E marte, 30.05.2023, 01:58 AM (GMT+1)

Mendime

Asllan Dibrani: Gjergj Kastrioti po i tremb armiqtë!

E hene, 24.02.2014, 09:03 PM


Gjergj Kastriot Skënderbeu edhe për se vdekuri po i  tremb  armiqtë!

Nga Asllan Dibrani

Pran  shteteve kinse me institucione   dhe  polici u legalizuar krimi       i organizuar i armiqve    edhe     vende publike  , shih dhe  në rrugë e kryejnë  krimin dhe ikun pa therrë në këmbë siç ishte rasti i rrënimit të bustit të Nënë Terezës në Mitrovicë, apo  tani     vepra kriminale      dhe vandale  ndaj kryekomandantit legjendar  Gjergj Kastriot Skënderbeut! Fantazi    kësaj   natyre  mund të jenë të dirigjuara  nga    Fatos Lubonja antishqiptari  i përbetuar, Olsi Jazexhi, Fuad Ramiqi , Milazim Krasniqi "Profesor   në Universitetit  në Kosovë", Gëzim  Kelmendi "Deputet   në Kuvendin e Kosovës, Shefqet Krasniqi degjenerues   dhe propagandues   i  ekstremit islamist  , Nexhmedin  Spahiu  i përzier   me gjak  të huaj ,Fatmir Latifi hoxhë ne Mitrovicë ,Irfan Salihu hoxhë Prizren provokator i    emancipimit    femrës shqiptare etj .  Këto  qelbësira  antishqiptare  në bashkëveprim  me   qarqet  e Beogradit te Athines , Moskes dhe  Rrjetes   se xhihadit islamik te cilët kane   komplekse dhe friken  ndaj nesh  si komb   unik.

-Në kohën e fundit ka filluar çmenduria dhe shpëlarja e trurit nga disa njerëz ,media dhe gazeta. Liria e tepërt nëpër media duke reklamuar lloje të ndryshme të personave të bastarduar me motive fetare, dhe skulptura të ndryshme të djajve dhe shejtanëve(Satanëve) ...krejt kjo po ndodhe para syve tan.Kjo çmenduri mediale do të ketë pasoja tani dhe në të ardhmen   me rastin e   mos funksionimit të shteteve ,as në Kosovë ,por as në Shqipëri një shtet i pavarur  si kompliment   e kanë turpin. Pran  shteteve kinse me institucione   dhe  polici, u legalizuar krimi       i organizuar i armiqve    edhe     vende publike  , shih dhe  në rrugë e kryejnë  krimin dhe ikun pa therrë në këmbë siç ishte rasti i rrënimit të bustit të Nënë Terezës në Mitrovicë apo  tani     vepra kriminale      dhe vandale  ndaj kryekomandantit legjendar  Gjergj Kastriot Skënderbeut!

-Kanë kaluar 5 shekuj e gjysmë dhe  arkitekt, armiq  me motivacion  antishqiptar të shekullit të 21-të  i tremben veprës se tij.  Për vlerat që kishte Skënderbeu, i dinë edhe  provokatorët    e brendshëm  në koalicion me  të jashtmit , çdo ditë promovojnë  akte    kundër   madhështisë dhe veprës së heroit tonë kombëtare "Gjergj Kastriot Skënderbeu". Ata e dine forcën e kësaj figure në gjirin e popullit ,prandaj orvatën ta fyejnë. Provokimet e  tilla tek populli shqiptar  ,po  nxit dashurinë  dhe respektin edhe ma të madh   ndaj Skënderbeut  që do ta ngrejë  edhe me lartë këtë figurë dhe gjithë figurat e tjera të ndritura të historisë  që i urrejnë armiqtë tanë.

Fotoja e statujës së dyshimtë dhe provokuese  e  Heroit tonë Kombëtar, Gjergj Kastriot  Skënderbeut, e cila u gjet  këto  ditë    afërsi të Tiranës  e kryer   dhe e ideuar nga   armiqtë e popullit shqiptar  me një  stil surrealizëm përdhosje me karakteristika  të shëmtuara degjeneruese dhe antikombëtare?” Kjo që u pa   si në foto heroi ynë kombëtar është me provokim dhe  prekje në ndjenjat e kombit  ,  duke e  cenuar figurën  ma madhështore  që kanë shqiptarët.  Kryerja   e një akti  barbar  , kriminal në pikën e ditës në anë të rrugës automobilistike në zonën e njohur, si Qafë Kashar në Tiranë konsiderohet      dështim  i funksionit të  shtetit, që    mund të supozohet që kjo vepër u kryer edhe nga shtetet për rreth si në  Serbia , Maqedoni apo edhe në  Greqi!.Ky mendim mund te jetë   argumentues kur kemi parasysh  keq menaxhimin dhe  korrupsionin     pikat doganore qe me    pak lek,   as që hapen   kamionët transportues nga vendet e dyshimta . Kështu që    ka mundur të jetë  i  fshehur  në mesin e mallrave   pa u diktuar. Ajo    vepër penale  nuk mund të kryhet nga një person, as me  dy , por kanë qenë    grup  i organizuar shumë mirë  nga se nuk kemi te bëjmë me një       peshë valixheje, por kemi të bëjmë me tonelata peshë kekur,  metalik  beton dhe me  materialin  e përdorur .   Këtu  ka fije dyshimi ,duke mos përjashtuar   edhe     inkriminimin e  shteteve arabe  në bashkëpunim  me     faktorin  xhihadist      Shqipëri- Kosovë .

Kolosin   dhe luftëtarin  Skënderbeun   nga urrejtja armiqtë  u përpoqën ta përdhunonin  , figurën që krijoj identitetin   shqiptar nga të gjitha kohërat! Me këtë   vandalizëm  e nxisin  dashurinë edhe ma të madhe ndaj  Skënderbeut ,po edhe  ndaj  figurave tona kombëtare! Qofshin të mallkuar  armiqtë  qe i mihin varrin e Shqipërisë!

Kjo është punë e ish pushtuesve tanë   me rastin e të nuhaturit    mbeturinat  e ekstremizmit  islamik, provokator të cilët kanë kohë që e ofendojnë heroin kombëtar shqiptar me simbole të tilla. Fantazi të  kësaj   natyre  mund të jenë të dirigjuara nga    Fatos Lubonja antishqiptari  i përbetuar, Olsi Jazexhi, Fuad Ramiqi ,Milazim Krasniqi "Profesor   në Universitetit  e  Kosovës", Gëzim  Kelmendi "Deputet   në Kuvendin e Kosovës, Shefqet Krasniqi degjenerues   dhe propagandues   i  ekstremit islamist  , Nexhmedin  Spahiu  i përzier   me gjak  të huaj ,Fatmir Latifi hoxhë në Mitrovicë ,Irfan Salihu hoxhë Prizren provokator ndaj     emancipimit të  femrës shqiptare etj .  Këto  qelbësira  antishqiptare  në bashkëveprim  me   qarqet  e Beogradit të Athines , Moskes dhe  rrjetës   se xhihadit islamik të cilët kanë   komplekse  dhe friken  ndaj shqiptarëve   si komb   unik . Prandaj  këta  pikën e dobët e gjejnë    përçarja  përmes fesë     shtresa ma e pa shkolluar e   popullit!!!

Cilët faktor janë që   armiqtë po i frikësohen  popullit shqiptar ;

1. Frika e bashkimit,gjë që do e rriste forcën tonë dhe do na bënte superior edhe ushtarakisht ndaj grekut, serbit, maqedanit  dhe malazezëve që  na i kanë  grabit tokat tona dhe sot  kësaj dite    vëllezërit tanë nuk kanë të drejtë përdorimi, as gjuhe as  kulture as  flamuri.

2. Xhelozia ndaj historisë dhe origjinës sonë  pellazge që dita ditës po  gjurmohet  trungu i ynë    si bazë e  qytetërimit  botëror . Nuk i pëlqen e vërteta dhe fakti që ne jemi populli me i vjetër në Evrope. I tmerron flamuri ynë kombëtar   kuq e zi   .

3. I tmerron fakti qe figura me e larte e asaj kohe në Evropë ishte ,Skënderbeu, shqiptar dhe jo grek e serb qe mbrojti  edhe pjesët e Evropës nga   barbaria osmane.

Përçarja , tradhtia  si  synim i vëllavrasjes nder shqiptar për ta  fituar betejën e tyre, turp për     klasën politike të degjeneruar  pas  korrupsionit   duke e lenë  atdheun     poligon të  manovrimeve  të armiqve tanë  me mercenarët e pa identitet?.

-Tradhtia  dhe spiunimi nuk janë fenomen i panjohur  për  shkencën, regjimet dhe shtetet e   botës.  Tek shqiptaret sikur ka mbetur një   lakmi  patologjike  nga trashëgimia  otomane qe sundoj  500 vjet mbi këtë popull .Tradhtia ,spiunimi  dhe bashkëpunimi me   ish pushtuesit    sikur ka nxënë vend ma tepër në   shtratin e kombit shqiptar!?.Si shembull marrim shkakun  e  lakmisë dhe të përfitimit.   Sulltan Sylejmani  ja preu kokën babës së vet për të hipë në postin e frontit  !!!.Shembull i dytë  është  Hamza Kastrioti ishte nipi dhe bashkëpunëtori më i ngushtë  i Skënderbeut , i cili e humbi shpresën për t'i zënë vendin ungjit të vet, kur këtij i lindi djali trashëgimtar, kaloi në anën e sulltanit e tradhtoj Skënderbeun . Ai udhëhoqi trupat në mbështetje të osmanëve kundër Skënderbeut në 1457.

Po ju sjell edhe një gjë me  rendësi, kur një personalitet bullgar e pyeti Shahin Kolonjen, ky  drejtonte gazetën"Drita" në Sofje duke i thënë"A e dini se Shqipëria ka shumë armiq dhe ju do të kini shume vështirësi t'i dilni zot çështjes suaj"?.

-Ai ju përgjigj:".

-Që Shqipëria ka pasur gjithnjë shumë armiq.-Këtë e dimë;që ka ende shumë armiq prapë këtë e dimë,por që neve jemi mësuar të luftojmë dhe t'i mundim gjithnjë armiqtë dhe këtë e dimë""Kali i Trojës " si histori e dhimbshme po përsëritet në   vatrat  e popullit shqiptare  duke  u konsoliduar  ne    veprimtarinë diversante    dhe militante      të orkestruara nga të huajt  për ta realizuar  përçajnë  shqiptarët ,se vetëm ashtu mund te fitojnë këta , siç kanë fituar edhe në të kaluarën,  turp për     klasën politike të degjeneruar  pas  korrupsionit   duke e lenë  atdheun     poligon të  manovrimeve  të armiqve tanë  me mercenarët e pa identitet?.

Mos vallë kjo histori do përsëritet pas 3000 vjetësh në trojet tona pas Kalit të Trojës . Atëherë ku ta çojmë gjakun e derdhur për kaq shekuj me radhë për liri apo  robëri?. Përse luftuam? Ta  kemi edhe një  Kali të Trojës  edhe sot   ndër shqiptare apo ???.

Nga ky fenomen qe po na përcjell   edhe sot   me fatkeqësitë     e kombit  me përçarje  , dhunë  denigrim  , mosmarrëveshje  vëllavrasje ,  korrupsion  , tradhti antikombëtare  po ju sjell    vargjet e Pashko Vasës  me një shkëputje nga  poezia   “O  moj  Shqipeni”:

O MOJ SHQ?PEN?

Kur ka lidhe besen burri i Shqypnise,

I ka shti dridhen gjithe Rumelise;

Nder lufta t’rrebta gjithekund ka ra,

Me faqe t’bardhe gjithmone asht da.

Por sot, Shqypni, pa m’thuej si je?

Po sikur lisi i rrxuem perdhe,

Shkon bota sipri, me kambe, te shklet

E nji fjale t’ambel askush s’ta flet.

Si mal me bore, si fushe me lule

Ke pas qene veshun, sot je me crule,

E s’te ka mbetun as em’n as bese;

Vet e ke prishun per faqe t’zeze.

Shqyptar’, me vllazen jeni tuj u vra,

Nder nji qind ceta jeni shpernda;

Sa thone kam fe sa thone kam din;

Njeni:” jam turk”, tjetri:”latin”

Do thone: ” Jam grek”, “shkije”-disa tjere,

Por jemi vllazen t’gjith more t’mjere!

Priftnit e hoxhet ju kane hutue,!

Per me ju damun me ju vorfnue

Vjen njeri i huej e ju rri n’voter,

Me ju turpnue me grue e moter.

I madhi Pashko Vasa ka  bërë një sinkronizim të   asaj periudhe që Shqipëria nuk mbeti asnjëherë pa njerëz  injorant , bashibozuk,dredharak, abuzues, mizor, maskara, , mëkatar, çrregullues, demagog,cinik, rrugaç, skandaloz, deformues, intrigant, zuzar,faqezi, devijues,  matrapaz etj. Serbet, siç thonin pleqtë, e thernin derrin dhe e hidhnin ne oborrin e xhamisë dhe përhapnin fjale se këtë e bënë shqiptaret e besimit katolik, pra nxitnin sherrin ndër fetar mes shqiptarëve!

Edhe ky përçudnim i Gjergj Kastriotit duhet kërkuar të armiqtë tonë të përjetshëm:serb, grek,maqedonas, pse jo edhe turq, ose "islamist" radikal qe financohen nga Beogradi e Moska!(Vota: 5 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora