Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Kalosh Çeliku: Udhëheqja

| E shtune, 19.11.2022, 06:33 PM |


UDHËHEQJA

NGA KALOSH ?ELIKU

(Miqtë historik)

Rakinë e rrushit. Shtamaverët

Patjetër, edhe Miken Di:

I kam miq. Më shpëuan nga

Koronavirusi. Pandemia - Grua

Dhe, vaksina. Zonja Vdekje.

Po. I kam miq. Edhe, armiqtë

E padukshëm. Zonjën Vdekje.

Miqtë, që më shpëtuan nga:

Zonja Vdekje. Dhe, Pandemia...

(Udhëheqja)

Nuk e di: Sot, Dikushi më udhëheq

Në jetë. Zonja Di? Apo, Zonja Vdekje?!

Im Atë. Nana nga Zajazi kaçakëve

Apo, Raki Rrushi?! Shtamat me verë?!

Po. Dikushi më udhëheq në Jetë

I hapë dyert. Dritaren. Dhe, oxhakun:

Zonja Vdekje. Apo, Raki Rrushi...

(Komunikimi me të vdekurit)

Aspak, nuk e di Ditën e Sotshme

Komunikoj me të vdekurit, apo:

Nanën. Dhe, Babain kaçak mali?!

Po. Nuk e di, cili Engjëll Grua

Ose, burrë. Vite me Koronavirus:

Pandemi. Miq. Dhe, armiq.

Përmes Natës. Ditës Madhe:

Vargje, më përcjellë pasmesnate.

Dhe, ende më mbanë gjallë

Mes miqëve. Armiqëve. Poezive...