Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Sevdail Hyseni: Sistemi

| E marte, 30.08.2022, 05:02 PM |


Sevdail Hyseni

Satirike

Sistemi

Ka rënë sistemi

Gati n’çdo vend,

Kolona të gjatë

Presin në rend!

Shkon n’komunë

N’polici dhe gjyq,

Askush nuk punon

As s’mërzitet hiq!

Në mungesë sistemi

Si të them o mik,

Na është çrregulluar

Rendi demokratik!

Përballë rrëmujës

Në këtë anarki,

Asnjëri - tjetrit

S’i jep llogari!

Kur pyeten zyrtarët

Ku qëndron problemi?

I rrudhin krahët

Fajtor është sistemi!

(Karikatura marrë nga interneti)