E premte, 19.07.2024, 06:41 AM (GMT+1)

Përjetësi » Mani

Kadri Mani & Avni Avdiu: Zonja Carla del Ponte, pasi të hetoni në Bosnjë e në Serbi, mund të vini në Kosovë

E hene, 02.05.2011, 07:58 PM


Zonja Carla del Ponte, pasi të hetoni në Bosnjë e në Serbi, mund të vini në Kosovë, në të kundërtën, do të shkoni në Hagë-prapa grilave, e qartë!?

/Unë që po ju shkruaj, në analet e gjyqeve e të burgjeve të Serbisë fashiste, jam me mbiemër- Osmani/

 

Nga Kadri Mani & Avni Avdiu

kadrimani@hotmail.com, avni.avdiu@gmail.com

 

“Del Ponte dëshiron të hetojë në Kosovë

01-03-2011 09:03 CET

 

Ish-Prokurorja e Trtibunalit të Hagës, proserbja bjondina budallaqe do të na rihetojë!

Ish-kryeprokurorja e Tribunalit të Hagës, e prej kësaj jave dhe ish-Ambasadorja e Zvicrës në Argjentinë, Carla del Ponte, është kthyer në Zvicër.

Del Ponte, menjëherë pasi që lëshoi postin e diplomates në Argjentinë, i ka dhënë një intervistë të përditshmes së njohur zvicerane “Neue Zürcher Zeitung”, rreth librit të saj “autobiografik” për krimet e luftës në ish-Jugosllavi, si dhe rreth raportit të senatorit Dick Marty për tregtinë me organe të njerëzve në Kosovë.

Me librin e saj, ajo pati bërë bujë të madhe sidomos me akuzat e saj kundër shqiptarëve për tregti me organe, akuza këto të cilat nga ish-kolegët e saj në Hagë, si ish-zëdhënësja e Tribunalit, Florence Hartmann dhe së fundi edhe ish-Prokurori Jeffrey Nice, u quajtën të pabaza dhe të shpifura, por edhe u shfrytëzuan nga miku dhe kolegu i saj Dick Marty për raportin për krimin e organizuar dhe tregtinë me organe në Kosovë. Në intervistë, Del Ponte, mes tjerash, ka kërkuar që t’i jepet rasti që ajo vetë të hetojë në Kosovë për rastin e “tregtisë me organe”.

Del Ponte i ka thënë gazetës së njohur zvicerane që përkundër faktit që ajo shërbeu si diplomate, me “zemër” ka mbetur “prokurore”. Ajo ka pranuar se nuk e ka shijuar edhe aq punën e ambasadores, mirëpo e kishte marrë këtë post për të pushuar nga gjykatat.

E pyetur rreth shkaqeve se pse nga Ministria e Jashtme e Zvicrës i kishte ndaluar që të prezantonte librin e saj për krimet e luftës në ish-Jugosllavi, Del Ponte ka thënë se në fillim kishte patur “dritën e gjelbër” por më vonë Ministria e Jashtme ia kishte ndaluar këtë prezantim dhe se kjo i kishte shkaktuar “dhembje”.

E pyetur rreth Raportit të Dick Martyt për tregtinë me organe, raport ky i iniciuar pikërisht nga libri i saj, Del Ponte pranon se “natyrisht që kemi patur pak dëshmi për një aktakuzë, por indikacionet ishin serioze”.

“Unë i kam përmendur faktet për organet në libër në mënyrë që dikush të fillojë të hetojë ato që ne nuk kishim mundur t’i hetonim. Mirëpo ka patur edhe krime tjera në të cilat ne jemi penguar që të hetojmë”, thekson ajo.

Ndërsa e pyetur se çfarë duhet të ndodhë tashti, pas publikimit të Raportit të Dick Martyt, Del Ponte thotë se “duhet të formohet një institucion i pavarur ndërkombëtar i cili do të duhej të jetë përgjegjës për hetime dhe mbrojtje të dëshmitarëve”.

“Mua personalisht do të më interesonte që t’i merrja përsipër hetimet në Kosovë. Mirëpo e shoh që për këtë gjë nuk ka menduar askush. E njoh dosjen në fjalë mirë dhe lidhjet dhe kjo do të mund të bëhej shpejtë. Do të shohim se a ka vullnet politik për këtë gjë. BE-ja duhet të veprojë dhe amerikanët duhet të ndihmojnë”, ka theksuar Del Ponte për “Neue Zürcher Zeitung”. /Zëri/”

-----------------------------

 

Europarlamentarët: Marty dështoi të japë dëshmi

11-03-2011

 

Një takim me tensione është mbajtur në Strasburg, në kuadër të komitetit për marrëdhënie me jashtë në Parlamentin Evropian, për dyshimet mbi trafikimin e organeve të të burgosurve serbë nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës gjatë luftës në Kosovë në vitin 1999.

Dhjetorin e kaluar, politikani zviceran, Dick Marty, ka prezantuar një raport në Këshillin e Evropës, në të cilin është thënë se ka bazë për dyshimet mbi trafikimin e organeve të 300 të burgosurve serbë nga UÇK-ja.

Raporti i tij e ndërlidhë kryeministrin e Kosovës dhe ish liderin politik të UÇK-së, Hashim Thaçin, me akuzat për trafikim.

Raportet fillimisht janë shfaqur në vitin 2002, por zyrtarë të lartë në EULEX besojnë se ato janë të pabaza dhe se hetimet e kryera në 2004-ën, nuk kanë gjetur ndonjë gjurmë për të sugjeruar se ka pasur trafikim organesh.

Më 10 mars, Marty ka prezantuar gjetjet e tij në komitetin për marrëdhënie me jashtë të Parlamentit Evropian.

Gazetarët nuk kanë qenë të pranishëm në takim, por pas tij, anëtarët e PE-së kanë thënë se Marty ka dështuar të ofrojë dëshmi për akuzat, ndërkohë që edhe ka akuzuar eurodeputetët, se janë kritikë ndaj raportit të tij për shkak të anshmërisë së tyre.

“Problemi është se raportin e tij ai e ka prezantuar në një formë të mprehtë dhe ne kemi ngritur pyetje në formë gjithashtu të mprehtë dhe ai filloi të na sulmojë”, i ka thënë përfaqësuesi gjerman në Parlamentin Evropian, Bernd Posselt, të përditshmes “Irish Times”.

“Ai duhet të përgjigjet dhe jo të sulmojë njerëzit që ngrenë pyetje”, ka thënë Posselt, duke e cilësuar raportin si joserioz dhe se dëshiron të dëgjojë fakte serioze dhe jo polemikë.

Doris Pack, gjithashtu eurodeputete gjermane, ka thënë se “reagimi i Martyt ka qenë fyes”. Sipas saj, së paku 90 për qind të eurodeputetëve që kanë ngritur pyetje në adresë të Martyt kanë qenë shumë kritikë ndaj raportit.

“Në fund, ai u tërbua dhe filloi të na sulmojë të gjithëve, duke na akuzuar se jemi të njëanshëm, sepse i njohim personalisht njerëzit në qeverinë e Kosovës… Natyrisht, unë i njoh ata. Unë kam punuar në këtë rajon për 24 vjet”, tha Pack, duke nënvizuar se Marty nuk ka ofruar as emra dëshmitarësh, viktimash e madje as nuk ka specifikuar se cilat organe dyshohet se janë trafikuar.

”Irish Times” ka kërkuar mendimin e Martyt, por ai ka refuzuar të komentojë përmbajtjen e raportit ose rezultatin e takimit të mbajtur. Gjatë këtij takimi, ai ka thënë se duhet të ketë një program për mbrojtjen e dëshmitarëve në Kosovë para se ai të mund të ofrojë detaje për dëshmitarët e trafikimit të organeve. /REL/

 

Zonja Carla del Ponte (born February 9, 1947), po ju këshilloj, si më i vjetër që jam (23.01.1937), që ta filloni procedurën personale të natyrizimit pas çnatyrizimit, skur edhe zotni Marty!

Të shpjegoheni se çfarë kanë treguar hetimet tuaja për krimet e kriminelëve serbë në Kosovë, në Bosnjë, në Kroaci... në Zvicër: Pra, për krimet e kriminelëve serbë (në shumës), sepse ata kanë bërë krime si shumicë kriminele: Ushtria, Policia, Paramilitarët çetnikë, Fqinët tanë serbë, Organizata e Gazetarëve, Shoqata e Shkrimtarëve, Oda e Avokatëve, Akademia Serbe e Shekncave dhe Kisha Ortodokse Antikrisht e Serbisë barbare, të cilëve po jua jeprin krahun!!!

Meqë po ju dilni krah të tillëve, edhe ju vetë jeni barbare, e pa fe e pastdhe.

 

Carla del Ponte: Sa më pëlqente zotësia e Millosheviqit, se si i merrte në pyetje viktimat e veta!

 

Ju e keni shpall të vdekur Millosheviqin, por meqë ju jeni një gënjeshtare e madhe, ne nuk po ju besojmë!?- Millosheviqi mund të jetë në Rusi: ngase fytyrën e tij prej derri nuk ia ka pa kush “pas vdekjes”?- Serbija fashiste do ta balsamoste e t’i ngriste Mauzolej për të gjitha ato krimet të kriminelëve serbë.

------------------------------------------------

 

Kadri Mani: Letër e hapur Kryerares së Konfederatës së Zvicrës, zonjës Micheline Calmy- Rey
E Merkure, 02-02-2011, 08:58pm (GMT+1)

Letër e hapur Kryerares së Konfederatës së Zvicrës, zonjës Micheline Calmy- Rey

 

Zonja Kryetare dhe Shefe e Diplomacisë zvicerane, Micheline Calmy- Rey, a jeni demokrate Ju dhe shteti Juaj zviceran!?

 

Nga Kadri Mani

 

Guximi i ministres zvicerane Micheline Calmy- Rey

 

Kam një simpati të veçantë për Zvicrën dhe ministren e saj të jashtme, Micheline Calmy- Rey, jo sepse më ka dërguar një letër të ngrohtë, por sepse është e guximshme dhe e prerë kur ka të bëjë me çështjen e interesave të vendit të saj. Atë e respektojnë edhe përfaqësues të partive të tjera politike, të së djathtës dhe të majtës, për probleme që lidhen me interesat kombëtare.

Alfred Papuçu, 28.7.2009

-------------------------------

 

E nderuara zonja Kryetare, te gazeta prishtinase “Express”, e datës 31 janar 2011, f. 5 është përcjellë një deklaratë Juaja nga e përdistshmja zvicerane “Zentralschweiz am Sonntag” se Berni zyrtar mendon t’i shtojë ndihmat për Kosovën.

Ju falenderojmë!

Por (ah kjo-por!), nuk po na duket se Ju as shteti Juaj të jeni, vërtet, demokratë!?

Ju as Dik Marty, me asnjë fjalë nuk i keni përmendur aspiratat e popullit tonë shqiptar për çlirim nga robëria serbe, që këtë robëri të zezë e kanë provuar edhe kroatët e sllovenët në Mbretërisnë e zezë SKS, me ç’rast po përmend mbytjen e Dr. Milan Shufflay-t me shufër hekuri në kokë! Mbytjen në burg të Fazli Greiçevcit e të Shaban Shalës... vrasjet e deputetëve kroatë e shqiptar në Parlamentin serb në Beograd... dhe mbytjen e Dedë Gecajt (1957) në burgun e St. Galenit!?!

Se Shteti Juaj juridik i paska dhënë urdhër Kompanisë Google, e cla i paska shlyer gjurmët e krimit të burgut!?- thekson e nëjta gezetë f. 8 e 9, dhe avokati i familjes Gecaj, z. Kolë Krasniqi, me të drejtë po ju dyshon, ngase edhe bijën e të ndjerit të mbytur, ia kanë fshehur- zhdukur!?

Unë si gazetar dhe si prind i bijës time, Jeta, moshatare e viktimës së burgut të St. Galenit, ka mund të na ndodhë, në shtetin tuaj juridik-mashtrues me reklama laramane!

Te e njëjta gazetë f. 9, zonja Sonja Biserko e përgenjeshtron Dik Marty-n se po i llomotit të njëjtat akuza pa një bazë reale!?- të kuptohemi drejt, se nuk mbroj të apostrofuarit, të cilën nuk janë siç mendoni Ju:”për figurat kyçe të politikës së kosovës”!

Figurat kyçe të UÇS-së janë të vrarë me atentate, këta të tashmit janë të instaluar mga Tirana.

Delegacioni i Këshillit të Evropës për hetime po udhëhiqet nga senatori zviceran, Dik Marty, i cili njihet si kundërshtar i pavarësisë së Kosovës. Në kuadër të hetimeve, Mraty ka viztiuar Serbinë, pas të cilës do të qëndrojë edhe në Shqipëri për mbledhje faktesh mbi akuzat. Ish-prokurori zviceran, Dik Marty, e konsideron Kosovën si burim e transim i tafikut me njerëz, armë e drogë si dhe qendër të krimnialitetit të organizuar. “Unë nuk besoj që Ushtria Çlirimtare e Kosovës ka qenë e pafajshme. Nuk mund ta mohoj se Kosova  është bërë në një nga qendrat më të mëdha të krmit të organizuar, trafikimit të qenieve njerëzore, trafikimit me armë dhe qendër e drogës”, pati thënë Mrati në një intervistë për “TagesVnzeiger”, më 20 shkurt 2008.

Në një tjetër intervistë në gjuhën frënge për “voltairenet.org”, Mraty ka thënë se bombardimi i Serbisë ka qenë i gabueshëm, se nga Kosova janë larguar me dhunë 250.000 njerëz, dhe se me pavarësinë e Kosovës është shkelur rëndë e drejta ndërkombëtare.

Marty ka nisur vizitën e parë në rajon, në atë që e quan mision faktmbledhës, për të dëshmuar hipotezat e ish-prokurores së Tribunalit të Hagës, Karla del Ponte, se UÇK-ja ka shitur organet e civilëve serbë.

Marti ka qëndruar dy ditë në Srebi, ku ka takuar ministra serbë dhe prokurorë të

Prokurorisë për Krime Lufte në Beograd, me të cilët ka biseudar për këto çështje. Pas një takimi dyorësh me prokurorin serb për krime lufte, Vladimir Vukçeviq, është thënë se kjo prokurori i ka dorëzuar Marty-t dëshmitë e veta për të ashjtuquajturën “Shtëpia e verdhë” në Shqipëri.

Marty do të vazhdojë vizitën e tij në Shqipëri, por ende nuk është e qartë nëse do të vijë edhe në Prishtinë.

R. Bala

 

“Gazeta KOSOSVA SOT, e datës 6 gusht 2009, f. 4)

 

Sikur puna e zotit Dik Marty, kundërshtare dhe armike e Pavarësisë së Kosovës qe edhe Karla del Ponte, të cilën Ju nuk e keni dënuar, por edhe e keni graduar!?!

U miratue Raporti i Dik Marty- me 168 vota për  8 kundër dhe nja 14 as asnjëjës.

Zonja Krytetare, kur senatori Juaj Dik Marty llomotit si një haner mbi çati, herë akuzon disa persona e herë komplet UÇK-në!?- e Ju heshtni, në baza “demoktarike”!? Kur dihet se Zvicra tradicionalisht ka qenë mike me Serbinë fashiste; kur krime të ngjashme sot po ndodhin në shtetin Tuaj, kur dyshohet se ushtria zvicerane ka marrë pjesë krahas ushtrisë fashite serbe në rrethimin e Shkodrës!?- dhe sërish Dik Maery ka fëtyrë të thotë se bombardimi i Serbisë ka qenë i gabueshëm!?!

Desha të Ju pyes, a keni fëmijë?- dhe sikur të Jua grabitnin policia shtetriore, si do të vepronit, apo mbase do të heshtnit sikur në rastin e vajzës kosovare?

Mbase senatori Dik Marty paska pas ethe që ede më tutje t’i ngrohë duart në flakët e Bosnjës e të Kosovës?

E nderuara zonja Kyetare, a duhet të Ju besojmë edhe më tutje?

 

 

Një Maji Dita Ndërkombëtare e Klasës Punëtore botërore, kurse nga më 1 maj të vitit 1985: Dita e pederizmit të Serbisë!

 

Nga Kadri Mani

 

Gjergje Martinoviçi ka qenë rrogtar në Marec, në lagjen e Kllokoqëve, te Sadiku, dajë i babait tim: çobanët e detyronin të thoshte:

Rrnoftë Shqipëria, coftë Serbia! Dhe ai thoshte:

Rrnoftë Shqipëria, coftë Serbia!

Por kur ia shpëtonte nga duart e dilte në shpat, e thoshte një tjetër variant:

-Rrnoftë Shqipëria, coftë Serbia, dhe u çoftë vampir Serbia dhe e hangërt Shqipërinë!

Pra, ihste në konflikt me çobanët, e dinte shqipen fort mirë, dhe në momentin e futjes së shishes vetëvetes (vetëkënaqësiasë), ishte fuashata e pacipë serbe për knse shpërnguljen e serbëve e të malaziasve me dhunë;  dhe pederi Gjorgje e pati lehtë t’ua linte “fajin” shqiptarëve.

Por kur hetuesit (edhe udbashi edhe oficeri që të dy serbë), e ballafaquan me faktet:

-Si erdhën ata albancat, me farë kupole flutueruse apo me helikopter?

-Jo po këmbë.

-JO! Në arën tënde janë vetëm gjurmlt e këmbëve tua!

-Ah, se ka i bëra vetes!

Edhepse Udhëheqja komunale e Gjilanit ishin marrë vesh që të mos japin asnjë deklaratë para se të dilte në vendin e ngjarjes Gjykata Medicinale, Dr. Faik Shkodra, në rolin e Kryetarit të Ëidhjes Soacialiste të Popullit Punues, për hatër të serbëve e për qëllime të ulta karrieriste, nxiton dhe jep deklaratë për shtyp, kinse:

-Irredenta shqiptare ia kanë futur shishen në prapanicë!

Kjo jua mjaftoi shovenstëve serbë që Gjorgje Martinoviçin ta strehonin në një shumëkatëshe në Beograd dhe të skruanin libra për “heroin” e tyre!!!

Me atë rast pa dalë kjo barcoletë:

-Sa zemra mund t’i ketë dikusht?

-!?!

-Unë kam një zemër, gruaja ime ka dy, ngase mua më quan- zemra ime! Është një ujë mineral “Radenska tri srca” (tri zemra), Gjorgje Martinoviçi i ka katër zemra, nga se ia fautur vetes shishen “radenska” në ptapanicë!

 

Dik Marti + Gjorgje Martinoviç = Marti Martinoviç.

 

Nga Avni Avdiu

avni.avdiu@gmail.com

 

Pas viteve të ’80-ta Serbia kishte intensifikuar dhunën shtetërore në Kosovë. Shumë serbë ishin instrumentalizuar për t’i justifikuar reprezaljet kundër shqiptarëve. Shembulli më banal i këtij skenari propagandistik ishte Gjorgje Martinoviç, një bujk serb 56 vjeçar, i cili më 1 maj të vitit 1985 ia kishte futur vetes shishen në anus për ta paraqitur rastin si akt poshtërues të shqiptarëve. Martinoviçit i ishte thyer shishja në anus. Meqë i kishte shkaktuar plagë shumë të rënda, iu deshtë intervenimi kirurgjik në urgjencën e spitalit në Prishtinë. Atëherë Martinoviçi kishte thënë se duke punuar në arë ishte sulmuar nga dy shqiptarë të maskuar, të cilët kinse e kishin lidhur dhe më pas kishin ushtruar dhunë barbare mbi të, me qëllim që ta detyronin të shpërngulej e t’ia merrnin tokën. Më pas u verifikua se ai kishte qenë homoseksual dhe në ekstazën e vetëkënaqësisë kishte humbur kontrollin. Ministri i atëhershëm jugosllav, slloveni Stane Dollanc në deklaratën zyrtare për këtë rast ishte shprehur: “Çështja Gjorgje Martinoviçit u mbyll. Policët e mi kanë provuar se dëmtimi ishte i vetëshkatuar dhe se nuk ka asnjë adresim ligjor te persona të tjerë. Gjorgje është i pari samuraj serb, i cili bëri hara-kiri”. Kjo ishte ‘historia’ e Martit serb.

Që nga ajo kohë kanë kaluar 25 vjet. Megjithatë fushata antishqiptare e Serbisë nuk ka reshtur dot. Kanë ndryshuar shumë gjëra rreth Kosovës, por nuk ka ndryshuar aspak qasja serbe dhe metodologjia e veprimit ndaj saj. Bën çmos për ta penguar rrugëtimin e Kosovës drejt njohjeve dhe integrimeve euroatlantike. Mirëpo në Hagë morën shkelmin e fundit ndërkombëtar. Diplomacia serbe pësoi fiasko. Kosova mori legjitimitetin e pranuar botërisht. Mu për këtë, Serbisë i duhej ndonjë situatë e improvizuar në prag të bisedimeve të paralajmëruara për ta prishur imazhin e Kosovës dhe për ta përforcuar pozicionin e saj.

Për të provuar sërish me martinoviçët e saj, e dinte se më gjëra të tilla nuk dhezin. Prandaj iu deshtë të kërkojnë ndonjë mart gjetiu. Dhe sa herë ka pasur nevojë Serbia për njerëz të tillë i ka gjetur diku.

Dik Marti zviceran i njohur dhe i dëshmuar për qëndrimet e tij antishqiptare u shndërrua në mashë serbe. Sipas tij me urdhër të prijësve të UÇK-së, serbëve të zënë robër u janë hequr organet nga trupi për t’u shitur më pas për transplantim. Kjo paska pas ndodhur kinse në një shtëpi shumë të vjetër në Shqipëri; gjë që është absurd jo vetëm etik, por edhe teknik. Qëllimi ishte shumë i qartë. Të defokusohet opinioni botëror nga masakrat dhe dëmet serbe të luftës (për reparacionin), të përligjen në njëfarë mënyre të gjitha të bëmat e saj - mbase shqiptarët paskan qenë aq të këqij sa i kanë merituar. Dhe rrjedhimisht tani shqiptarët e Kosovës për pasojë s’meritojnë asgjë (as liberalizimin e vizave), as njohje të pavarësisë dhe si të egër e barbarë duhet të izolohen në Evropë. Me këto akuza stigmatizohet shteti shqiptar dhe ç’është më e keqja UÇK-ja dhe historia kombëtare. Kjo shkurtimisht është logjika ose filozofia serbe e mishëruar në Dik Martin zviceran.

Në mungesë të provave kjo çështje e ngritur në librin e Karla Del Pontes është mbyllur nga gjykata e Hagës. Edhe Euleksi duke mos pasur fakte nuk i ka filluar fare hetimet, ndërsa i çuditur nga këto spekulime më 2 mars të këtij viti, shefi i diplomacisë franceze Bernard Kushner pyetjes së një gazetari serb për të ashtuquajturën ‘shtëpi e verdhë’ iu përgjigj me qeshje duke i thënë: ‘Mos je i çmendur?!’.

Mu për këtë, Dik Marti më ngjan shumë me Gjorgje Martinoviçin, jo vetëm në shkurtesën e mbiemrit të tij, por edhe në veprime. Duke hyrë në orkestrinën serbe në moment kyç, ai e shpifi këtë akuzë diabolike vetëm sa për ta dëmtuar Kosovën, duke mos pasur parasysh faktin se mund ta pësojë vetë, sepse i mungojnë faktet. Rrjedhimisht fundi i kësaj ‘storie’ do të ishte përballja e tij me drejtësinë ndërkombëtare. Pra kësaj radhe Dik Marti ia futi vetes. Gjersa Marti serb për interesat e Serbisë bëri harakiri me shishe, Marti zviceran ka bërë harakiri diplomatik, duke e degraduar skajshmërisht personalitetin e tij.

Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e redaksisë së portalit www.mesazhi.com

 

KOMENTET:

 

Ky artikull është komentuar 3 herë

·         Xhatiu, E premte 24 Dhjetor 2010

Ashtu është dhe dua të shtoj: kjo që dëshirojnë serbët, rusët e të tjerët të na mveshin shqiptarëvet, mos vallë e kanë bërë vetë, sepse i kanë kapacitetet akademike-teknike dhe kanë pas 9 vjet kohë, kanë pas mbi 200.000 që i kanë vrarë e mbi të gjitha MENTALITETIN E TYRE SHEKULLOR BARBARË, që populli shqipetar nuk e ka. Kjo praktikë me siguri vazhdon akoma me pengjet e pagjetur që presin në radhë për të ju marrë organet për transplatim nëpër spitalet e Serbisë, Rusisë e gjetiu, trafikim shtetror. Ndoshta edhe ky Dick Marinoviqi e ka ndonjë për këtë shërbim si kompenzim. PRANDAJ DUKE I KËRKUAR TË PAGJETURIT PREJ SERBISË DUHET QË DREJTËSIJA BOTËRORE TË ZBULON KËTË MISTER DHE PËR SË FUNDIT HERË TË DEMASKOHEN KËTA GËNJESHTARË E QEPIFES ORDINERË.

 

·         E hëne 7 Mars 2011 11:32

Dik Marti është vetëm një palaço. Një mendjehollë intelektual evropian e me gjërë, nuk i beson skenarit të këtij palaçoje, sepse ulë nivelin e inteligjencisë së tij.

 

Skandali


Slu?aj Martinovi?

Ja baš i ne pamtim ta?no o ?emu se tu radilo (neko nabijanje flaše u zadnjicu), ali pamtim da jedno vreme nije silazio sa stranica novina, TV-a, a ?ak sam sretao i obimne knjige u biblioteci.Verujem da neko zna više o tome.
by N.Budisavljevi? @ 2004-09-02

>>> dopiši...

"Slu?aj Martinovi?" bio je prvi veliki ispit za Miloševi?ev gebelsovski propagandni aparat. Na žalost, uspješno položen. U vrijeme nemira na Kosovu krajem 80-ih i Miloševi?evog uspona, trebalo je u?initi sve da se Albance prikaže kao zlikovce, teroriste i seksualne manijake. Pa se tako, iz vedra neba, ( ne znam ta?no koja je godina bila, vjerovatno 1987.-1988. ) u skoro svim beogradskim novinama i na televiziji pojavila pri?a o ?or?u Martinovi?u, seljaku s Kosova, kojeg je grupa Albanaca negdje do?ekala i nabila mu pivsku flašu u guzicu. Ta vijest je u beogradskim medijima popra?ena komentarima tipa " eto, sad vidite s kim mi imamo posla ", i to je, naravno, kod obi?nog i neobaviještenog svijeta izazvalo opšte zgražanje. Tek kasnije je istina izbila na vidjelo: jadni Martinovi? je, naime, bio pomalo perverzan, pa je završio u hitnoj jer mu se prilikom samozadovoljavanja zaglavila flaša u guzici. Milorad Vu?eli? i drugi Miloševi?evi privatni Gebelsi odmah su oko toga napravili pomenutu pri?u, što je bio samo uvod u druge monstrouozne laži koje ?e prosipati narednih desetak godina, a kojima se propali Vožd i danas služi u pokušaju da se u Hagu odbrani od dvjesta godina kazne koja ga ?eka za njegove bezbrojne zlo?ine.
by ?enga @ 2004-09-12

O Djordju Martinovicu, kad je postao poznat svetskoj javnosti, prva informacija objavljena je 4. maja 1985. godine, u "Politici". Glasila je: "Sluzbenik Doma JNA u Gnjilanu, Djordje Martinovic, nabijen je na kolac 1. maja na svojoj njivi Jaruga, dva kilometra od Gnjilana. Ovo zlodelo izvrsili su siptarski teroristi". 
Ta vest pukla je kao grom iz vedra neba u tada uzavreloj kosovskoj i jugoslovenskoj stvarnosti. Danas moze slobodno da se kaze, ona je bila inicijalna kapisla za mnoga potonja zbivanja na Kosmetu i u Jugoslaviji pa, na neki nacin, i cuvene Osme sednice godinu i po dana kasnije. 
Cinjenice su sledece: Djordja Martinovica su 1. maja 1985. godine u 13 casova siptarski teroristi sacekali na njivi i nabili ga na kolac. Na vrhu koca bila je flasa. Flasa je ostala u utrobi zrtve. S poslednjom snagom Djordje je stigao do puta i bio prebacen u pristinsku bolnicu, gde je hitno obavljena operacija. U teskoj zivotnoj situaciji, kada je u javnost vec procurela vest o dogadjaju, Djordju Martinovicu dolazi u posetu pukovnik Novak Ivanovic, nacelnik Doma JNA u Gnjilanu i primorava Djordja Martinovica da prizna da je on sam sebe nabio na flasu, jer je bio homoseksualac!? Novak Ivanovic ce, u ispovesti za casopis "Intervju" posle godinu dana, priznati da ga je na to naterao izvesni general Stojanovic. Posle toga, pukovnik Ivanovic dobija prekomandu i seli se u Zrenjanin. 
Djordja Martinovica iz Pristine prevoze na VMA gde pet uglednih lekara na celu sa doktorom Ceramilcem, potpisuju dijagnozu da samopovredjivanje te vrste nije mogucno. Trazi se supervestacenje i na tom vestacenju ljudi od medicinske struke potvrdjuju da to nije mogucno. Zatim se trazi super-supervestacenje od slovenackog akademika Janeza Malcinskog iz Ljubljane koji je zvanicno napisao da je samopovredjivanje moguce, ali i da nije moguce! Na kraju, Djordja Martinovica prebacuju u London kod dr Peter Holly-ja, koji ga dva puta operise i javno saopstava da samopovredjivanje nije moguce. Zbog toga dr Holly dobija pismo od dr Malcinskog koji mu preti "zato sto se mesa u unutrasnje stvari Jugoslavije". 
Ceo slucaj, inace, danas moze da se kaze, vodio je tadasnji ministar unutrasnjih poslova SFRJ Stane Dolanc. Ostace zapamceno da je na Televiziji Ljubljana 1987. godine Dolanc izjavio: "Slucaj Djordja Martinovica je zavrsen. Moja policija je utvrdila da se sam povredio i nema sudskog procesa. Djordje je prvi srpski samuraj koji je nad sobom izvrsio harakiri", uz siroki osmeh. Takodje je danas za objavljivanje da je savezni javni tuzilac Milos Bakic, izmedju ostalog i zbog nacina vodjenja istrage u slucaju Djordja Martinovica bio odlikovan visokim odlikovanjem, da su ljudi iz pravosudja Vukasin Trumpic i Gradimir Popovic bili na VMA i tesko bolesnom Martinovicu iznudjivali priznanje, naravno uz prisustvo policije. Da je sve to dozvolio general Vladimir Vojvodic, tada nacelnik VMA u Beogradu, da njegov pomocnik Srdjan Krstinic, potonji admiral u vojsci Franje insistirao da se Djordje Martinovic izbaci sa VMA. 
O tome je svedocio dr Stanislav Nikic, tada sef Neuropsihijatrije na VMA. Da je Branko Mamula, admiral, ostao nem na pismo i molbu Dobrice Cosica da se slucaj razjasni. Da je general Milan Daljevic iz Uprave SSNO, tvrdio da vojska s tim slucajem nema nikakve veze. Da je general Petar Gracanin, sef unutrasnjih poslova SFRJ posle Dolanca, trazio da se zakljuci predmet Djordja Martinovica. 
Drugi opstinski sud u Beogradu doneo je 1990. godine, po tuzbi Djordja Martinovica, presudu kojom se drzava obavezuje da mu zbog nanetih uvreda i tendencioznog skrivanja istine isplati odstetu od oko 100.000 DEM, medjutim, ni posle toliko godina presuda jos nije osnazena niti je Martinovicu i njegovoj porodici (supruga, tri sina, cerka i desetoro unucadi) ikada isplacena odsteta. 
Milorad Bajic, autor i reziser filmova o slucaju Martinovic, "Strah od istine" i "Optuzujemo", istice da filmovi nikada nisu prikazani na Radio-televiziji Srbije "zbog zabrane tadasnjih prvih ljudi RTS Dusana Mitevica i Milorada Vucelica". Iako je Bajic nekoliko puta pozivan da donese filmove, njihovo emitovanje je uvek otkazivano u poslednji cas. Bajic svake godine prvog maja pise otvoreno pismo Slobodanu Milosevicu u kome ga podseca da drzava ni posle 15 godina jos nije zvanicno obesnazila lazi o Martinovicu uprkos tvrdnjama domacih i svetskih eksperata kako je sa medicinskog stanovista nemoguce da covek sam sebi nanese tako tesku povredu. "Filmovi nisu nacionalno obojeni i ne bave se albanskim separatizmom, vec, naprotiv, monstruoznim pritiscima i lazima kojima se drzava posluzila da bi nas u ono vreme uverila kako je na Kosovu toboze sve u redu. 
Zelim da javnost shvati da se skrivanjem istine i medijskim manipulacijama problem moze samo produbiti, a ne resiti. Da li je iskrivljena stvarnost o Kosovu pomogla Srbima ili Albancima?", pita se Bajic koji je u ime porodice Martinovic pozvao na danasnju sahranu kosovskog mucenika sve pravdoljubive i istinoljubive ljude. 
Svi koji su ucestvovali u sakrivanju istine o stradanju Djordja Martinovica, coveka nekada metafore kosovskog stradanja Srba, svi koji su ucestvovali u medijskoj mistifikaciji njegove tragedije, mogu da odahnu. Djordje je mrtav, medju njima takodje ima preminulih, a da li jos zive grize nocu savest sto su to ucinili, samo oni znaju. 
(Prema tekstovima u dnevnim listovima Glas javnosti i Danas od subote, 09. septembra 2000. godine) 

Danas sahrana kosovskog mucenika Djordja Martinovica 
ZRTVA SEPARATIZMA I POGRESNE POLITIKE 
Krusevac 09. 09. 2000 - Danas u 13 casova u selu Citluk kraj Krusevca bice sahranjen Djordje Martinovic (1928), u prisustvu najblize rodbine: supruge Jagodinke, sinova Srecka, Dragana i Gradimira, kcerke Olge i desetoro unucadi. 
Djordje Martinovic (preminuo u proslu sredu), covek je koji je postao metafora stradanja, skrivanja istine i medijskih manipulacija. Martinovic je zrtva monstruoznog zlocina koji su nad njim pocinili 1. maja 1985. albanski separatisti na Kosovu. Da bi pojacali iseljavanje kosovskih Srba, oni su sejuci strah, nabili Djordju polulitarsku flasu sa kocem u utrobu na njegovoj njivi Jaruga kod Gnjilana. 
by Misko @ 2004-09-13

Ispod gornjeg teksta zaboravio si dodati "Copyright by Milorad Vu?eli? & Dušan "Tata-Gebels-bi-bio-ponosan" Mitevi?"
by Stole @ 2004-09-14

"Slu?aj" Martinovi? je u glavu ista stvar kao i slu?aj Horsta Wessela. Taj je tip bio siledžija koji je služio nacistima u vrijeme dok još nisu bili došli na vlast kao neko ko ?e da mlati njihove protivnike. Bio je Goebelsov miljenik. 1930. godine su ga ubili neki tipovi u sva?i zbog neke kurve, a ti što su ga ubili su sasvim slu?ajno bili ?lanovi Komunisti?ke Partije. Ovo su nacisti odmah iskoristili da Wessela prikažu kao mu?enika koji je pao za svoja uvjerenja. Sahranili su ga uz ogromne po?asti, a njegova pjesma pod nazivom "Horst Wesselied" postala je službena himna NSDAP.
by ?enga @ 2004-09-16

Za vasu informaciju, naveo sam izvor informacije i ne smatram se merodavnim da tvrdim sta je istina, kao neki na ovom forumu. To je vidjenje medija koje sam citirao.

 

KOMENTARI:

 

Mido, ti si budala
by Kecman @ 2005-09-21

Koliko ste jadni, iskompleksirani i optere?eni pokazuju vaši komentari na li?nu tragediju ovog ?oveka. Vama je Slobodan Miloševi? kriv za sve životne neuspehe, za to što vas žena vara sa gazdom, što vas deca ne jebu 2% i što se bodu u venu svaki dan, što radite za bednu platu (iako vas žena vara sa gazdom - to vas najviše jede)... Slu?aj ?or?a Martinovi?a je samo jedna kocka u slagalici tragedije na ovim prostorima, a vama što ga tuma?ite kako ga tuma?ite - da Bog da vam se desilo isto!
by Leopold @ 2005-11-04

..Misko,svaka cast na tekstu koji si objavio jer ce posluziti kao ilustracija srpske kosovske golgote mladjim posetiocima (kojima i sam pripadam)posebno sada u vreme pocetka tzv. pregovora o statusu Kosova.. 

by ..krivi su srpski komunisti.. @ 2006-02-09

Za vreme "slu?aja Martinovi?",na vlasti je bio I.Stamboli?.Ništa nije uradio po tom pitanju.Uvalio Miloševi?u kosku,i u najteže vreme iscenirao sva?u na 8.sednici,i podneo ostavku.Komunisti i udbaši napravili stranke,i svi su na i dalje na vlasti,samo se rotiraju,dok narod gladuje.Uloge su davno podeljene... 
by istina @ 2006-03-27

Zar nije bila flasa od radenske tri srca hehehe?
by radenci @ 2006-06-01

Flasa je nabijena od strane Pukovnika ....Tadasnjeg komandanta kasarne Zejnel Hajdini u Gnjilanu.To su tada svi znali i pricali viceve o tome,ali se niko nije usudio da to javno kaze.Znali su to svi oficiri,gradjanska lica na sluzbi u JNA pa cak i vojnici....
by Tabor @ 2007-02-01

MARTINOVIC JE NAJAVIO SVOJ COME BACK OVEGODINE KAD NAMERAVA DA NABIJE SEBI U DUPE BURE RAKIJE BEZ VAZELJIN KAKO ON TO STRUCNIM JEZIKOM KAZE
by VAZELJIN @ 2007-02-12

martinovic bio je homoseksualac i sam sebi nabio flasu u guzu,slucajno mu se polomila i od bruke napravio svojsven politicki skandal optuzivsi albance. 
Sramota za njega i srpsku politiku.
by vojnik ramadan @ 2007-05-23

Pukovnik Novak Ivanovi? je bio komandant garnizona Gnjilane(a ne Doma JNA)..Nije bio cenjen kod svojih kolega,bio je ALKOHOLI?AR.Posle svih neda?a koje su porodicu ?or?a Martinovi?a snašle posle ovog doga?aja,morali su da se presele u Kruševac.Svi vrlo dobro znate kakvu su istinu KOMUNJARE plasirale u to vreme..Nakon tog doga?aja Ivanovi? je penzionisan i preselio se u mesto Jaša Tomi?(ili Srpska Crnja)a od Šiptarskog rukovodstva je u znak zahvalnosti dobio-pištolj!Jebemo li mu ?erku MILICU
by gnjilanci @ 2007-11-06

I ja sam sumnjao da je Martinovic sam sebi to uradio, ali kada sam posle video da su siptari Srpsku decu nabijali na kolac, sve mi je jasno bilo. Ali polako igrace se i drugo poluvreme.
by tamnavac @ 2009-03-20

U Beogradu pobjegao lav iz zooloskog vrta i na ulici napao neku djevojcicu. 
Vidjevsi to, jedan prolaznik skoci i pohrva se s lavom, te ga zadavi golim rukama. 
Sljedeceg dana "Politika" objavi naslov: 
-HRABRI SRBIN SPASIO DEVOJCICU!!! 
Istog jutra dodje ljutit covjek u redakciju: 
"Sljusajte vi, ja sam onaj koji je zadavio ljava, i ja nisam nikakav Srbin!"
Sljedeceg dana "Politika" osvane s novim naslovom: 
-HRABRI JUGOSLOVEN SPASIO DEVOJCICU!!! 
Ubrzo eto opet junaka jos ljuceg: 
"Opet ljazete! Nisam ja Jugosljoven!" 
"Pa sta si onda covece u p. materinu!?" 
"Aljbanac !" 
I tako treceg dana "Politika" izadje s ispravljenim naslovom: 
-RAZULARENI SHIPTAR UBIO SIMBU, MILJENIKA DECE!!!
by primarijus @ 2010-04-12(Vota: 2 . Mesatare: 4/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora