E marte, 27.07.2021, 12:50 AM (GMT+1)

Mendime

Albert Shabanaj: Islamistët në majat e pushtetit!

E shtune, 05.07.2014, 08:43 PM


PROTAGONISTET ESKALATIV ISLAMIST JANË TE ULUR NE MAJAT E PUSHTETIT !

Nga Albert Shabanaj

Më shumë shkrime t'mia kisha ngritur shqetësime për fenomenet negative ne Kosoven tonë, me theks te veçantç ekstremin islamë i cili ne vazhdimësi po gjakos rininë shqiptare te pas luftës se fundit ne trevat shqiptare. Këto fenomene te errta te cilat po vazhdojnë te pa penguara edhe sot e kësaj dite,po ju marrin jetërat rinisë sonë neper shtete arabe ne njërën anë dhe anës tjetër duke shemtuar pamjet shoqërore,duke perdhunuar ndjenjat,krenarin,Kulturen shqiptare te mirëfilltë,me mjete qoroditëse te ligjeve islame te kalifatit e te dreqit e t'birit - felliqësirave tjera azioafrikane;duke terrorizuar hapur historine dhe figurat tona kombëtare qe aq shumë kontribuan për ardhmerin dhe bashkimin tonë me Europen(Perendimin) Ndonëse,sot nga këto ultesira ekstreme pa mëshirshëm po shqelmohet mbi ato vlera te trasheguara brez pas brezi! Athua vallë,te gjitha këto kurdisje antikombëtare,te gjitha këto poshtersime... kujt i konvenojn!? Mendoj se pergjigjeja është e pastër si loti për secilin,pra vetëm armiqve. Megjithatë deshiroj qe ne pika te shkurta,lexuesve te nderuar te iu përsëris dhe kujtoj disa nga zhvillimet ne vendin tonë te kapur e katandisur nga krimet e lloit tyre,qofshin politike, religjioze, ekonomike, kulturore, shoqërore etj...

Ne ketë shkrim deshiroj te iu kujtoj se,shqiptaret për nga lashtësia,civilizimi, vyrtytet,parimet,zakonet,kultura ishim te respektuar ne gjithë boten,këto fakte i mbanin fqinjët tan te shqetsuar për planimetrit e tyre konspirative... Dhe,se fundi Turqia,Serbia dhe gjithë armiqtë tjer me sukses respektivisht sherbimet e tyre te fshehta me një perkrahje te fuqishme te atyre ruse arritën qe nëpërmjet ndikimit Rus ne lindje te mesme por edhe me gjer te i harmonizojne dhe kanalizojnë interesat e tyre kunder shqiptarëve ne pergjithesi e kunder Kosovës ne vecanti. Këto marrëveshje u riaktivizuan dhe filluan me një hov te shtuar menjehere pas luftës ne Kosovë. Nga ato kurdisje ugurzeza sllavo-arabe-turkofile,fillon ardhja e shume sherbimeve te errta ne trevat tona,nen parullat dhe slloganet e shoqatave kinse bemirëse... Ndonëse,te gjitha te pa kontrolluara nga askush dhe te bekuara nga kryekleriket islam e nga politikan me emer e mbiemer nëpër trevat tona,me theks te veçantë ne Kosovë dhe Maqedoni. Ishtë pikërisht viti 2007 kur këto sherbime armike sllavo-turko-arabe,moren hove duke filluar me propaganda antikombëtare,antihistorike,antiperendimore dhe antinjerzore e humane! Broqkullat e tyre propagandistike filluan me ndertimin e x xhamive,x medrezeve ne te cilat propagandohej dhe fyej kombi,tradita,historia,figurat etj... me një fjale i gjithë kurrizi kombëtar.

Nga ana tjetër armiku serb,duke vërejtur rezultatet propagandistike islame ne teren,sherbimet e tyre u inkorajuan për te krijuar por edhe për te blerë disa portale dhe radio islame ne gjuhen shqipe. Te gjithat janë te ngritura dhe te krehura nga sherbimet sekrete serbe,njëra nga ato te shumta.. dhe me helmusja qe ne vazhdimesi bombardon kombin Shqipëtar,është portali: www.botaislame.com Këtu fyhet dhe mallkohet çdo gjë qe është shqiptare,çdo gjë qe është demokratike,çdo gjë humane,çdo gjë perendimore etj. Aty me theks te veçant jo vetëm qe behet thirrje por urdherohen ne emer te allahut për terrorizem kunder Amerikes dhe perendimit ne pergjithesi! Aty rekrutohen mercenaret për gjihad,talibanizem,muxhahedinizem etj.... shemti te botes se lloit tyre... zdrala me mjekrra e felliqësirave tjera jo njerezore te shekullit 21!

Unë nuk e di nëse e dijn,dua te shpresoj se nuk e dijn zdralat dhe llumi islam shqiptar qe ky portal dhe te gjithë te tjerët si ky (...) janë te sherbimeve pansllave,respektivisht portali i me lartë cekur është pikërisht i krijuar nga Milutin Jovanovic,ne vitin 2007,i cili jeton dhe vepron ne Suedi. Ne ketë sfond,personi ne fjalë është njëri nder me aktivet e sherbimit sekret te Serbisë,është ai qe rekrutoi narkomanin serb (Mihajlo Mihajlovic) ne Suedi,i cili ne menyrë terroriste masakroi ministren e punve te jashtme suedezen Anna Lindh,si hakmarrje e bombardimeve te NATO-s ne bazat Serbe për ndalimin e terrorit serb mbi Kosovë. E përsëris me plot përgjithësi se,te gjitha këto vershime fetare ne trevat tona janë te sajuara nga sherbimet sekrete serbosllave,te cilat po veprojne te pa penguar ne Kosove,Maqedoni dhe gjithandej trevave shqiptare.

Këto sherbime te fateve tona ogurzeza i kanë kapur disa oratorë shqiptarë,disa faqe zi te shantazhuar qofshin klerik dhe politikan,sidhe disa perfid te profileve tjera shoqërore.. te cilët punojnë suksesshem dhe te pa penguar për interesa te Serbisë,për te provukuar tensione fetare ne shoqeritë tona ne njërën anë dhe anës tjetër për t'na larguar dhe shkatërruar imazhin tonë për ballë perendimit miqësor.

Pra Kosova e pasluftës u be trampolin e extremit dhe faqes se zeze islame,te cilet i kanë kapur majat e Republikes. Është pikërisht viti 2007 e tutje kur filluan vershimet dhe bombardimet ne shoqeritë tona,ne atë kohë nuk vonon dhe kryeministri Thaçi me shpalljen e tij famoze vella,sulltanin e kohes moderne Erdogan! Dhe... nga aty te keqes islamoekstreme i hapen dyert per te ngulfatur shoqerin nga kater anet e sajë.

Pra,nga ana e t'parit te Kosovës me shkop magjik u harrua e kaluara e shtypjes dhe shkatërrimit turk mbi 500 vite mbi popullin Shqiptarë!!! Edhe sot e kësaj dite behen perpjekje te turpshme,te pa rreshtura për ndërrimin e historisë son kombëtare,me fjalë tjera për shperlarje truri te popullit;krim ky i radhes mbi historinë dhe kulturen tonë kombëtare. U harrua se,para sundimit turk (Osman) shqiptarët i njihte bota si te butë,tolerantë,human,te kultures,te civilizimit,te beses e te punes. Ishte krenaria kombëtare ajo themelore qe na bente te veçantë,ishte madheshtia e vetëdijes kombëtare e cila te bente te ndjehesh SHQIPTAR para se fetar dhe jo si sot anasjelltas... Ne kishim mentalitet europian,ne puqemi dhe identifikohemi vetëm me Europen e me askend tjetër. Jo gënjeshtrave te sotit..qe disa gjakprishur anadollak vrapojn pas gënjeshtrave,pas prurjeve te kulturave araboanadollake,duke harruar se pikërisht kjo e fundit (anadollake) ka ndryshuar edhe cilësin tonë shoqërore. Ndonëse,sot mu nga këto bastradime vlerësohemi ndryshe,vlerësohemi shumë keq,meqë bota (Perendimi) pa pardon është duke na vlerësuar si mashtrues,hajdut,kriminel,te pabesë,dembela,vetëm fjalë e punë fare,karakteristika këto qe njihen vetëm ke popujt oriental-anadollak...!

Tek e fundit mua nuk me tmerrojne te verberit dhe felliqesirat e pjellave te braktisura anadollake... sidhe një numri i mire qe jane viktima te analfabetizmit,injrances,vuajtjes dhe propagandave te me larte cekura,mua me tmerron jashtzakonisht fakti se,edhe institucionet janë ne sherbim te tyre,janë te kontrolluara dhe pengje te atyre sherbimeve ne fjalë…! Dhe… përgjatë gjithdites po na del se,Qeveria është assistente e mire e qeverisë serbe ,zbatuese e interesave serbe e jo shqiptare. Për derisa çdo gje qoft edhe shkaterruese po behet e mundshme vetëm e vetëm nese e kerkon Serbia dhe asnje gje qe nuk e kerkon Serbia. Kjo nuk eshte as sot e as dje,por qe nga pas lufta dhe nuk mund te jetë ndryshe kur politikanet si dhe kleriket islam emerohen direkt apo indirekt nga Beogradi.

Ndonëse,pushtetaret e Kosovës te zanur nga gjaku i deshmorëve,te zanur nga gjaku i historisë,te zanur nga gjaku i kriminalizimit te popullit shumë te vuajtur shqipëtarë,nuk shkojne pertej aktrimeve,pertej roleve sa për pluhur syve te opinioneve,meqë për me tepër i ngjasojn tragjedive komike,ne ndjekjen apo hetimet e disa individëve kriminel-islamist në Kaçanik,Gjilan,Mitrovice e kudo tjetër ne Kosovë. Për derisa instanca me e lartë-Kuvendi i Kosovës është i uzurpuar me protagonistet e tyre,siç njihen edhe botërisht si hyzmeqarë islam Pacolli,Agani,Kelmendi,Krasniqi,Demi etj. te cilët hapur flasin dhe janë inspirues te fushatave antikombtare,antihistorike dhe antivlera shoqërore me theks te veçantë kunder Kastriotit,Nenes Terezë,Kadares etj. Këtu e keqja behet edhe me e madhe kur këto barkqitje islamike ne shoqerinë tonë,jo vetëm qe nuk ndeshkohen por as nuk kritokohen për asnjë moment te vetmin!!!

Ne ketë luftë nuk mundemi te shpresojm se këto plehëra kombëtare me sjelljet e tyre anadollake ne shoqërinë tonë qe një ditë do te mbarojn përderisa janë shefat e tyre ne majat e pushtetit,perkundrazi ato gjithmon do te kalojn pa u penguar nen protekstin se,në një "demokraci të mirëfilltë",apo ne një "Shtet demokratik",çfarë "aspirojmë" edhe qasjen e Kelmendit,Krasniqit,Aganit dhe mbeturinave tjera otomane nuk e konsiderojn joligjore.! Nen arsytimin se "demokracia"po iu mundësojka te drejten e te shprehurit... Pra,edhe atëherë kur cenojnë interesat,historinë,kulturen,sigurinë,dinjitetin e gjithcka tjetër shoqërore dhe kombëtarë! Unë për vete doren në zemer,edhe pse jetoj rreth 25 vite ne një shtet ku vërtetë funksionon demokracia nuk kamë degjuar se,dikush ka te drejt te baltos historinë dhe masakron dinjitetin shoqërorë për te importuar dhe zevendesuar me plehera te jashtme qofshin ato dhe religjioze!... Dhe a dini pse? Sepse këtu (Gjermani)vërtetë funksionon demokracia por ligji është mbi te gjithë dhe gjitha.

Megjithatë,rreziku në Republikën e Kosoves nuk vjen vetëm prej performuesve të verber e te manipuluar nga padituria e besa edhe nga uria,por rreziku vjen pikërisht prej politikave bandokratike te cilat kane uzurpuar vendin tone,te cilave ju prin PDK-ja,por ka edhe të tjera, që luajten rolin e dreqit,rolet e t'nenshtruarve para rrymave armike,te nenshtruar para kurdisjeve ekstreme nga me te ndryshmet...

Këtu si përfundim për t'u mos u zgjatur me shumë dua te ceku edhe një poltron islamik nga radhet e LDK-se,është i pa cipë L.Haziri i cili botërisht dhe me mburrjen e tij te madhe prej maqorrit,shprehet se na u paska bërë haxhi,pra e paska vizituar meken dhe paska fituar titullin haxhi,qe ne shqip perkthehet turist. Dhe... këto parazit te shoqërisë tonë te detyrojnë te mendosh ne rrevulucione te lavdishme.

Dhe një ditë te bukur do te mesojnë gjeneratat e reja për turpin qe ka katandisur Kosovën,për Kosovën e çoroditur,për Kosovën me identitet te ndryshuar,për Kosovën e pa përfunduar rreth dy dekada,për bandokracit dhe kriminelet e veshur me kravata!!!(Vota: 4 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora