Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


“Lidhje kulturore Rumani-Shqipëri: Ciprian Porumbescu dhe Voskopoja”

| E premte, 16.09.2022, 07:45 PM |


Instituti Kulturor Rumun, nëpërmjet Departamentit të Komuniteteve Historike pranë Drejtorisë së Përgjithshme Përfaqësime jashtë vendit dhe në komunitete historike, organizon në Tiranë (Shqipëri), më 21 shtator 2022, në amfiteatrin e Katedrales Ortodokse, veprimtarinë kulturore "Lidhje kulturore Rumani-Shqipëri: Ciprian Porumbescu dhe Voskopoja", e cila do të përfshijë:  

Veprimtaria i kushtohet si kompozitorit rumun Ciprian Porumbescu, ashtu edhe qytetit të arumunëve, Voskopojës, qendrës më të rëndësishme kulturore dhe tregtare të arumunëve në Gadishullin Ballkanik në shekullin XVIII.