E hene, 22.07.2024, 02:37 AM (GMT+1)

Kulturë

Poezi nga Engjëll Koliqi

E marte, 20.03.2012, 08:33 PM


Engjëll Koliqi

 

 

TI ME MUA

 

Do të jemi të palodhshëm

Dhe tëpandalur

Në procesin e shenjtë

Të dashurisë

Stubëll, 14 mars 2012

 

GJITHÇKA FALAS

 

Eni o njerëz

Mos hezitoni

Në regjimin tonë të dashurisë

Falas e keni mirësinë

Besën

Dhe njerëzinë

Eni me tërë qenien tuaj

Këtu

Gjithçka të lidhur me dashurinë

Falë e keni

Viti, 14 mars 2012

 

NË GJIRON E PARË

 

Të gjithë na kanë kuptuar

Mirë

Janë rreshtuar

Në valet e bekuara

Të dashurisë

Ferizaj, 14 mars 2012

 

S’E NJOHIN DASHURINË

 

Është shumë normale

Në këtë situatë

Ata luajnë në vallet e krimit

Sepse të gjorët

Nuk  njohin dashurinë

Ferizaj, 14 mars 2012

 

NGROHTËSI ZEMRE

 

E gjithë kjo

Që më bën të qetë

Të lumtur

Bile edhe më të vezullueshëm

E më të bukur

Quhet

Ngrohtësi zemre

Gëzuar!

Shtime, 14 mars 2012

 

ME TY NË ZEMËR

 

O mbretëresha ime e bekuar

Kudo që shkoj unë

Në këtë botë

Edhe në amshim

Ty të kam gjithmonë

Brenda në zemër

Shtime, 14 mars 2012

 

UNË ME TY E TI ME MUA

 

Do të jemi të pandarë

Shembuj tipikë

Të dashurisë

Në fron

Në mbretëri

Dhe në mbarë botën

Prizren, 14 mars 2012

 

TEJ RREGULLAVE

 

Tashmë e shohim të gjithë

Rendin e ri të historisë

Gëzuar

Veshur me petk të dashurisë

Prizren, 14 mars 2012

 

URA DASHURIE

 

Brigje njerëzie lidhin

Me solidaritet

Edhe shekujt

Deri në amshim

Prizren, 14 mars 2012

 

NJOHIM VETËM DASHURINË

 

Nuk na interesojnë

Sado që të jenë joshëse premtimet

Ne njohim të vërtetën

Dhe vetëm dashurinë

Kukës, 14 mars 2012

 

BRENDA QENIES

 

Po

Gjithnjë e më shumë

Ndjehet ndrohtësia speciale

Dashuria i bën ligjet

Vulë lumturie

Vë historia

Gëzuar!

Milot, 14 mars 2012

 

ME MALET NË ECJE

 

Në këtë shekull dashurie

Unë Engjëlli i Dardanisë

Jam me malet

Në ecje

Gjithnjë i freskët

Ngadhnjimtar

Deri në amshim

Fushë Krujë, 14 mars 2012

 

ECI ME JU

 

Plot merita

Me freski

Edhe me krenari

Në shekullin e bekuar

Të dashurisë

Fushë Krujë, 14 mars 2012

 

JEMI TË NDERUAR

 

Këtu në fron

Unë edhe mbretëresha

Jemi të nderuar

Dhe të privilegjuar

Nën kurorën e shenjtë

Të dashurisë

Tiranë, 14 mars 2012

 

DREJT PRANVERËS

 

Kemi gjetur shtegun e sigurtë

Dhe po shkojmë

Me gëzim

Dhe me krenari

Drejt pranverës së jetës

Dhe të dashurisë së mirëfilltë

Gëzuar!

Tiranë, 14 mars 2012

 

KJO KOKA IME

 

Në këtë stinë interesesh

Koka ime

Herë nxehet

Herë ftohet

Duke kërkuar rrugëdalje

Për të gjetur shtigjet e sukseseve

Ëmbëlsohet

Dhe qetësohet

Vetëm atëherë

Kur dëgjon thirrje dashurie

Tiranë, 14 mars 2012

 

NË TË GJITHA KËNGËT

 

Ne jemi të pranishëm

Me të bukurat shkëndija

Të së lumes dashuri

Gëzuar!

Tiranë, 14 mars 2012

 

JETA IME

 

Po

Kjo që po shihni

Në faqet e arta të historisë

Është jeta ime

E këndshme

Si lulja e bukur

E pranverës së dashurisë

Tiranë, 14 mars 2012

 

Ç’PO NGJET?

 

Në stinën tonë të dashurisë

Po vijnë edhe sfida

Të interesve të ndryshme

Ç’po ngjet kështu

?!...

Tiranë, 14 mars 2012

 

LULJA E PRANVERËS SIME

 

Lulja ime

Vezulluese si ylberi

Nuk di nëse është nga toka

Apo nga qielli

 

Magnet të fortë

Seç ka në zemër

Shumë e ëmbël është

Nga koka e në thembër

 

Si me mrekulli

Ma ka hapë të zemrës derën

Në të pestën stinë

Ma ka sjellë pranverën

 

Ende pa e parë

I bindur kam qenë

Si lulja e pranverës sime

Nuk ka në asnjë vend

 

Bukuri të madhe

Ka në shpirt e në zemër

Pranverës sime

I dha kuptim dhe emër

 

Sot në Ditën e Verës

Deshti historia

Me Lulen time të shenjtë

M’gufoi dashuria

 

Shpirtin tim të pastër

Ma ka pasuruar

Dhe gjithë Shqipërinë time

Ma ka lulëzuar

 

Me plot vezullima

Shpirtin ma ka ndritë

Bashkë me Shqipërinë time

Sot shumë na ka rritë

 

Çdo petale e jotja

Pranverën lulëzoftë

O Lulja ime e dashur

Ty zemra të këndoftë

 

Le të na kaplojë bashkë

E lumja dashuria

N’të dy zemrat tona

Vallëzoftë mrekullia

Tiranë, 14 mars 2012

 

TU CON ME

 

Saremo instancabili

Ed irrefrenabili

Nel santissimo processo

Dell’amore

Stublla, 14 marzo 2012

 

TUTTO QUANTO GRATUITO

 

Venite o gente

Non esitare

Nel nostro regime dell’amore

Gratuita l’abbiamo la carità

La fede

E l’umanità

Venite con l’intero vostro essere

Qui

Tutto quanto legato con l’amore

L’avete gratuito

Viti, 14 marzo 2012

 

NEL PRIMO GIRONE

 

Tutti ci hanno capiti

Bene

Ci sono infilati

Nei benedetti balli

Dell’amore

Ferizaj, 14 marzo 2012

 

NON CONOSCONO L’AMORE

 

È molto normale

In questa situazione

Loro ballano nei balli del crimine

Perché poveri

Non conoscono l’amore

Ferizaj, 14 marzo 2012

 

CALORE DEL CUORE

 

Tutto questo

Che mi fa tranquillo

Felice

Anzi anche più splendente

E più bello

Si chiama

Calore del cuore

Evviva!

Shtime, 14 marzo 2012

 

CON TE NEL CUORE

 

O mia benedetta regina

Ovunque che vado io

In questo mondo

E nell’eternità

Te ho sempre

Dentro nel cuore

Shtime, 14 marzo 2012

 

IO CON TE E TU CON ME

 

Saremo indivisibili

Tipico esempio

Dell’amore

Nel trono

Nel regno

E nell’intero mondo

Prizren, 14 marzo 2012

 

OLTRE LE REGOLE

 

Ormai lo vedono tutti

L’ordine nuovo della storia

Evviva

Vestito con vestiti dell’amore

Prizren, 14 marzo 2012

 

PONTI DELL’AMORE

 

Collegano colli dell’umanità

Con solidarietà

Anche i secoli

Fino all’eternità

Prizren, 14 marzo 2012

 

CONOSCIAMO SOLTANTO L’AMORE

 

Non ci interessano le promesse

In quanto che siano attrattive

Noi conosciamo la verità

E soltanto l’amore

Kukës, 14 marzo 2012

 

DENTRO AL NOSTRO ESSERE

 

Sempre di più

Si sente il calore speciale

L’amore fa le leggi

Timbro di felicità

Mette la storia

Evviva!

Milot, 14 marzo 2012

 

CON LE MONTAGNE NEL CAMMINO

 

In questo secolo dell’amore

Io Angelo di Dardania

Sono con le montagne

Nel cammino

Sempre fresco

Trionfante

Fino all’eternità

Fushë Krujë, 14 marzo 2012

 

CAMMINO CON VOI

 

Pieno dei meriti

Con freschezza

Anche con orgoglio

In questo benedetto secolo

Dell’amore

Fushë Krujë, 14 marzo 2012

 

SIAMO ONORATI

 

Qui nel trono

Io e la regina

Siamo onorati

E privilegiati

Sotto la santissima corona

Dell’amore

Tirana, 14 marzo 2012

 

VERSO LA PRIMAVERA

 

Abbiamo trovato il varco sicuro

E andiamo

Con gioia

E con orgoglio

Verso la primavera della vita

E del verissimo amore

Evviva!

Tirana, 14 marzo 2012

 

QUESTA MIA TESTA

 

In questa stagione degli interessi

La mia testa

A volte si riscalda

A volte si raffredda

Cercando via d’uscita

Di trovare i varchi dei successi

Si dolcifica

E si tranquillizza

Soltanto allora

Quando ascolta chiamate dell’amore

Tirana, 14 marzo 2012

 

IN TUTTE LE CANZONI

 

Noi siamo presenti

Con le benedette scintille

Del beato amore

Evviva!

Tirana, 14 marzo 2012

 

LA MIA VITA

 

Questa che la vedete

Nelle dorate pagine della storia

È la mia vita

Piacevole

Come più bellissimo fiore

Della primavera dell’amore

Tirana, 14 marzo 2012

 

CHE COSA SUCCEDE

 

Nella nostra stagione dell’amore

Arrivano anche se sfide

Dei vari interessi

Che cosa succede così

!?...

Tirana, 14 marzo 2012

 

IL FIORE DELLA MIA PRIMAVERA

 

Il mio fiore

Splendente come l’arcobaleno

Non so se è dalla terra

Oppure dal cielo

 

Forte magnete

Ha nel cuore

Tanto dolce ò

Dalla testa fino a tallone

 

Come con miracolo

Me l’hai aperto la porta del cuore

Nella quinta stagione

Me l’hai portato la primavera

 

Ancora prima di vederlo

Sono stato convinto

Come il fiore della mia primavera

Non c’è in nessun posto

 

Grande bellezza

Ha nell’anima e nel cuore

Alla mia primavera

L’ha dato senso e nome

 

Oggi nella giornata dell’estate

Ha voluto la storia

Con il mio santissimo fiore

Mi ha scaturito l’amore

 

La mia pulita anima

Me l’ha arricchito

E l’intera mia Albania

Me l’ha fiorito

 

Pieno dei splendori

Me l’ha illuminato lo spirito

Insieme alla mia Albania

Oggi tanto ci ha cresciuto

 

Ogni tuo petalo

Fiorisca la primavera

O mio carissimo fiore

A te canta il cuore

 

Ci sorprende insieme

Il beato amore

Nei due nostri cuori

Balla l’amore

Tirana, 14 marzo 2012

 

 

 

EDHE NË KËTË MANDAT

 

Realizimet i kanë harruar

Dhe çuditërisht

Vazhdojnë me premtime

-

Ne i kuptojmë

Ata premtojnë

Vetveten e tyre

Ta pasurojnë

-

Turp!

Garlate, 27 prill 2011

 

NËPËR NDJENJAT TONA

 

Me njëmijenjë projekte

Të ngjyrosura me ngjyra dashurie

Mundohen të kalojnë

Dhe mandatet e tyre t’i relizojnë

Nëpër ndjenjat tona

Duke djersitur dhe përgjakur

Zemrat tona

Garlate, 27 prill 2011

 

PRETENDIME DHE VENDIME

 

Ata atje lartë

Pretendojnë pushtet të pambaruar

Dhe me mashtrime

Marrin shumë vendime

Në emër të demokracisë

Dhe të njerëzisë

Garlate, 27 prill 2011

 

ÇMIMI I LOTIT

 

Në disa relieve

Dhe në stinë të caktuara

Çmimi i lotit

Shkrihet në dashuri

Diku tjetër

Nxjerr telashe

Dhe probleme

Deri në tragjedi

Ndërkaq në shumë vende

Paguhet

Me të bekuarën

Dhe të shenjtërueshmen liri

Garlate, 27 prill 2011

 

GJITHÇKA I PËRKET DASHURISË

 

Është krejt normale

Kjo që po shihni këtu në fron

Dhe në qiellin e vezulluar

Është bukuri e mrekullueshme

Sepse

Gjithçka i përket dashurisë

Dhe vetëm dashurisë

Garlate, 27 prill 2011

 

N’AKTET E BEKUARA

 

Unë dhe mbretëresha

Jemi më të merituarit

Bartës të të gjitha sukseseve

Dhe të kënaqësive

Të së lumes dashuri

Ëmbëlsojmë shekullin

Dhe botën

Garlate, 27 prill 2011

 

ME KËNGË TË REJA

 

Kudo në regjimin tonë

Në kremtet e dashurisë

Dëgjohen këngë të reja

Me melodi mirësie

Dhe me nota t’ëmbëla

Të njerëzisë

Garlate, 27 prill 2011

 

NDËRMJET PROTAGONISTËVE

 

Shumë marrëveshje

Plot vendime

Për stinën dhe për historinë

Me arsye presim

Realizimet e para

Për dashurinë

Garlate, 27 prill 2011

 

JASHTË INTRESEVE

 

Me flamur mirësie

Marshojmë me besë

Dhe me krenari të plotë

Vetëm shtigjeve të dashurisë

Garlate, 27 prill 2011

 

NË PUTHJEN E PARË

 

Si unë

Ashtu edhe mbretëresha

Në mbarë trupin

E thellë në zemër

Kemi ndjerë një ngrohtësi speciale

Shumë ndjenja

Kanë përfshirë shpirtin tonë

E lumja dashuri

Ka hapur

Dyert më të bukura

Të historisë

Garlate, 27 prill 2011

 

VETËM SIÇ THOTË DASHURIA

 

Ne nuk i njohim

As nuk duam t’i njohim

Intereset

Për ne digjen e harrohen

Ndërkaq që ne

Lëvizim dhe veprojmë

Vetëm e vetëm si thotë dashuria

Garlate, 27 prill 2011

 

ME SHKAS

 

Unë vij andej

Ti vjen këndej

Takohemi në pikën më të nxehtë

Në shërbim të dashurisë

Garlate, 27 prill 2011

 

JEMI TË FORTË

 

Sado që na vëjnë shumë pengesa

Dhe vështirësi

Shtigjeve të dashurisë

Ne nuk dorëzohemi

Sepse jemi të fortë

Të paepur

Dhe flamurtarë

Në marshin e dashurisë

Garlate, 27 prill 2011

 

VETËM BARDH

 

Është krejtësisht normale

Në fronin tonë

Dhe anekënd kësaj mbretërie

Vezullojnë rreze dashurie

Dhe shihet bardh

E vetëm bardh

-

Gëzuar

Rroftë e lumja dashuri!

Garlate, 27 prill 2011

 

BRENDA RESPEKTIT

 

Në çdo ditë

Dhe në çdo çast

Të kësaj të pestës stinë

Shihet duke buzëqeshur

E bekuara dhe e lumja

Dashuri

Garlate, 27 prill 2011

 

SI DO ZEMRA

 

Kërkojmë sot

Nesër

E gjithmonë

T’i aktivizojmë

Motorët më të fuqishëm

Të dashurisë

Garlate, 27 prill 2011

 

GARANCI TË REJA

 

Në shekullin e ri

Të epokës të së lumes dashuri

Unë e mbretëresha

Nga Zoti vetë

Kemi garanci të reja

Për hapa vendimtarë

Në kënaqësinë e jetës

-

Gëzuar

Dhe përpara!

Garlate, 27 prill 2011

 

ME MASA PREVENTIVE

 

Në regjimin tonë të dashurisë

Gjithmonë

Marrim masa të nevojshme

Preventive

Që urrejtja

Të zëvendësohet

Me besë dhe me dashuri

Garlate, 27 prill 2011

 

NË RRETHIN E PARË

 

Me shumë vullnet

Dhe me krenari

Zgjërohet vallja e bekuar

E dashurisë

Aty lulëzon stina

Dhe shihet gjallëria

Garlate, 27 prill 2011

 

DUKE MOS NJOHUR DASHURINË

 

Devijojnë rrugën e drejtë

Dhe fundosen

Në greminën e rrezikshme

Të krimeve

-

Medet

Bota shpreson nnë ta!

Garlate, 27 prill 2011

 

PROVA DHE FAKTE

 

Kudo në regjimin tonë

Ka plot

Prova dhe fakte

Të së bekuarës

Dhe të lumes

Dashuri

Garlate, 27 prill 2011

 

NË KËNGËT E VALËVE

 

Pranvera e gëzuar

Paralajmëron bujshëm

Një verë shumë të ngrohtë

Të këndshme

Dhe fatlume

Të së lumes dashuri

Garlate, 27 prill 2011

 

JANË TË ASKUJ

 

Ata andej

Tashmë vetëm një grup i vogël

Janë të humbur

Dhe krejtësisht të shkëputur

-

Kanë mbetur të shkretë

Pa ditur as vetë

Kah janë shkëputur

-

Janë të askuj

Dhe për askund

...

Garlate, 27 prill 2011

 

NË FLAKADANIN E LIRISË

 

Më të bukurat

Ndër të gjitha

Duken dhe janë

Shkëndijat e shenjta

Të dashurisë

!!!

Garlate, 27 prill 2011

 

PËR SIGURI

 

Aktet e bekuara të dashurisë

I përsërisim

Çdo ditë

Dhe në çdo çast

Që të jemi të sigurtë

Se regjimi ynë

Është i pranuar

Dhe i kërkuar

Për gjithë njerëzimin

Gëzuar

Dhe përpara

Deri në amshim

Garlate, 27 prill 2011

 

ANCHE IN QUESTO MANDATO

 

Hanno dimenticato le realizzazioni

E strano

Continuano con le promesse

-

Noi li capiamo

Loro promettono

Se stessi arricchire

-

Vergogna!

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

ATTRAVESO I NOSTRI SENTIMENTI

 

Con milleuno progetti

Colorati con colori dell’amore

Cercano di passare

E loro mandati realizzare

Attraverso i nostri sentimenti

Sudano e sanguinano

I nostri cuori

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

PRETENSIONI E DECISIONI

 

Coloro lassù

Pretendono potere infinito

E con inganni

Prendono tanti decisioni

Al nome di democrazia

E dell’umanità

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

IL PREZZO DELLA LACRIMA

 

In alcuni rilievi

E nelle determinati stagioni

Il prezzo della lacrima

Si scioglie nell’amore

In alcun’altro posto

Tira guai

E problemi

Fino alle tragedie

Mentre in tanti paesi

Si paga

Con la benedetta

E santissima libertà

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

TUTTO QUANTO APPARTIENE ALL’AMORE

 

È tutto normale

Questo che vedete qui nel trono

E nel cielo splendente

È bellezza meravigliosa

Perché

Tutto quanto appartiene all’amore

E soltanto all’amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

NEGLI ATTI BENEDETTI

 

Io e la regina

Siamo i più meritati

Portatori di tutti successi

E dei godimenti

Del beato amore

Dolcifichiamo il secolo

E il mondo

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

CON NUOVE CANZONI

 

Ovunque nel nostro regime

Nella festa dell’amore

Si sentono canzoni nuovi

Con melodia di carità

E con dolcissime note

Dell’umanità

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

TRA I PROTAGONISTI

 

Tanti accordi

Piene delle decisioni

Per la stagione e la storia

Con ragione aspettiamo

I primi realizzazioni

Dell’amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

FUORI DEGLI INTERESSI

 

Con la bandiera della carità

Marciamo con fede

E con pieno orgoglio

Soltanto nei varchi dell’amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

NEL PRIMO BACIO

 

Come io

Così anche la regina

Nell’intero corpo

E nel profondo del cuore

Abbiamo sentito un speciale calore

Tanti sentimenti

Hanno compreso la nostra anima

Il beato amore

Ha aperto

Le più belle porte

Della storia

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

SOLTANTO COME DICE L’AMORE

 

Noi non li conosciamo

Neanche vogliamo conoscere

Gli interessi

Per noi si bruciano e si dimenticano

Mentre noi

Muoviamo ed operiamo

Solo e soltanto come dice l’amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

CON MOTIVO

 

Io vengo di là

Tu vieni di qua

C’incontriamo nel più caldo punto

Al servizio dell’amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

SIAMO FORTI

 

In quanto che ci mettono tanti ostacoli

E difficoltà

Nei varchi dell’amore

Non ci arrendiamo noi

Perché siamo forti

E indomiti

Anche portatori di bandiera

Nella marcia dell’amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

SOLO BIANCO

 

È totalmente normale

Nel nostro trono

Ed in ogni angolo di questo regno

Splendono raggi dell’amore

E si vede bianco

E soltanto bianco

-

Evviva

Viva il beato amore!

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

DENTRO IL RISPETTO

 

In ogni giorno

E in ogni momento

Di questa quinta stagione

Si vede sorridendo

Il benedetto e beato

Amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

COME IL CUORE VUOLE

 

Cerchiamo oggi

Domani

E sempre

Di attivare

I più potenti motori

Dell’amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

NUOVE GARANZIE

 

Nel mio secolo

Dell’epoca del beato amore

Io e la regina

Da Dio stesso

Abbiamo nuove garanzie

Per decisivi passi

Nel godimento della vita

-

Evviva

E avanti!

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

CON PREVENTIVI MISURE

 

In nostro regime dell’amore

Sempre

Prendiamo le necessarie misure

Preventivi

Purché l’oddio

Si sostituisce

Con fedeltà e con amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

NEL PRIMO CERCHIO

 

Con tanta volontà

E con orgoglio

Si allarga il benedetto ballo

Dell’amore

Lì fiorisce la stagione

E si vede la vitalità

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

NON CONOSCENDO L’AMORE

 

Deviano la giusta strada

Si affondano

Nel pericoloso abisso

Dei crimini

-

Purtroppo

Il mondo spera in loro!

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

PROVE E FATTI

 

Ovunque nel nostro regime

Sono pieni

Prove e fatti

Del benedetto

E beato

Amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

NELLE CANZONI DELLE ONDE

 

La gioiosa primavera

Clamorosamente preavvisa

Un’estate molto calda

Piacevole

E di buona fortuna

Del beato amore

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

SONO DI NESSUNO

 

Coloro di là

Ormai soltanto un piccolo gruppo

Sono perduti

E totalmente strappati dall’umanità

-

Sono rimasti poveri

Senza neanche loro sapere

Da dove ci sono strappati

-

Sono di nessuno

E per nessuna parte

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

NEL FALÒ DI LIBERTÀ

 

Le più belle

Tra tutte

Sembrano e sono

Le santissime scintille

Dell’amore

!!!

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

PER SICUREZZA

 

I benedetti atti dell’amore

Ripetiamoli

Ogni giorno

E in ogni momento

Di essere sicuri

Che il nostro regime

È accettato

E ricercato

Per tutta l’umanità

Evviva

E avanti

Fino all’eternità

Garlate (Lecco), 27 aprile 2011

 

 

GJITHÇKA DASHURI

 

Këtu në mbretërinë tonë

Zbatojmë kushtetutën e dashurisë

Nuk ka fare

As që njohim

Rrugë interesesh

Në çdo lëvizje

Dhe në çdo hap

Ka dashuri

Dhe vetëm dashuri

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NË ZEMRAT E DJEGURA

 

Vërehen stinët dhe vitet

Duke qarë

Për projektet e parealizuara

Edhe për shpeshtimin e tragjedive

Medet!

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NË EMËR TË PËRSPEKTIVËS

 

Duhet të kalojmë shumë vështirësi

Dhe vuajtje

Sot

Për të qenë dikushi

Dhe për të shkuar përpara

Nesër

E gjithmonë

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NORMALISHT

 

Kur flet dashuria

Regjimi bëhet i ëmbël

Dhe bota qeshet

Në shekuj

Dhe në amshim

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NË BASHKËPUNIM

 

Gjithçka bëhet më mirë

Dhe të gjitha lëvizjet

Qofsin edhe të thjeshta

Janë të vlefshme

Për mbretërinë tonë të dashurisë

Dhe për botën

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

DASHURI DHE PËRGJEGJËSI

 

Në mbretërinë tonë

Gjithçka është rregulluar

Me ligje njerëzore

Dhe me kushtetutën famoze

Dashuri dhe përgjegjësi

Në çdo hap

Dhe në çdo lëvizje

Me mirësinë

Në qendër të vëmendjes

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

PO DHE PO

 

Sado që rrezikohemi

Nga interese të ndryshme

Në procesin e dashurisë

Ne themi po

Dhe vetëm po

Gëzuar

Dhe përpara!

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

KAH NA THOTË DASHURIA

 

Vetëm andej

I drejtojmë

Të gjitha vallet e kënaqësisë

Dhe ngrisim lartë

Flamurin e bekuar

Të njerëzisë

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NUK SHIHET GJË

 

Gjithandej tym e mjegull

Janë përzier intereset

Edhe me krime

Vetëm flitet

Asgjë nuk shihet

As nuk bëhet

...

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NATYRISHT

 

Regjimi ynë është i njohur

Dhe më i këndshmi në botë

Vetëm

Në saje të dashurisë

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

DUKE SHIKUAR

 

Shumë gjëra të bukura mësojmë

Dhe bëhemi

Më të mirët argatë

Në shekullin e  bekuar

Të dashurisë

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

TË GJITHA KOMPONENTET

 

Për ta realizuar

Sa më mirë që mundemi

Misionin e shenjtë të dashurisë

I kombinojmë

Të gjitha komponentet

E mirësisë

Dhe të njerëzisë

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

VETËM BASHKË

 

Kujdes

O njerëz vullnetmirë

Shekullit tonë

Dhe mbretërisë së dashurisë

Të gjitha gjërat e mira

I vijnë

Vetëm nëse jemi

Gjithmonë bashkë

Unikë në vendime

Dhe në veprime

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NË SHTEGUN E NXEHTË

 

Mua dhe mbretëreshës

Na dalin  djersë kënaqësie

Dhe marshojmë

Kurrë të lodhur

Të gjitha stinët

I qëndisim

Me lule të bukura

Të dashurisë

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

PËR NJË REND TË RI

 

Realizojmë mirë

Dhe me përgjegjësi

Misionin e shenjtë të dashurisë

Me vlera speciale të mirësisë

Në dobi të botës

Dhe të njerëzisë

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

ME FJALË TË ZGJEDHURA

 

Jemi afruar me mbretëreshën time

Që e kam jetë

Dhe do të jemi bashkë

Në të gjitha të mirat e dashurisë

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NJËHERË E PËRGJITHMONË

 

Unë me mbretëreshën

Flasim dhe vendosim

Vetëm një herë

Për të zbatuar përgjithmonë

Në mbretërinë tonë

Regjimin e bekuar

Të dashurisë

!!!

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

DASHURIA NË MIQËSI

 

Është vërtetuar në shekuj

Në mbarë botën

Më e mira dashuri

Ajo e mirëfillta

Kultivohet

Dhe zbatohet

Në miqësi

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

MIRË DHE BUKUR

 

Në të gjitha shtigjet e dashurisë

Anekënd mbretërisë sonë

Kalojnë çifte

Në marshim

Me flamurin ngadhnjimtar

Të mirësisë

-

Sa mirë

Sa bukur!

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NË TË GJITHA DREJTIMET

 

Kemi marrë detyrat

Dhe jemi betuar

Që në të gjitha drejtimet

E mbretërisë sonë

Dhe të mbarë botës

Të shpërndajmë

Rreze dashurie

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

VLERËSIME

 

Në relievin e tyre

Vlerësojnë të mirat

Që vijnë nga bota e intereseve

Nga ana tjetër

Vlerësohen këngët pa muzikë

Ndërkaq këtu

Në relievin tonë

Në fron dhe në mbarë mbretërinë

Vlerësojmë mirësinë

Të realizuar vetëm me dashuri

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

FJALË E PA FJALË

 

Procesi i bekuar i dashurisë

Ecën përpara

Me serinë e mrekullive

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

NË STINËN E PREKUR

 

Ndodhin shumë gjëra

Edhe të papritura

-

Urojmë

Që të jenë

Befasira të mira

Të dashurisë

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

SHKOFSHIN E MOS U KTHEFSHIN

 

Ata andej

Na i kanë uzurpuar

Të gjitha shtigjet

Kudo

E kurdo

Vetëm telashe na kanë sjellë

Shkofshin nga bota jonë

E mos u kthefshin

Më kurrë

!!!

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

TË JEMI GATI

 

O mbretëresha ime

Dhe të gjithë ju

Njerëz vullnetmirë

Kujdes

Të jemi të përgatitur

Për të gjitha sfidat e jetës

Dhe për peripecitë

Që na i sjellin stinët

Vitet dhe shekujt

Të jemi gati

Që të jetojmë mirë – me dashuri

Garlate (Lecco), 28 prill 2011

 

TUTTO QUANTO AMORE

 

Qui nel nostro regno

Applichiamola la costituzione dell’amore

Non ci sono per niente

Neanche li conosciamo

Strade degli interessi

In ogni movimento

E in ogni passo

C’è amore

E soltanto amore

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

NEI CUORI BRUCIATI

 

Si osservano le stagioni e gli anni

Piangendo

Per i progetti non realizzati

Anche per l’aumento delle tragedie

Purtroppo!

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

NEL NOME DELLA PROSPETTIVA

 

Dobbiamo passare tante difficoltà

E sofferenze

Oggi

Di essere qualcuno

E di andare avanti

Domani

E sempre

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

NORMALMENTE

 

Quando parla l’amore

Il regime diventa dolcissimo

E il mondo sorride

Nei secoli

E nell’eternità

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

IN COLLABORAZIONE

 

Tutto quanto si fa meglio

E tutti i movimenti

Siano anche semplici

Sono validi

Per il nostro regno dell’amore

E per il mondo

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

AMORE E RESPONSABILITÀ

 

Nel nostro regno

Tutto quanto è regolarizzato

Con leggi umani

E con la famosa costituzione

Amore e responsabilità

In ogni passo

E in ogni movimento

Con la carità

Al centro dell’attenzione

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

SÌ E SÌ

 

In quanto ci mettiamo in pericolo

Da vari interessi

Nel processo dell’amore

Noi diciamo sì

E soltanto sì

Evviva

E avanti!

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

DOVE CI DICE L’AMORE

 

Soltanto di là

L’indirizziamo

Tutti balli del piacere

Ed innalziamo alto

La benedetta bandiera

Dell’umanità

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

NON SI VEDE NIENTE

 

Ovunque fumo e nebbia

Cin sono mischiati gli interessi

Anche con crimini

Soltanto si parla

Niente si vede

Neanche si fa

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

NATURALMENTE

 

Il nostro regime è conosciuto

E più piacevole nel mondo

Soltanto

Riguardando l’amore

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

GUARDANDO

 

Impariamo tante belle cose

E diventiamo

Migliori braccianti

Nel benedetto secolo

Dell’amore

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

TUTTE LE COMPONENTE

 

Per realizzare

Nel migliore modo che possiamo

La santissima missione dell’amore

Combiniamole

Tutte le componenti

Della carità

E dell’umanità

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

SOLTANTO INSIEME

 

Attenzione

O gente di buona volontà

Al nostro secolo

E al regno dell’amore

Tutte le belle cose

Vengono

Soltanto se siamo

Sempre insieme

Unici nelle decisioni

E nelle operazioni

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

NEL CALDO VARCO

 

A me e alla regina

Ci escono sudori del piacere

E marciamo

Senza mai stancarsi

Tutte le stagioni

Li ricamiamo

Con bellissimi fiori

Dell’amore

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

PER UNA NUOVA ORDINE

 

Realizziamo bene

E con esattezza

La santissima missione dell’amore

Con speciali valori della carità

Nel favore del mondo

E dell’umanità

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

CON PAROLE SCELTE

 

Ci siamo avvicinati con la mia regina

Che l’ho vita

E saremo insieme

In tutti beni dell’amore

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

UNA VOLTA E PER SEMPRE

 

Io con la regina

Parliamo e decidiamo

Soltanto una volta

Di applicare per sempre

Nel nostro regno

Il benedetto regime

Dell’amore

!!!

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

L’AMORE NELL’AMICIZIA

 

Si è verificato nei secoli

Nell’intero mondo

L’amore migliore

Quello verissimo

Si coltiva

E si applica

Nell’amicizia

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

BENE E BELLO

 

In tutti varchi dell’amore

In ogni angolo del nostro regno

Passano le coppie

In marcia

Con la trionfante bandiera

Della carità

-

Quanto bene

Quanto bello!

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

IN TUTTE LE DIREZIONI

 

Abbiamo preso i compiti

E ci siamo giurati

Che in tutte le direzioni

Del nostro regno

E dell’intero mondo

Distribuire

Raggi dell’amore

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

VALUTAZIONI

 

Nel loro rilievo

Valutano i beni

Che vengono dal mondo degli interessi

In un’altra parte

Si valutano le canzoni senza musica

Mentre qui

Nel nostro rilievo

Nel trono e nell’intero regno

Valutiamo la carità

Realizzato soltanto con amore

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

PAROLEE SENZA PAROLE

 

Il benedetto processo dell’amore

Cammina avanti

Con le serie dei miracoli

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

NELLA TOCCATA STAGIONE

 

Succedono tante cose

Anche inaspettate

Auguriamo

Di essere

Buone sorprese

Dell’amore

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

SE NE VANNO E NON RITORNANO

 

Quelli di là

Ci hanno usurpato

Tutti varchi

Ovunque

E in ogni tempo

Soltanto guai ci hanno portato

Se ne vanno dal nostro mondo

E non ritornano

Mai più

!!!

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011

 

STIAMO PRONTI

 

O mia regina

E tutti voi

Gente di buona volontà

Attenzione

Stiamo preparati

Per tutte le sfide della vita

E per le peripezie

Che ci portano le stagioni

Gli anni e i secoli

Stiamo pronti

Di vivere bene – con amore!

Garlate (Lecco), 28 aprile 2011(Vota: 1)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora