E hene, 20.09.2021, 03:47 PM (GMT+1)

Mendime

Skender Jashari: Policë të Grupës së xhihadistëve të Policisë së Kosovës, edhe nëpër terr bëjnë “xhihad”!

E marte, 03.11.2020, 09:00 PM


Policë të Grupës së xhihadistëve të Policisë së Kosovës, edhe nëpër terr bëjnë “xhihad”!

Nga Skender Jashari

Duke qenë shumë i shqetësuar për viktimat e akteve terroriste islamike të ditëve të fundit( të rastit të mësuesit Samuel Paty dhe tre viktimave në Katedralen Notre Dame), aktit terrorist islamik në Vjen dhe akteve të tjera të ndodhura këto ditët e fundit. Veçmas shqetësimi rritet, kur kam përvojë tepër të hidhur, edhe me rastin e tentim-kidnapimit për pasojë tentim-vrasjes që agjentët islamik të Serbisë kishin kryer kundër meje më 27.05.2009, e që polic të Policisë së Kosovës, i kanë mbrojtur dhe ndihmuar të tillët. Po ashtu edhe në rastin e kërcënimit të Natës së Pashkëve të vitit 2012, të grupës terroriste islamike “Xhihadi Thërret”, e për të dy këto rast, kam verifikuar katërcipërisht që janë mbështetur dhe ndihmuar edhe nga polic xhihadist të Policisë së Kosovës, ashtu edhe nga prokurorë xhihadits dhe gjyqëtar xhihadist të Kosovës.

Në vazhdimësi kam marrur kërcënime këto 2 vitet e fundit nga terrorist islamik të porositur nga Serbia, e në të gjitha këto raste, patjetër kanë qenë të përfshirë edhe polic të grupës xhihadiste të Policisë së Kosovës. Mjafton të shikohen adresat e mia të facebookut, në të cilat i kam publiku pothuajse të gjitha kërcënimet terroriste islamike, derisa përfshirjen e policëve të grupës xhihadiste të Policisë së Kosovës, janë dërguar në formë shkresash formale në institucionet ndërkombëtare për antiterrorizëm. Ka kohë që bëhet propagandë terroriste islamike në Republikën e Kosovës, Maqedonisë Veriore dhe Luginë të Preshevës, nga agjentët islamik të lidhur me Serbinë, e që askush aspak nuk i ndjek penalisht. Franca, Austria fatmirësisht  kanë polici tepër më të ngritur në standard profesionale dhe në çdo aspekt tjetër, në krahasim me brishtësinë e përgjithshme e veçmas në sektorin e sigurisë së Republikës së Kosovës. Qytetarët e Kosovës edhe sot janë më të rrezikuar nga Grupa e policëve xhihadist e kriminel të Policisë së Kosovës, sesa nga vetë terroristët islamik, të cilët më shumë i frikësohen Kanunit të Lekë Dukagjinit.

Këtë muaj të fundit, intensivisht jam kërcënuar nga një grup e terroristëve islamik të Preshevës, por që pjestarë të së cilës ka edhe në Zvicër, Gjermani dhe kryesori ndër ta në Francë, pastaj edhe në Kosovë dhe Luginë të Preshevës. Siç tashmë i kam njoftuar institucionet  kompetente të këtyre shteteve perëndimore, këta qartazi duket që janë pjesë e xhihadit islamik që bëjnë propagandë terroriste islamike më të moderruar, me qëllim të nxitjes së akteve terroriste islamike konkrete, siç fatkeqësisht viktimë e një propagande të tillë ishte edhe mësuesi francez Samuel Paty.

Derisa agjentët islamik të Serbisë( radikal islamik nga Lugina e Preshevës), të publikuar tashmë që janë të lidhur edhe me policinë e Serbisë, e disa mbështetës të grupës së tillë, banojnë dhe jetojnë edhe në Prishtinë, Fushë Kosovë etj, që ishin tejet aktiv në propagandë terroriste islamike kundër meje kryesisht në rrjetet sociale, kjo edhe siç pritej u mbështet edhe nga pjestarë të policisë të Grupës së Xhihadistëve të Policisë së Kosovës. Në mbrëmjen e datës 31.10.2020, dy polic të uniformuar, vijnë në banesën e familjes time, ku më kishin kërkuar. Duke mos i dhënë asnjë dokument, as duke mos i tregu arsye dhe asnjë informatë tjetër. Duke qenë se familjarët e mi( njëri nga ta kishte  master në juridik), e dinte Kodin e Procedurës Penale të Kosovës, që në atë kohë përveç rasteve specifike, nuk mund të thirren qytetarët në Polici. Pas kësaj kishte pasu një kërcënim  kundër meje që këta polic të uniformuar e kishin bë.

Të hënën më 02.11.2020, ora 09:42, ashtu edhe më 03.11.2020 rreth orës 08:50, kam kërkuar nga Policia e Kosovës, në stacionin policorë ku ndodhet vendbanimi im, se për çfarë kanë qenë ata dy polic më 31.10.2020 në mbrëmje. Nga sjellja korrekte e policëve që kam kontaktuar dhe kontaktet e tyre me të gjithë policët dhe hetuesit që kanë qenë në ndërrimin në ditën e theksuar, asnjëri nuk ka dijeni për këtë rast. Shqetësimi sa vjen e shtohet, duke qenë se asnjë informatë nuk ka policia e Kosovës, në lidhje me rastin, derisa dy “polic të Kosovës”( me uniforma të Policisë së Kosovës) vijnë në mbrëmje madhe dhe kërcënojnë anëtarët e familjes time.

Dyshimi është duke u përforcu se kanë qenë agjent islamik të Serbisë, të uniformuar me uniforma të policisë së Kosovës. Sepsë edhe në rastin e tentim-vrasjes time më 27.05.2009, personi që ka gjuajtur në mua( tashmë i njohur me emër e mbiemër edhe nga unë por që kam pa që edhe Institucionet e Kosovës e kanë ditur këtë emër), ka pasur maskë të policisë speciale të Policisë së Kosovës.

Kjo bindje edhe më shumë përforcohet edhe për faktet e mëposhtme, sepse shpesh kam shkruar për përfshirjen e policëve të policisë së Kosovës, në veprimtari kriminale, edhe më shpesh kanë raportuar këto vitet e fundit mediet, derisa edhe studime dhe dokumente të rëndësishme ndërkombëtare sidomos nga SHBA, kanë dëshmuar dhe vërtetuar këto. Fatkeqësisht brenda policisë së Kosovës, është një grup e policëve të inkriminuar, që në kuadër të tyre kanë edhe prokurorë të caktuar edhe gjykatës të cakuar dhe kanë mbrojtje edhe nga  partitë  e caktuara politike. Grupa e tillë e policëve, është e përfshirë në krime ordinere; krim të organizuar; kontrabandë me migrant, me drogë e trafikim qenijesh njerëzore; mbrojtje dhe ndihmë terroristëve islamik të cilët janë të lidhur me Serbinë; mbrojtje dhe ndihmë terrorizmit erdoganist në Trojet tona etj. Kjo grup e policëve, është kryekëput e dirigjuar nga Serbia dhe njëkohësisht më shumë ndikim në të ka edhe Turqia, sesa nga zinxhiri komandues i Policisë së Republikës së Kosovës.

Polici hetues i Policisë së Kosovës Q. H. i njohur që në disa raste i përfshirë në veprimtari kriminale, shkaku i së cilës nga Policia e Kosovës, është transferuar në një stacion tjetër policor, nga Stacioni Qendër në Prishtinë, mbetet ende çelësi tregues se është hallkë e grupës së policëve islamik të Policisë së Kosovës. Grupa e tillë e policëve xhihadist të Policisë së Kosovës që propagandojnë dhe mbrojnë terroristët islamik( që nga 2004 që ka raste të evidentuara, e veçmas gjatë viteve 2012-2018), kanë treguar tepër shumë sukses, sepse në zonat e përgjegjësisë së tyre, shumica e të arrestuarëve për terrorizëm, kanë marrur dënime minimale, apo edhe nuk janë dënuar fare.

Me vëmendje të veçantë, kam studiuar antiterrorizmin islamik dhe lidhjet e tij me Serbinë, e që shohim se kjo Grup e policëve xhihadist të Policisë së Kosovës, janë tejet aktiv në propagandën moderne terroriste islamike dhe mos ndjekjen penale të propagandës terroriste islamike. Prandaj shohim që këto vitet e fundit, në Republikë të Kosovës, Maqedonisë së Veriut dhe Luginë të Preshevës, lirshëm terroristët islamik bëjnë propagandë, madje edhe propagandë moderne terroriste islamike. Veçmas është e njohur praktika e ish regjimit serb, që polic të kësaj grupe, përdorin njerëz psikopat a me probleme psiqike, për të bërë propagandë terroriste islamike, kërcënime terroriste islamike apo së paku edhe duke lajmëruar raste të rrejshme në Policinë e Republikës së Kosovës, për personat që targetohen si anti-islamik( si kundërshtar të terrorizmit islamik).

Më 17.01.2019, në faqen time, të facebookut më vje kërcënimi i parë nga një agjent islamik psikopat A.B., të cilin e kisha gjurmuar dhe nga koleg të mi të studimeve të punësuar në Institucione, më njoftojnë se personi në fjalë ishte shtyrë nga grupa xhihadiste e Policisë së Kosovës, pjesë të së cilës më njoftonin që ishin edhe  disa dhjetëra hoxhallarë( vehabist të cilët ishin amnestu nga  Drejtësia islamike e Kosovës). Kërcënimet terroriste islamike ky agjent islamik psikopat A.B. me porosi të Grupës së xhihadistëve islamik( ku kishte hoxhallarë vehabi, agjent islamik të Serbisë mes tyre F. R. pastaj edhe prokurorë dhe gjyqëtar etj), të bëra në adresë timen, fatkeqësisht nuk janë procedu. Grupa xhihadiste e policëve të Kosovës, shkaku i  publikimeve në medie por edhe i shkresave që kisha dërguar në Institucionet ndërkombëtare, për ta ndal këtë fenomen( të mbrojtjes dhe propagandës terroriste islamike nga Grupa xhihadiste e Policëve të Kosovës), paraqitet kallëzim penal kundër meje. Kallëzimi penal islamik kundër meje ishte treguesi më i qartë, sesi ishin paraqitur vetëm pjesë të mesazheve terroriste islamike që A. B. kishte dërguar kundër meje. Policët e Grupës xhihadiste të Policisë së Kosovës, përpilojnë kallëzimin penal islamik, me Nr. I referencës 2019AE0453, të datës 19.05.2019, në faqen 14/18, është fotografia e njetë që përdoret( derisa kallëzimi penal nuk ka qenë i qasëshëm për gjithë publikun, ndërsa fotografi të mia në adresën e facebookut ka pasur edhe të tjera, por është përdorur fotoja e njejtë edhe nga propaganduesit e terrorizmit islamik të Gazetës Impak, Koha Islam, Mirjeta Saiti etj). Policiët e Grupës xhihadiste të Policisë së Kosovës, në faqet 9/18 deri 11/18, kishin paraqitur vetëm një pjesë të mesazheve, ku askund nuk kishte ndonjë kërcënim pos fyerje, derisa ato i interpretonin edhe ata, edhe prokurorja dhe gjyqëtarja e grupit të njejtë, si kërcënime. Derisa prokuror përzgjidhen gjoja katolik( si Merita Lumezi), por që janë pjesë e xhihadit islamik, duke përpilu joprofesionalisht aktakuza, siç është: PP/II Nr. 2657/19, të datës 24.09.2019. Xhihadi islamik kundër meje, vazhdon edhe me aktgjykimin e Gjykatës Themelore në Prishtin, P.nr.4333/19, të datës 26.11.2019, ku shpallet vërejtje gjyqësore. Gojarisht e kisha njoftuar prokuroren Merita Lumezi dhe gjyqëtaren Lumnije Krasniqi, që do e ndjek rastin në instanca ndërkombëtare, sepse është formë e xhihadit islamik të njerzëve të Serbisë, që janë edhe brenda policisë së Kosovës, përmes të cilave prokuroria me a pa qëllim ashtu edhe gjyqtarja, kanë rënë në lajthitje apo janë pjesë e tyre.

Me kallëzimin penal që kisha dorëzuar në Prokurorinë Speciale të Republikës së Kosovës, më 06.12.2019( me numër dokumenti 00360728), që kishte të bënte me të gjitha mesazhet kërcënuese xhihadiste që kishte dërguar A. B. paraqiteshin grupa e policisë xhihadiste të Policisë së Kosovës, duke përdorur personin në fjalë A.B. me qëllim të kërcënimit terrorist islamik kundër meje. Mirëpo dy hetues të dërguar nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, më 16.12.2019, e  hënë ora rreth 10:30, mes tjerash më thonë që:”A. Xh. e ka rrahë burri i vetë e ajo po i fajson pa të drejtë terroristët islamik”, pastaj kërkonin nga unë, që të heshtja, të mos shprehja bindjet e mia në adresën time të facebookut dhe mos të shkruaja në gazeta e medie( shkrime publicistike), madje theksonin që fotot e armëve që kisha në facebook, sipas tyre ishin nxitje dhe fyese kundër terroristëve islamik por edhe interesoheshin vazhdimisht që t’më largonin nga Kosova.

Kërcënime direkte a sidomos indirekte nga polic, polic hetues, disa herë edhe nga një prokurorë të Grupës së xhihadistëve  të Institucioneve të Republikës së Kosovës, kam marrur personalisht, e disa edhe janë përcjellur tek familjarët e mi. Në të gjitha këto raste kërkonin heshtjen time, që as në adresën private të facebookut, të mos postoja kundër terrorizmit islamik, as mos të shkruaja në mediet e shkruara etj.

Se terroristët islamik të Serbisë, kanë patur lidhje me Grupën e Policëve xhihadist të Policisë së Kosovës, këtë e tregon më së miri fakti, që fotografia e njejtë e kallëzimit penal islamik me Nr. I referencës 2019AE0453, të datës 19.05.2019, në faqen 14/18, është përdorur edhe nga propaganda terroriste islamike e disa medieve propaganduese të terrorizmit islamik dhe nga adresa të rrejshme në rrjetet sociale.

Prandaj duhet reagimi ndërkombëtar, që ta detyroj sërish qeveritarët e Republikës së Kosovës, por edhe Policinë, Prokurorinë dhe Gjyqësinë e Kosovës, që të ndjekin penalisht propagandën terroriste islamike dhe sidomos propagandën moderne terroriste islamike( shkaku i së cilës u nxit akti terrorist islamik kundër mësuesit Samuel Paty), si dhe veçanarisht të ofrojnë siguri për jetën dhe familjet e Shqipëtarëve që shënjestrohen nga agjentët islamik të Serbisë( terroristët islamik).

Më:03.11.2020

Skender Jashari  i burgosur politik nga  EULEX, për   rastet  e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë  së Serbisë në  Dobrosin komuna e Bujanocit. Ky shkrim është  pjesë e  marrur nga  punimi i bërë  gjatë  qëndrimit në  burgimin politik!

Master drejtimi juridiko-penal dhe studime joformale ushtarake.(Vota: 3 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora