E marte, 27.07.2021, 12:17 AM (GMT+1)

Kulturë

Engjëll Koliqi‏: Ta ndërrojmë botën me dashuri V (Cikël poetik)

E enjte, 06.08.2009, 06:12 PM


KËNDEJ S’KA ERRËSIRË

 

Unë edhe mbretëresha

E shohim gjithnjë njëri-tjetrin

Ditën edhe natën

-

Në çdo kohë

I shohim edhe njerëzit nevojtarë

-

S’ka errësirë këndej

Në çdo çast shohim gjithçka

Dhe veprojmë gjithmonë me kohë

Në të bekuarin mision të dashurisë

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

GJITHKUND DUAM TË MBJELLIM DASHURI

 

Kemi pasë fatin

Unë edhe mbretëresha

Jemi zgjedhur nga vetë Zoti

Për misionin e dashurisë

Prandaj me plot të drejtë

Duam të mbjellim dashuri

Gjithkund nëpër botë

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

BASHKË ME DHEMBJET

 

Bashkë me dhembjet

Në misionin tonë të dashurisë

Njerëzve ua kuptojmë edhe nevojat

 

Bashkë me dhjembjet

Në histori

Gjithnjë i kemi pasur edhe kënaqësitë tona

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

DUKE BESUAR ...

 

Ecim përpara

E nuk lodhemi kurrë

Në misionin e shenjtë të dashurisë

Me mbretëreshën time të bekuar

Normalisht

Duke besuar në sukses të plotë

-

Rroftë besimi!

Rroftë dashuria!

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

FJALËMIRAT TONA

 

Në misionin tonë

Unë edhe mbretëresha

Në çdo kontakt

Sukeseset i kemi të garantuara

-

Gjithherë fjaëmirat tona

E kultivojnë dhe e qëndisin dashurisë

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

BUKURIA SHPIRTËRORE

 

Tashmë e dijnë të gjithë

Dhe janë të bindur –

Unë edhe mbretëresha

Në misionin e dashurisë

Jemi kampionë edhe për bukuri

-

Bukuria jonë shpirtërore

Është e para në botë

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

FJALA E PARË DEH E FUNDIT – DASHURIA

 

Eni o njerëz të mirë

Eni e mësoni nga ne

Sepse

Fjalë të parë dhe të fundit

Gjatë tërë jetës sonë

E kemi pasur

E kemi

Dhe do ta kemi

Dashurinë

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

NË BOTËN E RE

 

Edhe në botën e re

Të ndërruar nga ne me dashuri

Unë edhe mbretëresha

Jemi protagonistë të parë

-

Më të ëmbëlit

Dhe më të kërkuarit

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

KUR E KOMPLETOJMË MISIONIN

 

Unë edhe mbretëresha

Kur e kompletojmë misionijn e shenjtë të dashurisë

Prapë do të vazhdojmë

Me dashuri

 

Ne do t’i shërbejmë dashurisë

Tërë jetën

Deri në amshim

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

ME ZË TË LARTË

 

Urdhërat e mbretërisë

Për dashurinë

Gjithherë me dashuri

E me besë

Ua sjellim këtu

Unë edhe mbretëresha

Dhe ua themi me zë të lartë

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

KUR MË THËRRET MBRETËRESHA

 

Unë

Me fuqi mrekullie

Dhe me rregulla dashurie

Kur më thërret mbretëresha

Zgjohem menjëherë

Dhe bashkë fillojmë të shenjtin mision

-

Gëzuar mbretëreshë

Përpara dhe vetëm përpara!

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

MBAS SHUMË UDHËTIMESH

 

Mbas shumë udhëtimesh

Anekënd botës

Unë me mbretëreshën time

Jemi kthyer mes jush

Të mbjellim

Farën e shenjtë të dashurisë

-

Eni e na ndihmoni!

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

PËR DASHURINË – ME DASHURI

 

Atëherë ishim vetëm unë dhe mbretëresha

Protagonistë të vërtetë të dashurisë

Të angazhuar konkretisht në akte dashurie

-

Tash e kanë kuptuar të gjithë

Se për dashurinë

Mund të bëhet diç vetëm me dashuri

-

Tërë njerëzia

Fatmirësisht

Po marrin udhën e dashurisë

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

QË NË ÇASTIN E NJOHJES

 

Unë edhe mbretëresha

Jemi marrë vesh

Për këtë mision të shenjtë dashurie

Që në çastin e njohjes sonë

Dhe menjëherë

Kemi filluar të bekuarat akte

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

QË NË DITËN E PARË

 

Unë me mbretëreshën time

Që në ditën e parë

Kemi qenë të përqafuar fort mga dashuria

...

Që në ditën e parë

E kemi sigurinë e plotë

Se me misionin tonë të dashurisë

Do të sjellim plot besë

Dhe plot vendime

Që të tregojmë se jemi protagonistë të parë

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

PËRTEJ MURIT

 

Edhe andej përtej murit

Kemi mbjellur farën

Dhe jemi shumë të sigurtë:

Dashuria po rritet

Bashkë me këngët e mrekullive

-

Rrituni bashkë me dashurinë!

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

MË DËGJONI

 

Nuk e kam vetëm për të folur

Por vij me mision të shenjtë

O njerëz

Më dëgjoni një herë

Dhe kultivoni besnikërisht dashurinë

-

Më dëgjoni

Se do të mësoni shumë vlera

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

PËRGJIGJËJA JONË ËSHTË VETËM NJË

 

O njerëz të mirë

Mua edhe mbretëreshën

Këtu na ka sjellë vetëm dashuria

-

Prandaj

Nënkuptohet –

Përgjigjëja jonë për ju është vetëm një

-

Jemi dëshmitarë të drejtëpërdrejtë

Dhe aktorë të parë

Të dashurisë

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

FJALA MË E MADHE

 

Pa marrë parasysh

Se në këtë botë dëgjoni shumë fjalë

Duhet ta dini

Dhe gjithmonë ta kuptoni

Fjala më e madhe

Dhe gjithmonë e vlefshme

Është dashuria

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

ME FRESKI DASHURIE

 

E dijmë o njerëz të mirë

Se secili nga ju e do jetën e amshuar

Prandaj

Me plot përgjegjësi jua themi:

Të bekuarën jetë të amshuar

E fitoni vetëm me një kusht

-

Vetëm me freski dashurie

            Garlate (Lecco), 4 gusht 2009

 

 

 

 

 

 

DI QUA NON C’È BUIO

Io e la regina

Lo vediamo sempre uno l’altro

Il giorno e la notte

-

In ogni tempo

Li vediamo anche la gente bisognosa

-

Non c’è buio di qua

In ogni momento vediamo tutto quanto

E operiamo sempre in tempo

Nella benedetta missione dell’amore

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009

 

VOGLIAMO DAPPERTUTTO SEMINARE L’AMORE

 

Abbiamo avuto la fortuna

Io e la regina

Siamo stati scelti da Dio stesso

Per la missione dell’amore

Quindi con piena ragione

Vogliamo seminare amore

Dappertutto nel mondo

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009

 

INSIEME AI DOLORI

 

Insieme ai dolori

Nella nostra missione dell’amore

Alla gente li capiamo anche le necessità

 

Insieme ai dolori

Nella storia

Sempre li abbiano avuto anche i nostri piaceri

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

CREDENDO …

 

Camminiamo avanti

E non ci stanchiamo mai

Nella santissima missione dell’amore

Con la mia benedetta regina

Normalmente

Credendo nel pieno successo

-

Viva la fedeltà !

Viva l’amore !

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

LE NOSTRE BUONE PAROLE

 

Nella nostra missione

Io e la regina

In ogni contatto

I successi li abbiamo garantiti

-

Le nostre buone parole sempre

Lo coltivano e lo ricamano l’amore

Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

LA BELLEZZA SPIRITUALE

 

Oramai lo sanno tutti

E sono convinti –

Io e la regina

Nella missione dell’amore

Siamo campioni anche per la bellezza

-

La nostra bellezza spirituale

È prima nel mondo

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

PRIMA E ULTIMA PAROLA – L’AMORE

 

Venite o buona gente

Venite e imparate da noi

Perché

Prima e ultima parola

Durante tutta la nostra vita

L’abbiamo avuto

L’abbiamo

E l’avremo

L’amore

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

NEL NUOVO MONDO

 

Anche nel nuovo mondo

Cambiato da noi con amore

Io e la regina

Siamo primi protagonisti

-

Sempre dolcissimi

E più ricercati

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

QUANDO COMPLETIAMO LA MISSIONE

 

Io e la regina

Quando completiamo la santissima missione dell’amore

Di nuovo continuiamo

Con amore

 

Noi saremo nel servizio dell’amore

Per tutta la vita

Fino all’eternità

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

CON ALTA VOCE

 

Gli ordini del regno

Per l’amore

Sempre con amore

E con fede

Vi portiamo qui

Io e la regina

E vi diciamo con alta voce

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

QUANDO MI CHIAMA LA REGINA

 

Io

Con forza del miracolo

E con regole dell’amore

Quando mi chiama regina

Mi alzo subito

E cominciamo insieme la santissima missione

-

Evviva regina!

Avanti e solo avanti!

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

DOPO TANTI VIAGGI

 

Dopo tanti viaggi

In ogni angolo del mondo

Io con la mia regina

Ci siamo ritornati tra di voi

Di seminare

La santissima seme dell’amore

-

Venite ad aiutarci!

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

PER L’AMORE CON AMORE

 

Allora eravamo solo io e la regina

Verissimi protagonisti dell’amore

Impegnati concretamente negli atti dell’amore

-

Adesso hanno capito tutti

Che per l’amore

Si può fare qualcosa solo con amore

-

Tutta l’umanità

Per la buona fortuna

Prendono la strada dell’amore

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

GIÀ NEL MOMENTO DELLA CONOSCENZA

 

Io e la regina

Ci siamo capiti

Per questa santissima missione dell’amore

Già nel momento della nostra conoscenza

E subito

Abbiamo cominciato con i benedetti atti

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

GIÀ DAL PRIMO GIORNO

 

Io con la mia regina

Già dal primo giorno

Abbiamo la piena sicurezza

Che con la nostra missione dell’amore

Porteremo tanta fedeltà

E tante decisioni

Di fare sapere che siamo primi protagonisti

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

OLTRE IL MURO

 

Anche di là oltre il muro

Abbiamo seminato la seme

E siamo molto sicuri

L’amore si cresce

Insieme a canzoni dei miracoli

-

Crescetevi insieme all’amore!

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

ASCOLTATEMI

 

Non è solo per parlarvi

Ma vengo con una santissima missione

O gente

Ascoltatemi una volta

E coltivatelo con fedeltà l’amore

-

Ascoltatemi

Perché imparerete tanti valori

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

LA NOSTRA RISPOSTA È SOLO UNA

 

O buona gente

Me e la regina

Ci ha portato qui solo l’amore

-

Quindi

Si sottintende:

la nostra risposta per voi è solo una

-

Siamo testimoni diretti

E primi attori

Dell’amore

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

LA PAROLA PIÙ GRANDE

 

Senza prendere in considerazione

Che in questo mondo ascoltate tante parole

Dovrete sapere

E sempre capire

La parola più grande

E sempre valida

È l’amore

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 

CON FRESCHEZZA DELL’AMORE

 

Lo sappiamo o buona gente

Che ognuno di voi vuole la vita eterna

Quindi

Con piena responsabilità diciamo:

la benedetta vita eterna

la guadagnate solo con un costo

-

Solo con freschezza dell’amore

            Garlate (Lecco), 4 agosto 2009 

 (Vota: 0)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora