E marte, 05.12.2023, 03:20 PM (GMT)

Mendime

Kadri Veseli: Historia ime (III)

E diele, 10.01.2010, 08:54 PM


Sytë kah politika

Nga Express, 05.01.2010

Organet e drejtësisë i dinë pistat ku duhet kërkuar autorët e vrasjeve politike të pasluftës. Ne ishim duke e trajtuar Selim Broshën dhe Ibush Kllokoqin, por dikush i vrau. Nazim Bllaca nuk ka qenë kurrë pjesëtar i SHIK’ut. Nuk përjashtohet mundësia që të inkuadrohem në politikë. Kjo është pjesa e fundit e intervistës së Ish-Shefit të SHIK’ut, Kadri Veseli, dhënë për Klan Kosovën.

Klan Kosova: Megjithatë, menjëherë pas luftës kemi pasur dy vrasje publike - Selim Broshën dhe Ibush Kllokoqin. Ju po thoni se këta njerëz janë thesare. Si është e mundur që ju nuk keni pasur mundësi që ata njerëz t’i ruani?
Kadri Veseli: Jemi duke folur për rrethana të tranzicionit të rëndë që e kemi kaluar. Fatmirësisht, duke iu falënderuar pjekurisë së këtij populli, kemi tejkaluar faza të rënda. Është e vërtetë. Ne e kemi pasur në trajtim edhe Selim Broshën. Kemi punuar edhe me Ibushin. Nuk janë vetëm këta dy që janë vrarë. Njerëzit e këtij kontingjenti të madh që kanë punuar me ne, kanë pasur gjithnjë shqetësim “frikohemi nga ata të ashtuquajturit patriotë që e dimë ne se çfarë kanë bërë”. Këtë e kanë pasur frikën më të madhe.

Klan Kosova: Kjo është një sentencë interesante. Ju po më thoni se njerëzit që bëhen shumë patriotë pas luftës janë më të rrezikshëm.
Kadri Veseli: Nuk e them atë. Por ka një rregull natyrore se ai që i jep zor më së shumti, e ka mizën pas veshi. Unë nuk dua ta përgjithësoj këtë. Por, realisht, shqetësimi i atyre njerëzve ka qenë që njerëz të cilët kanë pasur një implikim të caktuar dhe shoqëria që i njeh si patriotë, mund t’i rrezikojnë. Unë nuk e kuptoj pse është dashur të vriten. Ata që e kanë bërë këtë, kanë gabuar dhe do të gabojë kushdo që i ngacmon. Ata janë më kriminelë, pavarësisht se çfarë arsyeje kanë. Ne kemi informacione për njerëz që jetojnë në Kosovë, të cilët kanë bërë shumë sende të këqija.

Klan Kosova: Po kthehemi te vrasjet e pasluftës. Unë personalisht kam kontaktuar me ju pas luftës për dy çështje. Për murin e Mitrovicës, që ka qenë një prej punëve tuaja më të suksesshme që unë e konsideroj, por gjithashtu kam kontaktuar edhe për vrasjet. të cilat që mund të konsiderohen politike. Pse nuk zbardhen këto vrasje dhe çka janë realisht këto vrasje, sepse nganjëherë në mënyrë të qëllimshme implikohet SHIK’u.
Kadri Vesili: Nuk mendoj se muri ka qenë pjesa më e suksesshme. Mendoj se vendosja e Kosovës në përkrahje globale në luftë kundër së keqes është suksesi më i madh i Kosovës. Nuk e bëj këtë për të lavdëruar institucionin të cilin e kam udhëhequr, por ajo besoj se ua ka dhënë goditjen më të madhe atyre që kanë pretenduar, posaçërisht shtetit serb, ta shndërrojnë Kosovën në çerdhe të terrorizmit. Duhet pasur parasysh se kemi kaluar nëpër një transicion shumë të rëndë. Jemi me fat që jemi duke kaluar pa trauma të rënda, të cilat kanë ndodhur në shumën e rasteve gjatë transicionit. Edhe në regjion, duke përfshirë Shqipërinë, Maqedoninë. Sulmi ndaj Presidentit maqedonas dhe vrasja e Kryeministrit serb. Por do të rikthehem të vrasjet të cilat kanë ndodhur si një pjesë e shëmtuar e kësaj historie të transicionit. E di se ka shumë spekulime. E di se ka shumë manipulime. Por, jam i vetëdijshëm për atë dhe do ta them publikisht. Puna më e mençur e cila mund të bëhet në këtë drejtim është që ky aspekt shumë sensitiv që ka të bëjë me jetën e njerëzve, janë shkatërruar familjet, janë goditur pabesisht, thjesht të zbardhen në mënyrë ligjore. T’iu jepet mundësia organeve profesionale të investigimit dhe gjyqësisë që t’i trajtojnë dhe t’i çojnë deri në fund. E kuptoj që ka vonesa shumë të mëdha, por assesi nuk do t’ia lejoj vetes që të luajnë me këto akte të rënda të krimit. Të luajnë pingpong. Ta akuzojmë njëri-tjetrin dhe të shndërrohemi në një shoqëri akuzuesish dhe të akuzuarish. E, në fund, pas një interesi momental të cilin mund ta kemi, ta harrojmë atë punë. Ka dhjetë vjet që kanë ndodhur këto raste shumë të rënda dhe ende nuk kemi zbardhje të tyre.

Klan Kosova: A keni marrë informacione periferike ose të faktuara për këto vrasje dhe a keni shënime se çfarë ka ndodhur?
Kadri Veseli: Nuk dëshiroj të spekuloj. Është e një natyre komplekse e qëllimeve prapa të cilave kanë mundur të ndodhin dhe të individëve të cilët i kanë kryer. Por mund të them një gjë - le të mos gëzohet askush se e ka marrë në qafë dikë dhe nuk do të zbulohet. Ka pasur spekulime edhe në emër të institucionit tim, por nuk dëshiroj të futem në lojën e manipulimeve. Ata të cilët pretendojnë për të udhëhequr këtë vend, ata të cilët pretendojnë të bartin primatin në politikë, po flas për të gjitha strukturat, me respekt shumë të madh ndaj tyre, ata duhet t’u japin ndihmë organeve investiguese dhe gjyqësore. Unë besoj shumë, por edhe e di se ka shumë informacione, ka prova materiale, ka pista të cilat identifikojnë aktin, kryesit e aktit të krimit dhe bartësit e tyre. Vetëm duhet t’u jepet kohë dhe hapësirë organeve profesionale hetuese dhe gjyqësore dhe në të njëjtën kohë vullneti politik duhet të jetë që të shkohet deri në fund. Nuk është diçka e madhe të nxirret ligji i veçantë. Në Itali e kemi ligjin anti-mafi, i cili i ndihmon edhe dëshmitarët që kanë mundur të jenë edhe të implikuar në raste, t’u japë njëlloj imuniteti. Këto mund të shndërrohen në kancer të shoqërisë kosovare. Çdoherë në këto dhjetë vjet janë përdorur dhe përdoren si kanosës i një konflikti.

Klan Kosova: Ju thatë se ka pista, ka informacione. Këto informacione kujt ia keni dhënë?
Kadri Veseli: Dëgjo! Unë jam duke folur dhe nuk di të spekuloj. Unë po flas për informacionet e institucioneve zyrtare, të cilat e kanë përgjegjësinë të investigojnë dhe t’i zbardhin këto raste. Edhe diçka. Nuk është mirë, për hir të atyre familjeve që kanë pësuar dhe të atyre njerëzve, të spekulohet me këto raste. Nuk fiton askush prej kësaj. E rëndësishme është që ato të zbardhen dhe fajtori të dalë para drejtësisë. Por, është gabim shumë i madh nëse mendohet se dikush mund të linçohet vetëm me spekulime të tilla.

