Gëzim Marku: Intervistë ekskluzive me këngëtarin e mirënjohur Pëllumb Vrinca

Thjeshtësia, sinqeriteti dhe, në rastin tonë, kur kemi të bëjmë me një këngëtar, talenti, shfaqin një peisazh të botës së një shqiptari të mirë...

Gëzim Marku: Intervistë ekskluzive me publicistin atdhetar Bardh Nëngurra

Bardh Nëngurra është një ndër nismëtarët e fjalës së vërtetë të lirë në trojet tona. Autori i librave "Nëngurra e Istogut" dhe ''Fluturoj mbi Podgur'', gjithashtu i qindra artikujve, është i njohur për atdhedashurinë, guximin dhe...

Gëzim Marku: Intervistë ekskluzive me ish të burgosurin politik dhe publicistin e njohur z. Reshat Kripa

Nëpërmjet kësaj interviste ekskluzive për “Zemra Shqiptare”  do të udhëtojmë shumë, do të...

Gëzim Marku: Intervistë ekskluzive me Sociologen Entela Binjaku, kandidate për deputete e FRD

Entela Binjaku është një emër i njohur për lexuesit tanë, sic është i njohur për shumë njerëz në nevojë në mbarë Shqipërinë...

Gëzim Marku: Intervistë ekskluzive me poeteshën dhe publicisten, Alma Papamihali

Alma Papamihali, është ndër poetet lirike më të dashura të letërsisë së sotme shqipe. Ajo solli në botën poetike, një tjetër frymë, krejtësisht të veçantë, duke trajtuar në përgjithësi ndjenja dhe...

Gëzim Marku: Intervistë Ekskluzive me Poetin, Studiusin dhe Pedagogun Gjekë Marinaj

Gjekë Marinaj u lind në Brrut të Malësise së Madhe me 26 Maj, 1965...

Gëzim Marku: Intervistë Ekskluzive me Këngëtarin, kompozitorin, Poetin dhe Publicistin, Demir Krasniqi

U lind më datën 10 Shkurt 1950, në fshatin Tugjec të Malësisë së Gollakut...

Gëzim Marku: Intervistë Ekskluzive me këngëtaren e mirënjohur Miranda Hashani

E mirënjohura Miranda Hashani është një ndër këngëtaret e rralla që nuk i largohet traditës muzikore shqiptare. E lindur në Paris (Francë). Dy vjet pas kthimit të familjes së saj në Shkup, në...

Gëzim Marku: Intervistë Ekskluzive me kampionin e botës Kreshnik Qato

Si shumë të tjerë para tij, Qato i veshi dorezat që në moshë të re. E filloi karrierën e vet me ekipin e të rinjëve të qytetit të Durrësit ndërsa tranieri i tij i parë ishte Hekuran Shkaba. Në vitin 1992...

Gëzim Marku: Intervistë Ekskluzive me shkrimtarin Lazër Stani

Lazër Stani, ky emër ka behur krejt tinzisht në kundrimin tim të hutuar mes titujsh dhe emrash të panumërt që përbënin këmbësorinë e lëtërsisë shqipe të viteve ’90, kohë kur etja për letërsinë e vërtetë shqipe të postkomunizmit, të letërsisë pa pranga, të letërsisë pa fidhërojtës ideologjikë e spitullaq doktrinar të parajsës virtuale të mikluar nga propoganda e komisarëve politikë dhe talku që turfullonte nga olimpi i bllokut, tejshkonte larg çdo përzhitje.  Ai emër kishte kohë që ngucaste memorjen...