Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Albert Vataj: Gëzuar Fitër Bajramin!

| E merkure, 10.04.2024, 07:58 PM |


Miq, nga mot Gëzuar Fitër Bajramin!

Nga Albert Vataj

Sot, duart e nevojës janë ngritur drejt qiellit për të pranuar shpërblimin e devocionit dhe besimit. Me përulësinë e shërbesës dhe lartësinë e adhurimit, shpreheni me zemër e me shpirt, afrojeni me vullnet dhe gatishmëri, atë që Zoti i mëshirshëm dhe begatues në ju ka hedh si farë tolerance, mirësie dhe dashurie.

Të lumtur qofshi gjithmonë me gazmim dhe harmoni në familje dhe mes shojishojt. Mirësinë e kësaj kremteje marrshi në krejt ditët e rrugëtimit të përditshëm drejt vullnesës së sakrificës dhe devotshmërisë. Ju uroj të jetojë përjetë me ju përkushtimi dhe devotshmëria, bujaria dhe zemërbardhësia, harmonia dhe mirëkuptimi. Përherë e ushqefshi shpirtin dhe zemrën me dhuratën më të shenjtë, atë të bujarisë. Dorën që jep dhe vullnesën e solidaritetit që i bashkon me të skamurit, një plotpushtet e shpërbleftë me çfarë zemra e secilit nga ju zgjodhi të mylmejë dëshirën e gazmimit të atyre syve që shndrisin prej bujarinë që i lumturon.

E pranoftë All-llahu veprën tuaj të sakrificës dhe bujarisë. Me mirësi dhe begati, paqe dhe devocion e shtroftë udhën tuaj të besimit. Fitër Bajrami qoftë një fillim i këndshëm për një jetës më të pastër dhe më me devocion. Secili nga ju ka hapur zemrën dhe shtruar vullnesën e mirë për të ofruar nga vetja gjithçka që e shenjtëron.

Gëzuar qoftë Fitër Bajrami për të gjithë myslimanët kudo që janë, për të gjithë ata që me shembullin e tyre shembin mure ndarës, përtërijnë shpresë dhe llamburitin drita gazmimi në sytë dhe zemrat që ndjehen të mbushur me rrezet e hyjnisë besimit.

Sot është festa e atyre që gjatë një muaji agjërim, triumfuan ndaj dëshirave përmes sprovës së sakrificës dhe përkushtimit, detyresës dhe motivimit.

Mbushni ketë ditë me zemrat e gëzuara, bujarinë e bashkëjetimit, shpërblesën e mirënjohjes dhe secili nga ju do të jetë dëshmitarë i mrekullisë që vjen nga besimi, nga nevoja që ka kjo botë për paqen, bujarinë, mirëkuptimin dhe tolerancën.

Përzemërsisht, Albert Vataj