E premte, 19.07.2024, 08:04 AM (GMT+1)

Përjetësi » Mani

Kadri Mani: Sa iu vlen lëkura atyre që heshtin kur armiqtë e djegin Shqipërinë!?

E merkure, 04.05.2011, 09:59 PM


Sa iu vlen lëkura atyre që heshtin kur armiqtë e djegin Shqipërinë!?

 

Që të mos e harrojmë Revolucionin e Vonuar Dem(n)krartik të mjekërcjapit!

 

Nga Kadri Mani

 

 Halit Bogaj: Rexhep Qosja dhe Kadare

E Henë, 02-05-2011, 08:00pm (GMT+1)

 

Koment nga Kadri Mani: Rexhep Qosja nuk është as zotni as burrë!!

Zotni Halit Bogaj, ke shkruar tepër butë, sikur Rexhep Qosja të ishte një fëmijë i lazdruar 7-8 vjeçar, e ti do ta edukosh duke e qortuar e duke e përkëdhekur, pale në mos po e bën kthesën!?

Por Qosje shejtani me vese prej iblisi është midis 70-80-vjetorit të jetës së tij të zezë pisë, që s'ka detergjent as lumë që t'i pastrojë ndytësitë e tij.

Veprat e tij letrare janë pornografike-banditeske, për të cilat disa lekej të tij duhet të dalin në gjyq: Vdekja më vjen prej syve të tillë, përshkruan dashuriçkat e tija brendapërbrenda Institutit Albanologjik "Xhezair Gjika-Rudina". Romani i tij NATA ËSHTË DITA JONË, është poashtu roman pornografik-banditesk, i cili nga lakejt e tij të neveritshëm në Ministrinë e Kulturës u shpall libër viti, të cilët duhet të arretohen tash dhe menjëherë.

Brodhura e Qosjes: I RINGJALLI I PENDUAR, është libër i një rrugaçi të neveriitshëm (të cilin libër Halit Bogaj nuk e paska lexuar?): Skënderbeu u ringjall dhe erdhi në Prishtinë, por u pendua, ngase dolën ta prisnin qenat e kudrat, ferma e qenve dhe e kudrave- po iu thoshte pjesëtarëbve të LDK-së, me theks-aludim në Ibrahim Rugovën e në Mark Krasniqin!!

Ne kemi të drejtë t'ia shajmë familjen, sikur ia ka kthyer me rraxhë zotni Rexhep Bunjaku: E pyes Qosjen dhe nënën e tij a janë shqiptarë? E pyes Qosjen dhe nënën e tij a janë të fermës së qenve e të kudrave!?

Pse familjen?- sepse ata vëllezët kurrkusha e makusha nuk është dashtë t'i futnin kokat në rërë, por t'ia prenin veshët sikur shelegut kur bie në gjak dhe ia rrahin me thupër, që t'i dalë gjaku i keq; ose të distancoheshin nga ky bastard.

Kemi të drejtë t'ia shajmë fshatin Vuthaj, përgjithësisht, e në veçanti profesorin Ismail Ahmeti (1933), autorin e librit: VUTHAJT-kujtime historike, 1996:

A e di se Vuthajt pa ja da,

Janë në luftë me turk e në luftë me shka. (f. 12); po o profesor Ismail Ahmeti, po opopull shqiptar, a e dini se me kë është në luftë me dekada Qosiçi vuthnjan?

Është në luftë me: Ali Podrimën, Hysni Hoxhën, Fehmi Aganin, Hilmi Aganin, Ibrahim Rugovën, Rexhep Ismajlin, Sali Berishën, Lulzim Bashën... Mbi 100 intelektualë kanë shkruar kundër sjelljeve antikombëtare të Qosjes, revista "Shqipëria etnike" e ka pas mbititull në vazhdimësi.

 

Ku janë të njëjtë dhe ku dallojnë Rexhep Qosja me Dobrica Qosiçin?

 

Që të dytë janë vëllezër siamezë si shkrimtarë të oborrit titoist, por derisa Dobrica Qosiçi, antishqiptar po se po, por edhe antistalinist me dy vepra madhore: GREŠNIK (MËKATARI) dhe OTPADNIK (FUNDËRRINA), Rexhep Qosja ngeli stalinist- mëkatar e fundërrinë!!

Se në koment jam nxituar e nuk i kam përmendur edhe vuthnjanët tjerë: Binak Ulajn, Izriz Ulajn, Memet Ahmetajn, Mehmet Gkonbalajn, Jusuf Dedushajn, Naim Dedushajn, Rexhep Dedushajn... dhe strucët e ngjashëm... që po koritën për familjarizëm...

Mbi këto baza, kemi të drejtë të konstatojmë se jemi 100-vjet prapa qytetarëve zvicëranë: atje nuk sheh në rrugë policë, një popull janë policë, në veçanti pensionistët, pleq e plaka që rrinë pranë dritareve ose nëpër ballkone; po ta shohin një parregullësi në rrugë, përshembull një shofer që nuk vozit mirë, i telefonojnë policisë: një shofer me targër... të automjetit nuk po vozit mirë, ose s’ka patentshofer ose është pijanec? Dhe policia alaminut dalin në endin e ngjarjes: bjere patentin, fryje balonën?

E ne i shohim me dy sytë e ballit duke e djegur Shqipërinë dhe shtiremi se paskëshim dofarë konsiderata ndaj bastardëve dhe asnjë konsidetarë ndaj Atdheut!?!

Në vitet ’95 “veteranët” socialistë të Shqipërisë po e quanin Qosjen “rilindas” si Naimi, si Samiu... kurse në tregun e Prishtinës shitësit e zarzavateve ia bënin mjekrën Qsojes pis me domate!

Ku ishit ju “intelektualë” kur unë shkruaja:

 

Letra e XV-të

 

 KUSH PO E PËRKRAHË EDHE MËTUTJE QOSJEN PËRÇARËS?

(Letër e Hapur FISH-it në Kosovë)

(Botoi “Bota sot” e datës 3 nistor 1997, f. 13;- Kadri Osmani, kryetar i Komisionit për

Informim i Shoqatës të Intelektualëve dhe të Simpatizuesve Shqiptarë në Zvicër); si dhe Kadri Mani: “SHQIPTARËT JANË ATJE!”, 1999, f. 111-113.

Asnjëri s’ka reaguar!?

Gjatë shpërnguljes së famljeve nga Drenca, veprimtarët e Kodrës së Diellit në Prishtinë, kishin kërkuar nga profesorët: Rexhep Qosja, Agim Vinca... që ta merrnin nganjë familje?

-Si jua shkuar medja!?- ne jemi krijues dhe do të na tollovitshin punët... Veprimtarët e sjellin çështjen në ridiskutim:

-A amos profesorët kanë të drejtë?- hajt të jua lehtësojmë punën: do të kërkojmë që ta strehojnë vetëm nga një student, dhe madje nganjë të degës dë tyrer, që jo vetëm nuk i pengojnë, por i përdorin edhe si asistentë ndihmës.

As këtë variant nuk e prnojnë!! E lexuesit e dinë se sa ushtarë janë vra në ushtvinë jugosllane!?!

Tash Qosja e ka gojën plot UÇK, plot- Jasharaj!- trimosh pas betejës!

 

Simili simils gaudet, që don me thanë «I gëzohet i ngjashmi të ngjashmit»

Ose një shprehje tjetër si ajo që përdorte Ciceroni 2000 vjet më parë:

 Asinus asinum fricat (Lexo: azinus azinum frikat), që do me thanë «Gomari fërkon gomarin», me një fjalë «Të ngjashmit përkrahin njeni tjetrin» ose «I ngjashmi knaqet me të ngjashmin» .

 

Dueti Rama-Qosja: si ta marrim Bashkinë e Tiranës?- alarmoni kërriçët tanë!

Ali Podrimja

 

Mes dy gurëve

(Bllacë, 1999)     

 

Me Gjuhë Qeni tek merrem

më pak e ndjej

praninë e Njeriut

 

ndjekjet ekzode varre oh Zot

si na pakësohet dheu

 

Donkishoti ynë qeth e rruar në zero

në rroba femre vesh

në karro plehu kalon kufirin Shq-Shq

 

Maja e Sharrit seç i ngjan një molle dukagjini

po nuk mund e kafshon me dhëmbë të verdhë

Mbi dhe errësirën e shtrirë ndritë pika e gjakut

 

Kriposni trupat ju lutem

për kohë më të mira

Gjuhë e Qenit

na zgjon dhe n’ëndërr

 

A mjaftueka të jetosh

mes dy gurëve

 

(Marrë nga Sylejman Aliu: “FILOZOFIA E KRROKAMËS- Rexhep

Qosja në Pasqyrë”-; vëllimi poetik i A. Podrimjes „Libri mbi të qenit“)

 

“BOJKOTONI 8 MAJIN! POSHTE NEO-KOMUNISTAT Basha, Idrizi, Rama, Meta, Bollano !!!! 03 Maj 2011”- shkumëzon i tërbuari Qosje llapaqeni, pikërisht kur të haujt po tentojnë të na afrojnë e ndihmojnë në zgjedhjet e lira e të qeta, me një kulturë të lartë qyretare.

Në këtë fillimpranvere kur edhe drurët gjysëm të tharë tentojnë të lulëzojnë në ditën e Shën Gjergjit, truthari, Danjolli i Sherkës, zien e përzien kaçamak shtrigash: me thonj, me lesh e me mut!

Shrtigani i biri i shtriganit, spiuni i biri i spiunit, i vetëkompromituari dhe i vetëposhtëruari, i pandershmi zemërkazmë, për t’u trguar kinse i paanëshëm, dhe kinse i gjithanshëm, ja se kë paska baratzuae: Basha, Idrizi, Rama, Meta, Bollano!!!!!

 

Edhe njëhetë për bijtë e popave e të popadikave shqipfolës, kjo literaturë e obligueshme;

 

E STUDIUSIT NGA TIRANA  - ENVER BYTYÇIT:

 

1.”Shqipëria peng i një demokracie të manipluar”.

2.”Shqiptarët, serbët dhe grekët”.

3.E drejta e vetëvendosjes: Rasti i Kosovës”.

4.”Rikthimi i Marti Ahtisaarit”

5."FILOZOFIA POLITIKE DHE NACIONALE E IBRAHIM RUGOVËS".

 

Nga Kadri Mani

etnike@gmail.com

kadrimani@yahoo.com

kadrimani@hotmail.com

049/877-722.-

 

P.S.: dje e bleva edhe librin “E drejta e vetëvendosjes: Rasti i Kosovës”, te libraria “TOENA”, dhe shkova te restoranti “Kopshti i Princave”, që t’i takoja grupin e ish-mësuesve veteranë: e shikonin librin tamam si viçat lopët e larme! As u interesua kush!

I çmoja pak më tepër se plakarecët e Enverit e të Fadilit, ngase nuk lozin domino... por u pa se s’kishin asnjë vlerë njerëzore: në diskutimin tim kudër Enverit, plakareci Idriz Shabani në shenjë proteste u çua dhe u largua!

 

Ja se çka po thoshte demagogu Rexhep Qosja:- “Kur lufton vëllai me vëllanë, nuk ka të fituar, por, vetëm të humbur”. (Prill 1991) Zeqir Lushaj: DYQANI I MENDJES-Shkrime pubkicistike-, Tiranë, 2009, f. 31.

 

 Don Kishoti e Sanço Pança

 

Akadem(y)k Rexhep Qosja e Bahtir Hamza: vampiri njeh lugatin

 

Zotni Halit Bogaj, si të përçudnuar e ka përmend edhe Adem Demaçin-antirugovist!

Demaçi me profesion është ish- i burgosur politik! Rugpva ia kishte ruajtur karrigen e zbrazët në Shoqatën e Shqimtarëve!

Adem qyqi der më 1990 ishte me Ibrahim Rugovën, pastaj e përpunoi shejtani me vese prej iblisi, Rexhep Qosja: Po kush është Rugoa afër teje!?- madje kush jam edhe unë!?- ty të takojnë meriatat e burgjeve, ti je Mandelja rvropian... dhe vërtet se u bë man-dele!!

Jep zo mend ku s’ka!

 

Demaçi është përgjegjës për mrishjen e Marrëveshjes së Osllos.

 

Adem Deamçi:”ballkania”- bashkimi i Kosovës me Serbinë e me Malin e Zi:

 

KOHA DITORE, 15.06.1998.

 

Nga intervista me kryetarin e PPK-së, Adem Demaçi

 

 

DO TË BËHESHA KRAH POLITIK I UÇK-SË, ME DISA KUSHTE...

 

- Cilat kushte, zoti Demaçi?

 

DEMAÇI: Në rend të parë të pranojnë komplet projekt - bërthamën e konfederatës Ballkania si një platformë e zgjidhjes finale, përfundimtare të çeshtjes së Kosovës. Dihet ai projekt për konfederatën me Malin e Zi dhe Serbinë. Kjo është baza me të cilën do të ndërprisnim gjakderdhjen e mëtejshme, nuk do të lejonim të kishte pakica kombëtare, të trija palët do të ishin fitimtare dhe do të ishte në pajtim me referendumin e '91-tës, ku populli është deklaruar për pavarësinë me të drejtë për të hyrë, siç thuhej atëherë, në një federatë ose konfederatë. Rendi për autonomi dhe fedratë shkoi, sepse Serbia shkeli ato mundësi, kurse një konfederatë ende ka mundësi të realizohet. Kam dëgjuar disa deklarata të komandantëve të UÇK-së se e pranojnë konfederatën, por disa deklarata në fund si deklarata e fundit politike apo ajo e komandant Çelikut etj., më kanë bërë që të jem i kujdesshëm dhe të shoh se as ata atje nuk i kanë të pastruara sendet, prandaj duhet t'i pastrojnë edhe nëse duan që unë dhe partia ime dhe ata që do t'i bashkohen partisë sime apo ndonjë aleance qe do ta krijojmë me parti të tjera që ne të bëhemi zëdhënësit e tyre dhe krahu i tyre politik dhe të marrim barrën politike për zgjidhjen e këtij problemi, atëherë duhet ta pranojnë këtë platformë. Janë edhe disa kushte të tjera siç është ajo përshëndetja me grusht. Unë nuk e bëj shumë tragjike sepse ajo mund të jetë një shenjë bashkimi, por ajo mund të jetë edhe njëfarë simboli që na ka ardhur nga Rusia, Lenini e Stalini dhe mund të krijojë konfuzion. Ndonëse ata me punën e tyre po tregojnë se nuk janë ushtri ideologjike as partiake.

Unë ju lutëm atyre që të marrin vendim të prerë dhe sa më shpejt të krijohet krahu politik, sepse kjo është shumë e rëndësishme.(Vota: 24 . Mesatare: 1.5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora