E enjte, 13.06.2024, 09:14 PM (GMT+1)

Mendime

Raport i Keshillit Grevist

E merkure, 07.01.2009, 08:54 PM


RAPORT I KESHILLIT GREVIST

Miq te dashur grevist,

Në Konferencë për shtyp me gazetarë, Kryetar i Shoqates se Miqesise Suedi-Kosove, z Anders Wessman, alias-Iliriani, deklaron se vetem ne Suedi, iu bashkangjiten 264 grevistë, mandej greva pati mbeshtetje edhe ne disa shtete te Evropes dhe nga Kryetari i L SH B-së, Z. Simon Kuzhnini.

Sot ne ora 11 përmes linjës telefonike, gazeta "Skonska Dagbladet", përmes gazetarit të saj, BO BOREFORS, zhvilloi bisedë me Z. I. Egriu rreth rrjedhës dhe shkaqeve te organizimit të GREVES SE URISE.

Lidhur me kete Raport, motra Vitore, me gjithe se s’i sherben shendeti, ajo, se bashku me bijen tonë, Mardena Kelmendi, Kryetaren e Shoqates”Shote Galica”-Itali, në të gjitha grevat e organizuara në Suedi, u solidarizuan dhe morën pjesë drejtpersëdrejti.

Keshilli grevist,  pershendet gjithe pjesemarresit në GREVE, në veçanti: Znj. Vitore Leka, Dr. Flora Brovina,  Z. Lirim Jegeni me familje nga Dibra, Z. Baki Ymeri, Fatos Aliu dhe dr.Skender Destani.

Pershendetje te vecante dhe Amnestise Internacionale Kryqit te Kuq Botror, mandej, popullit paqdashes suedez dhe mjeteve te infromimit, që i dhënë hapsirë të veçantë GREVES.

  Pershendetje edhe miqeve tane të nderuar, që morën pjesë në të gjitha grevat paraprake, siç janë vellezërit tanë: Vasil, Petraq, Mina, Latif, Beqir etj. emrat s’më kujtohen dhe qe mesiguri s’din gjë  per greven e urisë, sepse, më 5 janar, në ora 22, miku ynë, Anders, vendosi të ngujoset në grevë urie, ndaj dhe u mbeshtet nga ne; kurse NJOFTIMI u lëshua ca me vonesë.

Me respekt, Këshilli grevist:

Anders Wessman, Uddevalla-Suedi

Mr. Hajdin Abazi, Malmö-Suedi

Ibrahim Egriu,Malmö-Suedi

Sali Konjusha,Falun-Suedi

Arbër Ibrahimi-Suedi

Luigj Shkodrani-Danimarkë

 

SERBISKORTODOX JUL OCH HUNGERSTREJK MED HOPP OM ATT SERBIENS PRESIDENT SKALL GE AVLIDNA I JULKLAPP

From:               SwedenKosov@ Friendship Union (sweden_kosov@yahoo.se)

Sent:                 Wednesday, January 07, 2009 12:10:50 PM

To:                    Nyheter Aftonbladet (nyheter@aftonbladet.se)

Cc:                    Ibrahim Egriu (ibrahim egriu) imi.egriu@hotmail.com,

 

Subject: SHUME URIME PER JU !

>Kära vänner! –Miq te dashur!

>Hungerstrejken i Sverige är slut, så har vi redan vunnit!

>U mbyll Greva e urise në Suedi. Ne te gjithe jemi fitimtarë!

>Se på Aftonbladet PunktSE.s hemsida:

Lexo telegramin ne web-faqen e gazetës me renome suedeze:

>http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,69021004_3213__2,00.html

Lexo web-faqen e gazetes suedeze “Sydsvenska”:

>Läs även på Sydsvenskans hemsida:

>http://sydsvenskan.se/malmo/article208276.ece

>MYCKET BRA UPPMÄRKSAMHET! MYCKET BRA GJORT AV ER ALLA! GRATULERAR ER ALLA!

>Bashkëpunim shumë i mirë dhe të gjithë se bashku kemi vepruar shumë >mirë. Urime te gjithëve!

>Pershëndetje të perzemerta nga miku juaj-Iliriani

>Hjärtlig hälsning från er vän iLiRiAN som endast beklagar >att vi ej är tillsamman just nu så att vi kunde ha firat denna >stora framgång!

 


PRESSMEDDELANDE – KONFERENSE PER SHTYP
 
SERBISK-ORTODOX JUL OCH HUNGERSTREJK MED HOPP OM ATT SERBIENS PRESIDENT SKALL GE AVLIDNA I JULKLAPP
 
Med anledning utav den serbisk-ortodoxa julhelgen den 6-7 januari 2009 hoppas de 24 TIMMARS hungerstrejkande runtomkring i Sverige att den serbiske presidenten Tadic
SKALL SOM JULKLAPP TILL SÖRJANDE ANHÖRIGA ÅTERBÖRDA FRÅN SERBIEN TILL KOSOVA DE 1.900 KVARHÅLLNA, MÖRDADE KOSOVAALBANERNA.
 
DESSA BLEV MÖRDADE I KOSOVA UNDER KRIGET 1998-1999.
SEDAN BLEV DE PÅ SERBIENS FORNA HÄRSKARE MILOSEVIC ORDER SLÄNGDA UPP PÅ LASTBILAR OCH EN DEL ÄVEN IN I KYLBILAR FÖR TRANSPORT TILL SERBIEN FÖR ATT DÖLJA SPÅREN AV KRIGSFÖRBRYTELSER I KOSOVA.
HUNGESTREJKEN HAR GENOMFÖRTS I 24 TIMMAR SEDAN KL. 12.00 DEN 6 JANUARI MED ANLEDNING UTAV DET SERBISK-ORTODOXA JULFIRANDET, MED HOPP OM ATT SERBIENS PRESDENT I SANN JULANDA SKALL BEVILJA DE MYCKET LEDSNA ANHÖRIGA TILL DE MÖRDADE JULKLAPPEN ATT LÅTA BEGRAVA DEM I KOSOVA.
 
DE HUNGERSTREJKANDE HOPPAS PÅ ATT SERBIENS PRESIDENT I SANN JULANDA SKALL GE DE KOSOVSKA ANHÖRIGA DERAS EFTERLÄNGTADE JULKLAPP, MÖJLIGHETEN ATT KUNNA FÅ BEGRAVA DERAS NÄRA OCH KÄRA I KOSOVA, ISTÄLLET FÖR ATT BETALA LÖSENSUMMAN PÅ 10.000 EURO SOM MÅNGA KOSOVARER SOM HAR RÅD MED DET REDAN HAR GJORT TILL DE SERBISKA MYNDIGHETERNA. ÅR 2002 VAR DET 5.600 DÖDA SOM KVARHÖLLS I SERBIEN, NU 1.900 SÅ DET ÄR STORA FÖRTJÄNSTER SOM SERBISKA TJÄNSTEMÄN HAR GJORT PÅ DENNA HANDEL MED DÖDA.
 
DETTA ÄR DET 10:E ÅRET I FÖLJD SOM HUNGERSTREJKEN GENOMFÖRS PÅ DESSA ELELR INFÖR DESSA SPECIELLA DAGAR, DEN SERBISK-ORTODOXA JULHELGEN.
 
HUNGERSTREJKEN PÅGÅR ÖVER HELA SVERIGE.
 
För mer information ring:
 
076-87 01 515 Ibrahim Egriu, Malmös representant i Julhungerstrejksrådet
E-POST ibrahim@egriu.se , ibrahim@home.se , imi.egriu@hotmail.com
 
073-69 064 04 Salih Konjusha, Faluns representant i Julhungerstrejksrådet
 
073-99 96 984 Frasher Oseku, Stockholms representant Julhungerstrejksrådet
 
För mer fakta se även:
 
UNMIK:s(FN:s administration i Kosovas) information om de kidnappade, saknade
kosovarerna, se hemsidan:
 
http://www.unmikonline.org/justice/ompf_index.htm
 
 
 
ICMP (International Commission on Missing
Persons)arbetar för att försvunna/dödade/mördade
skall identifieras och därmed skall kunna skickas från
massgravar till deras land/hemort. Läs mer på ICMP:s
hemsida, adress:
 
http://www.ic-mp.org
 
http://www.ic-mp.org/press-releases/icmp-conference-families-of-the-missing-press-for-regional-cooperation/#more-803
 
http://www.ic-mp.org/press-releases/icmp-conference-families-and-regional-governments-determined-to-resolve-problem-of-the-missing/#more-796
 
http://www.ic-mp.org/?page_id=24
 
 
 
Hittintills har ICMP hjälpt till att fastställa
identiteten på 2,094 kosovarer.
 
++++++++++++++++++++++++++++++
 
För telefonkontakt med ICRC(Internationella Röda Korset):s handläggare utav ärenden gällande de i Kosova mördade och sedan till Serbien kidnappade kosovalbanerna ring till:
 
Idriz Gashi, ICRC Prishtina, tel. +377 44 168 848
Gordana Milenkovic, ICRC Belgrade, tel: 011 3441 522
Vincent Lusser, ICRC Geneva, tel: +41 22 730 24 26 or
+41 79 217 32 64
 
Läs ICRC(Internationella Röda Korsets senaste lista på
saknade kosovarer, daterad till 2007.06.15, på
adressen:
 
http://www.icrc.org/Web/doc/siterfl0.nsf/htmlall/familylinks-kosovo-eng
 
 
eller på adressen:
 
http://www.familylinks.icrc.org/mis_kos.nsf/bottin
 
Läs om ICRC:s senaste bok om saknade kosovarer, enligt
dem 2,047 personer, 2007-08-29.
Klicka på ICRC:s hemsidesadress:
 
http://www.icrc.org/web/eng/siteeng0.nsf/htmlall/kosovo-news-290807?opendocument
 
 
Läs pressmeddelandet om det sjätte sammanträdet med
"Arbetsgruppen för saknade personer i
Kosova", datum 2006-05-31 på ICRC:s(INTERNATIONELLA RÖDA KORSETS) hemsida:
 
http://www.icrc.org/Web/Eng/siteeng0.nsf/html/kosovo-news-310506!OpenDocument
 
På pressmeddelandet kan man läsa om att
Internationella Röda Korset(ICRC) vädjar om ett större
engagemang för att lösa ämnet om saknade kosovarer.
ICRC anger siffran för antal SAKNADE
personer till 2.287 med datumet 2006-05-31.
ENDAST 240 personer har återlämnats till
Kosova efter detta datumet, 2006-05-31 fram till
datumET, 2007-08-29.
 
 
 
För information om det fjärde mötet med "Arbetsgruppen
för saknade personer i Kosova", datum 2005-10-06, läs
pressmeddelandet:
 
http://www.icrc.org/web/eng/siteeng0.nsf/htmlall/missing-news-061005?opendocument
 
 
 
För mer info från Internationella Röda Korset(ICRC) om
mördade, kidnappade kosovarer, som går under
beteckningen "saknade personer", se ICRC:s hemsida:
 
http://www.icrc.org/web/eng/siteeng0.nsf/htmlall/kosovo-news-310506?opendocument
 
 
http://www.familylinks.icrc.org/Web/doc/siterfl0.nsf/htmlall/familylinks-kosovo-eng
 
http://www.icrc.org/web/eng/siteeng0.nsf/html/themissing!Open
 
 
 
För lista på namnen de mördade, kidnappade koovarerna,
se ICRC:s hemsida:
 
http://www.familylinks.icrc.org/mis_kos.nsf/bottin
 
 
 
För information om de 18.000 saknade personer på
Balkan, se ICRC:s hemsida:
 
http://www.icrc.org/web/eng/siteeng0.nsf/htmlall/serbia-montenegro-news-300806?opendocument


vitore2000@yahoo.it, florabrovina@yahoo.comlirim_jegeni@yahoo.com

bakiymeri@yahoo.com, bukureshti@yahoo.com

 

Date: Tue, 6 Jan 2009 00:46:28 +0000
From: vitore2000@yahoo.it
Subject: I: NJOFTIM
To: arberii2@hotmail.com; luigji_61@hotmail.com; menderes_31@hotmail.com; kosovalindore@hotmail.com; oseku@hotmail.com; vedat.xh@gmail.com; sanakos2006@yahoo.it; n.jakurti@bluemail.ch; skucaj@yahoo.com; info@neneshqiperi.info; alida@keune.info; fatos.aliu@gmail.com; gafurradili@hotmail.com; flamuri99@hotmail.de; tahiri.52@hotmail.de; xhsyla@yahoo.com; orhan@oculomedicus.com; lirim_jegeni@yahoo.com; zudi_hamiti@yahoo.com; liman@limitlb.com

Pershendetje !
I lutem grupit organizativ,  te rendisi edhe emrat tane ne kete inisjative , sepse solidarizohemi me kete greve
Do desheronim , qe nje nder pikat kryesore te kerkesave te jete edhe
Serbia te japi spjegime per zhdukjen e  Ukshin Hotit .
I
pergjigjen greves:


Vitore stefa leka ( dhe disa antar te kryesise se lidhjes shqiptare  ne bote ,ne Itali)
Mardena kelmendi(Presidente  e  shoqates "Ecim se bashku"
Mustafa  (Ish luftetar i Uck-se
"Komandant XHAXHI"
Ilazi( ish luftetar i UCK-se)
Festimi ( Nga çameria me banim ne Forli)
Edmondi  ""          ""            "              ""
Bakiu (Ish luftetar i UCK-se me banim ne Slloveni)
Urimi ( me banim ne Slloveni )
Skenderi dhe Hasreti  
Ju pershendesim per inisjativen juve  grupin organizative te greves, ne Suedi , si dhe kryetarin e lidhjes shqiptare ne bote dega Danimarke zotin Luigj Shkodrani , qe ka qene gjithmone  nje nga inisjator  te grevave ne vitet e kaluara plus si nje aktiviste te palodhur te ceshtjes Shqiptare
Nderime dhe respekt
Vitorja

____________________________________________________

Date: Mon, 5 Jan 2009 14:55:07 -0800
From: florabrovina@yahoo.com
Subject: Pershendetje

To: arberii2@hotmail.com

Me respekte te thelle i bashohem dhe solidarizohem me grven e urise  dhe qellimet qe i shpreh  z Andres Wessman, qellimet e tija jane te larta dhe shume humane dhe bazohen ne te verteta.Kerkimj falja eshte nje ghe e vogel krahasuar me gjenocidin dhe vitet e humbura te gjeneratave e gjeneratave, por eshte aq e madhe ne shpirtinh e atij qe ende ka plage e dhembje, ka njerzit e vrare e te zhdukur... Ju pacim borxh per jete e mot z Wessman. Kujdesuni per shendetin tuaj dhe nga une juve e familjes suaj deshirat me te mira per kete vit te ri dhe vitet qe do te vine- ne emer te njerzores , ne emer te miqesise Suedi - Kosove dhe miqesise se popullit tim me popujte e shteteve Skandinave.

   Me respekt per ju dhe per tere Keshillin greviste te greves.

                                         Dr. Flora Brovina

Neser ne kete ore  kur fillon protesta natyrisht do te jeme ne Qendren per rehabilitimin e nenesw dhe femijeve ne Prishtine dhe per protesten do te njohtohen te gjitha grate e veja, gjyshet e te afermit qe i rrisine femijet bonjak te luftes ose qe jane traumatizuar dhe kane perjetuar masakrimin e antareve me te dashur te familjes.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Përshëndetje nga Prishtina e Dibra e Madhe !?

Tuesday, January 06, 2009 10:28:13 AM

To: imi.egriu@hotmail.com; vitore2000@yahoo.it; luigji_61@hotmail.com

Përshëndetje !

I lutem grupit organizative,  të rëndisi edhe emrat tanë familjar në këtë inisjative , sepse solidarizohemi me këtë greve . 
I përgjigjemi greves :


1 .Lirim Jegeni  anëtar i Kuvendit mbarëkombëtar  i Lidhjes Shqiptare  në Botë. 

Adresa : " Ismail Demoshi " banesa 46 Prishtinë.

tel. mobil.+386-49-475-156

2. Afërdita Jegeni bashkëshorja Prishtinë.

3. Dafina Jegeni vajza në Prishtinë

4. Burim Jegeni djali në Prishtinë

5. Bukurije Jegeni nëna e jonë ,Dibër .

6. Ilirida Jegeni vajza Dibër .

Lirim_Jegeni@yahoo.com

_________________________________________________

 

Solidaritet me grevistët shqiptarë të Suedisë.

Baki Ymeri (bakiymeri@yahoo.com

arberii2@hotmail.com; vitore2000@yahoo.it; teuta.gjika@yahoo.com; a_nikoliqi@yahoo.com; adnanhajredini@hotmail.com; agim_shehu10@hotmail.com; albin.kurti@gmail.com; albioni2004@hotmail.com; anders wessmann (anders_wessman@hotmail.com); apci_police@hotmail.com; apllana@free.fr; baki ymeri (bakiymeri@yahoo.com); b_edri@hotmail.com; zIbrahim Ergiu (imi.egriu@hotmail.com); xifi-81@hotmail.com; xhemail ceku (xh_ceku@hotmail.com); shqiptar Oseku (oseku@hotmail.com); sheradini63@hotmail.com; shaipk@yahoo.com; r.fejzullahu@hotmail.com; revista perspektiva (perspektiva2005@yahoo.com); luigj shkodrani (luigji_61@hotmail.com); xh.h.gjura@hotmail.it

 

Në emër të respektit ndaj viktimave të Kosovës, në emër të miratimit të kërkesave legjitime (prezente në këtë komunikatë publike), dhe në emër të drejtuesit të revistës Shqiptari, solidarizohemi me grevistët shqiptarë të Suedisë, të cilët përmes shpalljes së Grevës së Urisë dëshmojnë shpirtin e sakrificës dhe humanizmit ndaj Kosovës dhe vlerave të demokracisë. Në emër të mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të njeriut, pajtohemi unanimisht me kërkesat e grevistëve dhe falënderojmë nga zemra mass/median e Suedisë që ka qenë gjithmonë në mbrojtje të së vërtetës, duke patur për mision fisnik deshifrimin e shërbimeve të fshehta komuniste dhe demontimin e intrigave serbe kundër kombit shqiptar.

Me respekt të përzemërt,

Baki Ymeri,

kryeredaktor i revistës Shqiptari

(Bukuresht, 6 janar 2008)

___________________________________________________________________________

 

Solidarizohem me nismen, por mendoj se kerkesat duhet te drejtohen ne radhe te pare tek politike(keq)beresit e sotem "institucionale" tane gjithandej ne trojet e ndara, ne kuptimin me te bute te fjales pasive, ndaj politikave dhe praktikave serbomadhe. Pse pra nuk inicohet, as qe theksohet, qe te nderkombetarizohet te pakten kthimi i shqiptareve te shperngulur nga trojet e tyre, as ne kohen me te re, nga Presheva, Bujanoci, Medvegja, e troje tjera..., si kusht e nisme elementare e te ashtuquajturave "politika integruese", rajonale e nderkombetare, ne te cilat thirren me hipokrizi, nderkaq jane shume "tolerante" ndaj dezintegrimeve ndershqiptare, ne te gjitha fushat..?!

Me respekt, Fatos Aliu

 

                       Mbështetje grevistëve:

 

From: dr.skenderdestani@hotmail.com
To: arberii2@hotmail.com
Subject: RE: NJOFTIM
Date: Wed, 7 Jan 2009 01:48:49 +0100

I nderuari Arbër,
Hapin tuaj per greve urie ne nga lugina e perkrahim dhe moralisht jemi me ju.Mendoj qe eshte nje veprim shume njerzore per ta rikujtu opinionin nderkombtar dhe ate serb se serbia ende ka shum obligime qe duhet kryer ndaj neve shqiptareve . Ju pershendes
dhe njashtu enepermes jush edhe Z.Hajdin Abazin qe pata rastin ta takoj ne Osllo ne vitin 2003.

 

Re: Pershendetje të përzemërta miqësore!?

From: jmrome94@aol.com
To: imi.egriu@hotmail.com
Subject: RE: NJOFTIM
Date: Tuesday, January 06, 2009 12:04:09 AM

I nderuar Prof. Imi!

Zoti e pranofte sakrificen dhe ky gjest i juaji qofte shembull per te gjithe shqiptaret e liridashesit ne bote. Ilirianit shume te fala!
Me dashuri e respekt
Te fala teta Meskes.
Merita

Sent via BlackBerry by AT&T(Vota: 0)

Komentoni
Komenti:

Video

Qazim Menxhiqi: Niset trimi për kurbet


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora