Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Selim Hasanaj: Tri vite me dhimbje

| E premte, 16.01.2009, 07:58 PM |


Selim M. Hasanaj

 

TRI VITE ME DHIMBJE

 

(Poezi kushtue  Presidentit të Dardanisë Dr. Ibrahim Rugova në trevjetorin e ikjes në Amshim)

 

Tri vite pa Ty

të gjata sa tre shekuj.

Që bartin me vete

dhimbjen shekullore.

 

Tri vite pa prijsin

as jeta nuk ka kuptim

Lutemi per Ty në boten amshim

Shpetimtar, Shejt i poppullit tim.

 

Sa të patem, të deshtem e s`të deshtem

të buzqeshem , të perqeshem

Të ruejtem dhe të vrisnim deshtem

Tani që s`të kemi na mungon perjetsishtë.

 

Rugovë, o Shpetimtar, o nektar i Lirisë

Shejtor i shqiptarve,oksigjen i Dardanisë.

Jeta, vepra dhe vdekja e jote

Gurthemel i Pavarsisë.

Sarpsborg, 16.01.2009