E marte, 21.05.2019, 05:54 PM (GMT+1)

Komente » Xharra

Fahri Xharra: Na dhe e kaluara e jonë e heshtur

Heshtja e të së kaluarës sonë ,heshtja e të bëmave mbi ne, ishin të qëllimta. Ishin “kujdestarët” që kujdesëshin që ne mos të dijmë se çka po ndodhë me ne. Ishin “ kujdestarët...

Fahri Xharra: Sanxhaku shqiptar?

Ishte Shtatori i vitit 1990,pas një dite zyrtare në fabrikën e tekstilit “Rashka” të Novi Pazarit,e pata një mbrëmje të ”suksesëshme” në një hotel të madh të atij qyteti...

Fahri Xharra: Të falemnderit Jusuf Buxhovi!

Filluan të dridhen themelet e SANU-s (Akademisë Serbe të Shkencave), qerdhëja e së keqes shqiptare,filluan të dridhën gotat e shlivovicës të cilat cakrroheshin kur...

Fahri Xharra: Shqiptarët, popull mushkë?

Retina është karrika kryesore e të pamurit. Ajo e mveshë krejt kokërdhokun e syrit përmbrenda, dhe si e tillë përbëhet nga qelizat dritë-marrëse(foto-receptorë) të quajtura shkopthat...

Fahri Xharra: Legjioni i Turpit Shqiptar

Kush jemi dhe çka duam? A flasim ate ,që e mendojmë apo a e mendojmë ate që po na turpëron?Turpi në kuptimin, që unë po mendoj nuk është i turpshëm për “ të dashurit...

Fahri Xharra: Enterococcus faecalis

Nuk e di as vet se si më erdhi në mendje të bëj një krahasim të infektimit mendor të shoqërisë sonë shqiptare, me një infektim trupor që vjen nga një bakterje e quajtur...

Fahri Xharra: Një lajm që e tronditi botën

Një lajm qe e tronditi botën : “Një person, i akuzuar se ka vrarë tri vajzat e tij për nderë ,në Kanada, tha se do e bënte sërish një gjë të tillë sikur ato të ktheheshin në jetë 100 herë...

Fahri Xharra: Si u bë Malësia, Mali i Zi?

E lexova diku një pyetje mjaft interesante; “Deri ne historinë më të re në Mal të Zi, shqiptarët dhe malaziasit ishin ne marrëdhënje shumë miqësore. Prishja dhe urrejtja...
Gallery

PËLLUMB GORICA: MURET CIKLOPIKE QË SFIDOJNË SHEKUJT

Leter Lajmeruese