E marte, 18.05.2021, 12:44 PM (GMT+1)

Kulturë

Engjëll Koliqi‏: Vargje të nxehta verore (II) - Caldi versi d'estate

E shtune, 15.08.2009, 01:38 PM


TË ECIM ME KOHËN

 

Eja mbretëreshë eja

Në marshimin tonë

Të të shenjtit mision të dashurisë

Kemi shumëçka të bëjmë

Prandaj

Duhet të ecim me kohën

Pa u vonuar kurrë...

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

UDHËKRYQEVE TË HISTORISË

 

Mbretëresha ime e mrekullive

Mrekullisht i gjen udhët e sakta

Kurrë pa gabuar

...

Do të nisemi shpejt

Në drejtimin e fronit

Mbretëria e dashurisë na takon ne

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

KALËRON EGËR STUHIA

 

Në këtë shekullin tonë

Të platitur

Dhe të rrahur mes intereseve

Stuhia kalëron egër

Shumë dëme shkakton

-

Eja mbretëreshë

Të hudhemi në akcion shpëtimi

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

ATA QË ORIENTOHEN ME DRITËN E HËNËS

 

Njerëz të natës janë

Të komanduar e të deformuar nga terri

-

Mos kërkoni gjëra të rëndësishme nga ata

Sepse nata ua ka shterrur trurin

-

Edhe më dhembsen

Sepse nuk i dijnë plotësisht

Vlerat e dashurisë

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

ME NJERËZIT UDHËHUMBUR

 

Duhet të jemi shumë të kujdesshëm

O mbretëresha ime e mrekullive

Me njerëzit udhëhumbur

-

Ata duhet të drejtohen n’udhën e dashurisë

...

Me njerëzit udhëhumbur

Do të punojmë me dashuri

Dhe jashtë intereseve të tjera

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

ANASJELLTAS

 

Nisemi

Dhe shkojmë andej

Me dashuri dhe për dashuri

O mbretëresha ime e bekuar

Edhe këndej kthehemi

Me dashuri dhe për dashuri

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

KAHI DIELLI YNË

 

Në misionin tonë të dashurisë

O mbretëresha ime

Jemi gjithmonë të sigurtë dhe krenarë

Dhe të gjithë i drejtojmë

N’udhën e sotilsur

Drejt diellit tonë të dashurisë

Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

PAS KËRCËLLIMEVE

 

Të gjithë ata

Që kanë devijuar rrugën e dashurisë

O mbretëresha ime

Zoti dhe natyra i kanë dënuar

-

Mbas kërcëllimeve

Të gjorët

Presin vetëm vdekjen

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

ME TË GJITHË BREZAT

 

Nuk ndalemi ne o mbretëreshë

Me puthje dhe me shembuj të tjerë

Në misionin tonë të dashurisë

Brez pas brezi

Në të gjithë shekujt

Dhe në amshim...

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

MALLI I MË BËHET ZJARR

 

Shumë mall kam për atdheun

Për vendlindjen time

Për Loken Shqipëri

Për Nënën Kosovë

Për Stubllën Krenare

-

Ky mall po shtohet

Dhe po bëhet zjarr

-

Kam frikë mos po digjem...

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

T’IA THEMI KËNGËS SË MOÇME

 

Eja mbretëreshë t’ia marrim bashkë këngës së moçme

-

Eja

Ta bëjmë të lumtur Dardaninë tonë

Eja mbretëresha ime

Me dashuri

Ta marrim historinë në duar

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

RRUGË DJERSE

 

Rrugët tona të dashurisë

Janë shumë të bukura dhe joshëse

O mbretëresha ime

Por janë edhe rrugë djerse

Sepse kemi shumë pengesa

Dhe lodhemi duke i kaluar...

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

MËRGIM I TRASHËGUAR

 

Mërgimi i mallkuar është

Dhe me shumë vuajtje

-

Mjerisht populli im ende po e provon

Si trashëgim  nga gjyshërit

-

Të kthehemi në vendin tonë

Mallkuar qoftë mërgimi

Rroftë Toka Dardane

Rroftë nderi dhe dashuria dardane!

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

TË PRESIM YLLIN

 

O mbretëresha ime

Që të vazhdojmë me suksese

Duhet ta presim yllin fatlum

Që po vjen

Me njëmijenjë mrekulli

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

LAJMËTARË TË ARDHMËRISË

 

Mbretëresha ime e bekuar

Ç’prej se jemi në fronin e mbretërisë së dashurisë

Kemi fatin dhe privilegjin

Të jemi të pranuar nga të gjithë

Si lajmëtarë të ardhmërisë

-

Do ta paralajmërojmë epokën e re të dashurisë

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

NGA ËNDËRRA E PROFETIT

 

Epoka e re e dashurisë

Për të cilën ne jemi angazhuar gjithmonë

O mbretëresha ime

Paralajmërohet

Edhe në ëndërrën e profetit

Që thotë:

“Këtë botë do e sundojë dashuria

Lumë ata që e provojnë”!

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

KJO ZEMËR TË PRET

 

Shpejto mbretëreshë

Kjo zemër të pret

Të nisemi bashkë n’udhën e gjatë

E ta hapim bashkë shekullin e dashurisë

-

Eja

Kjo zemër të pret

Të fillojmë bashkë me mrekullitë

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

KJO ZEMËR RRAHË VEÇ PËR TY

 

Eja mbretëresha ime

Pa fije dyshimi

Eja se unë jam besnik

Dhe kjo zemër rrahë veç për ty

-

Dashuria është dashuri!

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

PO MERR KRAHË DASHURIA JONË

 

Ne

Tashmë jemi të dashur dhe të kërkuar

-

Dashuria jonë po merr krahë

Dhe me lumturi

Do të fluturopjmë anekënd botës

-

Rroftë e triumfoftë dashuria!

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

FILLOJMË BASHKË VALLEN

 

Eja mbretëreshë

Të bëhemi të gjallë

Eja e fillojmë bashkë vallen

Dhe t’u tregojmë të gjithëve:

Tashmë ka filluar festa

Dhe po hapet epoka e re

-

Eja t’u tregojmë të gjithëve:

Kjo është mbretëria e dashurisë

Eja

!!!

            Garlate (Lecco), 12 gusht 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

CAMMINIAMO CON IL TEMPO

 

Vieni regina vieni

Nella nostra marcia

Della santissima missione dell’amore

Abbiamo tanto da fare

Quindi

Dobbiamo camminare con il tempo

Senza mai ritardare …

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

NEGLI INCROCI DELLA STORIA

 

Mia regina dei miracoli

Miracolosamente li trova le strade giuste

Senza mai sbagliare

Partiremo presto

Nella direzione del trono

Il regno dell’amore ci tocca a noi

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

FEROCEMENTE CAVALCA LA TEMPESTA

 

In questo nostro secolo

Rannicchiato

E battuto tra gli interessi

La tempesta cavalca ferocemente

Causa tanti danni

-

Vieni regina

Mettiamoci negli azioni dio salvezza

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

COLORO CHE SI ORIENTANO CON LA LUCE DELLA LUNA

 

Sono gente della notte

Comandati e deformati dal buio

-

Non chiedere di loro le cose importanti

Perché la notte li ha disseccato il cervello

-

Anche mi dispiace

Perché non li sanno pienamente

I valori dell’amore

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

CON LA GENTE CHE HANNO PERSO LA STRADA

 

Dobbiamo essere molto attenti

O mia regina dei miracoli

Con la gente che hanno perso la strada

-

Loro (essi) devono essere indirizzati nella strada d’amore

Con la gente che hanno perso la strada

Lavoreremo con amore

E fuori degli altri interessi

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

VICEVERSA

 

Partiamo

E andiamo di là

Con amore e per amore

O mia benedetta regina

Anche di qua ritorniamo

Con amore e per amore

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

VERSO IL NOSTRO SOLE

 

Nella nostra missione dell’amore

O mia regina

Siamo sempre sicuri e orgogliosi

E tutti li indirizziamo

Nella strada decorata

Verso il nostro sole dell’amore

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

DOPO I DIGRIGNAMENTI

 

Tutti coloro

Che hanno deviato la strada dell’amore

O mia regina

Dio e natura li hanno condannati

-

Dopo i digrignamenti

Poveri

Aspettano solo la morte

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

IN TUTTE LE GENERAZIONI

 

Non fermiamo o regina

Con baci e altri esempi

Nella nostra missione dell’amore

Generazione dopo la generazione

In tutti secoli

E all’eternità …

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

 

LA MIA NOSTALGIA SI FA FUOCO

 

Ho tanta nostalgia per la patria

Per mio paese di nascita

Per la Mammina Albania

Per la Mamma Kosova

Per Stublla Orgogliosa

-

Questa nostalgia si aumenta

E diventa fuoco

-

Ho paura che mi brucio …

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

CANTIAMO LA CANZONE ANTICA

 

Vieni regina

Cantiamo insieme la canzone antica

-

Vieni

La facciamo felice la nostra Dardania

-

Vieni mia regina

Con amore

Prendiamo la storia nei mani

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

LE STRADE DEI SUDORI

 

Le nostre strade dell’amore

Sono molto belle e attraenti

O mia regina

Ma sono strade dei sudori

Perché abbiamo tanti ostacoli

E ci stanchiamo passandole …

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

IMMIGRAZIONE EREDITATA

 

È maledetta l’immigrazione

Con tante sofferenze

-

Purtroppo mio il popolo lo prova ancora

Come eredità da nonni

-

Ritorniamo nel nostro paese

Sia maledetta l’immigrazione

Viva Terra Dardana

Viva l’onore e l’amore dardano!

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

ASPETTIAMO LA STELLA

 

O mia regina

Per continuare con successo nella nostra missione dell’amore

Dobbiamo aspettare la stella fortunata

Che ci viene

Con milleuno miracoli

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

MESSAGGERI DEL FUTURO

 

Mia regina benedetta

Da quando siamo nel trono del regno dell’amore

Abbiamo la fortuna e il privilegio

Di essere accettati da tutti

Come messaggeri del futuro

-

Preannunceremo la nuova epoca dell’amore

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

DAL SOGNO DEL PROFETA

 

La nuova epoca dell’amore

Per la quale noi ci siamo sempre impegnati

O mia regina

Viene preannunciata

Anche nel sogno del profeta

Che dice:

Questo mondo governerà l’amore

Beati loro (essi) che lo provano”!

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

QUESTO CUORE TI ASPETTA

 

Affrettati regina

Questo cuore ti aspetta

Partiamo insieme nella strada lunga

E apriamo insieme il secolo dell’amore

-

Vieni

Questo cuore ti aspetta

Cominciamo insieme con miracoli

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

QUESTO CUORE BATTE SOLO PER TE

 

Vieni mia regina

Senza un filo di dubbio

Vieni perché io sono fedele

E questo cuore batte solo per te

-

L’amore è amore!

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

PRENDE ALI IL NOSTRO AMORE

 

Noi

Oramai siamo amati e ricercati dappertutto

-

Il nostro amore prende ali

E con felicità

Voleremo in ogni angolo del mondo

-

Viva e trionferà l’amore!

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

COMINCIAMO INSIEME IL BALLO

 

Vieni regina

Facciamoci vivi

Vieni e cominciamo insieme il ballo

E facciamo sapere a tutti:

Oramai è cominciata la festa

E si apre la nuova epoca

-

Vieni diciamo a tutti:

Questo è il regno dell’amore

Vieni

!!!

            Garlate (Lecco), 12 agosto 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vota: 0)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora