Zeqir Lushaj: Intervistë ekskluzive me juristin, publicistin, studiuesin dhe aktivistin Adil Fetahu

Një nder bashkpunetoret me serioz dhe kualitativ te revistes sone ZemraShqiptare,i nderuari Adil Fetahu ka nje jete shume aktive dhe produktive. Ai, ka 45 vjet pune te pamderprerë, si përkthyes dhe ...

Zeqir Lushaj: Ky është Kleidoni, President i Rinisë

-Intervistë me dhjetë pyetje e redaktorit të pergjithshem të ZSh-së Zeqir Lushaj, drejtuar Kleidon Ndreut, djaloshit bashkatdhetar nga Dibra e Shqipërisë, i zgjedhur President i Rinisë në shkollën 9-vjeçare ...

Zeqir Lushaj: Paç Dritë, o Kadri Mani!

I. Pesë pyetje në lidhje me datlindjen:1. Si ndjehesh në 75 vjetor? I gëzohesh Ditës së festës, apo ke nostalgji për ditët që kanë ikur?Përgjigje: - Te libri që e kam botuar kam edhe një fotografi të kahershme, të përbashkët me gruan time, ku qenkam përgjigjur edhe në këtë pyetje, ende pa ma bërë: atëherë kemi qenë më të rinj, kurse tash jemi më të mençur! ...

Zeqir Lushaj: Intervistë ekskluzive me shkrimtaren dhe poeten Drita Lushi

Bisedë,  permbi Oqean Atllantik, nga buzëlumi Hudson në NJ, USA, në brigjet buzë Shkumbinit në At’dhe,  e redaktorit tonë të kulturës Zeqir Lushaj, me bashkpunëtoren e ZSh-së, doktoreshen farmaciste, shkrimtaren dhe poeten Drita Lushi ...

Zeqir Lushaj: Intervistë ekskluzive me ekspertin Aurel Dasareti

-Bisedë (intime dhe publike, prezantuese dhe perfaqësuese), e bashkpunëtorit të revistës ZemraShqiptare, ekspertit të shkencave ushtarake dhe psikologjike zotit Aurel Dasareti ...

Zeqir Lushaj & Besmir Vatoci: Nelajt e Kukësit në Amerikë

25 pergjigje nga 5 të Nelaj, të ardhur nga Kollovozi i Topojanit të Kukësit në NJ,USA, në bisedë me bashkpunëtorin e revistes  ZemraShqiptare ...

Zeqir Lushaj: Intervistë ekskluzive me Prof. Kolë Tahirin

Një burr i mençëm atje në Malësi, kur njerëzit i drejtoheshin: -A po më kallxon diçka o Filani, përgjigjej: -Po, në ditësh me m’dvetë! Më dukej si çudi …

Zeqir Lushaj: Intervistë ekskluzive me poetin dhe shkrimtarin Lulzim Logu

25 pyetjeve të redaktorit të Kulturës në revisten ZemraShqiptare Zeqir Lushaj nga NJ, USA, kryetari i Klubit të Shkrimtarëve dhe Artisteve të Rrethit të Tropojës, poeti Lulzim Logu, ju ka dhënë pa asnjë hezitim këto përgjigje ...

Zeqir Lushaj: Intervistë ekskluzive me publicistin Fritz Radovani

-Ne gazetarët, jemi diçka si puna e mjeshtërve. E dini si thonë për mjeshtërit? “Rregullojnë tërë jetën shtëpitë e të tjerëve dhe harrojnë shtëpinë e vet”. Edhe gazetari shkruan tërë jeten për të tjerët (dhe mirë bën), por për vet gazetarin, thuajse nuk kujtohet kush! Mjafton që i shihet emri në gazeta a libra dhe kaq.Ndaj edhe unë sot, ju drejtova me shumë deshirë për një intervistë, gazetarit, publicistit, shkrimtarit, artistit, politikanit, historianit, aktivistit të gjithanshem shoqror , bashkpunëtorit të shquar të revistës emërmirë ...

Zeqir Lushaj: Vebi Taflaj - Gazetari fantastik i Shëngjinit

Si thoni ju, të dashur koleg e lexues të nderuar të ZSh-së: - A mund të quhet fantastik një gazetar që në jetën e tij nuk ka shkruar dy rrjeshta në një gazetë elektronike as të printuar?Unë them se “Po”, mund të quhet. Një të tillë e njoh, të paktën këtu e rreth dy dekada. Dhe, të ju kallxoj të drejtën, kaq e kaq kohë portreti i tij vërtitet në mendjen time por vetëm tani në pushimet e këtij viti jubilar, në brigjet ...