Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Atdhe Geci: Fara e Arbërit

| E shtune, 27.08.2022, 02:35 PM |


FARA E ARBËRIT

Zeusi qeleshe bardhë  prej pellazgjie

ish  mbret  stërgjysh i pellazgoilirisë

ai ish zot i erërave, i reve i vetimave

kryzot i një populli  shumë të zgjuar!

Edhe në kohë të dhimbjeve të mëdha

thellë në zemër të kohërave të lashta

çamërit qenë të aftë të krijojnë vepra

dhe bukën ta fitonin  nga fusha e deti.

Me fara  pemësh  e  kulturuan  tokën

të mos ua shkelë stuhia  dhe  as lufta

në rrudha të lisit  shkruanin kujtimet

e nëpër gurë  i  gdhendnin mendimet.

Ipet e Epirit quhen popull qytetërues

ata njerëzimit  i  dhanë njëperëndinë

çami e di  se si mblidhen yjet bashkë

dhe di të gardhon vargjet nëpër libra.

Çamëri, të këndoj  me zanoret më të

përbëra të kohës, me tingujt  e  tu të

mbjellur  aty  tek “Tre  gurët  e Zes”,

çamët e rilindin veten në djepa ulliri!...

Atdhe Geci - Dortmund, 2022