Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Suzana Kuqi: Ne vend te urimit te 8 Marsit

| E enjte, 12.03.2009, 07:34 PM |


Suzana Kuqi

Ne vend te urimit te 8 Marsit
 
Aforizma te Nene Terezes

- Fjalet e mira jane te shkurtera e te lehta per t'u thene , por jehona a tyre eshte e perjeteshme.

- Zoti vepron gjithnje sipas rrugeve me te thjeshta.

- Nese don te ngjitesh ne qiell , duhet te zbresesh deri tek ata qe vuajne e te ndihmosh te varferit.

-Nuk do ta kuptojme kurre aq sa duhet miresine qe eshte e afte te jape nje buzeqeshje.

-Duhet ta dini se ├ždo te thote varferi , ndoshta njerezit tane kane mjaft te mira materiale , ndoshta i kane te gjitha, por besoj se ne se shikojme ne shtepite tona , do te veme re se sa e veshtire eshte te gjesh nje buzeqeshje dhe buzeqeshja eshte zanafilla e dashurise.

- Qe nje llambe te vazhdoje te digjet duhet ti hedhim vaj.

- Uria per dashuri eshte me e veshtire te shuhet se uria per buke.

- Ajo qe bejme ne , eshte vetem nje pike e vogel ne oqean , por ne se nuk do ta benim ,
oqeani do te kishte nje pike me pak.
 
Shenim: Papa Benedikti, ne urimin qe u beri sot grave me rastin e festes se 8 Marsit, mori si shembull e simbol te shquar te figures se gruas, Nene Terezen.

8 Mars