Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Përparim Hysi: "Reminisheca" të një kohe të shkuar

| E merkure, 12.10.2022, 05:53 PM |


"Reminisheca" të një kohe të shkuar

(cikël me poezi me katër vargje)

Nga Përparim Hysi

1.Dashuria e parë

Dhe qiellin e mora,dhe diellin e ula

Ç'do deshe tjetër?Pa më thuaj,hë?

Pastaj drejt teje u sula

Se ç'bëmë së basku,nuk e them dot më.

2.E pranoj

E pranoj që u bëra robi yt

Dhe ti m'u imponove si "padron"

Pupu se si i kishe sytë?

Për ata sy,rob mbetem përgjithmonë.

3.Zjarri i syve

Shpesh herë jam"ngrohur" prej zjarrit të syve

Ndonjëherë,prej një zjarri të tillë,jam djegur

Dhe mos bini  preh e çudive

Kur rend pranë këtij zjarri,fare pa trembur.

4.Ëndrrat

Jam i magjepsur pas ëndrrave të mia

Sado të ndryshme dhe,ndonjëherë,si përralla

Më vjen e shkuara,deri fëmijëria

Dhe kënaqem me to,sado me flokë të bardha.

5. Të vrasin sytë e bukur

Të vrasin sytë e bukur,aq sa të shkaktojnë plagë

Ka prej këtyre plagëve që të dhëmbin si një plagëplumbi

Ja,kështu më vrau,kur qeshë djalë

Një vajzë që sytë i kish,sygushëpëllumbi.

6.Kurrë

Kurrë me një femër që s'më do,nuk shkoj

Që të çliroj"harlisjen time"

Unë shkoj me një femër që  dashuroj

Dhe nuk ka vend për hamendësime.

7."Flutura"

Hyri një"flutur" në dhomën time

Dhe loz me mua"qëllimisht"

Me mua bëri ca"fluturime"

Dhe u dogjëm dashurisht.

8.Ti je si një vizion

Kurrë nuk ke qenë më e bukur

Je e gjitha si një vizion

Ndaj pas teje mendjen e kam humbur,

ZOT,o mor ZOT,pse më mundon?

9.Djegur nga dielli

Djegur nga dielli i plazhit

Dukesh nudo si e vënë mbi prush

Do ia jepja shpirtin djallit

Që të digjem nga ai trup i prushtë.

10.Dy sytë

DY sytë e tu m'i ngul turrjelë

Dhe zemrën time keq e shponë

Pa më hap një plgë të thellë

Veç ti ke"ilaçin" që më shëron.

Tiranë,12 tetor 2022