E diele, 01.08.2021, 08:44 PM (GMT+1)

Kulturë

Poezi nga Engjëll Koliqi

E merkure, 12.08.2015, 06:12 PM


Engjëll Koliqi

 

PA PENGESA

 

Mkarshojmë

Shtigjeve të lumturisë

Me flamurin lartë

Të ngadhnjimit

Të lumturisë

...

Stubëll, 6 dhjetor 2013

 

PA TË KEQ

 

Po jua them

Me shumë sinqeritet

O njerëz

Pa të keq

Të keni kujdes

Pa të keq

Të ecni udhës sime

Me dashuri

E mirësi

Pa të keqen e askuij

...

Eni

Pa hezituar!

Stubëll, 6 dhjetor 2013

 

SPONTANISHT

 

Shoh pa shikuar

Dëgjoj pa dëgjuar

Flas pa menduar

Me praninë tënde

O mbretëreshë

Më mjafton ta zgjas dorën

Të të përqafoj

I përziejmë buzët

Dhe ndizet zjarri i dashurisë

Stubëll, 6 dhjetor 2013

 

ZANA IME

 

Zana ime

S’është e malit

As e fushës

Ajo është

Banuese e përhershme

E kësaj zemre

Stubëll, 6 dhjetor 2013

 

SECILI N’UDHËN E VET

 

I zbatojmë bashkë

Urdhërat e zotërave

Dhe secili nisemi

N’udhën e vet

Për të gjetur jetën

...

Stubëll, 8 dhjetor 2013

 

MË MIRË SE UNË

 

E din mirë

Ti o mbretëreshë

Bile edhe më mirë se unë

Se në këtë botë

Gjithmonë komandon dashuria

Prandaj mos prit

Eja të këndojmë bashkë

Të veshur në dashuri

Stubëll, 8 dhjetor 2013

 

JAM ENGJËLL

 

Dua të ju konfirmoj

Unë

Jam një engjëll

Me krahë të bardhë

Dua të fluturoj

Të gjitha mbretëreshat

T’i përqafoj

T’i bekoj

...

Stubëll, 8 dhjetor 2013

 

POETËT

 

Poetët

Na rrethojnë

E ne nuk dijmë

Kush janë e kah shkojnë

 

Poetët

Edhe kafshohen

Edhe këndojnë bashkë

Me trishtim

Edhe me gëzim

...

Poetët

Herë t’ëmbël

Herë t’idhët

Herë konkretë

Herë të pakuptueshëm

Stubëll, 8 dhjetor 2013

 

S’NJOHIM PENGESA

 

E kemi vendosur

Me mbretëreshën time

Gjithnjë e më të sigurtë

Ecim përpara

Rrugës së dashurisë

Pa njohur kurrë pengesa

Pa u frikësuar

Pa hezituar

...

Prishtinë, 10 dhjetor 2013

 

JETË

 

Gjethe lakuriqe

Nuk marrin më frymë

Zëra të shurdhuar

Ajër i ftohtë

I rëndë

Heshtje zhurmuese

Perrreth

Rrjedhin shpejt

Të ngulfatura

Këndej

Edhe andej

Medet

Kjo është jeta

E kësaj bote

Ky është

Shekulli i intereseve

...

Prishtinë, 10 dhjetor 2013

 

AJO VAJZË ARBËRESHE

 

Nuk e di si

Por jam i sigurtë

Sot ka pushtuar

Këtë zemrën time

Prishtinë, 10 dhjetor 2013

 

NË ECJEN E DASHURISË

 

Unë jam i pari

Prijësi

I të gjitha projekteve

Përpara!

Prishtinë, 10 dhjetor 2013

 

MË HERËT SE HERËT

 

Unë

Kur më thëret dashuria

Zgjohem herët

Po

Më herët se herët

Gjithmonë i gatshëm

Të filloj...

Stubëll, 17 dhjetor 2013

 

NË FRYMËMARRJEN TIME

 

Si dje

Edhe sot

Në frymëmarrjen time

Je ti o mbretëreshë

Si zana e malit

M’i hapë mushkëritë

Në zemrën time

Mbjell e kultivon

Dashuri

Stubëll, 17 dhjetor 2013

 

FLAMURI IM

 

Ky me hartën e vendit tim

E me yje të të tjerëve

Nuk është flamuri im

Jo

-

Në flamurin tim

Është shqipja dykrenare

E gëzuar

Duke fluturuar

Qiejve të dashurisë

Edhe me shkrimin e shenjtë

Dardania

Ferizaj, 17 dhjetor 2013

 

ME SHUMË GËZIM

 

E mora lajmin e mirë

Libri im

Për njeriun e madh

Për shenjtin e madh

Përurohet

Me akademi speciale

Të njerëzve të mëdhenjë

Me dashuri

Ferizaj, 17 dhjetor 2013

 

NË PRITJE

 

Ende pa filluar zyrtarisht dimri

Ne të botës sonë

Me plot optimizëm

Jemi në pritje të pranverës

...

Prizren, 17 dhjetor 2013

 

SHUMË NGJYRA

 

Në këtë fushën e intereseve

Medet

Shumë ngjyra

Shumë fytyra

...

Çka të zgjedhim?!

Prizren, 17 dhjetor 2013

 

KY SHPIRTI IM

 

Në verë

Në dimër

Në mëngjes

Në drekë

Në darkë

Gjithmonë frymon për ty

Ky shpirti im

Plot dashuri

Kukës, 17 dhjetor 2013

 

NJË RRUGË

 

Është vetëm një rrugë

Që çon në fronin e dashurisë

Po

Unë e kam gjetur

Dhe nëpër atë rrugë

Kaloj çdo ditë

...

Rubik, 17 dhjetor 2013

 

SHUMË GJAK

 

Kjo toka ime

Prodhon gjithçka

Po

Të gjitha të mirat

Sepse

Për shumë shekuj

Ka pirë shumë gjak

Shumë

Shumë

...

Rubik, 17 dhjetor 2013

 

KUR RRAHË ZEMRA

 

Ne marrim vendimin

Dhe nisim bujshëm

Aktet e bekuara

Të dashurisë

Tiranë, 17 dhjetor 2013

 

NJË SAKTËSI

 

Në botën tonë

Vetëm një gjë

Është e vërtetë

Shumë e saktë

-

Fituese

Është gjithmonë

Dashuria

Tiranë, 17 dhjetor 2013

 

DO TË JEM UNË

 

O mbetëreshë

Kudo që jemi bashkë

Në të gjitha rrethanat

Unë me ty

Do të jem origjinal

Gjithmonë unë

I mbushur me dashuri

Po

Ta konfirmoj

Tiranë, 17 dhjetor 2013

 

KOHA IME

 

Të lutem ndal

Mos ec pa mua

O koha ime

Me ty dua të jem

Në çdo aktivitet

Pa humbur asnjë sekondë

O koha ime

Dua të ec me y

Gjithmonë

Me dshuri

Për dashurinë

Tiranë, 17 dhjetor 2013

 

HISTORIA

 

E hapur bujshëm

Historia në tokën time

Ecë dhe mbetet gjithmonë

Vulë e pashlyeshme e dashurisë

...

Tiranë, 17 dhjetor 2013

 

SENZA OSTACOLI

 

Marciamo

Nei varchi di felicità

Con la bandiera nell’alto

Del trionfo

Di felicità

Stublla, 6 dicembre 2013

 

SENZA MALE

 

Vi dico

Con tanta sincerità

O gente

Senza male

Avere attenzione

Senza male

Camminare nella mia strada

Con amore

E carità

Senza male di nessuno

Venite

Senza esitare!

Stublla, 6 dicembre 2013

 

SPONTANEAMENTE

 

Vedo senza guardare

Sento senza ascoltare

Parlo senza pensare

Con la tua presenza

O regina

Mi basterebbe allungare la mano

Di abbracciarti

Mescoliamole le labbra

E si accende il fuoco dell’amore

Stublla, 6 dicembre 2013

 

LA MIA FATA

 

La mia fata

Non è di montagna

Neanche di campagna

Quella è

Perpetua abitante

Di questo cuore

Stublla, 6 dicembre 2013

 

OGNUNO NELLA SUA STRADA

 

Applichiamoli insieme

Gli ordini di dei

E ognuno partiamo

Nella sua strada

Di trovare la vita

Stublla, 8 dicembre 2013

 

MEGLIO DI ME

 

Lo sai bene

Tu o regina

Anzi meglio di me

Che in questo mondo

Sempre canta l’amore

Perciò non aspettare

Vieni a cantare insieme

Vestiti dell’amore

Stublla, 8 dicembre 2013

 

SONO ANGELO

 

Voglio confermarvi

Io

Sono un angelo

Con le ali bianche

Voglio volare

Tutte le regine

Abbracciare

Beneficare

Stublla, 8 dicembre 2013

 

I POETI

 

I poeti

Ci circondano

E noi non sappiamo

Chi sono e dove se ne vanno

 

I poeti

Anche si mordono

Anche cantano insieme

Con tristezza

Anche con gioia

I poeti

A volte dolcissimi

A volte amari

A volte concreti

A volte non comprensibili

Stublla, 8 dicembre 2013

 

NON CONOSCIAMO OSTACOLI

 

L’abbiamo deciso

Con la mia regina

Sempre più sicuri

Camminiamo avanti

Nella strada dell’amore

Senza conoscere ostacoli

Senza paura

Senza esitare

Prishtina, 10 dicembre 2013

 

VITA

 

Foglie nude

Non respirano più

Suoni sordi

Aria raffreddata

Pesante

Silenzio rumoroso

Attorno

Scorrono veloce

Soffocate

Di qua

Anche di là

Purtroppo

Questa è vita

Di questo mondo

Questo è

Il secolo degli interessi

Prishtina, 10 dicembre 2013

 

QUELLA RAGAZZA ARBERESHE (italo-albanese)

 

Non lo so come

Ma sono sicuro

Oggi l’ha occupato

Questo mio cuore

Prishtina, 10 dicembre 2013

 

NEL CAMMINO DELL’AMORE

 

Io sono primo

Guidatore

Di tutti progetti

Avanti!

Prishtina, 10 dicembre 2013

 

PIÙ PRESTO CHE PRESTO

 

Io

Quando mi chiama l’amore

Mi alzo presto

Più presto che presto

Sempre pronto

Di iniziare …

Stublla, 17 dicembre 2013

 

NEL MIO RESPIRO

 

Come ieri

Anche oggi

Nel mio respiro

Sei tu o regina

Come fata della montagna

Mi apri i polmoni

Nel mio cuore

Semini e coltivi

Amore

Stublla, 17 dicembre 2013

 

LA MIA BANDIERA

 

Questa con la mappa del mio paese

E con le stelle degli altri

Non è mia bandiera

No

-

Nella mia bandiera

È l’aquila con due teste

Gioiosa

Volando

Nei cieli dell’amore

Anche la santissima scritta

Dardania

Ferizaj, 17 dicembre 2013

 

CON TANTA GIOIA

 

Ho preso la buona notizia

Il mio libro

Per il grande uomo

Per il grande santo

Si promuove

Con speciale accademia

Degli uomini grandi

Con amore

Ferizaj, 17 dicembre 2013

 

NELL’ATTESA

 

Ancora prima di iniziare ufficialmente l’inverno

Noi del nostro mondo

Pieni dell’ottimismo

Siamo in attesa di primavera

Prizren 17 dicembre 2013

 

TANTI COLORI

 

In questa campagna degli interessi

Purtroppo

Tanti colori

Tanti visi

Che cosa scegliere?!...

Prizren, 17 dicembre 2013

 

QUESTA MIA ANIMA

 

Nell’estate

Nell’inverno

Nel mattino

Nel pranzo

Nella cena

Sempre respira per te

Quest’anima mia

Piena dell’amore

Kukës, 17 dicembre 2013

 

UNA STRADA

 

È solo una strada

Che porta al trono dell’amore

Io l’ho trovata

E attraverso quella strada

Passo ogni giorno

Rubik, 17 dicembre 2013

 

TANTO SANGUE

 

Questa mia terra

Produce ogni cosa

Tutti beni

Perché

Per tanti secoli

Ha bevuto tanto sangue

Tanto

Tanto

Rubik, 17 dicembre 2013

 

QUANDO IL CUORE BATTE

 

Noi prendiamo la decisione

E clamorosamente cominciamo

I benedetti atti

Dell’amore

Tirana, 17 dicembre 2013

 

UN’ESATTEZZA

 

Nel nostro mondo

Una sola cosa

È vera

Molto esatta

-

Vincitore

È sempre

L’amore

Tirana, 17 dicembre 2013

 

SARÒ IO

 

O regina

Sia dove siamo insieme

In tutte le circostanze

Io con te

Sarò originale

Sempre io

Riempito dell’amore

Ti confermo

Tirana, 17 dicembre 2013

 

IL MIO TEMPO

 

Ti prego fermati

Non camminare senza di me

O mio tempo

Con te voglio essere

In ogni attività

Senza perdere neanche un secondo

O mio tempo

Voglio camminare con te

Sempre

Con amore

Per amore

Tirana, 17 dicembre 2013

 

LA STORIA

 

Clamorosamente aperta

La storia nella mia terra

Cammina e rimane sempre

Incancellabile timbro dell’amore

Tirana, 17 dicembre 2013(Vota: 0)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora