Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Bashkim Saliasi: Miku im i mirë

| E diele, 05.11.2023, 11:07 AM |


Bashkim Saliasi

MIKU IM I MIRË

(Kushtuar mikut tim Kadri Tarelli)

Gazeta “Mësuesi” ne na miqësoi,

me poet dhe shkrimtarë na afroi,

miqësi letrare, publicistike krijuam,

shkëmbyem përvojë e nuk gabuam.

Aty të njoha dhe Ty poeti durrsak,

Kadri Tarelli poezinë e ndez flak,

mik i vërtetë, për kokë të mikut je,

çdo krijim i yti, i dashur për ne.

Kur botove librin e parë me poezi,

disa kolegë thanë: poet në pleqëri,

ti s’u ndale miku im i ditur durrsak,

botimi i dytë doli i bukur për merak.

Proza dhe poezia për ty janë fat,

i ujdis fjalët me dashuri dhe art,

gjithkush vargjet e tua i shijon,

me fjalët të ëmbla zemre të uron.

I pa përtuar je, miku im Kadri,

e ke në shpirt të dashurën Dardani.

për të ëndërron e me një frymë shkon,

me  trevën dardane ëmbël kuvendon!

Kadri Tarelli dhe Bashkim Saliasi

Porti Durrësit 20 korrik 2011