Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Kalosh Çeliku: Neokomunizmi

| E enjte, 14.09.2023, 07:55 PM |


NEOKOMUNIZMI

NGA KALOSH ÇELIKU

Po, nuk ju dua si parti politike shqiptare Neokomuniste. As, “maqedonase”. Evropiane. Shaku, se: moti e keni humbur rrugën në Oborr, para Shtëpisë. Dy shqiptarë, tri parti. Erdhi koha, ta hani njëri-tjetrin për pushtet, dhe pasuri. Përmëkeq, edhe Pragun e Shtëpisë, mos them, se: ju, e keni përdhosë me bajga gomari edhe Livadhin e Babait. Jo, me ato të “Kalit Shemës” pas porte. Nuk dini të hyni pasmesnate, as dilni nga oxhaku. Aqmëpak, nga baxha e Shtëpisë mbi çati. Nuk e dini, ku e keni kokën, e ku bythën. Edhe, pse e dini, se: Autori i këtij shkrimi publicistik moti e di, ku e keni kokën, e ku bythën. Problemi, është i partive politike të “vëllazërim - bashkimit” në pushtet dhe “opozitë” me kokën në grazhd dhe një torbë taxhi përqafe: ku e kanë kokën, e ku bythën palare përmejdani si parti politike, në cilin prehër përkunden në djep me ninulla për Liri. Sot, dheNesër?!

      E shkatërruan arsimin dhe kulturën shqiptare. Themelet e një shoqërie. Shteti shqiptar. E sollët, nën nivelin e sistemit komunist. Vërtet, nuk e desha sistemin Komunist, por nuk e dua Sot: as, këtë Neokomunist.

Unë, jam Sot: kundër jush si parti politike. Sistemit, Neokomunist...