Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Bahtir Hamza: Tri legjendat e shpirtit të kombit shqiptar

| E diele, 03.05.2009, 12:16 PM |


TRI   LEGJENDAT E   SHPIRTIT  TE  KOMBIT  SHQIPTAR

Nga Bahtir HAMZA, letrar

-I-Pjesa e parë

a)
Tri legjenda të luleve të pavdekshme të dy shekujve, XX dhe XXI. të “Republikës së Kosovës”  që karakterizohet dhe e bëjnë fuqiplote  tërë  Botën Shqiptare, shqiptarët në përgjithësi, si dhe Krahinën Autonome Autoktone të DRENICËS, si dhe shtetin më të ri  në Botë, ” Republiken e Kosoves”, shteti i dytë shqiptar.
b)
Legjendat  që  nuk  i  kanë  bërë të huajt. As nuk  kanë  mujt me i thy kurrë të huajt,qenderojnë   të  pa  thyeshëme dhe janë të pa humbura për jetë e mot në Piedistal.
Këto tri legjenda janë pjesë e botës dhe e  vetë  jetës  të  mbarë shqiptarëve  në tërë  Globin, dhe i takojnë A.R.B.-ës, që është trualli i gjithë shqiptarëve, gjë që politika nga arti mori të drejtën e vet. Këto legjenda festohen me Data, me simbole të Lirisë, me petëkun e Yjve,gjë që gjatë tërë jetës  mbarë  shqiptarëve u  kanë sjellë: fat, liri, dashuri, gezime, lumturi  dhe shtet që secili shqiptar ta njehë Universin, sepse janë vetë Universi.
c)
Në keto tri legjenda janë sakrifikua njërezit më të shenjët shqiptar nacionalist të Drenicës,dhe të mbarë popullit shqiptar,njërezit që kanë mbrojtë Identitetin kombëtar shqiptar, njërezit që kanë mbrojt nderin, Familjen, shtëpin, njërezit  që  kanë  mbrojtë fëmijtë jetima, janë  njërezit  që janë të vdekur e që sot janë të gjallë, e të gjallit të vdekur, gjë që  janë me NE në çdo festë jete,  janë në cdo shtëpi, dhe kurrë nuk bijnë poshtë, sepse   janë shembulltyra  me autotentike e traditëse dhe e zakonëve të një populli liridashës dhe  në vete janë thesar  janë muze  për  tërë popullin shqiptar.
 
 
 TRI LEGJENDAT E SHPIRTIT  TE  KOMBIT  SHQIPTAR.
 

Shteti ”Arbani e vogel” Azem Bejt Galicës,(1921-1924)

Simboli ”UCK”-ës, Adem Jasharit (1981-1999)

Simboli ”Pena Shqiptare” e Bahtir Hamzës (2003-2005)