Klan Kosova: Atëherë të kthehemi te një rast shumë i veçantë, daljes së një njeriu, një pretenduesi se ka qenë anëtar i SHIK’ut - Nazim Bllaca. A ka qenë ky njeri anëtar i SHIK’ut?
Kadri Veseli: Jo, nuk ka qenë kurrë. As ai, as njerëz përreth tij. Personalisht kam qenë edhe i prekur edhe i befasuar kur dalin nëpër televizione dhe aty dhe po e shfrytëzoj këtë moment t’i pyes pse nuk kanë treguar më herët se kanë dashur të më vrasin shërbimet sekrete serbe. Nuk dua të spekuloj a është psikopat, a është kriminel apo ka probleme të borxheve, kjo për mua ka pak rëndësi. Me rëndësi është që ai trajtohet seriozisht nga organet hetuese. Është me rëndësi se nuk është mirë të manipulohet me gjëra të tilla, për arsye se e shqetëson një komb të tërë. Me rëndësi është që ai të tregojë të vërtetën. Nëse e ka marrë në qafë dikë, nuk do të mund t’i ndihmojë askush. Ka një dënim që vjen nga ligji, po një dënim është edhe më i madh që këta njerëz do të jetojnë me këto sende që i kanë bërë, gjithë jetën. Mos të mendojnë se do të mund të jetojnë një jetë të qetë.
Rasti “Bllaca” asnjëherë nuk ka qenë në Shërbimin Informativ të Kosovës. Ata që e kanë mësuar, realisht janë munduar të jenë profesionistë por nuk kanë mundur të jenë shumë profesionalë dhe besoj se e kanë marrë rezultatin e vet.

Klan Kosova: A ka pasur njësit ekzekutues në SHIK?
Kadri Veseli: Nuk ka pasur kurrë. Shërbimi Informativ i Kosovës ka qenë një institucion informativo-gjurmues. Që nga themelimi, e kemi pasur të sanksionuar të mos kemi element ekzekutiv. Kanë pasur dëshirë disa të paraqiten, të mundohen të keqpërdorin. Asnjëherë, në asnjë rrethanë, njerëzit që kanë punuar në institucionin të cilin unë e kam udhëhequr, nuk kanë pasur të drejtë të thonë unë jam në SHIK. Nëse ti deklarohesh se je punëtor i Shërbimit – ti je out. Nuk mund të jesh në shërbim dhe të demonstrosh transparencë, as të bësh marketing politik. E ka një çmim kjo punë.

Klan Kosova: Përmenden dy njerëz aty. Azem Syla dhe Xhavit Haliti si njerëz të SHIK’ut, në hierarkinë e lartë.
Kadri Veseli: Azem Syla dhe Xhavit Haliti e kanë jetërrefimin e vet. E kanë punën e vet. Po e them me përgjegjësi. Në asnjë moment, në asnjë rrethanë nuk kanë qenë punëtor të SHIK’ut. As si punëtor, e as të implikuar. Vetëm nëse dikush mund të ndodhë t’i keqpërdor relatat që i kemi pasur gjatë luftës. Ata kanë qenë anëtarë të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK’së. Rasti “Bllaca” duhet të trajtohet në mënyrë shumë serioze. Nuk duhet lejuar që në rrethana të krizave të cilat i kemi në procesin e njohjes së Kosovës ta destabilizojmë atë ose të kalojmë në konflikt.

Klan Kosova: A ju ka thirrur dikush, z. Veseli, që të jepni mendim për këtë rast?
Kadri Veseli: Jo. Unë e ndiej veten të fyer njëjtë, edhe pse nuk ma ka përmendur emrin. Në aspektin e investigimit zakonisht shkohet kur përmenden personat. Realisht, këto janë gjëra të dëmshme.

Klan Kosova: A ju ka ndodhur të dëgjoni për individë pas luftës që thirren në emër të SHIK’ut, që flasin në emër të SHIK’ut, por nuk kanë qenë pjesëtarë të tij?
Kadri Veseli: Natyra e njerëzve të tillë, spekulative, njerëz të dobët nga morali, kanë nevojë për një forcë. Gjithmonë ka kësi njerëzish. Ata e gjejnë një moment. Kur s’ka qenë Shërbimi, pas luftës janë thirrur si polici sekrete, polici ushtarake, pastaj Shërbimi. Tash Zoti e di çfarë do të përdorin. Ajo çka është kryesore, si në të kaluarën, si tani, njerëz të tillë duhet të denoncohen tek organet e rendit. Njerëz të tillë janë njerëz që manipulojnë, njerëz të këqij, njerëz të pasjellshëm dhe të pamoralshëm.

Klan Kosova: Atëherë, të flasim për komunikimin tuaj me njerëz të institucioneve. Sa kam unë informacione, ju menjëherë pas luftës keni pasur kontakte me Demelion, shefin e parë të UNMIK’ut, pastaj me Kouchner’in, gjeneralin Jackson, me Reindardin, Menzisin e të tjerë. A e kanë shtuar këta njerëz ndonjëherë legjitimitetin dhe legalitetin e SHIK’ut?
Kadri Veseli: Së pari, dëshiroj të jem i kujdesshëm, posaçërisht gjatë përmendjes së emrave. Unë si bartës i atij institucioni nuk e shoh të nevojshme që ta konsideroj punën time si legale dhe legjitime vetëm duke përmendur emra. Natyrisht, kemi pasur bashkëpunim në kuadër të atyre përgjegjësive gjithmonë në rrethana dhe kontekstin kohor në të cilin kemi vepruar me shumicën e faktorëve vendorë dhe ndërkombëtarë. Duhet të kihet parasysh se Rezoluta 1244 ka krijuar disa kufizime të cilat kanë qenë lidhur me qenësinë e Kosovës në kuptimin e ndërtimit të institucioneve. Edhe policia një kohë ka qenë shumë e kufizuar në kuadër të ombrellës së UNMIK’ut. Pastaj TMK’ja si forcë, organizatë civile. Ose, për shembull, për SHIK’un. Ne kemi pasur kontakte, po flas prej qershorit të vitit 1999 e deri në periudhën e fundit, kur e kemi materializuar Projektligjin e Agjencisë Kosovare të Inteligjencës. Kemi pasur kontakte, kemi pasur bashkëpunim, bashkëveprim. Kemi pasur marrëveshje me të gjithë faktorët vendimmarrës vendorë dhe ndërkombëtarë. Ka pasur një tentativë në vitin 1999, posaçërisht me z. Kouchner, ministrin e Jashtëm francez, që të mendohet se a lejon hapësira legale e Rezolutës 1244 për t’u bërë ndërtimi i një strukture të shërbimit inteligjent. Realisht, më erdhi përgjigje negative. Pas mbajtjes së zgjedhjeve nacionale në Kosovë në vitin 2001, ne kemi bërë edhe një përpjekje, por flas për SHIK’un, dhe s’dua të spekuloj, secili e mban përgjegjësinë e veprimit të shërbimit, por edhe me partnerët vendorë, po flas për shërbime vendore, të cilat kanë ekzistuar faktikisht. Kemi biseduar. Për këtë ka qenë i njoftuar presidenti, kryeparlamentari dhe kryeministri.

Klan Kosova: Ju jeni takuar me të gjithë kryeministrat?
Kadri Veseli: Jo. Dëgjo! Unë e kam parë debatin tuaj. Më ka ardhur keq! Personi im nuk ka nevojë të përdorë mbrojtës ose avokat për veprimtarinë time. Unë i kam takuar për interesa nacionale. Nuk dëshiroj të spekulohet me kontaktet. E kemi pasur partneritetin, i cili ka qenë shumë serioz dhe shumë i sinqertë. Po filloj në mënyrë kronologjike. Pas zgjedhjeve të përgjithshme kemi filluar, ndërsa në vitin 2003 kemi bërë një marrëveshje, e cila ka treguar unifikimin e strukturave inteligjente vendore për të krijuar një shërbim.

Klan Kosova: Kur po i përmendni ju strukturat vendore, nga ajo që kam njohuri, strukturat vendore kanë vepruar gati në të gjitha partitë politike. Shërbimi i Ramë Marajt, pastaj Hysen Gashit, pastaj i Bislim Zyrapit dhe Naim Malokut, shërbimi i Fadil Lepajës, Albatros Rexhës, Sali Mustafës. A janë këta njerëz që kanë hyrë në proces të unifikimit të inteligjencës?
Kadri Veseli: Unë do të flas vetëm për shërbimin tim. Shërbimi im ka qenë legal. Të tjerët duhet të deklarojnë veten. Unë nuk dua të pretendoj se a kanë qenë legal apo jo. Unë e kam pasur një mision, të cilit i kam qëndruar besnik deri në fund. Në vitin 2003, kemi pasur një marrëveshje, por kemi dështuar prapë për arsye të kufizimeve të cilat kanë lidhje edhe me statusin e Kosovës. Pas zgjedhjeve nacionale të vitit 2004, prapë kemi filluar kontaktet. Për rreth dy vjet, flas me përgjegjësi të madhe, kemi kontaktuar, kemi bashkëpunuar, kemi vepruar me institucionet më të larta vendore vendimmarrëse dhe ndërkombëtare për krijimin e projektligjit dhe ndërtimin e bazave legale për shërbimin e ardhshëm inteligjent të Kosovës.

Klan Kosova: Me cilat institucione keni punuar? Kush ka qenë bashkë me juve?
Kadri Veseli: Kanë qenë shërbimet, partnerët vendorë. Kanë qenë kryeministrat e vendit, përfaqësuesit ndërkombëtarë, grupet parlamentare. Në këtë projektligj kemi punuar intensivisht. Kanë punuar edhe komisionet parlamentare, konkretisht përgjegjësit e Komisionit për siguri në atë kohë, Emin Krasniqi nga PDK’ja, Agim Krasniqi nga LDK’ja, Ylber Hysa nga ORA, Naim Maloku nga AAK’ja. Nuk duhet të krijojmë spekulime. Është gjynah të manipulohet me njerëzit.

Klan Kosova: Pse përfunduat në vitin 2008, e nuk e përfunduat më herët?
Kadri Veseli: Ka qenë çështja e statusit. Fatkeqësisht, Kosovës nuk ka mundur t’i lejohet të ndërtojë një strukturë të veten informative më herët. Në qershor të vitit 2008, me hyrjen në fuqi të Kushtetutës së Kosovës, në atë moment e kam konsideruar, edhe sot e konsideroj, se s’ka qenë e sinqertë, s’ka qenë e rregullt të vazhdohet me veprimtarinë inteligjente pas krijimit të bazës ligjore, pas hapjes së procesit të ndërtimit të strukturës së Shërbimit Inteligjent.

Klan Kosova: Pse vendosët ta shpallni të përfunduar misionin tuaj?
Kadri Veseli: S’ka pasur më bazë juridike, legale ose legjitimitet moral të vazhdojmë kështu. Ne kemi punuar gjatë gjithë asaj periudhe që të ndërtojmë një strukturë, e në fund ne të mos e njohim atë.

Klan Kosova: Kur vendosët ju ta shuani SHIK’un, e keni gjetur momentin e legalitetit dhe legjitimitetit dhe SHIK’u është shndërruar në AIK.
Kadri Veseli: Nuk është shndërruar SHIK’u në AIK. Të kemi kujdes. Kemi shkuar në principin e ndërtimit të bazës ligjore. Hapjes së perspektivës së cilitdo. Është e njëjta situatë, e cila është zhvilluar edhe në Trupat Mbrojtëse të Kosovës. Aty iu nënshtruan konkursit dhe rekrutimit. Secili qytetar ka të drejtë, edhe ata që kanë vepruar, edhe ata që nuk kanë vepruar, t’i nënshtrohen konkursit dhe pastaj të futen në rekrutim. Kjo ka qenë marrëveshje, të cilën e kemi bërë ne atëherë. Nuk dua të spekuloj, por kemi pasur mundësi të bëjmë edhe formën e transformimit.

Klan Kosova: Po, kush e ka penguar?
Kadri Veseli: Nuk e ka penguar askush, por edhe vetë kam qenë kundër. Edhe sot jam kundër dhe besoj se nuk kemi qenë gabim. Gjithmonë kishin vazhduar spekulime për interesa të dikujt. Kur do ta kishte punën në zor, ose kur do të kishte pasur interesa për të mbuluar një send të vetin, menjëherë do të kishte thënë aty kanë vepruar këta ose ata. Më mirë të jetë starti i mirë që nga fillimi.

Klan Kosova: Ku është stafi juaj?
Kadri Veseli: Stafi im shumica janë qytetarë të vendit. Jetojnë dhe punojnë me nder. Shumica e tyre kanë qenë të përgatitur në aspektin e edukimit në mënyrë profesionale. Çdo veprim që e kam bërë, kam biseduar edhe me ta. Qëllimi im ka qenë që menaxhimi të bëhet përmes delegimit, përmes konsultimit. E dinë ata mirë kur kemi qenë në proces të negociatave, bisedave, aty kam përfshirë numrin më të madh të njerëzve. Kam dashur që ata të jenë pjesë e procesit, të mos e ndiejnë veten se shefi po merr një vendim të caktuar. Ata i kanë të drejtat e veta. Mund të jenë pjesë e strukturës, por mund edhe të mos jenë.

Klan Kosova: Pse ju nuk u bëtë pjesë e AIK’ut?
Kadri Veseli: Pyetje që pak a shumë ndërlidhet individualisht. Nuk dua të spekuloj, edhe pse ka njerëz që thonë se ka dashur të bëhet por s’ka mundur. Besoj se i kam shërbyer atdheut tim me ndershmëri deri në këtë moment dhe do t’i shërbej edhe më gjatë. Ka qenë një vendim që është marrë më herët se misioni im përfundon në ditën kur krijohet struktura e re. Ky vendim nuk është marrë në qershor të vitit 2008. Partnerët e mi, bashkëpunëtorët e mi e kanë ditur shumë më herët.

Klan Kosova: Ju thatë se keni bërë një veprim tjetër tash dhe keni hyrë në një rrugë të edukimit?
Kadri Veseli: Çdo njeri ka nevojë nganjëherë të ndalet për të bërë një pauzë dhe një reflektim. Dhe, për të bërë edhe një pushim, nëse mund të them kështu.

Klan Kosova: Jeni duke pushuar?
Kadri Veseli: Jam i kënaqur me atë çka jam. Me atë çfarë bëj. Unë aktualisht studioj, pa ndërprerë. Punoj në përgatitjen time.

Klan Kosova: Nuk jeni lidhur nga informatat?
Kadri Veseli: Ka qenë pjesa më sensitive dhe më krenare e jetës sime. Por ajo periudhë ka kaluar, përfundimisht. Mos e dhëntë Zoti të jemi në ndonjë rrethanë lufte, nuk di a të vazhdoja më tutje. Jo për shkak të përshtypjes. Ajo ka qenë shumë e mirë. Por njeriu është mirë ta lërë një punë, kur është mirë.

Klan Kosova: Nuk më thatë çfarë punoni aktualisht?
Kadri Veseli: Aktualisht jam në përfundim të një studimi postdiplomik në një universitet evropian. Jam duke përfunduar disertacionin për reformat ekonomike dhe transicionin në Kosovë. Kjo është ajo çfarë mund të them. Po merrem me familjen time. Natyrisht, shumë i relaksuar.

Klan Kosova: Atëherë, duke e ditur që je baba i tre fëmijëve, besoj që fëmijët nuk do të kishin dëshirë që t’i kthehesh profesionit të dikurshëm, por nga përvojat e vendeve që ne i dimë, shumica e njerëzve që kanë udhëhequr shërbime inteligjence kanë qenë të suksesshëm në politikë dhe goxha të fortë. Këtë disertacion a e keni linjë për të hyrë në politikë apo çka?
Kadri Veseli: Jo. Populli thotë shkolla është zanat, e mendjen duhet ta kesh. Mirë është të përgatitesh, të studiosh. Njeriu mëson çdo ditë. Unë tërë jetën time kam punuar për të mirën e vendit tim, njerëzit dhe popullin tim dhe nuk besoj se do të ndalem.

Klan Kosova: Kjo i bie që të është hapur dera politike?
Kadri Veseli: Dera politike ka qenë e hapur çdoherë dhe është e hapur për secilin qytetar të Kosovës. Shyqyr Zotit jemi duke jetuar në shtetin tonë sovran. Kemi punuar për të dhe po e gëzojmë. Normalisht që kemi dëshirë që gjërat të lëvizin më mirë për arsye se një pjesë e madhe e popullatës jeton në rrethana jo të kënaqshme sociale, por megjithatë... Edhe politika është opsion.

Klan Kosova: Besoj se e dinë të gjithë që e keni mik Hashim Thaçin. Veprimet e juaja politike a janë të lidhura me personalitetin tuaj e të tij, apo ju lidh diçka më shumë sesa politika?
Kadri Veseli: Është e vërtetë që e kam mik Hashim Thaçin, por do t’ju them diçka në lidhje me këto relacionet tona. Këto i tejkalojnë interesat e ngushta që mund të jenë qoftë politike, apo të kufizuara, apo të një aspekti të gjerë. Ne e kemi një vazhdimësi të jetës së përbashkët. Asnjëherë nuk kemi menduar të bëjmë diçka të keqe për këtë vend, por vetëm diçka të mirë. Hashim Thaçi si një djalë i ri, tani kryeministër i Kosovës, gjatë jetës së tij ka marrë shumë përgjegjësi të mëdha. Jam krenar që ka arritur që në mënyrën më dinjitoze të mundshme të ballafaqohet me sukses me ato vështirësi që nuk kanë qenë të lehta. Po e përmend vetëm periudhën e Rambouillet. Pastaj periudhën e transicionit të cilin jemi duke e kaluar ende.

Klan Kosova: Nuk do t’ju lejoj të flisni më gjatë për Hashim Thaçin. Mjafton që thatë që e keni mik, por nuk besoj që ndonjë spekulim i mundshëm thotë që ju do të regjistroheni në LDK?
Kadri Veseli: Lidhja Demokratike e Kosovës e ka kontributin e vet të jashtëzakonshëm, historik.

Klan Kosova: Nuk do të jeni pjesë e kësaj partie?
Kadri Veseli: Unë do të vazhdoj punën time, aktivitetin tim edhe në politikë, nëse na jep Zoti fuqi dhe shëndet. E, besoj që po. Do të vazhdoj për të mirën e vendit tim.

Klan Kosova: Dhe, krejt në fund, a keni bëri ndonjë mëkat gjatë punës tuaj, z. Veseli? A keni gabuar diku dhe i keni rënë pishman?
Kadri Veseli: Njeriu në jetë edhe gabon. Por është shumë me rëndësi në jetë që gabimet të mos bëhen me vetëdije. Të mos veprohet në dëm të shumicës dhe interesit të vendit. Jam shumë i bindur që krejt atë që kam bërë, e kam bërë për të mirën e këtij vendi dhe popullit tim. Nëse më pyet në anën tjetër se a do të pendohesha për diçka? Për asnjë gjë. Jam shumë krenar për atë që kam bërë. Po të mundja, do ta bëja edhe më mirë dhe çdoherë do të mundohem që të punoj edhe më mirë.

 (Vota: 3 . Mesatare: 4.5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora