E premte, 05.03.2021, 10:47 AM (GMT)

Mendime

Albert Shabanaj: Sllavët përherë kundër shqiptarëve

E shtune, 15.12.2007, 03:37 PM


OQEANI I HAMENDJEVE DHE PROTEKCIONIZMI I MJEGULLTË (EVASIV) EUROPERËNDIMOR QËNDRON RËNDË MBI QIELLIN E BESIMIT SHQIPETAR - BESIM KY I POPULLIT TITANIK SHQIPTAR I CILI PO BIE GJITHNJË MË TEPËR NË POLITIKËN E TKURRJES SË PERËNDIMIT PËRBALLË SLLAVËVE

Shkruan: Albert Shabanaj

Historikisht në Kosovë…Luftimet e përgjakshme të popullit Shqiptar, kundër soldateskave dhe hordhive serboqetnike-fashiste-sllave, nuk patën të ndalur dhe ende nuk kane të ndalur!

Historikisht kundër popullit shqipetar u solidarizuan Sllavët, edhe sot e kësaj dite, për të na zhbërë nga faqja e dheut, vetëm e vetëm se jemi SHQIPTARË!

Fatkeqësisht… politikat gjenocidiale-etnocidiale të udhehequra nga fiset sllave të ardhura nga Karpatët, u përkrahen edhe nga forcat relevante europiane!!!

Kur kujtojmë monstrumin, animalizmin, kanibalizmin e fiseve sllave nga Karpatet(serbët)mësojmë se ky popull serbosllav vuan nga shizofrenia e egër dhe patologjikisht e sëmurë.

Kur ke parasysh vargun e zgjatur Shovenësh dhe Animalësh te tërbuar kundër popullit shqipetar,mendoj se duhet që ne, shqiptarët, të nxerrim mësime në veçanti si dhe diplomacia ndërkombëtare në përgjithësi.

Veprimet e tyre tepër makabre historikisht dhe gjatë shekullit të fundit shteti serbo-jugosllav në vazhdimësi prodhoi dhunë, terrorizëm, masakra, genocid, etnocid dhe urbanocid të egër mbi popullin dhe infrastrukturën e përgjithshme shqiptare në Kosoven e pa mbrojtur…!

Për nga logjika dhe kronologjia e tyre animaliste dhe arkaike ,patjetër të shpiejnë të mendosh në periudha të ndryshme të dekadencës dhe inkuizicioneve mesjetare! Gjithnjë duke menduar në llahtarin e mbretëruar dhe tmerri i plojes, barbarisë së egër serbo-fashiste nëpër Viset e gjithëandej shqiptare, në veçanti të Kosovës!!!

E gjitha kjo në Europe!!! Sëkëndejmi bashkesia e gjerë ndërkombëtare, me gjasë e ngujuar dhe katandisur thellë në marimangën e madhe propagandistke sllave, dhe e katandisur në marimangën e madhe të kurthave mashtruese, dredhive, intrigave dhe insinuatave të vazhdueshme (sistematike) të regjimeve në vazhdimësi kriminale dhe militareske mbreterive…dhe titoviqiane, rankoviqiane, milloshoviqiane ,tani tadiqokushtoniciane në njerën anë, në anën tjetër suspekti i gjere të antagonizmave, aversioneve të thella dubioze të shtetit dhe diplomacisë ruse lexo: Mediokritetin infantil dhe patologjik të aversioneve ,firlefancsionive, eksemlifikacioneve, diskrepancave dhe paradokseve ruso-pansllaviste…Na detyron të mesojmë dhe te mos e harrojmë, përsa i përket një zgjidhjeje emergjente dhe konstruktive të çështjes madhore të Kosovës nuk mundet të arrihet me bisedime apo kompromise siç kërkohet nga serbo-rusët dhe nga disa diplomatë ndërkombëtare.

Ashtu si në të kaluarën edhe sot Europa, në mënyrë indolente, tepër apatike, por dhe indiferente, vazhdojne t'i shofin (përtej bregut) aktet e egra të masakrit mbi popullatën civile në (Brodec) Iliridë, por edhe skenaret e parapergaditjeve, kercnimeve terroriste te carllazareve te tadiqevekoshtunicaveputiniane-pansllaviste. Perendimi, i ndikuar nga propagandë ortodokse, ende nuk eshte zgjuar nga amullia, ende nuk vrojton Demonët, Mizantropët dhe Filisterët e llojit të vet, në stilet e njohura infantile patologjikisht të sëmurë për (tokë të djegur) Perëndimi, ende beson në mjeshtërit e errësirës së llahtarit!!!

Perëndimi, nuk ia dha denimin e merituar serbëve, për masakrat dhe shkatërrimet në masë që shkaktoi në Ballkan.Serbia është mirë duke i shfrytëzuar, maksimalisht po i shfrytëzon hamendjet dhe luhatjet e Europes, madje me një iracionalizëm dhe dinakëri të hollë po i tejkalon Serbia, indolencën, animozitetin, aneminë, anashkalimet dhe paradokset e   tjera të perëndimit.

Perëndimi u tregua anemik, përballë trysnive dhe antagonizmave (kundërshtimeve) të vazhdueshme ruse-pansllaviste, për zgjedhjen emergjente dhe fatlume (konstruktive) të çështjes madhore të Kosovës.

Serbia duke e shfrytezuar apatinë e Europës dhe qarjet ekzistuese në Europë, vazhdon të mos  ndryshohet dhe të mos levizë fare nga logjika prej krimineli, përkundrazi vazhdon të luajë me kursin dhe logjikën e tyre djallezore, duke kërcënuar me luftera të reja në Kosovë.

Ndonesë, gjithnjë duke menduar në animozitetin, indolencën dhe anashkalimeve që po i bëhet të vërtetës, me aprovimet dhe miratimet e tjera të perëndimit (Ahtisari) ndaj plojes dhe barbarisë serbe në Kosovë, shifet qartë se agonia e thellë (shumë shekullore) etiken dhe ndërgjegjiën e fjetur dhe evasive të disa qarqeve dhe faktoreve relevantë…Po e bën secilën hërë më të fuqishme bindjen Shqiptare, se e vetmja rrugë per të mbijetuar është BASHKIMI GJITHKOMBËTAR!

Nëse shfletojmë fletat e grisura të historisë, mësojmë se vetëm të bashkuar jemi të fortë!

Vetëm të bashkuar mundemi të mbijetojmë llahtarit e poshtuesve! Vetëm të bashkuar mundemi të shpëtojmë tokën ndër këmbë të mos na digjet nga armiqët e shumtë që kemi.

Një pervoje të tillë mundemi të mësojmë nga historia e lavdishme e kryetrimit legjendar Gjergj Kastriotit. Edhe atëbotë, Populli Shqiptar nuk u perkrah nga Europa (Vatikani) kur Kryevepra dhe figura më e fuqishme kombëtare Shqiptare Gjergj Kastrioti nuk u përkrahe...

Në luftërat titanike kundër turqëve osmanlinje, Europa ia ktheu shpinen…! Madje,vazhdon deri ne ditet tona të luftës dhe të gjitha përpjekjeve tona legjendare dhe titanike të popullit Shqiptar kundër pushtuesve gjakatare! Ndonëse, pos tjerash, mbi oqeanin e hamendjeve dhe protekcionizmit tradicional europian vazhdon të jetë prezente, duke rënduar rende mbi qiellin e besimit dhe heroizmit titanik të popullit shqiptar…! Ngase, në kokat dhe optikën e disa qarqeve t caktuara europiane, me gjasa të ngarkuar dhe pushtuar nga trysnia dhe indoktrinimet e vazhdueshme sllavo-ortodokse, po vazhdojnë edhe sot të shfaqën dhe ndikojnë me tërë „mesazhin"dhe fuqinë e tyre paragjykuese, radhazi… nga dioptria e mjegulltë(evasive).

Mbi shqiptarët si një popull i ndodhur në „udhëkryqet" rrugore dhe historike në mes orientit dhe oksidentit, respektivisht lindjes dhe perendimit!!!(…) Nga ana tjeter e medaljes, serbo-sllavet, tani edhe më lehte po i orvatën risundimit të shqipetarëve në kosove, nën Maqedoni, Mal i Zi, dhe Kosovës Lindore nga politikuajtë tonë aktualë me emra dhe mbiemra…Nga të cilët vazhdimisht po bie terri i idealeve kombëtare! Nga të cilet,burojnë tymi e pluhuri i kaosit shoqëror dhe institutcional-shkaterrimeve, plaçkitjeve, krimeve institutcionale…

Duke iu dukur vetja e tyre, duke imagjinuar veten si përandore klasike…

Unë mendoj se nëse vazhdojmë të udheheqemi nga…këta njerëz aktualë, do të krijohet të ne një „tampon zonë"dhe „limitë të fundit" të synuar dhe imagjinuar nga armiqtë tonë…

Vërtetë do të ngelin iliro-shqipetaret, aty ku armiqtë tone dëshirojnë, në mes orientit dhe oksidentit. Pa emer ,pa kulturë, pa civilizime europerëndimore.

Do të na rifusin në kthetrat e tyre armiqtë tone, do të na zhbëjnë në emër të civilizimit dhe kulturës kristiane-europerëndimore, do të jemi keq të atakuar nga vetë zoti nëse lëjojmë vetes një lluks te tillë…

Ndonëse, neve vazhdimisht kemi qenë të atakuar në histori si të përçarë dhe shthurur, edhe pse ishim etnikë dhe autoktonë që nga mbanmendja dhe parahistoria (lexo:më tepër se 1000 vjet para Krishtit!) në tokat dhe vatrat tona shumë shekullore, në tokat stergjyshore!

Edhe se, iliro-shqiptarët ndër të parët në këto hapësira të lashta të kulturës dhe civilizimit europian e perqafuan Fjalen e madhe të Zotit, Ungjillin e Krishtit, dhe të cilet shpirtit, sakramenteve, kulturës, humanizmit dhe civilizimit europian ia dhuruan Gjergj Kastriotin që ishte mburoje e depërtimit otoman   në Europë.Ka dhe shume fakte kokëforta në historinë tonë që flasin për popullin shqiptar. Si pasardhës të shum. Ëtëreve të Shenjtë (Pio, Gërguri, Klementi) Nënën Terezë dhe shumë e shumë të tjerë, të cilët flijuan dhe sakrifikuan veten dhe jetën e tyre në Altarin e vlerave të çmuara njerëzore dhe kristiane…

Edhe se flasin faktet kokëforta që i takojmë vlerave dhe civilizimit njerëzor, nëse nuk dimë të organizohemi të vetëdijësohem Kombëtarisht, prapë së prapë do të jemi të rrezikuar nga Demonët e Karpatëve serbo-sllave…Para syve dhe ndërgjegjes se diskotueshme…europiane!

Ashtu si më herët në histori dhe tani, që na masakruan, depërtuan, terrorizuan Satanët,Demonët karpatianë! Ne kurrësesi nuk guxojmë të harrojmë tmerret dhe llahtaret e Netëve të egra serbo-sllavo-bizantine…! Netët me shtriga të vërshuara egërsisht mbi të parët tonë dhe mbi neve, në mënyra djallëzore dhe apostaziste të atyre vargu të   zgjatur Kanibalësh dhe Demonësh serbo-sllavë! Të cilet, me ulurima kafshësh, kafshonin çdo gjë shqiptare. Në mënyra animaliste-patologjike vërsuleshin (si në   kohën e gurit apo mesjetën e hershme…) të këtij fundshekulli të atomit dhe koputerit, serisht dhe kesaj dite, serisht…vazhdojne te tmerrojne dhe lemerisin botën!!! Ndërkaq, Europa si Zonje e Çimentuar dhe aq hijerende, përkundër akustikës dhe detonacioneve tektonike para portave dhe oborreve të saja, Zëri i arsyes dhe ndërgjegjes së fuqishme të popullit shqipetar thua që nuk degjohet!... Por unë jam fuqishëm i bindur se Europa do ta dëgjojë arsyen dhe ndërgjegjen e fuqishme çlirimtare dhe patriotike të shqiptarëve! Shqiptarë nuk do të rrinë duarkryq përballë thikave dhe topave të armiqve kushdo qofshin ata!

EUROPA QË (NUK)E NJOHIN DHE DËSHIROJNË TË GJITHË…?

Gjithnjë duke menduar në etiken dhe ndërgjegjen e fjetur europiane, ndaj dhunes, terrorit dhe atyre masakrimeve të egra serboçetnike mbi popullatën e pambrojtur (civile) shqiptare në Kosovë,në njerën anë,ndërsa në anën tjetër,përkunder një rendi të ri politik, përkatesisht, të një ashtuquajtur Infrastrukturë-Arkitekturë famoze dhe moderne në Europën e Bashkuar dhe demokratike,edhe sot e kësaj ditë, ngelet të paramendose dhe paragjykosh si të tilla-llojit vetë „premisat"dhe paradokset tjera agnosticiste dhe fetishiste në kuadër të ashtuquajtur „shoqëri ëe lartë"aristokrate dhe egocentrike europiane, e cila nuk qan kokën për hallet dhe kërkësat e popujve të vegjel për rreth…! Gjykuar realisht, nga retrospektiva e ngjarjeve dhe zhvillimeve tjera dramatike-eskalative në Kosovë dhe hapësira tjera të Ballkanit dhe më gjerë.

Me kalimin e kohës,gjithnjë më tepër vazhdon të krijohet dhe justifikohet përshtypja se, përkundër kërkesave të sotme në renditjen e përgjithshme politike, kulturore, ekonomike!...

Shpirtëror, në Europën e bashkuar në vend të vlerave demokratike dhe vullnetit (Verdiktit) dhe demoskopisë së përgjithshme, akoma si të atilla vazhdojnë të vlejnë dhe ambivalojnë „ligjet" dhe kërkesat e „shumicës" mbisunduese dhe dominuese(Volonte de tous)në kohë dhe hapësirë!...

Ndonëse, luftërat dhe proçeset e ndryshme revolucionare dhe evolutive në kontinentin tonë të vjetër (Europë) mundemi dhe duhet t'i marrim për bazë përvojat që nga periudhat e ndryshme të Apsolutizmit, parimit reformatist të Martin Luterit, Zhan Kalvinit,Bucerit etj. duke vazhduar me gjysmën e parë të shekullit XVIII-Revolucionin në Francë, Bashkimin e kombit dhe krijimin e shtetit gjermane-1848-49 nga Bizmarku. Periudhat e ndryshme të imperializmit(Revolucioni industrial), themelimin e fuqive te portës-Antantën e Madhe etj, nga ky kontekst…madje në këtë kuadër i kemi edhe dy luftëra botërore(!) Nga të dy luftërat iu premtua popujve të vegjel drejtësi dhe vetëvendosje demokratike, ku nga këto fakte premtuese populli yne pësoi keq, pësoi me ndarje, deportime të përmasave të medha-shpërngulje dhe tutelet sunduese serbosllave…! Sa për ilustrim edhe një kuriozitet të llojit vet, në këtë vorbull të padrejtesive dhe dinakerive devijante dhe eskalative, vlen të veçohen faktet e padrejtesive dhe prostitucioneve politike ndërkombëtare, historikisht tokat shqipetare ishin monedhë për plaçkitje nga fqinjet ortodoksë!

Ne vitin 1878 nga vendimet e Kongresit të Berlinit u terrorizuan dhe u grabitën Shqipetarët në mënyrën më ç'njerëzore nga fqinjet ortodoksë! 1913 në Londër i njejti skenar e gjeti popullin e nëpërkembur shqipetar! 1919 Traktati i konferencës së Versajes!Ne vitin 1945 pas përfundimit të luftës së dytë botërore dhe shumë e shumë vendime tjera më herët e më vonë që kishin çdo herë të njëjtin pretekst: Shfarosjen shqiptare!!! Që nga ato politika prostitutcionale ndërkombëtare, si rezultat kemi një Shqiperi të voçkel shqiptare…apo nga tokat e trashëguara nga stërgjyshërit tonë,sot përbëjmë afërsisht 10% të tyre!

Sipas mendimit tim është më shume së ironike, kur Europa si shpërblim të padrejtësive të bëra, sot na ofron, na shtrëngon për të bashkëjetuar me animalët sllavo-serbë...Marri e llojit vetë(!!!)

E ashtuquajtura „demokracia europiane" përkundër argumentave të mjaftueshme, edhe sot dhe tërë periudhave në vijim, nuk ka formulë për zgjidhjen adekuate të problemit të Kosoves! Ende hezitojnë në ndryshimin e politikave prostitutcionale ndaj kërkësave të drejta shqietare. Në mesin e tyre ka qasje të ndryshme në kohe dhe hapësire! Ç'rast tërë ditën ngelen të atilla politikat dhe antagonizmat e shumta, disonancat dhe diskrepancat e shumta brendapërbrenda atij nënqielli…I quajtur Europë e bashkuar!...

Nga këto hamendje anemike të Europës, u ftua Serbia dhe Rusia në bisedimet për Kosovën!

E pabesueshme por e vërtetë!!!

Serbo-ortodoksëve iu dha mundësia dhe sot të bëjnë Sehire dhe agjitacione të turpshme dhe shume infantile në kurrizin tonë. Po shkaktohet nga këtu një disfavor i thellë i luftës së drejtë Çlirimtare dhe përpjekjeve tjera legjendare dhe titanike të Ushtrive Çlirimtare dhe popullit shqiptar për  liri dhe BASHKIM KOMBËTAR!

Politika prostitutcionale e shumë qarqeve diplomatike, është friguar nga mesazhi gjithnjë më i fuqishëm shqiptar për Bashkim kombëtar!

Ndërsa qeveria shqiptare e Tiranës, por kudo shqiptare, e zhytur dhe fundosur dikund thellë në oqeanin e korrupsionit dhe kaosit institucional e mpakur dhe eksaltuar tej masë nga incestidhe fekondimi i saj i ndyre, sikurse i kanë harruar interesat tona dhe amanetet shumë shekullore të kombit shqiptar! Në vend të bashkëpunimit të gjerë rreth një qëllimi madhor siç është bashkimi kombëtar, vazhdojnë të çojnë ujë në mullirin e madh qëllimkeq dhe antishqiptar sllavo-grekë!

Populli shqipetare nuk iu frigohet politikave kukull, as liderucave të tyre, nuk frigohet as nga marimanga e armiqve të shumtë,por shqiptarët do të vazhdojnë rrugen e shenjtë për Bashkim kombëtar, rrugë e cila është e vetme për mbijetesë, e cila rrugë që t'shpie drejt në Kështjellen titanike mbarëshqipetare!

Rrugë që çdoherë e më mirë po trasohet nga FRONTI PËR BASHKIM KOMBËTAR SHQIPTAR!

RROFTË SHQIPËRIA ETNIKE E SHQIPTARËVE!

Gjermani, 12.12.2007(Vota: 1)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora