Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Kozeta Zylo: Nëna pranë foshnjës së vdekur

| E premte, 11.03.2022, 06:30 PM |


Keze Kozeta Zylo

Nëna pranë foshnjës së vdekur

Në Ukrainë gjaku derdhet si lumë,

fëmijë të vdekur prindërit shtrëngojnë,

një botë e tërë dënon këtë dhunë,

ndërsa barbarët s’pyesin, bombardojnë…

Dhe foshnja “fle” në krah të nënës së mekur,

me duar të djegura e vë në gjoksin e saj,

por djali s’çohet i ngrirë ka mbetur,

Më s’mund të shkruaj, shkrihem në vaj…

10 Mars, 2022

New York

Kjo Foto tronditëse tregon Marina Yatsko dhe Fedor duke qarë mbi trupin e pajetë të djalit të tyre 18 muajsh në një repart spitalor në qytetin e rrethuar të Mariupolit në Ukrainë nga barbarët rusë.