E merkure, 08.02.2023, 10:21 AM (GMT)

Mendime

Gjergj Kabashi: Të fshehur pas parullës “Islami na bashkon!”

E marte, 24.01.2023, 07:58 PM


Me “shpatën” e njerëzisë dhe të krenarisë Shqiptare, kundër mburrjes gjithëislamike të fshehur pas parullës “Islami na bashkon!”

Nga Gjergj Kabashi

Mjafton vetëm ta shikosh titullin e “organizimit madhështor” islamik Sot në Zvicër. Të tjerat vetshpjegohen. Shumëkush e ka theksuar gjithë këto vite që i kaluam, se nuk ekziston me islami i dikurshëm, islami i strukur në fshatra të humbura, kur populli bënte hajgare odave me hoxhën, por është islam i rrjedhave globale.

Islam që është në shërbim të Islamit Politik Botëror, pikërisht ashtu siç e ka parapa profeti musliman Mohammadi, pra Islam që ka detyra dhe obligime për të qenë të bashkuar rreth “çështjes muslimane!”

Në mënyrë që “kur ti dhemb” diku Ujgurit në Kinë, domosdo ti dhemb edhe Muslimanit në “Arnautlluk!”

Këta që i shohim në foton e përbashkët dhe shumë të tjerë që janë bërë emra në mbarë hapësirën ku jeton shqiptarët në Gadishillin Ilirik (Ballkan), identifikohen me çdo mysliman të botës para se me u identifikue me Ibrahim Kelmendin, Lis Bukurocen, Lirim Gashin, Mevi Rafunën, Selatin Retkocerin, Illyrian Max Maxhunin, e shumë e shumë të tjerë.

Këtyre nuk u intereson as Kosova e as Shqipëria, por vetëm “Arnautlluku” mysliman.

Këta janë të dehur – me Islam!

Sidoqoftë, une çuditem me ata njerëz që pranojnë ti shkojnë pas, qoftë edhe në heshtje, udhëheqësit të një komuniteti fetar që e thekson hapur se hero kombëtar-fetar e ka Sulltan Muratin.

Une më parë kisha me vdekë , se me e praktikue “fenë e tij!”

Rri i pa fe fare, por mos i shko si delja e plagosur ujkut , atij që hero “kombëtar ” e ka Sulltan Muratin apo Slobodan Milosheviqin!

Kurrë e në asnjë rrethanë …!

Mendoj që shpejt ka me ardh dita që të përfundoj mëdyshja që iu imponue ketij populli me propaganda të huaja mizore: Ose je Shqiptar, ose je M…!

Këta që u dogjën e po bëjnë propaganda legale në hapësirat shqiptare për të na lidhur me Islamin Global, janë jo vetëm shovenistë religjioz , por armiqët më të mëdhenj që i kemi tashpërtash, prandaj duhet ta kuptojmë se nuk janë duke bërë hajgare.

Hajgare po bënë ti që je duke heshtur aq shumë – për të keqën tënde!

Hajgare po bëjmë “të gjithë ne” që vazhdojmë të flasim përmendësh për radikalizmin dhe ekstremizmin fetar dhe i akuzojmë ata që shkuan për të luftuar (e disa edhe i dhanë jetëkotat) për të ashtuquajturën “Toka e Shamit” dhe “Levanti”, për të cilën BIK-u në një thirrje publike , që është lexuar në të gjitha xhamitë e Kosovo*-s, në fillim të korrikut 2013, flitej për domosdonë e nevojës për ta mbrojtur atë që e quajnë “Toka e Shamit …, që është aq e rëndësishme për Allahun”.

Ekstremistër religjioz islamik nuk meritojnë të akuzohen aq shumë, se ata janë “rritur e frymëzuar nëpër xhamitë tona”, që na i meremetoj e ndërtoj Republika e Turqisë, sa do të meritonin që jo vetëm që të kritikoheshin, por edhe tu mbyllej goja, imamëve të shumtë,  mësuesve të tyre.

Sikurse që janë këta “dijetarë të islamik” që duan ta thonë e shprehin hapur krenarinë e mburrjen panislamike Sot, më 21 janar 2023 në Bazel të Zvicrës,  në tubimin “madhështor” me moton:”Islami na bashkon!”

Në të vërtetë Islami burimor apo bashkëkohor, “arnautët” i bashkon me turqit, arabët, ujgurët e Kinës, somalezët, dagestanasit, azerbejxhanasit, boshnjakët mysliman, malajziasit etj. A nuk është ky panislamizëm?

A nuk rrjedh pastaj prej panislamizmin krenaria panislamike dhe xhihadizmi?!…

Këta që flasin si ushtarët e dalë prej barkut të “Kalit të Trojës”, janë armiqët tanë, gjithsesi armiqët tanë më të mëdhenj, pasi neve pa përjashtim na bashkon vetëm njerëzorja dhe përkatësia jonë kombëtare shqiptare.

Na bashkojnë vetëm trimat e historisë sonë të lavdishme si Gjergj Kastrioti e shumë të tjerë si ai që luftuan dhe vdiqën për këtë Dhe…!

Një shqiptar i muslimanizuar nga Maqedonia, pasi që sihte bërë historian e kishte  vlerësue figuren “serbe” të Gjergj Kastriotit.

“Vlerësues” të tillë të historisë, përpos në Shqipëri, kemi mjaft edhe në Prishtinë…!

Shihet qartë se shumëkujt në fqinjësi me shqiptarët , e sidomos atyre që e kanë lënë “lëkurën” apo përkatësinë shqiptare, vazhdon tu pengoi Gjergji Kastrioti, kryeshenja e identitetit kombëtar dhe kryeheroi i kombit.

Qazim Namani , arkeolog dhe historian nga Prishtina, e ka sqaruar bukur e shkencërisht se kush janë “servet”, sikurse edhe historianë të tjerë.

Një tjetër “arnaut” me emrin Enver Shabani, e paska përkrahur mendimin antishqiptar të ish-shqiptarit të Maqedonisë , me këto fjalë arabe-muslimane:

“ALLAHU ju rujt e ju shpêrbleft ty e familjen tende komplet. Selam mualejkum we rahmetullah we berekatehu”

Një temë tjetër, me pak islamizëm…!

Në kohën e “fshatit global” kur bota po bëhet gjithnjë e më e integuar, duke jetuar përkrah e afër njëri-tjetrit njerëz të përkatësive të ndryshme etnike dhe religjioze, të këmbëngulësh si Serbia për “komuna serbe” në Kosovën multietnike, megjithëse vendi banohet me mbi 90 % shqiptarë, është një shenjë mjaft ndjellakeqe dhe kobndjellëse.

Eshtë punë me parandjenja ndjellakeqësie, pasi e gjithë kjo po bëhet nën presionin e Serbisë, vendit që banohet me më shumë se 40 % pakica kombëtare. Ky fakt nuk po mirret parasysh prej askujt nga fakti se me gjasë sikur nuk duan ta shqetësojnë vendin që gjithnjë e më shumë po ngritet si faktor i madh destabilizues në raportet me Kosovën dhe rajonin.

Por, a do të ndihmoj kjo qasje ndaj Serbisë, marrja kaq e madhe me të mirë e saj…?

Serbët deshtëm e nuk deshtëm ta pranojmë janë fqinjët e Shqiptarëve , por përpjekjet e tyre për komuna të shpërndara “etnike serbe” gjithandej Kosovës, na i rikujtojnë kohërat e e hidhura për shqiptarët të kolonistëve serbë e malazez , që i patën vendosur në Kosovë me të ashtuquajturën “Reforma Agrare” në ish-Jugosllavi.

Pasi ata ishin njerëz që i kishin sjellë për shtetin “në një mjedis armiqësor për ta”, edhe po të jetonte një serb a malazez i vetëm në katund në mesin e shqiptarëve, ai e “udhëhiqete krejt katundin”.

Kuptohet , si “element i sigurtë” për shtetin dhe për sherre të ndryshme , pasi kishte obligim ta njohtonte shtetin për gjithçka që mund të ndodhte.

Zakonisht, kolonët më të shquar e më të ngritur në pikëpamje arsimore , atëhere punonin në “Vojni Odsek”, në polici, (sidomos në Državna Bezbednost/ Sigurimin Shtetëror) , apo në “Mesnu Zajednicu” (Zyrën e vendit), pra aty ku ishin para të dhënave për shtetasit e që kishin mundësi ta shihnin e përcillnin “popullin”!

Kryetari i komunës së Shtërpcës, Jeftiq, këtyre ditëve në një intervistë për një portal të Serbisë kishte paralajmëruar se mund të ketë “një sulm tjetër”, deklaratë që nuk ishte në frymën e shtetasve normal si të tjerët në vend, por në frymën e kolonëve të dikurshëm, që si të pa rrënjë e shpirt që ishin, mund t’ia fusnin flakën kur tu tekej.

SHBA e ka formuar në mënyrën më të qytetëruar të mundshme Kosovën pas bombardimeve të pranverës së vitit 1999, për dallim nga Rusia Cariste, BRSS dhe Federata Ruse sot e kësaj dite, që janë sponzoret kryesore të gjenocideve ndaj shqiptarëve për pothuaj 200 vite me radhe , pasi janë mu Rusët që gjithmonë kanë dashur shtrirjen e serbëve në tokat e shqiptarëve edhe përmes gjenocideve, shkretimeve, vrasjeve, plagosjeve, dëbimeve.

Fuqitë e Mëdha (nën presionin e Rusisë Cariste ndaj Perandorisë Osmane) e sollën në vitin 1902, pra dhjetë vite para rënies së Kosovës nën pushtimin serbomadh dhe dhjetë vite para pavarësimin të Shqipërisë, Konsullin rus Grigorije Stepanovič Šcerbin në Mitrovicë, ku ai pas pak kohe i organizoj serbët dhe ortodoksët shqiptarë që ishin shumicë në atë kohë, në kryengritje ndaj shqiptarëve të Shalës së Bajgorës, Vushtrrisë, Drenicës dhe anëve të tjera të Kosovës, që udhëhiqeshin nga mendja e Hasan Prishtinës e në terren nga Isa Boletini e trima të tjerë.

Konsulli rus Šcerbin ishte diplomat mjaft i zgjuar (në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Rusisë Cariste ishte punësuar në moshën 23 vjeçare) , një njohës i shumë gjuhëve, kryesisht të popujve që ishin nën Perandorinë Osmane, sikurse edhe i gjuhës shqipe që e njihte shkëlqyeshëm pasi më parë kishte shërbyer edhe në Shkodër dhe kishte mbledhur e shënuar shumë këngë popullore shqiptare.

Në Bajre të Mitrovicës, sipas kronikave diplomatike të kohës, Šcerbini i ri , veshur me rroba kozakësh dhe hipur në kal, i udhëhiqte serbët në një betejë kundër shqiptarëve. Një ditë më pas, saktësisht më 30 mars 1903, ai plagoset rëndë nga roja e depos së barotit Ibrahim Haliti, dhe si rrjedhim i atyre plagëve vdes pas disa ditësh në Shkup.

Kur një serb që i kishte përcjellë shtegtimet e tij ndër shqiptarët , e kishte paralajmëruar se mund të vritej nga shqiptarët, ai i ishte përgjigjur: “Ku me e marrë të vritem , se vdekja ime do t’ju bënte shtet”.

Kështu është deklaruar në vitin 1902 apo 1903.

Edhe sot e kësaj dite në pjesën veriore të Kosovës (që nga paslufta), sëbashku me serbët e nxitur për mospranimin e shtetit të Kosovës, gjithmonë gjenden në barrikada edhe ambasadorë rusë, diplomatë rusë, agjentë rusë, gazetarë rusë apo edhe ndonjë ushtarë rusë.

Gjërat nuk kanë ndryshuar fare, andaj mund të thuhet se edhe në këtë shekull Rusia e vazhdon armiqësinë ndaj popullit shqiptar.

Serbët krejt atë që e kanë bërë në hapësirat e ish-Jugosllavisë dhe të Kosovës, e kanë bërë të nxitur nga Federata Ruse.

Madje, edhe trimëria e tyre është e porositur nga Rusia…!

Nuk kam si me e ditë se si do të shkojnë punët e raporteve Kosovë – Serbi, por e dij mirë se çdo pranim i “komunave serbe” në Kosovën multietnike, mund të paraqes rrezik të paparashikueshëm për shtetin e Kosovës pasi ashtu ata gjithnjë do të rrijnë duke u ankuar dhe shpikur e shpifur probleme. Secila formë e “asociacionit” ata do ti shndërroj në “pyka” për shtetin e Kosovës, pasi këtë mendësi koloniste të pranisë së tyre në Kosovë për qëllime të tilla e ka menduar ASHAS (SANU) dhe Ushtria e Serbisë dhe shtabet akademike e ushtarake ruse që u qëndrojnë pas.

Pse të mos ketë edhe më shumë serbë në Kosovë, mirëpo duke mos i lënë në “komunat e tyre”, që i mendojnë vetëm për vete – por në Kosovën që është edhe e tyre, që në fund të fundit do të jenë të këqija për ta, për Kosovën, për Serbinë si nxitëse dhe shkaktare e provokimeve të këtilla me qëllime pushtuese, por edhe për mbarë rajonin.

*

Bota e mençur Serbe dhe bota e marrë “Arnaute!”

Zyrtarët e Listës Serbe ishin të pranishëm në festën antikushtetuese të Dodikut në Bosnje e Hercegovinë

Në festën, të cilën entiteti gjenocidal i Bosnje e Hercegovinës, Republika Sërpska (RS) e feston me këmbëngulje – ndonëse është festë jokushtetuese pasi e mohon vazhdimisht  tërësinë shtetërore të B e H.

Të pranishëm në festën serbomadhe ishin edhe përfaqësuesit e partisë udhëheqëse të serbëve të Kosovës, Lista Serbe;

* Milloviq, Jankoviq dhe Todosijeviq deri vonë ishin të angazhuar edhe në institucionet e Kosovës.

* Dragisha Milloviq ishte kryetar i Komunës së Zveçanit, sipas sistemit të Kosovës. Por, në fillim të nëntorit të vitit të kaluar, ai dha dorëheqjen si pjesë e dorëheqjes kolektive të serbëve nga institucionet e Kosovës në veri të vendit, si shenjë kundërshtimi ndaj vendimit të Qeverisë së Kosovës lidhur me ri-regjistrimin e automjeteve me targa të Serbisë në ato të Kosovës.

* Vuçina Jankoviq, gjithashtu ishte kryetar i Komunës së Zveçanit deri në tetor të vitit 2021, ndërsa Ivan Todosijeviq ishte pjesë e Qeverisë dhe Kuvendit të Kosovës.

Republika Sërpska e shënon 9 janarin, si datën në të cilën, në vitin 1992 u shpall Deklarata për Republikën e popullit serb, si njësi e pavarur në Bosnje e Hercegovinë, me qëllim që t’i bashkohej Jugosllavisë.

Atë ditë Millorad Dodik i ndau dekoratë Vladimir Putinit, personit që nisi pushtimin e paprovokuar të Ukrainës , duke mos u dhënë pesë pare për BeH, Ukrainën, Europën apo SHBA-të.

“Si pjesë e kësaj, është paraqitur ngjarja në Sarajevën lindore [festimi i Ditës së Republikës Sërpska], ku ishin të pranishëm përfaqësues të Qeverisë së Malit të Zi, nga Kosova dhe Serbia.

Pra, këtu demonstrohet uniteti gjithëserb, e jo si ai i imamëve antishqiptarë që sot mbajnë tubim “madhështor” në Zvicër, me titullin: “Islami na bashkon”

Eh, Shqipe, qysh po e vëren më në fund, këta po kërkojnë asociacion “komunash serbe” të Hashim Thaçit, Isa Mustafës dhe Lutfi Hazirit-bythcullakut, që shkonte në “namaz” për t’iu vardisur dikujt mëkot fetarisht, pra harronte që ka shkuar me bythë të shplume!

Këta, pra, po luftojnë për unitetin gjithëserb dhe botën serbe, përderisa “udhëheqësit tonë”, me apo pa vetëdije, po ia fusin thikat në kurriz dhe shpirt popullit shqiptar, për hirë të “unitetit” të miletit/umetit Musliman dhe sevapit “kardashian” të Rexhep Taip Erdoganit , për t’ia ngritur vëllait të gjymtë e qorr “arnaut” hallall – xhaminë e madhe, me kapacitet ushtarak për namaz prej 14 mijë vendesh, ku mund të edukohet joshqiptari për tu shndërruar në burrë e grua me ndërgjegje Muslimane, si luftëtarë i gatshëm për Islamin!

“Ish’Allah” Zoti e vraftë cilindo shqiptar e shqiptare që se kundërshton, lufton e mposhtë të marrin a të marren (budallain a budallicën) “arrnaute”!

Mund të jetë një imazh i 3 persona dhe njerëz në këmbë

Serbët e “komunave serbe” të Kosovës, që prej paslufte e mohojnë hapur shtetin e Kosovës, këtu shihen disa përfaqësues të tyre në festën serbomadhe të Milorad Dodikut, aty ku iu nda medalje edhe Vladimitr Putinit.

*

Islamofobia apo Shqiptarofobie ?

Pjesës dëmuese të Shqiptarëve as që u intereson islamofobija (termi është i Vëllazërisë Muslimane të Egjiptit dhe përdoret nga Islami Politik Global), por vetëm Shqiptarofobia …!

Përdorimi i këtij termi ka qëllime tejet djallëzore dhe është i mendur që të na tremb e të na detyroj që të mos bëzajmë derisa të fundosemi nga islami, duke na shndërruar në pjesë të thesit me m.. të miletit/umetit “të profetit!”

E gjithë kjo djallëzi ndërlidhet “me të drejtat e liritë njerëzore”, duke menduar se ne jemi Popull Naiv e nuk e kuptojmë se s’ka “liri njerëzore” për shkatërrimin e një kombi e natyrës së tij.

S’ka liri “njerëzore” që të jep ndonjë të drejtë për shkatërrimin e familjes tënde të ngusht apo familjes së gjerë të kombit!

Shqiptarëve su interesojnë punët dhe llogaritë huaja, mirëpo Shqiptarfobinë nuk do ta lënë të qetë për asnjë çast të vetëm dhe ndaj atyre që janë shqiptarofob do të sulen pamëshirshëm me shpatat e gatshme si Gjergj Kastrioti dikur me ushtrinë e tij ndaj armiqëve të paftuar të asaj kohe.

*

Një Dosje interesanter me gjëra pak a shumë të njohur nga dy gazetarë hulumtues të Kallxo.com, që ma nisi miku im e kolegu i hershëm Fadil Gashi, redaktor i Radio Televizionit të Kosovës.

Por, vërehet se edhe në këtë dosje (sigurisht pa fajin e gazetarëve) po fshihet e vërteta e njëmend rreth islamizimit të Kosovës Shqiptare.

Krejt atë që e deshtën ekstremistët religjioz (si këta dy në foto) si dhe mësuesi i tyre Ridvan Qazimi , e arritën udhëheqësit e BIK-ut. Xhamia stërmadhe nuk u ngrit aty ku deshtën dy xhihadistët atëhere të rinj , Lavdërim Muhaxheri, Ridvan Aqifi e disa të rinj të tjerë Musliman, por po ngritet “pak me tej” si një kazermë stërmadhe ushtarake e Turqisë, ku ka vend për “namaz” për afro 14 mijë veta , e të cilën po e ngritë krejt gratis për “vëllezërit arnaut” Dyjaneti, i lidhur drejtpërdrejt me Qeverinë e Turqisë.

Në të vërtetë në këtë Dosje mjaft të mirë ka edhe pasaktësi të tjera, ku për shembull thuhet se në disa xhami janë berë thirrjet për rekrutim për luftën fetare të Sirisë e Irakut, për të ashtuquajturën Toka e Shamit dhe Levanti.

E vërteta është kjo: BIK-u e ka lexuar një letër (qarkore) për “xhematin” e 900 xhamive në mbarë Kosovën në fillim të korrikut 2013, për ti dalë zot “Tokës së Shamit” , që sipas BIK-ut, “është aq e rëndësishme për Allahun”.

Me gënjye nuk duhet kur e vëreta është pak më ndryshe dhe se islamizimin antishqiptar të Kosovës Shqiptare , nuk ka pasur mundësi ta bënte imami Ridvan Qazimi, as “shehidët” Lavdërim Muhaxheri , Ridvan Aqifi, Naman Demolli e shumë të tjerë, por BIK-u së bashku pothuaj të gjithë udhëheqësit e Kosovës në këto 23 vite, me përjashtim të Ibrahim Rugovës, që kishte fuqi simbolike dhe që realisht nuk mundti të pengonte gjë për së gjalli, pasi që atëhere e sidomos pas vdekjes së tij, ishin PDK me LDK-ën , që ia vunë bazat e islamizimit dhe xhamizimit antishqiptar të vendit, duke e vazhduar edhe me LVV-ën.

DRINI.US

Propaganda fetare që kërcënon Kosovën – DRINI.us

*

Kur në vitin e largët 2006 e pata nisë punën me portalin Drini (tash: www.drini.us ), që arrita ta stabilizoja si portal vetëm pas pesë vitesh, për shkak të sulmeve të pandërprera panislamike dhe u nisa me vullnet të madh me luftue ndaj Islam Agës, ndihesha shumë i vetmuar, megjithëse shembëlltyra ime, pellazgu i njohur Miran Kelmendi , godiste pandërpre, sëbashku me Kadri Manin e ndjerë, Lis Bukurocën, (Naser Aliun), Ilir Dardanin , Gëzim Markun e portalit Zemra Shqiptare, teologun shkupjan Tim Shkupi etj.

Por , nuk jam ndalë për asnjë çast, pavarësisht se çetnikët islamuca me kanë goditë vazhdimisht.

19 herë ma shkatërruan Drinin në këto vite …

Viteve të fundit kam mbetë pas në sulme dhe nuk po mundem ta përdori shpatën gjergjkastriotase si dikur, pasi Islam Agen dhe ushtrinë e tij “arnaute” tashmë po i luftojnë të tjerët më mirë e më fort se une, tuj nisë nga Lirim Patriot Gashi, Arben Gashi, Mevi Rafuna, Ilirian Max Maxhuni e shumë e shumë trima e trimnesha të Gjergj Gjon Kastriotit!

Drini.us, 21 janar 2023(Vota: 6 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora