të shtypur opozitën nacionale demokratike. Me kohë kam vërejtur se fjalori “patriotik” i Majkos nga njëra anë, si dhe dënimi e vrasja e demonstrantëve nacionalistë nga ana tjetër, janë dy gjëra që nuk shkojnë dhe se Majko nuk ka ndonjë ndryshim thelbësor në qëndrimin ndaj Kosovës nga pararendësi i tij Nano. Është tepër interesante se si Majko dhe poliitikanët e koalicionit të majtë në pushtet janë më shumë të interesuar që të mos cenojnë as me një fjalë integritetin e shkatërruar të ish-Jugosllavisë, se sa për pavarësinë e gjysmës së kombit të vet në Kosovë të pushtuar tash 86 pranvera nga serbët mme ndihmën e fuqive të mëdha. Kjo do të thotë se këta njerëz bëjnë me dashje ose pa dashje lojën e Millosheviçit. Qëndrime të tilla si ato të kryeministrit Majko, nuk mund të ndalojnë kurrsesi pavarësinë e Kosovës dhe bashkimin es saj me Shqipërinë, por çështje është se ata po krijojnë përshtjellime edhe në arenën ndërkombëtare. Kongresmeni i njohur amerikan James Traficant, i cili ka paraqitur ditë më parë një rezolutë për miratim në kongresin amerikan për njohjen e pavarësisë së Kosovës, ka mbetur tepër i fyer nga qëndrimi kryeministrit shqiptar si edhe i disa polikanëve të majtë. “Kur edhe kryeministri i Shqipërisë nuk deklarohet në favor të pavarësisë së Kosovës, është shprehur ai, nuk e kuptoj se çfarë pritet prej komunitetit ndërkombëtar”.

Është krejt e qartë se nëse Shqipëria nuk flet për pavarësinë e Kosovës, është naive që këtë gjë ta presim nga të tjerët.

Shqetlsimi i Majkos dhe i zyetarëve të tjerë lidhur me moscenimin e kufijëve ndërkombëtar, është parë gjithmonë si një shkak i mirë për t’i larë duart me Kosovën, duke thënë se “ja ne jemi për vetëvendosjen e Kosovës, por nuk lejon komuniteti ndërkombëtar!” Me këtë judtifikim demagogjik ka mundur të vijë deri tani politika shqiptare, por duket se aëndrimi i vendosur i UÇK-së për pavarësinë e Kosovës po i nxjerr një nga një tradhtarët e kombit shqiptar, ashtu siç janë në të vërtetë. Kufijtë e ish-Jugosllavisë janë ndryshuar, madje shpartalluar këto vitet e fundit. Pas viti 1990 prej ish federatës Jugosllave është krijuar shteti slloven, shteti kroat, shteti maqenon dhe shteti boshnjak. Është krijuar shteti i dytë serb në Bosnjë dhe shteti i dytë kroat në Hercegovinë, siç është gati për t’u shkëputur më vete edhe republika e Malit të Zi. Atëherë përse shqiptarët të mos kenë të drejtën e shtetit të tyre? Përse u dashka flijuar vetëm shqiptarët për hir të mosndryshimit të kufijve, kur ato po ndryshojnë çdo ditë! Kjo do të ndodhte vetëm për shkak të pavullnetit të tyre, vetëm për shkak të koalicionit të majtë në pushtet i cili po e pengon prosperitetin e kombit, apo të paktën po e vonon sado pak atë. Siç apelon edhe kongresmeni amerikan, miku i shquar i shqiptarëve, Traficant “është koha që shqiptarët të mblidhen, të dalin për kauzën e pavarësisë së Kosovës! Nëse jë për këtë kauzë, për çfarë tjetër? Nëse jo tani, kur?

Të gjithë shqiptarët kanë rastin për të lënë mënjanë diferencat, mospajtimet e parëndësishme. Dallimet idelologjike nuk duhet të na pengojnë për t’u bashkuar në luftën tonë të përbashkët në luftën tonë për Kosovën dhe pavarësinë e saj. Ne si shqiptarë duhet ta kuptojmë se kurrë nuk kemi qenë më afër lirisë së Kosovës,  më afër ndreqjes së gabimeve tragjike ndaj nesh, qysh prej rëniae së perandosisë osmane, e cila u shoqërua me copëtimin  e trojeve shqiptare nga fqinjët ballkanikë.

17 shkurt 1999

 

(Mujo Buçpapaj: Kombi i tradhtuar”, Tiranë, 1999, f. 129-132)

 

 

Dëshmorët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës

Skënder Alushani 1968 Komaran 1998 Verboc
Skënder Bytyçi 1974 Nishor 1999 Gallushë
Skënder F. Karaxha 1967 Çitak 1998 Gllobar
Skënder H. Gashi 1970 Dobërdol 1999 Pakashticë
Skënder Hameli 1959 Mazrek 1999 Pashtrik
Skënder Haxhi Çeku 1955 Qyshk 1998 Loxhë
Skënder J. Kastrati 1964 Malësi e V. 1998 Bellacerkë
Skënder Liman Shala 1977 Vuqak 1998 Kosmaç
Skënder M. Latifi 1970 Piranë 1999 Jeshkovë
Skënder M. Rexhepi 1965 Mrasor 1999 Bellacerkë
Skënder Malush Maraj 1960 Vrellë 1999 Vrellë
Skënder Metallari 1972 Shkup 2001 Haraçinë

Skënder Metallari - Shkup 2001 Haraçinë
Skënder Mujë Skënderi 1954 Vojnik 1999 Vojnik
Skënder Mulaku 1976 Komaran 1999 Komaran
Skënder N. Qarri 1973 Shtime 1999 Reçak
Skënder Qazim Hajdari 1969 Hereç 1998 Koshare
Skënder R. Mrasori 1965 Mrasor 1999 Bellacerkë
Skënder Rr. Zejnullahu 1976 Besianë 1998 Llapashticë
Skënder Saqip Salihu 1965 Smirë 1999 Smirë
Skënder Shaban Gega 1981 Turjakë 1999 Llugagji
Skënder Ymer Ademi 1947 Drenoc 1998 Drenoc
Skënder Z. Salihu 1972 Mollopolc 1998 Shtime
Skifter M. Arifi 1976 Gjilan 2001 Sllupçan

Skifter M. Arifi 1976 Gjilan 2001 Sllupçan
Smajl Asllan Jashari 1951 Prekaz 1998 Prekaz
Smajl R. Kabashi 1978 Tomoc 1999 Zllakuçan
Smajl Tafil Fetahaj 1980 Vrellë 1999 Vrellë
Sokol Muzli Sejfiaj 1970 Gllogjan 1998 Carrabreg
Sokol J. Preteni 1969 Melenicë 1999 Tamnik
Sokol M. Sopi 1977 Prishtinë 1999 Marec
Sokol Zeqir Nikçi 1938 Pecaj 1999 Hajle
Suad Isen Brava 1982 Pustenik 1999 Në burg (Dubravë)
Sylë Ali Balaj 1961 Gllarevë 1998 Vuqak
Sylë Bytyçi 1972 Arllat 1999 Divjakë
Sylë Jakup Morina 1968 Gjergjicë 1998 Gjakovë
Sylë Januz Bezaraj 1981 Rashiq 1999 Maznik
Sylë Kadri Çeta 1968 Trubuhoc 1999 Kaliçan
Sylejman Adem Shala 1970 Vidishiq 1999 Shkozë (Mitrovicë)
Sylejman M. Bytyçi 1960 Opterushë 1999 Bellanicë
Sylejman M. Kolludra 1941 Pirç 1999 Pirç
Sylejman Mustafë Abdyli 1978 Morinë 1998 Morinë
Sylejman N. Jashari 1980 Prapashticë 1999 Prapashticë
Sylejman Remzi Kuka 1969 Kaçanik 1999 Kaçanik
Sylejman Statofci 1965 Batllavë 1999 Batllavë
Sylejman Zeqir Elshani 1957 Gllobar 1998 Në kufi
Sabrie Zymer Jashari 1978 Prekaz 1998 Prekaz
Sadik H. Shala 1966 Kleçkë 1998 Rahovec
Sadik Hys Jashari 1933 Prekaz 1998 Prekaz
Sadik M. Bega 1976 Jezerc 1999 Slivovë
Sadik Murat Mujota 1939 Mollapolc 1999 Reçak
Sadik Osmani 1954 Reçak 1999 Reçak
Sadik R. Haziri 1966 Llaushë 1999 Llaushë
Sadik Ramë Ganiaj 1946 Gjocaj 1998 Jasiq
Sadik Rr. Hoti 1958 Jashanicë 1998 Burojë
Sadik Rrustem Hoti 1958 Jashanicë 1998 Burojë
Sadri Azem Latifaj 1963 Prejlep 1998 Voksh
Sadri Azem Zeneli 1950 Jabllanicë 1999 Jabllanicë
Sadri F. Krasniqi 1979 Senoc 1999 Senoc
Sadri Guraziu 1979 Bllacë 1999 Javor
Sadri Hajdar Vishaj 1970 Beleg 1998 Bogiqe
Sadri Ibish Berisha 1962 Grabanicë 2000 Grabanicë
Sadri Rrustem Neziri 1948 Ponoshec 1998 Smolicë
Sadri Rrustem Shala 1972 Cermjan 1999 Kralan
Safet Zeqir Peci 1974 Mitrovicë 1999 Gorozhubë
Salih Selman Bytyqi 1956 Shkozë 1999 Shkozë
Sami Gashi 1972 Arllat 1999 Arllat
Sejdi Avdyl Ramaj 1965 Smolicë 1999 Rogovë
Selman Xhemë Gashi 1967 Plloçicë 1998 Golluboc
Shaban Ukë Sejfijaj 1969 Gramaçel 1998 Gramaçel
Shani M. Hoti 1954 Polluzhë 1998 Polluzhë
Shefshet Jashar Bazaj 1952 Terstenik 1999 Terstenik
Shemsi Isufi 1962 Rahovicë 1999 Rahovicë
Sinan Ramadan Jashari 1932 Prekaz 1998 Prekaz
Smajl Bazaj 1980 Terstenik 1998 Prekaz
Smajl MustafëThaçi 1980 Poterk 1999 Kosmaç
Sokol Rexhep Elshani 1950 Krajkovë 1999 Vukoc
Tafil Brahim Kasumaj 1950 Lloqan 1998 Lloqan
Tafil N. Zyberi 1962 Drenoc 1998 Bellacerkë
Tafil Veli Osmani 1971 Shipol 1999 Koshare
Tahir Abaz Mazrekaj 1962 Sllup 1998 Koshare
Tahir H. Gashi 1979 Landovicë 1999 Jeshkovë
Tahir Nasuf Goshani 1969 Tërstenik 1999 Shtuticë
Tahir Ramë Memia 1962 Myhejan 1998 Në kufi
Tahir Salih Shala 1965 Loxhë 1998 Loxhë
Tahir Sinani 1964 Bujan (Tropojë) 2001 Tanushë
Tamil Beqir Shala 1956 Kushnin 1998 Kushnin
Tasim Ukë Elezi 1975 Radafc (Pejë) 1999 Vrellë
Tefik Babatinca 1942 Polonicë 1999 Polonicë
Tefik Raka 1939 Kaçanik 1999 Në burg (Dubravë)
Tefik Veli Zymeri 1961 Verbicë 1999 Zhegoc
Tomë Rrok Gjokaj 1973 Dashinoc 1999 Gjakovë
Tahir Rexhep Aliaj 1940 Drenoc 1998 Pejë
Ukë Misin Shabanaj 1970 Hereç 1998 Koshare
Ukë Ramë Çelaj 1970 Strellc 1999 Strellc
Urim Gani Mehmeti 1975 Cërnicë 1999 Koshare
Ukshin Qerim Jashari 1977 Prekaz 1998 Prekaz
Vahid Ukë Ukaj 1960 Piranë 1999 Durrës
Valdet Gashi 1976 Dubravë 1999 Dubravë
Valdet Muzli Kuqi 1969 Deçan 1998 Carrabreg
Valdet S. Xhemajli 1976 Abri 1998 Abri
Valdete Rifat Jashari 1983 Prekaz 1998 Prekaz
Valjant Njazi Ferizaj 1975 Kodrali 1999 Beleg
Valon Hamdi Mala 1981 Gjakovë 1998 Gllogjan
Valon Muharrem Gashi 1979 Buçan 1999 Buçan
Valon Myrtaj 1978 Dubravë (Istog) 1999 Samadraxhë
Valon Sokol Shala 1977 Loxhë 1998 Loxhë
Vehbi Asllan Hasanaj 1967 Hereç 1998 Koshare
Vehbi Ejup Hoxha 1951 Kraikovë 1998 Kraikovë
Veli Adem Nocaj 1968 Dujakë 1998 Koshare
Veli B. Ballazhi 1978 Hani i E. 1998 Pashtrik
Vesel M. Demaku 1946 Abri 1998 Abri
Vesel S. Muharremi 1956 Mikushnicë 1998 Mikushnicë
Vesel Sejdi Avdyli 1978 Drenoc 1999 Rogovë
Vezir Hazir Kolshi 1970 Baicë e Kolshit 1999 Terpezë
Vezir Hysen Ademaj 1971 Sheremetaj 1998 Dobrosh
Vezir N. Jashari 1975 Gadish-Ferizaj 1999 Jezerc
Visar Besim Juniku 1978 Gjakovë 1999 Gjakovë
Visar Idriz Miftari 1981 Gjakovë 1999 Kralan
Visar M. Hoti 1979 Ratkoc 1999 Zatriq
Visar Sh. Krasniqi 1979 Drenoc 2001 Hotël

Visar Sh. Krasniqi 1981 Drenovc (Mal.) 2001 Hotël
Vllaznim Avdyl Jetishi 1978 Brekoc 1998 Deve
Vesel Halit Nebihu 1975 Domanek 1998 Shushticë
Xajë Sahit Jashari 1955 Strofc 1998 Strofc
Xhafer A. Abdullahu 1962 Açarevë 1899 Açarevë
Xhafer Bekë Krasniqi 1953 Junik 1998 Junik
Xhafer H. Vehapi 1975 Zatriq 1998 Zatriq
Xhafer Haxhi Lipoveci 1974 Gjakovë 1999 Koshare
Xhafer Hysen Mehmetaj 1972 Zabllaç 1999 Vrellë
Xhafer Isuf Haskaj 1960 Cercë (Istog) 1999 Vrellë
Xhafer Latif Gashi 1960 Perçevë 1998 Gjocaj
Xhafer Musë Balaj 1971 Isniq 1998 Isniq
Xhafer Rexhë Thaçi 1964 Gjakovë 1999 Koshare
Xhafer Z. Nurkasa 1969 Rahovec 1998 Rahovec
Xhavit Bajraktari 1962 Samadraxhë 1999 Shirokë
Xhavit Bajram Hasani 1977 Poklek 1999 Korroticë
Xhavit Haradin Bislimi 1956 Prekaz 1998 Dubofc
Xhavit Haxhë Dobra 1965 Kryshec 1998 Polac
Xhavit Isuf Uka 1949 Açarevë 1998 Terdec
Xhavit Kelmendi 1977 Karaçicë 1998 Terpezë
Xhavit Kozhani 1966 Ribar (Lipjan) 1999 Zborc
Xhavit R. Islami 1964 Piskotë 1999 Beleg
Xhavit S. Popaj 1969 Bellacerkë 1998 Bellacerkë
Xhavit Salih Fetahu 1952 Skivjan 1999 Sheremetaj
Xhavit Salih Lajçi 1976 Pepaj 1999 Hajle
Xhavit Sylaj 1962 Sllapuzhan 1999 Gallushë
Xhavit Tahir Çufaj 1969 Dardania 1998 Loxhë
Xheladin Azem Salihu 1964 Gërgoc 1999 Bardhaniq
Xheladin H. Xheladini 1976 Carralevë 1998 Pashtrik
Xheladin Kurtaj 1974 Gabrricë 1998 Gabrricë
Xheladin M. Kurtaj 1974 Gabrricë 1998 Gabrricë
Xhelal A. Gashi 1967 Hoçë 1999 Zaqisht
Xhelal B. Hajda 1967 Rahovec 1998 Opterushë
Xhelal Zenun Morina 1980 Tërstenik 1999 Trubuhoc
Xhemajl A. Mehmeti 1944 Plluzhinë 1998 Hade
Xhemajl Halil Agushi 1981 Drenoc 1998 Deve
Xhemajl Idriz Avdullahu 1964 Gjakovë 1999 Shishman
Xhemajl Metë Fetahaj 1964 Raushiq 1999 Koshare
Xhemajl Nuredin Kuçi 1977 Kotlinë 1999 Kotlinë
Xhemajl Osman Haxha 1975 Maxhere 1999 Melenicë
Xhemajl Rama 1971 Reçan 1999 Budakovë
Xhemajl Rexhaj 1961 Papaz (Suh.) 1998 Llanisht
Xhemajl Sejdë Mazrekaj 1969 Sllup 1998 Koshare
Xhemajl Z. Ademi 1979 Lubishtë 1999 Lubishtë
Xhemajli Bytyçi 1974 Peçan 1998 Peçan
Xhemajli H. Gashi 1960 Hoçë 1999 Zaqisht
Xhemajli Xh. Hoti 1963 Krushë 1999 Krushë
Xhemë Ajet Qorri 1974 Gllogoc 1999 Abri
Xhemë Gegollaj 1978 Lugishtë 1999 Lugishtë
Xhemil Krasniqi 1950 Hoqë 1998 Hoçë (Prizren)
Xhemsedin I. Suma 1966 Hani I E. 1999 Pustenik
Xhemshir Emin Xhemshiri 1957 Petrovë 1998 Petrovë
Xhemshir Haziz Islami 1973 Mikushnicë 1999 Koshare
Xheva A. Lladrofci 1955 Drenoc-Klinë 1998 Gllanasellë
Xhevat A. Berisha 1961 Lez 1998 Lez
Xhevat A. Elshani 1979 Brestofc 1999 Brestofc
Xhevat Abaz Kajtazi 1968 Shishman 1999 Ramoc
Xhevat H.Demaku 1974 Abri 1999 Abri
Xhevat Haxhi Demaku 1974 Abri 1999 Abri
Xhevat I. Kasapi 1072 Rahovec 1998 Rahovec
Xhevat M. Sejfiaj 1972 Gllogjan 1998 Në kufi
Xhevat Qaush Nitaj 1978 Voksh 1999 Koshare
Xhevat Ruhan Jusufi 1953 Vidishiq 1999 Smrekonicë
Xhevat Salih Shala 1971 Kopiliq 1998 Açarevë
Xhevdet Abaz Kajtazi 1964 Shishman 1999 Ramoc
Xhevdet Ali Krasniqi 1969 Vojnik 1999 Rakinicë
Xhevdet Faik Guri 1971 Nikaj (Kaçanik) 1999 Koshare
Xhevdet I. Krasniqi 1970 Denjë 1998 Pashtrik
Xhevdet Kadri Dobrani 1976 Izbicë 1999 Izbicë
Xhevdet Mexhit Ahmeti 1982 Mazhiq 1999 Reshan
Xhevdet Munish Misini 1977 Prekaz 1998 Gradicë
Xhevdet Qazim Morina 1977 Astrazub 1999 Astrazub (Mal.)
Xhevdet Rrustem Loshaj 1970 Carrabreg 1999 Koshare
Xhevdet Shaban Hoti 1978 Jabllanicë 1998 Jabllanicë
Xhevdet Sylë Plava 1959 Cërmjan 1998 Jasiqit
Xhezair Xhafer Syla 1975 Grabanicë 1998 Grabanicë
Xhezair Zeqir Bela 1974 Drenushë 1999 Gjurgjedell
Xhevat Haxhi demaku 1974 Abri 1999 Abri
Xhevat Shaban Thaçi 1969 Poterk 1998 Në Kufi
Xhelal Sopi 1977 Petroc 1999 Gorozhub
Ylber Z. Fanaj 1979 Vërmicë 1998 Vërmicë
Ylli Morina 1972 Gjakovë 1999 Gramaçel
Ymer M. Bytyçi 1956 Nishor 1998 Morinë
Ymer S. Shala. 1971 Miradi (F. Kos.) 1999 Abri
Ylber Zenel Fanaj 1979 Vërmicë 1998 Poterk
Zahide Shaban Jashari 1924 Prekaz 1998 Prekaz
Zahir I. Neziri 1972 Burrnik 1999 Jezerc
Zahir Pajaziti 1962 Turiqicë 1997 Pestovë
Zahir Sadik Agushi 1951 Drenoc 1999 Në burg (Dubravë)
Zaim Zeqiri 1966 Vaksinc 2001 VaksincëZaim Demiri - Vaksincë 2001 Vaksincë
Zaim Muçaj 1969 Vraniq 1999 Vraniq
Zaim Qazim Bajrami 1964 Izbicë 1999 Izbicë
Zarife Bahtir Jashari 1950 Prekaz 1998 Prekaz
Zef Rrok Berisha 1980 Dashinoc 1999 DashinocZejadin Sinani - Goshincë 2001 Haraçinë
Zejnullah Rr. Zena 1967 Sojevë 1999 Koshare
Zekë Haxhi Hasan Metaj 1975 Strellc 1999 Në burg (Dubravë)
Zeki Xhevat Shulemaja 1974 Prishtinë 1999 Koshare
Zekir Musa Dardhishta 1978 Kaçanik 1999 Koshare
Zenë Ferat Veseli 1955 Açarevë 1999 Shkozë
Zenel Curraj 1973 Greikoc 1998 Gorozhup
Zenel Morina 1965 Stravuçinë 1998 Stravuçinë
Zenel Tahir Mëziu 1972 Morinë 1998 Në kufi
Zenun M. Mataj 1975 Baballoq 1998 Pagarushë
Zenun Rr. Çoqaj 1952 Romajë 1999 Gjonaj
Zeqë Idriz Istrefaj 1969 Strellc 1999 Strellc
Zeqir Isuf Gashi 1974 Buçan 1999 Buçan
Zeqir Rexhep Rexhepi 1968 Vërrnicë 1999 Zmiq (Mitrovicë)
Zeqirja Hasani 1979 Shkup 2001 HaraçinëZeqirja Hasani 1979 Shkup 2001 Haraçinë
Ziaver Ali Vllasaliu 1972 Marec 1999 Marec
Zymer Adem Krasniqi 1966 Astrazub 1999 I zhdukur
Zymer H. Goxhuli 1965 Makërmal 1998 Makërmal
Zymer Dan Tahiri 1946 Açarevë 1998 Shkozë
Zenel Shefqet Thaqi 1977 Poterk 1999 Poterk
Afrim Halil Hysenaj
Alban Qorraj
Gani Shala
Hajriz Kryeziu
Halil Sejfijaj
Hamzi Mataj
Hamzi Zeqiri
Hasan Latifi
Hesat Qarri
Isuf Gashi
Liri R. Gashi
Naim Lubofci
Nuhi Ahmet Kelmendi
Sadri Kastrati
Shaban Bytyqi
Shaqir Tëshana
Visar Mataj
Shpend Llogami
Lufter Bica
Ndriçim ?
Gursel ?
Bexhet Shaban Hamza
Afrim Bajraktari
Agim Bajrami
Agron Krasniqi
Arsim Sylejmani
Bedri Erisha
Elmi Morina
Eshref Zhuniqi
Haxhi Kleçka
Isa Morina
Kreshnik Popaj
Naim Sahiti
Nazmi Hasani
Osman Rexhepi
Ramadan Mazreku
Ramiz Krasniqi
Sabri Gashi
Sami Nalli
Shani Kastrati
Sylejman Bytyqi
Adem Ukë Mazreku
Agim Ismail Muja
Arif Shpend Dautaj
Artan Xhemë Kovaçi
Astrit Hekuran Suli
Astrit Selman Prushi
Besnik Azem Brati
Bilal Hazir Breçani
Dinë Alush Koleci
Enver Vila
Fatmir Doçi
Hazir Malaj
Hamdi Muharrem Mula
Isa Peshk Malaj
Mehriman Ukë Dauti
Naim Hajda Cema
Qazim Hazir Dautaj
Ramë Mustafë Geca
Xheladin Dautaj
Xhem Sadri Bardhoshi
Xhevat Ajet Lleshi

Naip G. Berisha 1973 Prizren 1998 Lez
Namim Xh. Terziu 1977 Sllatinë 1998 Jezerc
Naser Ahmet Kodra 1961 Prekaz 1998 Polac
Naser Hajriz Lani 1968 Llaushë 1998 Llaushë
Naser Muhamet Gjeli 1958 Likoshan 1998 Likoshan
Naser Muzli Idrizaj 1966 Kodrali (Deçan) 1998 Gerdaja
Naser Q. Azemi 1967 Stançiq 1999 Gjilan
Naser Rexhë Brahimaj 1976 Jabllanicë 1999 Jabllanicë
Naser Sekiraça 1978 F.Kosovë 1999 Kullaj
Naser Shefki Kelmendi 1976 Karaçicë(Shtime)1998 Gorozhup
Naser Tafaj 1976 Greikoc 1998 Gorozhup
Naser V. Krasniqi 1972 Ratkoc 1998 Ratkoc
Nasip Reshit Bytyçi 1967 Potërç 1999 Potërç
Nasuf Hysen Goxhuli 1977 Makërmal 1999 Kleçkë
Nasuf Qerkin Goshani 1951 Tërstenik 1999 Shtuticë
Nazim Buduri 1973 Hoçë 1999 Koshare
Nazim Haki Hasani 1979 Randobravë 1999 Randobravë
Nazim Kadri Bakiu 1974 Biti e Epërme 1999 Jezerc
Nazim M. Lushaj 1976 Arbanë 1999 Koshare
Nazim Misin Buduri 1973 Hoçë 1999 Koshare
Nazim Mon Lushaj 1976 Dushanovë 1999 Koshare
Nazim T. Kokollari 1974 Vojnoc 1999 Reçak
Nazmi A. Ismaili 1960 Lkenas 1999 Lkenas
Nazmi Brahim Gashi 1977 Shushicë 1998 Shushicë
Nazmi Gashi 1978 Komaran 1998 Padesh
Nazmi Haxhi Muzliaj 1966 Orroberdë 1998 Koshare
Nazmi I. Osmani 1961 Elezaj 1999 Biçec
Nazmi Nebih Gashi 1971 Sferkë 1998 Gjocaj
Nazmi Osman Gradica 1973 Dashinoc 1999 Beleg
Nazmi R. Gashi 1978 Komaran 1998 Në kufi
Nazmi Xh. Terziu 1977 Sllatinë 1998 Jezerc
Nazmi Xh. Ukzmajli 1972 Jezerc 1998 Jezerc
Nazmi Xh. Zhegrova 1975 Llapashticë 1998 Kaqanoll
Nehat I. Çaka 1971 Bobaj 1999 Rakoc
Nehat Jupa 1975 Studençan 1999 Samadraxhë
Nehat S. Berisha 1953 Lez 1998 Lez
Neshat F. Rexha 1976 Ivajë 1999 Kotlinë
Nesim Esat Krasniqi 1930 Lubeçevë 1998 Lubeçevë
Nesim S. Popaj 1965 Bellacerkë 1999 Bellacerkë
Nevzat M. Çollaku 1968 Kaçanik 1999 Rakoc
Nexhad F. Kuçi 1968 Kotlinë 1999 Kotlinë
Nexhat Adem Bajrami 1968 Sferkë 1999 Trubuhoc
Nexhat Adem Humaj 1977 Baballoq 1998 Baballoq
Nexhat F. Ramadani 1978 Reçak 1999 Reçak
Nexhat Faik Limani 1975 Reçak 1999 Reçak
Nexhat Q. Fanaj 1965 Grazhdanik 1998 Buçe
Nexhat Shyqyri Gashi 1974 Buçan 1999 B. Lebeniq
Nexhmedin A. Elshani 1964 Ozdrim 1998 Baicë (Istog)
Nexhmedin Bardh Hakaj 1973 Orroberdë 1999 Kaliçan
Nexhmedin Hoti 1979 Samadraxhë 1999 Samadraxhë
Nexhmedin Llumnica 1958 Barilevë 1999 Konushefc
Nexhmedin Refki Morina 1979 Burim 1999 Burim
Nexhmush Qamil Elezi 1979 Kaçanik 1999 Kaçanik
Nexhmush Rexhep Fera 1947 Kaçanik 1999 Rakoc
Nezir A. Demiri 1981 Kumanovë 2001 Sllupçan
Nezir Halim Elezaj 1977 Morinë 1998 Morinë
Nezir Mustafë Pacolli 1955 Marec 1999 Bullaj
Nezir Salih Mujaj 1968 Vrellë 1999 Vrellë
Nezir Xhevat Imeri 1977 Liqej 1998 Apterushë
Njazi M. Azemi 1970 Mugillë 2001 Preshevë
Nikë Sokol Hajdaraj 1960 Bardhaniq 1999 Dashinoc
Nikollë Mhil Dodaj 1966 Dujakë 1999 Koshare
Niman Musë Demaj 1978 Vrellë 1998 Koshare
Nimon Bajram Musaj 1953 Kodrali 1998 Bogiqe
Nimon Kadri Kadriu 1976 Stubëll 1998 Tropojë
Nimon Shaban Bajraktari 1947 Rudicë 1998 Dobërdol
Njazi Bajraktari 1980 Pleshinë 1999 Rancë
Njazi Ibrahim Zenuni 1975 Mikushnicë 1999 Llapushnik
Njazi M. Sinani 1980 Tanushë 2001 Malinë
Njazi Osmani 1964 Gadish 1999 Gadish
Njazi Q. Gashi 1970 Krushë 1999 Krushë
Njazi R. Rexhepi 1967 Sllatinë 1999 Koshare
Njazi Ramiz Rexhepi 1967 Sllatinë 1999 Koshare
Njazi S. Bajraktari 1980 Pleshinë 1999 Rancë
Njomëza Ramë Lipaj 1985 Kamenicë 1999 Studenicë
Nuhi Bexheti Rexhepi 1982 Randobravë 1999 Randobravë
Nuhi Haxhi Elezaj 1981 Lubizhdë 1999 Shishman
Nuhi Lan Dvorani 1975 Tërstenik 1999 Verbofc
Nuhi Mazreku 1959 Goriç 1998 Luzhnicë (Shtime)
Nuhi Rrustem Berisha 1972 Vasilevë 1998 Vasilevë
Nuhi Sh. Geci 1968 Llaushë 1999 Llaushë
Nuhi Zejnullah Mazreku 1957 Goriq 1998 Luzhnicë
Nuradin M. Gërvalla 1977 Kryshec 1999 Bogiqe
Nuri Gani Bushi 1966 Hani i Elezit 1999 Pustenik
Nysret Ali Shala 1958 Berliq 1999 Berliq
Nysret Ramë Halili 1956 Shtuticë 1999 Shtuticë
Nystret Osman Musa 1979 Mitrovicë 1999 Veskofc
Nystret Xhafer Zymberi 1965 Pasomë 1999 Pasomë (Vushtrri)
Naser Ademi 1965 Gostivar 2001 Tabushë
Nazmi I. Bytyqi 1965 Peçan 1998 Peçan
Nazmi Osmani 1961 Elezaj 1999 Biçec
Nazmi Xhemajl Bashota 1975 Cerovikë 1998 Golluboc
Bazmi Zukë Jashari 1972 Prekaz 1998 Prekaz
Ndriqim Koxhaj 1971 Vlorë 2001 Shkup
Omer Gega 1970 Studençan 1999 Samadraxhë
Orhan Lan Halilaj 1979 Gllogjan 1998 Gllogjan
Osë Sylë Osaj 1975 Novosellë 1999 Rusoli (Pejë)
Osman Demë Tafa 1957 Nivokaz 1999 Nivokaz
Osman Krasniqi 1966 Vukoc 1999 Arllat
Osman M. Luma 1971 Glloboçicë 1999 Ivajë
Osman Shaban Geci 1943 Llaushë 1998 Prekaz
Osman Xhemë Gjokaj 1939 Terstenik 1999 Terdec
Pajazit Misin Ahmeti 1970 Zhegoc 1999 Zhegoc
Pal Mark Paluca 1975 Trepeticë 1999 Piranë
Patriot Dan Berisha 1982 Lumbardh 1999 Lumbardh
Pëllumb Hysen Ademaj 1966 Ponoshec 1999 Skivjan
Përmet Ilir Vula 1978 Gjakovë 1998 Junik
Përparim A. Thaçi 1976 Landovicë 1998 Bellacërkë
Përparim Ismet Ferizaj 1979 Kodrali 1999 Beleg
Përparim M. Berisha 1981 Tërstenik 1999 Trubuhoc
Përparim Qazim Shala 1982 Prapaçan 1999 Beleg
Përparim Xhafer Krasniqi 1976 Vranoc 1998 Zogaj, Tropojë
Prend Zef Lleshi 1964 Vraniq 1999 Goden
Qamil Ferat Hoti 1968 Jashanicë 1998 Burojë
Qamil Hafiz Ilazi 1948 Kaçanik 1999 Drenushë
Qamil M. Osmani 1963 Kashtanjevë 1999 Mollapolc
Qamil Olluri 1978 Kroimir 1998 Në kufi
Qani M.Luma 1976 Glloboçicë 1999 Ivajë
Qaush Haxhi Fazliu 1961 Bokshiq 1998 Bokshiq
Qaush Haxhi Morina 1950 Qeskovë 1998 Qeskovë
Qazim Ali Hakaj 1957 Orroberdë 1999 Kaliçan
Qazim Hajdar Cimili 1954 Melenicë 1999 Melenicë
Qazim Hamëz Shala 1955 Prapaçan 1999 Kodradiq
Qazim Hazir Dautaj 1952 Gegaj 1998 Babaj Bokës
Qazim Shaban Dobërdalani 1971 Korroticë 1999 Harilaç
Qelë Sokol Ukaj 1980 Lumbardh 1999 Dashinoc
Qemal N.Guri 1962 Nikaj 1999 Biçec
Qemal Shaqiri 1975 Hasanbeg 2001 Malinë
Qenë A. Qenaj 1958 Ramajë 1999 Pashtrik
Qamil Shehu ? Dobroshec 2000 Blinajë
Qazim Osman Jashari 1950 Prekaz 1998 Prekaz
Qerim Hus Jashari 1953 Prekaz 1998 Prekaz
Rafet Xh. Goxhufi 1969 Kolaj 1999 Koshare
Ragip Ademi 1982 Zhiti 1999 Pollatë
Ragip Hasan Halilaj 1967 Terdec 1999 Arllat
Ragip J. Bajrami 1964 Reçak 1999 Reçak
Ragip N. Hoti 1948 Krushë 1999 Krushë
Ragip Qaush Morina 1966 Tërstenik 1999 Trubuhoc
Raif A. Krivanjeva 1966 Krivanjevë 1999 Prishtinë
Raif Emin Koraçi 1954 Kovaçec 1999 Ivajë
Raif R. Haliti 1954 Llapashticë 1999 Llapashticë
Raif Sh. Babatinca 1949 Polonicë 1999 Polonicë
Ramadan Beqir Fazliu 1954 Dolak 1998 Në kufi
Ramadan Brahim Morina 1958 Qupevë (Suh.) 1998 Rahovec
Ramadan Çerkin Peci 1973 Mitrovicë 1999 Mitrovicë
Ramadan D. Elshani 1969 Shtime 1998 Pashtrik
Ramadan E. Bytyçi 1964 Arllat 1999 Negroc
Ramadan Gani Salihu 1976 Zaskok 1999 Koshare
Ramadan Islam Muleta 1954 Korroticë 1998 Korroticë
Ramadan R. Thaçi 1962 Kushtendil 1999 Jabllanicë
Ramadan R. Xhakli 1973 Doganaj 1999 Sllatinë
Ramadan Rexhepi 1962 Sojevë 1999 Jezerc
Ramadan Rizah Gllareva 1956 Gllobar 1999 Verbofc
Ramadan Sefer Behrami 1940 Kaqanoll 1998 Kaqanoll
Ramë Ali Lajçi 1946 Pepaj 1999 Pas Hajles
Ramë Bytyçi 1963 Karvansari 1969 Temeçinë (Suh.)
Ramiz Avdyl Rexha 1962 Ponoshec 1998 Smolicë
Ramiz Binak Krasniqi 1974 Denjë 1999 Koshare
Ramiz Jonuz Berisha 1950 Dush 1999 Dush
Ramiz Jonuz Gashi 1958 Sferkë 1998 Gjocaj
Ramiz Ramë Memia 1968 Myhejan 1999 Dubravë (Istog)
Ramiz Sadik Botusha 1974 Baballoq 1998 Baballoq
Ramiz Sadik Brahimaj 1955 Novosellë 1999 Hajle (Rugovë)
Ramiz Sadik Jashari 1971 Prekaz 1998 Prekaz
Ramiz Shala 1970 Kleçkë 1999 Resinofc
Ramiz Shyqeri Ukzmajli 1974 Jezerc 1998 Jezerc
Ramush H. Shalaqi 1974 Dubovik 1998 Mylyshec
Ramush Ilaz Shatroli 1963 Pleshinë 1999 Koshare
Ramush Micë Lajçi 1965 Pepaj (Rugovë) 1999 Hajle
Rasim Misin Sopi 1957 Llapushnik 1999 Negroc
Rasim Rrahman Kiçina 1972 Baicë 1999 Arllat
Refki G. Shala 1970 Kushtendil 1999 -
Refki Hamdi Paçarizi 1977 Dragobil 1998 Kleçkë
Refki Sokol Salihaj 1972 Siçevë 1999 Sferkë
Remzi Azem Agushi 1960 Drenoc 1999 Shkozë
Remzi B. Ademaj 1952 Zhur 1998 Grazhdanik
Remzi B. Maksuti 1971 Lubovec 1999 Lubovec
Remzi Danush Xhaferi 1963 Haraçinë 1999 Koshare
Remzi N. Demolli 1965 Brançë 1998 Brançë
Remzi Pajazit Durmishi 1964 Shipol 1999 Shipol
Remzi Ramë Gllareva 1956 Verbofc 1999 Verbofc
Remzi S. Ukshini 1977 Rahovec 1998 Rahovec
Remzi Shaqir Zharku 1978 Biçec 1999 Kaçanik
Reshat Fazli Çoqaj 1970 Tupec 1999 Rogovë
Reshat Muçaj 1975 Vraniq 1999 Gllaviçicë
Reshat Sherif Shehu 1961 Kaçanik 1999 Rakoc
Rexhë Ali Zeqaj 1968 Strellc 1999 Strellc
Rexhe B. Rexhaj 1969 Kaliçan 1999 Koshare
Rexhë Haxhi Morina 1962 Loxhë 1998 Loxhë
Rexhë Ramë Uka 1962 Bajgorë 1996 Shipol
Rexhë Sadik Qorraj 1961 Carrabreg 1998 Carrabreg
Rexhep Ajet Rexhepi 1935 Çirez 1998 Likoshan
Rexhep Ali Tafa 1973 Bec 1999 Shaptej
Rexhep Bajram Musa 1962 Ceceli (Vushtrri) 1998 Ceceli
Rexhep Brahim Kadriaj 1974 Rastavicë 1998 Rastavicë
Rexhep F. Kukaj 1966 Kabash 1999 Kabash
Rexhep H. Morina 1952 Gllarevë 1999 Terdec
Rexhep Hazir Kastrati 1974 Magjarre 1999 Magjarre
Rexhep M. Mazrekaj 1959 Drenoc 1998 Drenoc
Rexhep Rexhep Bislimi 1966 Ferizaj 1998 Në burg (Ferizaj)
Rexhep Sali Hajdaraj 1962 Shaptej 1999 Sheremet
Rexhep Shaban Sadiku 1954 Nivokaz 1998 Nivokaz
Rexhep Shefki Demiri 1979 Talinofc 1999 Jezerc
Rexhep Tahir Berisha 1970 Lutogllavë 1999 Staradran
Ridvan Qazimi 1963 Ternovc 2001 Ternovc
Rifat Goxhufi 1969 Lluzhan 1999 Gollak
Rifat Alush Zeneli 1916 Mazhiq 1998 Mazhiq
Rifat Bekë Shala 1982 Drelaj 1999 Shtupeç
Rifat Fazli Mëziu 1968 Morinë 1998 Në kufi
Rifat R. Dina 1939 Celinë 1999 Celinë
Rifat Sokol Çelaj 1980 Leqinë (Skënd.) 1999 Gjocaj
Rifat Ukë Salihu 1970 Kralan 1999 Kralan
Rifat Xhelil Kastrati 1968 Polluzhë 1999 Koshare
Rifata Hasan Smajli 1973 Kralan 1999 Kralan
Rizah Halit Ahmeti 1980 Vojnik 1998 Turiqefc
Rizah Kadolli 1976 Bukosh 1999 Bukosh
Rizvan H. Bela 1964 Drenushë 1999 Gjurgjedell
Rrahim A. Gërbeshi 1971 Marec 1999 Marec
Rrahim Gërbeshi 1966 Marec 1999 Gërbesh
Rrahim J. Beqiri 1957 Korenicë 2001 Tetovë
Rrahman H. Murati 1947 Nishefc 1999 Gërbesh
Rrahman Islam Gashi 1938 Llapushnik 1998 Llapushnik
Rrahman Jetullah Tafa 1962 Carralevë 1999 Koshare
Rrahman Murati 1947 Ballaban 1999 Gërbesh
Rrustem Beqir Bruçi 1958 Isniq 1998 Loxhë
Rrustem Nezir Hyseni 1973 Gumnishtë 1999 Melenicë
Rrustem R. Hoti 1961 Morinë 1998 Gradicë
Rushit R. Selmani 1979 Llapashticë 1999 Llapashticë
Rushit Rr. Rushiti 1978 Kopiliq 1998 Turshilë
Ruzhdi Berisha 1952 Buqe 1999 Përroi i Keq
Ruzhdi I. Salihu 1961 Zborc 1998 Zborc
Ruzhdi Jashar Haxhiaj 1971 Raushiq 1998 Myleshec
Ruzhdi Jupa 1974 Studençan 1999 Samadraxhë
Ruzhdi Xhemajl Gjyliqi 1963 Marali 1998 Rahovec
Ryfet Ramadan Krasniqi 1959 Jeskovë 1998 Në Itali
Rafet Isufi 1964 Gjyriçec 1999 Koretin
Ramadan Kastrati ? Karaçevë 1999 Kamenicë
Ramiz Kajtaz Bazaj 1977 Terstenik 1999 Terstenik
Ramiz Sadik Raci 1979 Jellovc 1999 Plluzhinë
Rifat I. Beqiraj 1976 Shaptej 1999 Shavarë
Ristë Mark Prevorku 1966 Dujakë 1999 Dubravë
Rrahim Islam Bajraktari 1978 Çikatovë 1999 Baicë
Sabedin B. Hajda 1960 Rahovec 1999 Brestofc
Sabedin Jashar Prekazi 1979 Mitrovicë 1999 Galicë
Sabit Garip Loku 1979 Kotlinë 1999 Kotlinë
Sabit Lushaj 1975 Greikoc 1998 Gorozhup
Sabit Rrahimi 1958 Dobratin 1999 Dobërdol
Sabit S. Ahmeti 1965 Radishevë 1998 Radishevë
Sabit Sh. Babatinca 1949 Polonicë 1999 Polonicë
Sabit Shabandulla 1964 Rahovec 1999 -
Sabri Hamit Loku 1971 Kotlinë 1999 Kotlinë
Sabri S. Morina 1972 Vranjak 1998 Pashtrik
Sabri Vehbi Krivaça 1975 Kamenicë 1999 Kamenicë
Sadedin Hysen Shehu 1958 Gjakovë 1998 Boka e Devës
Sadik Imer Guri 1970 Nikaj 1999 Biçec
Sadik Lush Avdiaj 1961 Hereç 1998 Koshare
Sadik M. Bega 1976 Jezerc 1999 Slivovë
Sadik Murat Mujota 1939 Mollopolc 1999 Reçak
Sadik R. Haziri 1966 Llaushë 1999 Llaushë
Sadik Ramë Ganiaj 1946 Gjocaj 1998 Jasiq
Sadik Rr. Hoti 1958 Jashanicë 1998 Burojë
Sadik Shala 1966 Kleçkë 1998 Rahovec
Sadik Xh. Osmani 1954 Reçak 1999 Reçak
Sadri Azem Latifi 1963 Prejlep 1998 Voksh
Sadri Azem Zeneli 1951 Jabllanicë 1999 Jabllanicë
Sadri F. Krasniqi 1974 Senoc 1999 Senoc
Sadri Guraziu 1979 Bllacë 1999 Javor
Sadri Hajdar Vishaj 1970 Beleg 1998 Bogiqe
Sadri Ibish Berisha 1962 Grabanicë 2000 Grabanicë
Sadri Rrustem Neziri 1948 Ponoshec 1998 Smolicë
Sadri Rrustem Shala 1972 Cërmjan 1999 Kralan
Sadri Shaban Lokaj 1979 Gjakovë 1998 Neticë
Safet Elshani 1985 Ngucat 1999 Çadrak
Safet Gjinoci 1968 Makërmal 1999 Koshare
Safet Haki Ajeti 1977 Stançiç 1999 Beguncë
Safet Hamdi Rexhepi 1964 Vërrnicë 1999 Vërrnicë (Mitr.)
Safet Imer Gjinoci 1968 Makërmal 1999 Koshare
Safet Kicaj 1975 Greikoc 1998 Greiqec
Safet L.Latifi 1978 Ratkoc 1999 Zatriq
Safet Rexhepi 1980 Gjilan 1999 Koshare
Sahit A. Krasniqi 1975 Ratkoc 1999 Rogovë
Sahit Beqir Baftiu 1952 Zhegoc 1999 Zhegoc
Sahit Mursel Avdyli 1971 Dubofc 1999 Dubofc
Sahit Sejdiu 1969 Tanushë 2001 Sllupçan
Sahit Tixhaj 1974 Dushanovë 1999 Luzhnicë
Sahit V. Popaj 1958 Bellacerkë 1999 Bellacerkë
Sakip Mustafë Mulaku 1953 Gajre 1999 Në kufi
Sakip Sakip Hysa 1947 Kaçanik 1999 Kukaj
Sakip Xh. Belaqa 1964 Pataçan 1998 Bellacerkë
Sala Sheremet Jashari 1943 Kopiliq 1998 Prekaz
Sali Beqir Çekaj 1956 Broliq 1999 Koshare
Sali Halim Zenuni 1979 Lubishtë 1999 Gorozhup
Sali I. Saramati 1963 Dobrushë 1999 Tiranë (spital)
Sali Latifi 1961 Hotël 2001 Mateç
Sali Muhamet Ferizaj 1980 Kodrali 1999 Beleg
Sali Rrustem Gashi 1969 Pejë 1999 Pejë
Sali Shaban Berisha 1938 Greme 1999 Greme
Salih Adem Sejdiu 1972 Vërrnicë 1998 Vërrnicë
Salih B. Vlashi 1975 Kotlinë 1999 Kotlinë
Salih Kelmendi 1983 Bllac 1999 Bllacë
Salih Qerimi 1943 Katunishtë 1999 Dyz
Salih R. Matoshi 1976 Dabishefc 1999 Dabishefc
Salih Skënder Halilaj 1977 Terdec 1999 Fshati i Ri
Salih Zymer Baliu 1974 Jezerc 1998 Jezerc
Sami Feriz Bogaj 1962 Komaran 1999 Komaran
Sami Plakolli 1970 Letanc 1999 Orllan
Sami Rr. Geci 1975 Llaushë 1998 Llaushë
Sami S. Halili 1971 Krushë 1999 Krushë
Sami Sahit Gashi 1958 Arllat 1999 Vaganicë
Sami Tahir Gashi 1974 Prigodë 1999 Vrellë
Sami Ukshini 1978 Zheger 2001 Rahovicë
Samir S. Nurkasa 1973 Rahovec 1998 Rahovec
Sedat Aziz Hoti 1975 Krushë 1998 Pashtrik
Sedullah Selman Dibrani 1950 Gradicë 1998 Vërrnicë
Sefedin I.Vitia 1975 Marec 1999 Kullaj
Sejdi Avdyl Ramaj 1965 Smolicë 1999 Rogovë
Sejdi Fazli Shala 1964 Kopiliq 1998 Qupevë
Sejdi M. Sejdiu 1960 Nerodime 1998 Jezerc
Sejdi Smajl Krelani 1951 Verbofc 1999 Verbofc
Selaim Dervish Sylaj - Gllogjan 1999 Lubeniq
Selajdin A. Shabandulla 1964 Rahovec 1998 Rahovec
Selajdin H. Berisha 1953 Lez 1998 Lez
Selajdin Mullabazi 1970 Rahovec 1998 Opterushë
Selatin Xhelil Gërgjaliu 1950 Studime 1999 Studime
Selim A. Berisha 1959 Brestofc 1999 Brestofc
Selim Halil Berisha 1950 Drenovc (Pr.) 1999 Denovc
Selim Imer Shehu 1965 Kaçanik 1999 Pashtrik
Selim Ismajl Bislimi 1976 Nishefc 1999 Galicë
Selim Qerim Salihu 1963 Gërgoc 1999 Gërgoc
Selim S. Rekaliu 1976 Dobratin 1998 Dobratin
Selim Shaip Selimi 1978 Belinc 1998 Pashtrik
Selim Veselaj 1977 Reçan 1999 Bukosh
Selma Tahir Dukaj 1960 Drenoc 1998 Drenoc
Selman Bekë Lajçi 1952 Rugovë 1999 Rugovë
Selman Brahim Lokaj 1950 Sllup 1998 Koshare
Selman Rifat Raci 1974 Siçevë 1999 Kernicë
Selman Zhuj Morina 1940 Loxhë 1998 Loxhë
Selver B. Maçkaj 1967 Lubiçevë 1999 Gorozhup
Selver Bajram Kryeziu 1969 Rogoçicë 1999 Koshare
Selvete Hamëz Jashari 1977 Prekaz 1998 Prekaz
Serbeze B. Gashi 1981 Baran 1999 Turjakë
Shaban Ali Gola 1970 Gjakovë 1998 Junikut
Shaban B. Avdiu 1971 Bellopojë 1999 Sharban
Shaban Bislim Shabani 1949 Açarevë 1999 Makërmal
Shaban Fetah Hajzeraj 1979 Veriç 1999 Koshare
Shaban Fetah Hajzeraj 1979 Veriq 1999 Koshare
Shaban Gashi 1973 Reshtan 1998 Reshtan
Shaban Halil Smajli 1976 Nakull 1999 Pavlan
Shaban Haxhi Kelmendi 1954 Kusuriq 1999 Buçan
Shaban I. Morina 1967 Rogovë 1999 Rogovë
Shaban Iballi 1971 Bllacë 1999 Bllacë
Shaban Isë Salihaj 1950 Shushicë (Istog) 1998 Shushicë
Shaban Murat Jashari 1924 Prekaz 1998 Prekaz
Shaban Nuredin Krasniqi 1961 Zhilivodë 1999 -
Shaban R. Ukshini ? Zheger 2001 Rahovicë
Shaban Rexhë Kasumaj 1954 Lloqan 1998 Lloqan
Shaban S. Morina 1973 Rogovë 1999 Rogovë
Shaban Ukë Elezi 1958 Sllatinë 1999 Sllatinë
Shaban Zeqë Mazrekaj 1967 Voksh 1998 Junik
Shabi A. Gërbeshi 1971 Marec 1999 Gërbesh
Shabi F. Kajolli 1961 Shkup 1999 Koshare
Shahin Baftiu 1959 Zhegoc 1999 Pashtrik
Shahin Brahim Krasniqi 1963 Majanc 1998 Në kufi
Shahin I. Krasniqi 1965 Majanc 1998 -
Shahin Qerim Jashari 1973 Prekaz 998 Prekaz
Shahin R. Gashi 1955 Dobërdol 1999 Kaqanoll
Shahin Rifat Syla 1942 Kollë 1999 Vushtrri
Shaip Emin Kolludra 1974 Vushtrri 1999 Pantinë
Shaip Pacolli 1950 Marec 1999 Marec
Shaip Smajl Gllareva 1963 Verbofc 1999 Verbofc
Shani M. Hoti 1954 Polluzhë 1998 Polluzhë
Shaqir Berisha 1969 Reçak 1999 Reçak
Shaqir Kuka 1942 Bobaj 1999 Kukaj
Shaqir Ramë Tahiraj 1966 Novosellë 1999 Novosellë
Shaqir Z. Shaqiri 1969 Reçak 1999 Reçak
Shaqir Zekë Parçarizi 1945 Dragobil 1999 Dragobil
Shefik Miftari ? Gjilan 2001 Sllupçan
Shefket Ahmet Muhadini 1973 Topillë 1999 Reçak
Shefket Nazim Fera 1969 Kaçanik 1999 Rakoc
Shefki A. Kuleta 1970 Tërnavë 1999 Penuhë
Shefki Hamit Thaçi 1971 Rogovë 1999 Rogovë
Shefqet Ahmet Panxhaj 1960 Kusuriq 1999 Kosuriq
Shefqet Curr Zukaj 1945 Beleg 1998 Beleg
Shefqet Fazli Mustafaj 1969 Gllogjan 1999 Koshare
Shefqet Halit Thaçi 1976 Rogovë 1999 Rogovë
Shefqet K. Shala 1975 Kopiliq i Po. 1998 Llaushë
Shefqet M. Berisha 1953 Lez 1998 Lez
Shefqet N. Hasanaj 1962 Gllarevë 1998 Në kufi
Shefqet S. Zeka 1977 Prishtinë 1998 Çikatovë
Shefqet Selim Aliaj 1969 Hereç 1998 Koshare
Shefqet Selim Rexha 1962 Ponoshec 1998 Smolicë
Shefqet Shaban Dervishaj 1975 Kralan 1999 Kralan
Shehadin Sh. Berisha 1978 Lez 1998 Lez
Shemsedin Ibrahim Suma 1966 Hani i Elezit 1999 Pustenik
Shemsedin P. Haxhiu 1973 Ternafc 1998 Prekaz
Shemsi Arif Ahmeti 1969 Zasellë 1998 Melenicë
Shemsi Jusufi 1968 Dumnicë 1999 Dumnicë
Shemsi Ukë Musliaj 1958 Shaptej 1999 Shaptej
Shemsi Xhafer Istrefi 1977 Vushtrri 1999 Melenicë
Shenasi Ibrahimi 1967 Sllupçan 2001 Sllupçan
Shëndet S. Popaj 1981 Bellacerkë 1999 Bellacerkë
Sheqir Avdullah Avdiu 1980 Zhabar 1999 Tamnik
Sherif B. Muçaj 1973 Prizren 1999 Lubizhdë
Sherif Buçaj 1966 Budakovë 1999 Budakovë
Sherif Metë Duraku 1960 Murgë 1999 Dollc
Sherif Musë Brahimaj 1957 Novosellë 1999 Husaj
Shkëlzen Hilmi Haradinaj 1970 Gllogjan 1999 Zhebel
Shkëlzen I. Dragaj 1962 Pejë 1999 Reti
Shkëlzen Imer Brahimaj 1971 Skivjan 1999 Ramoc
Shkëlzen M. Dobra 1968 Kryshec 1998 Mitrovicë
Shkëlzen Sylë Syla 1977 Morinë 1998 Morinë
Shkëlzen Xh. Hasanaj 1967 Vranoc 1999 Vitomiricë
Shkëlzen Zeqë Gacaferri 1971 Junik 1998 Zhare
Shkodran Hysen Fejzaj 1980 Radafc 1999 Istog
Shpend Halil Mazrekaj 1981 Deçan 2001 Tanushë
Shpend S. Berisha 1960 Volljakë 1999 Gorozhup
Shpend Zeqë Malaj 1969 Gllogjan 1999 Ratishë
Shpëtim Idriz Bojku 1979 Pejë 1999 Koshare
Shpëtim Sahit Bobi 1974 Lubeniq 1998 Bogiqe
Shpëtim Z. Robaj 1957 Prizren 1998 Abri
Shukri Xh. Hoti 1976 Krushë 1999 Krushë
Sinan Abaz Hoti 1974 Krushë 1998 Pashtrik
Sinan Brahim Gashi 1970 Qupevë 1998 Panorc
Sinan Gegollaj 1971 Lugishtë 1999 Lugishtë
Sinan Haradin Morina 1968 Rixhevë 1999 Dashinoc
Sinan Hazir Rexha 1977 Ponoshec 1998 Smolicë
Sinan Hodaj 1976 Samadraxhë 1999 Samadraxhë
Sinan Latif Berisha 1971 Vasilevë 1999 Vasilevë
Sinan Sahit Thaçi 1962 Zojz (Gjakovë) 1999 Koshare
Skënder Alushani 1968 Komaran 1998 Verboc
Skënder Bytyçi 1974 Nishor 1999 Gallushë
Skënder F. Karaxha 1967 Çitak 1998 Gllobar
Skënder H. Gashi 1970 Dobërdol 1999 Pakashticë
Skënder Hameli 1959 Mazrek 1999 Pashtrik
Skënder Haxhi Çeku 1955 Qyshk 1998 Loxhë
Skënder J. Kastrati 1964 Malësi e V. 1998 Bellacerkë
Skënder Liman Shala 1977 Vuqak 1998 Kosmaç
Skënder M. Latifi 1970 Piranë 1999 Jeshkovë
Skënder M. Rexhepi 1965 Mrasor 1999 Bellacerkë
Skënder Malush Maraj 1960 Vrellë 1999 Vrellë
Skënder Metallari 1972 Shkup 2001 Haraçinë
Skënder Mujë Skënderi 1954 Vojnik 1999 Vojnik
Skënder Mulaku 1976 Komaran 1999 Komaran
Skënder N. Qarri 1973 Shtime 1999 Reçak
Skënder Qazim Hajdari 1969 Hereç 1998 Koshare
Skënder R. Mrasori 1965 Mrasor 1999 Bellacerkë
Skënder Rr. Zejnullahu 1976 Besianë 1998 Llapashticë
Skënder Saqip Salihu 1965 Smirë 1999 Smirë
Skënder Shaban Gega 1981 Turjakë 1999 Llugagji
Skënder Ymer Ademi 1947 Drenoc 1998 Drenoc
Skënder Z. Salihu 1972 Mollopolc 1998 Shtime
Skifter M. Arifi 1976 Gjilan 2001 Sllupçan
Smajl Asllan Jashari 1951 Prekaz 1998 Prekaz
Smajl R. Kabashi 1978 Tomoc 1999 Zllakuçan
Smajl Tafil Fetahaj 1980 Vrellë 1999 Vrellë
Sokol Muzli Sejfiaj 1970 Gllogjan 1998 Carrabreg
Sokol J. Preteni 1969 Melenicë 1999 Tamnik
Sokol M. Sopi 1977 Prishtinë 1999 Marec
Sokol Zeqir Nikçi 1938 Pecaj 1999 Hajle
Suad Isen Brava 1982 Pustenik 1999 Në burg (Dubravë)
Sylë Ali Balaj 1961 Gllarevë 1998 Vuqak
Sylë Bytyçi 1972 Arllat 1999 Divjakë
Sylë Jakup Morina 1968 Gjergjicë 1998 Gjakovë
Sylë Januz Bezaraj 1981 Rashiq 1999 Maznik
Sylë Kadri Çeta 1968 Trubuhoc 1999 Kaliçan
Sylejman Adem Shala 1970 Vidishiq 1999 Shkozë (Mitrovicë)
Sylejman M. Bytyçi 1960 Opterushë 1999 Bellanicë
Sylejman M. Kolludra 1941 Pirç 1999 Pirç
Sylejman Mustafë Abdyli 1978 Morinë 1998 Morinë
Sylejman N. Jashari 1980 Prapashticë 1999 Prapashticë
Sylejman Remzi Kuka 1969 Kaçanik 1999 Kaçanik
Sylejman Statofci 1965 Batllavë 1999 Batllavë
Sylejman Zeqir Elshani 1957 Gllobar 1998 Në kufi
Sabrie Zymer Jashari 1978 Prekaz 1998 Prekaz
Sadik H. Shala 1966 Kleçkë 1998 Rahovec
Sadik Hys Jashari 1933 Prekaz 1998 Prekaz
Sadik M. Bega 1976 Jezerc 1999 Slivovë
Sadik Murat Mujota 1939 Mollapolc 1999 Reçak
Sadik Osmani 1954 Reçak 1999 Reçak
Sadik R. Haziri 1966 Llaushë 1999 Llaushë
Sadik Ramë Ganiaj 1946 Gjocaj 1998 Jasiq
Sadik Rr. Hoti 1958 Jashanicë 1998 Burojë
Sadik Rrustem Hoti 1958 Jashanicë 1998 Burojë
Sadri Azem Latifaj 1963 Prejlep 1998 Voksh
Sadri Azem Zeneli 1950 Jabllanicë 1999 Jabllanicë
Sadri F. Krasniqi 1979 Senoc 1999 Senoc
Sadri Guraziu 1979 Bllacë 1999 Javor
Sadri Hajdar Vishaj 1970 Beleg 1998 Bogiqe
Sadri Ibish Berisha 1962 Grabanicë 2000 Grabanicë
Sadri Rrustem Neziri 1948 Ponoshec 1998 Smolicë
Sadri Rrustem Shala 1972 Cermjan 1999 Kralan
Safet Zeqir Peci 1974 Mitrovicë 1999 Gorozhubë
Salih Selman Bytyqi 1956 Shkozë 1999 Shkozë
Sami Gashi 1972 Arllat 1999 Arllat
Sejdi Avdyl Ramaj 1965 Smolicë 1999 Rogovë
Selman Xhemë Gashi 1967 Plloçicë 1998 Golluboc
Shaban Ukë Sejfijaj 1969 Gramaçel 1998 Gramaçel
Shani M. Hoti 1954 Polluzhë 1998 Polluzhë
Shefshet Jashar Bazaj 1952 Terstenik 1999 Terstenik
Shemsi Isufi 1962 Rahovicë 1999 Rahovicë
Sinan Ramadan Jashari 1932 Prekaz 1998 Prekaz
Smajl Bazaj 1980 Terstenik 1998 Prekaz
Smajl MustafëThaçi 1980 Poterk 1999 Kosmaç
Sokol Rexhep Elshani 1950 Krajkovë 1999 Vukoc
Tafil Brahim Kasumaj 1950 Lloqan 1998 Lloqan
Tafil N. Zyberi 1962 Drenoc 1998 Bellacerkë
Tafil Veli Osmani 1971 Shipol 1999 Koshare
Tahir Abaz Mazrekaj 1962 Sllup 1998 Koshare
Tahir H. Gashi 1979 Landovicë 1999 Jeshkovë
Tahir Nasuf Goshani 1969 Tërstenik 1999 Shtuticë
Tahir Ramë Memia 1962 Myhejan 1998 Në kufi
Tahir Salih Shala 1965 Loxhë 1998 Loxhë
Tahir Sinani 1964 Bujan (Tropojë) 2001 Tanushë
Tamil Beqir Shala 1956 Kushnin 1998 Kushnin
Tasim Ukë Elezi 1975 Radafc (Pejë) 1999 Vrellë
Tefik Babatinca 1942 Polonicë 1999 Polonicë
Tefik Raka 1939 Kaçanik 1999 Në burg (Dubravë)
Tefik Veli Zymberi 1961 Verbicë 1999 Zhegoc
Tomë Rrok Gjokaj 1973 Dashinoc 1999 Gjakovë
Tahir Rexhep Aliaj 1940 Drenoc 1998 Pejë
Ukë Misin Shabanaj 1970 Hereç 1998 Koshare
Ukë Ramë Çelaj 1970 Strellc 1999 Strellc
Urim Gani Mehmeti 1975 Cërnicë 1999 Koshare
Ukshin Qerim Jashari 1977 Prekaz 1998 Prekaz
Vahid Ukë Ukaj 1960 Piranë 1999 Durrës
Valdet Gashi 1976 Dubravë 1999 Dubravë
Valdet Muzli Kuqi 1969 Deçan 1998 Carrabreg
Valdet S. Xhemajli 1976 Abri 1998 Abri
Valdete Rifat Jashari 1983 Prekaz 1998 Prekaz
Valjant Njazi Ferizaj 1975 Kodrali 1999 Beleg
Valon Hamdi Mala 1981 Gjakovë 1998 Gllogjan
Valon Muharrem Gashi 1979 Buçan 1999 Buçan
Valon Myrtaj 1978 Dubravë (Istog) 1999 Samadraxhë
Valon Sokol Shala 1977 Loxhë 1998 Loxhë
Vehbi Asllan Hasanaj 1967 Hereç 1998 Koshare
Vehbi Ejup Hoxha 1951 Kraikovë 1998 Kraikovë
Veli Adem Nocaj 1968 Dujakë 1998 Koshare
Veli B. Ballazhi 1978 Hani i E. 1998 Pashtrik
Vesel M. Demaku 1946 Abri 1998 Abri
Vesel S. Muharremi 1956 Mikushnicë 1998 Mikushnicë
Vesel Sejdi Avdyli 1978 Drenoc 1999 Rogovë
Vezir Hazir Kolshi 1970 Baicë e Kolshit 1999 Terpezë
Vezir Hysen Ademaj 1971 Sheremetaj 1998 Dobrosh
Vezir N. Jashari 1975 Gadish-Ferizaj 1999 Jezerc
Visar Besim Juniku 1978 Gjakovë 1999 Gjakovë
Visar Idriz Miftari 1981 Gjakovë 1999 Kralan
Visar M. Hoti 1979 Ratkoc 1999 Zatriq
Visar Sh. Krasniqi 1979 Drenoc 2001 Hotël
Vllaznim Avdyl Jetishi 1978 Brekoc 1998 Deve
Vesel Halit Nebihu 1975 Domanek 1998 Shushticë
Xajë Sahit Jashari 1955 Strofc 1998 Strofc
Xhafer A. Abdullahu 1962 Açarevë 1899 Açarevë
Xhafer Bekë Krasniqi 1953 Junik 1998 Junik
Xhafer H. Vehapi 1975 Zatriq 1998 Zatriq
Xhafer Haxhi Lipoveci 1974 Gjakovë 1999 Koshare
Xhafer Hysen Mehmetaj 1972 Zabllaç 1999 Vrellë
Xhafer Isuf Haskaj 1960 Cercë (Istog) 1999 Vrellë
Xhafer Latif Gashi 1960 Perçevë 1998 Gjocaj
Xhafer Musë Balaj 1971 Isniq 1998 Isniq
Xhafer Rexhë Thaçi 1964 Gjakovë 1999 Koshare
Xhafer Z. Nurkasa 1969 Rahovec 1998 Rahovec
Xhavit Bajraktari 1962 Samadraxhë 1999 Shirokë
Xhavit Bajram Hasani 1977 Poklek 1999 Korroticë
Xhavit Haradin Bislimi 1956 Prekaz 1998 Dubofc
Xhavit Haxhë Dobra 1965 Kryshec 1998 Polac
Xhavit Isuf Uka 1949 Açarevë 1998 Terdec
Xhavit Kelmendi 1977 Karaçicë 1998 Terpezë
Xhavit Kozhani 1966 Ribar (Lipjan) 1999 Zborc
Xhavit R. Islami 1964 Piskotë 1999 Beleg
Xhavit S. Popaj 1969 Bellacerkë 1998 Bellacerkë
Xhavit Salih Fetahu 1952 Skivjan 1999 Sheremetaj
Xhavit Salih Lajçi 1976 Pepaj 1999 Hajle
Xhavit Sylaj 1962 Sllapuzhan 1999 Gallushë
Xhavit Tahir Çufaj 1969 Dardania 1998 Loxhë
Xheladin Azem Salihu 1964 Gërgoc 1999 Bardhaniq
Xheladin H. Xheladini 1976 Carralevë 1998 Pashtrik
Xheladin Kurtaj 1974 Gabrricë 1998 Gabrricë
Xheladin M. Kurtaj 1974 Gabrricë 1998 Gabrricë
Xhelal A. Gashi 1967 Hoçë 1999 Zaqisht
Xhelal B. Hajda 1967 Rahovec 1998 Opterushë
Xhelal Zenun Morina 1980 Tërstenik 1999 Trubuhoc
Xhemajl A. Mehmeti 1944 Plluzhinë 1998 Hade
Xhemajl Halil Agushi 1981 Drenoc 1998 Deve
Xhemajl Idriz Avdullahu 1964 Gjakovë 1999 Shishman
Xhemajl Metë Fetahaj 1964 Raushiq 1999 Koshare
Xhemajl Nuredin Kuçi 1977 Kotlinë 1999 Kotlinë
Xhemajl Osman Haxha 1975 Maxhere 1999 Melenicë
Xhemajl Rama 1971 Reçan 1999 Budakovë
Xhemajl Rexhaj 1961 Papaz (Suh.) 1998 Llanisht
Xhemajl Sejdë Mazrekaj 1969 Sllup 1998 Koshare
Xhemajl Z. Ademi 1979 Lubishtë 1999 Lubishtë
Xhemajli Bytyçi 1974 Peçan 1998 Peçan
Xhemajli H. Gashi 1960 Hoçë 1999 Zaqisht
Xhemajli Xh. Hoti 1963 Krushë 1999 Krushë
Xhemë Ajet Qorri 1974 Gllogoc 1999 Abri
Xhemë Gegollaj 1978 Lugishtë 1999 Lugishtë
Xhemil Krasniqi 1950 Hoqë 1998 Hoçë (Prizren)
Xhemsedin I. Suma 1966 Hani I E. 1999 Pustenik
Xhemshir Emin Xhemshiri 1957 Petrovë 1998 Petrovë
Xhemshir Haziz Islami 1973 Mikushnicë 1999 Koshare
Xheva A. Lladrofci 1955 Drenoc-Klinë 1998 Gllanasellë
Xhevat A. Berisha 1961 Lez 1998 Lez
Xhevat A. Elshani 1979 Brestofc 1999 Brestofc
Xhevat Abaz Kajtazi 1968 Shishman 1999 Ramoc
Xhevat H.Demaku 1974 Abri 1999 Abri
Xhevat Haxhi Demaku 1974 Abri 1999 Abri
Xhevat I. Kasapi 1072 Rahovec 1998 Rahovec
Xhevat M. Sejfiaj 1972 Gllogjan 1998 Në kufi
Xhevat Qaush Nitaj 1978 Voksh 1999 Koshare
Xhevat Ruhan Jusufi 1953 Vidishiq 1999 Smrekonicë
Xhevat Salih Shala 1971 Kopiliq 1998 Açarevë
Xhevdet Abaz Kajtazi 1964 Shishman 1999 Ramoc
Xhevdet Ali Krasniqi 1969 Vojnik 1999 Rakinicë
Xhevdet Faik Guri 1971 Nikaj (Kaçanik) 1999 Koshare
Xhevdet I. Krasniqi 1970 Denjë 1998 Pashtrik
Xhevdet Kadri Dobrani 1976 Izbicë 1999 Izbicë
Xhevdet Mexhit Ahmeti 1982 Mazhiq 1999 Reshan
Xhevdet Munish Misini 1977 Prekaz 1998 Gradicë
Xhevdet Qazim Morina 1977 Astrazub 1999 Astrazub (Mal.)
Xhevdet Rrustem Loshaj 1970 Carrabreg 1999 Koshare
Xhevdet Shaban Hoti 1978 Jabllanicë 1998 Jabllanicë
Xhevdet Sylë Plava 1959 Cërmjan 1998 Jasiqit
Xhezair Xhafer Syla 1975 Grabanicë 1998 Grabanicë
Xhezair Zeqir Bela 1974 Drenushë 1999 Gjurgjedell
Xhevat Haxhi demaku 1974 Abri 1999 Abri
Xhevat Shaban Thaçi 1969 Poterk 1998 Në Kufi
Xhelal Sopi 1977 Petroc 1999 Gorozhub
Ylber Z. Fanaj 1979 Vërmicë 1998 Vërmicë
Ylli Morina 1972 Gjakovë 1999 Gramaçel
Ymer M. Bytyçi 1956 Nishor 1998 Morinë
Ymer S. Shala. 1971 Miradi (F. Kos.) 1999 Abri
Ylber Zenel Fanaj 1979 Vërmicë 1998 Poterk
Zahide Shaban Jashari 1924 Prekaz 1998 Prekaz
Zahir I. Neziri 1972 Burrnik 1999 Jezerc
Zahir Pajaziti 1962 Turiqicë 1997 Pestovë
Zahir Sadik Agushi 1951 Drenoc 1999 Në burg (Dubravë)
Zaim Zeqiri 1966 Vaksinc 2001 Vaksincë
Zaim Muçaj 1969 Vraniq 1999 Vraniq
Zaim Qazim Bajrami 1964 Izbicë 1999 Izbicë
Zarife Bahtir Jashari 1950 Prekaz 1998 Prekaz
Zef Rrok Berisha 1980 Dashinoc 1999 Dashinoc
Zejnullah Rr. Zena 1967 Sojevë 1999 Koshare
Zekë Haxhi Hasan Metaj 1975 Strellc 1999 Në burg (Dubravë)
Zeki Xhevat Shulemaja 1974 Prishtinë 1999 Koshare
Zekir Musa Dardhishta 1978 Kaçanik 1999 Koshare
Zenë Ferat Veseli 1955 Açarevë 1999 Shkozë
Zenel Curraj 1973 Greikoc 1998 Gorozhup
Zenel Morina 1965 Stravuçinë 1998 Stravuçinë
Zenel Tahir Mëziu 1972 Morinë 1998 Në kufi
Zenun M. Mataj 1975 Baballoq 1998 Pagarushë
Zenun Rr. Çoqaj 1952 Romajë 1999 Gjonaj
Zeqë Idriz Istrefaj 1969 Strellc 1999 Strellc
Zeqir Isuf Gashi 1974 Buçan 1999 Buçan
Zeqir Rexhep Rexhepi 1968 Vërrnicë 1999 Zmiq (Mitrovicë)
Zeqirja Hasani 1979 Shkup 2001 Haraçinë
Ziaver Ali Vllasaliu 1972 Marec 1999 Marec
Zymer Adem Krasniqi 1966 Astrazub 1999 I zhdukur
Zymer H. Goxhuli 1965 Makërmal 1998 Makërmal
Zymer Dan Tahiri 1946 Açarevë 1998 Shkozë
Zenel Shefqet Thaqi 1977 Poterk 1999 Poterk
Afrim Halil Hysenaj
Alban Qorraj
Gani Shala
Hajriz Kryeziu
Halil Sejfijaj
Hamzi Mataj
Hamzi Zeqiri
Hasan Latifi
Hesat Qarri
Isuf Gashi
Liri R. Gashi
Naim Lubofci
Nuhi Ahmet Kelmendi
Sadri Kastrati
Shaban Bytyqi
Shaqir Tëshana
Visar Mataj
Shpend Llogami
Lufter Bica
Ndriçim ?
Gursel ?
Bexhet Shaban Hamza
Afrim Bajraktari
Agim Bajrami
Agron Krasniqi
Arsim Sylejmani
Bedri Erisha
Elmi Morina
Eshref Zhuniqi
Haxhi Kleçka
Isa Morina
Kreshnik Popaj
Naim Sahiti
Nazmi Hasani
Osman Rexhepi
Ramadan Mazreku
Ramiz Krasniqi
Sabri Gashi
Sami Nalli
Shani Kastrati
Sylejman Bytyqi
Adem Ukë Mazreku
Agim Ismail Muja
Arif Shpend Dautaj
Artan Xhemë Kovaçi
Astrit Hekuran Suli
Astrit Selman Prushi
Besnik Azem Brati
Bilal Hazir Breçani
Dinë Alush Koleci
Enver Vila
Fatmir Doçi
Hazir Malaj
Hamdi Muharrem Mula
Isa Peshk Malaj
Mehriman Ukë Dauti
Naim Hajda Cema
Qazim Hazir Dautaj
Ramë Mustafë Geca
Xheladin Dautaj
Xhem Sadri Bardhoshi
Xhevat Ajet Lleshi                        

 

______

Ajshe Azemi

 

Nëna Terezë
 
Nëna Terezë 
Prania jote
luftërat i ndali,
duart e tua,
shpirtëra sheruan
lutjet e tua
zemra afruan.
E mbarë bota t'kujton me admirim,
Nënë e dashur pushofsh në amshim.

 Aguliçja

/Shkollës së parë Shqipe
Kishës së Shën Gjergjit/
 
                                             
Nga ti vjen agimi
Me ty nisë behari
E çelin lule tjera
Me ty jemi krenarë
Se je dritë e pare.
 
Je agmia i artë
Je rruga  e shpresës,
Je dritë e ardhmërisë,
Djep i diturisë,
 Armë e  lirisë
I bëre ballë stuhisë
Me fuqi të Anteut
 E qëndron n’krah të Skenderbeut.
 
Je rritë në logun e zanave,
Me gjelbërim mbuluar,
Rrënzë bjeshkës s’Karadakut,
Thithë ajrin e pastër
E pi ujë t’bekuar.
 
Këtë e deshti Zoti,
Hyji ynë në qiell,
Stublla t’jetë burim
Mësuesi don Mikel.
 
Hyji ynë në qiell
E tha vetë me gojë,
Sa t’jetë jeta do t’jetojë
E të vazhdojë,e të vazhdojë,
36 yje don Mikelit
Në dorë ia dhuroi.
Me fjalën e Zotit
E me to ai luftoi.
 
Je Stubëll krenare
Vatër e diturisë
Mekë e Vatikan
Në zemër t’shqiptarisë!


______


FUSHATAT ZGJEDHORE SHQIPTARE APO FUSHATA E  PREMTIMEVE E RRENAVE!?

Nga Abas Fejzullahi

abas_fejzullahi@hotmail.com

Secil që ka mundësi, kohë dhe durim, për t`i përcjellur fushatat parazgjedhore e zgjedhore shqiptare, kudo në trojet e Shqipërisë natyrale, nëpërmjet, shtypit, RTV, mjeteve të shkruara e pamore elektronike, apo edhe si pjesëmarrës i drejtëpërdrejt në vendin ku zhvillohen rrjedhat e ngjarjet, varësisht nga niveli edukativo arsimor dhe vetëdija për liri, për shtet dhe demokraci  të mirëfillt, do të krijohen këto përshtypje se:

Në Shqipërin e sotme politike, në Kosovën e rrudhur me një pavarësi të kushtëzuar e kontrolluar nga të huajt e të dërmuar nga vendorët, sipas paketës së Ahtisarit, si dhe partit e tjera politike të shqiptarëve nënë okupimin slavo-orthodoks- në Maqedoni, Serbi e Mal të Zi, ndoshta kalon numri më tepër se 100 parti, me degët e nëndegët, e tue i pa qëllimet dhe veprimet e tyre praktike të deritanishme, të japin aq shumë elemente për të dyshuar se:

<!--[if !supportLists]-->v      <!--[endif]-->Ku i kanë rrënjet e tyre dhe kah dreqi i kanë të shtrira ato qoft në vend apo jashtë vendit  dhe në mërgatë!?

<!--[if !supportLists]-->v      <!--[endif]-->Se cilat janë burimet kryesore nga e marrin ushqimet e tyre për këtë rritje kaq të hovshme dhe të të shpejtë?

<!--[if !supportLists]-->v      <!--[endif]-->Se, frytet e tyre kah kohë që po shihen dhe populli po i shijojnë ato, por me pasoja të rënda shëndetsore për ta, ndërsa të zgjedhurit, i shijojnë pozitat e tyre  në pushtet si pushtetar dhe pasurimin e tyre të shpejtë.

<!--[if !supportLists]-->v      <!--[endif]-->Se, Çamëria e okupuar nga shteti Grek, e cila është përkujdesur në vazhdimsi për prerjen e të gjitha rrënjeve, të cilat do të kishin lidhje me trungun-shtetin amë i cili tue u marrur vazhdimisht me vetvehten, pothuajse institucionalisht e ka harruar..!

<!--[if !supportLists]-->v      <!--[endif]-->Se përçarjet e shqiptarëve të shkapërderdhur nëpër parti e shoqata të shumta kudo që gjinden, s`perputhen me realitetin dhe tekstin e këngës të parafrazuar në vijim:“.. nuk ka fe as s`ka parti, që e ndanë këtë shqiptari..“që këngëtarët e ndryshëm e këndojnë ka kohë me aq dashamirësi e pasion, por vetem me tekstin e gabuar që duhej të ishte në përpudhje me realitetin ekzistues e jo me dëshiren e parealizuar deri me tani:“…A ka fe  a ka parti, që e bashkon këtë shqiptari…“

<!--[if !supportLists]-->v      <!--[endif]-->Kur i ndëgjon fushatat parazgjedhore të udhëheqësve të gjitha partive  dhe lëvizjeve shqiptare, tue dhënë premtime se çfarë  të mirash do t`i sjellin vendit dhe zgjedhësve, premtime këto që vazhdimisht i përsërisin  s`paku qe 10 vite,  e sikur të realizoheshin, vendi kishte me lulëzuar nga të mirat e zgjedhësit me qenë aq të lumtur, sa që secilit udhëheqës a parti që ka fituar votatë, me ju  thurë e këndua këngë, e me u ngrit edhe përmendore.. se kjo na ka mbetur si shprehi nga e kaluara, e besa edhe me i shpallur hero për së gjalli.. për bamet dhe meritat e tyre, vetem me fjalë e premtime, për mirëqënien e popullit e atdheut), për fatin e keq të shqiptarëve, deri më tani ka  ndodhur e kundërta...e asaj çfarë thonë e premtojnë..!

 

Cilat janë rezultatet e  fushtave zgjedhore shqiptare:

Për votuesit:

<!--[if !supportLists]-->1.       <!--[endif]-->Zhgënimi, nga rrjedhat e zgjedhjeve

<!--[if !supportLists]-->2.      <!--[endif]-->Papunësia, skamja dhe varfëria e skajshme tek shumica

<!--[if !supportLists]-->3.      <!--[endif]-->Vjedhja e votave

<!--[if !supportLists]-->4.      <!--[endif]-->Kërcënimet e kundërshtarëve,  gjatë zgjeshjeve

<!--[if !supportLists]-->5.      <!--[endif]-->  regjstrin e votuesve gjinden edhe të vdekurit që votojnë etj.

<!--[if !supportLists]-->6.      <!--[endif]-->Nga regjistrimi i popullatës në Kosovë i cili u krye kishte rezultatin prej 1miljon e diçka më shuë se 700 mijë banor.

<!--[if !supportLists]-->7.      <!--[endif]-->Ndërsa në zgjedhjet e fundit të drejtë vote të regjistruar për votime  ishin1 miljon e 600 mijë banorë

<!--[if !supportLists]-->8.      <!--[endif]-->Sipas këtyre shënimeve të publikuara, del se gati të gjithë që frymojnë në Kosovë, janë votues, pa marr parasysh moshën e tyre!

 

Për të zgjedhurit si deputet (Sadriazema) të parlamenteve shqiptare:

 

<!--[if !supportLists]-->1.       <!--[endif]-->Ndarja e vendeve dhe pozitave  në pushtet

<!--[if !supportLists]-->2.      <!--[endif]-->Vazhdimi me premtime dhe rrena si deri më tani

<!--[if !supportLists]-->3.      <!--[endif]-->Pasurimi i atyre të cilet janë në vende me rëndësi në pushtet

<!--[if !supportLists]-->4.      <!--[endif]-->Tenderët dhe fitimet e tyre

<!--[if !supportLists]-->5.      <!--[endif]-->Privatizimi apo plaçkitja e  pasurive të Kosovës

<!--[if !supportLists]-->6.      <!--[endif]-->Zhvillimi dhe keqpërdorimi i pozitave dhe pushtetit-korrupsioni legal nga pushtetarët dhe papërgjegjësit e tyre

<!--[if !supportLists]-->7.      <!--[endif]-->Paprekshmëria e tyre( imuniteti) nga organet e drejtësisë, të cilat janë vetem në letër dhe në shërbiin e tyre deri më tani.

 

<!--[if !supportLists]-->v      <!--[endif]-->Niveli i bashkëbisedimit dhe kultura e të shprehurit në parlament  nga parlamentarët në opozitë dhe pozitë (e pushtetarve) në përgjithësi:

 

Secili që don të pasuron fjalorin e tij me fjalë e shprehje rënduese fyese, sharje dhe përqeshje apo edhe të sheh sjellje dhe veprime deri tek sulmet fizike, kërcënimet, rrafjet, plagosjet edhe përpjekeje për vrasje e vrasjet më vonë, mund të ketë mundësin që perms inqizimeve të paraqitura nga TV e ndryshme, të cilat përcjellin rrjedhen e punimeve  në parlamentet shqiptare si në:Tiranë, Prishtinë edhe Shkup, ta ketë këtë mundësi e privilegjë, për të vlerësuar se në çfarë niveli është edukata dhe sjellja e tyre dhe cila është ardhmëria e Atdheut..!

*) Kjo temë është lexuar dhe trajtuar në Tryezën e organizuar nga BISHZ më 2011-06-26 në Solothurn - Zvicër

 (Vota: 2 . Mesatare: 4.5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora