Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Aurel Dasareti: Sa shpejt kaloi koha!

| E diele, 02.01.2022, 07:18 PM |


Sa shpejt kaloi koha!

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike

Një vit i ri shpaloset - si një lule ku petalet e mbështjella fort fshehin bukurinë brenda.

***

Sa shpejtë kalon koha! Një vit ka përfunduar, një tjetër është në fillim. Ne kujtojmë mendimet përmbledhëse për vitin e kaluar. Viti i Ri është shumë afër në kohë dhe përjetohet ndryshe nga secili prej nesh. Viti i Ri ofron mundësinë për përmbledhje. Konsideratat. Mbyll një kapitull. Në të njëjtën kohë, ne e dimë se jo të gjitha proceset mund të mbyllen ose të zhvendosen, edhe nëse viti ndryshon numrat.

Disa njerëz përjetojnë liri dhe optimizëm të madh kur hyjnë në vitin e ri. Për të tjerët, viti i ri nuk duket aq i ri. Çarçafët nuk ndihen me shkëlqim dhe të bardhë. Sikur një vit më parë nuk i kanë nxjerrë ngjyrat e zymta. Gjurmët nga shkarravitjet e vitit të kaluar janë shtypur në letër në fletët e vitit të ardhshëm. Atëherë është e vështirë të injorosh të vjetrën tek e reja, jepini vitit të ri mundësinë që dëshiron të tregojë.

Nuk më pëlqen fjala “qëllim”, shpejt mund të bëhet shumë sherr dhe ndërgjegje e keqe. Fjala “dëshirat” nga ana tjetër, është shumë më e mirë. Dëshira për vitin e ri jep kuptim dhe motivim. Dëshirat e mia për vitin e ri bazohen kryesisht në përvojat e mia nga ai i mëparshmi, di më shumë se çfarë dua dhe nuk dua, cilin drejtim duhet të marrë jeta ime.

Cilat janë dëshirat tuaja? Nëse do të guxonit të ëndërroni, çfarë dëshironi të jeni ndryshe në vitin e ri? Cilat gjëra mund të bëjnë ndryshimin e madh në ditët e javës së këtij viti? S'janë pjerrtësitë që të lodhin kur ngjitesh lart shpatit shkëmbor, por të kesh guralecë në këpucë, thuhet. Çfarë guralecash dëshironi të hidhni në plehra këtë vit?

Të gjithë shqiptarëve patriot ju uroj një vit të ri të lumtur, në kalimin e suksesshëm mbi të gjitha gjërat e vështira që mund të jenë përpara.

Gëzuar Vitin e Ri 2022

Faleminderit për vitin e kaluar, për gjithçka që kemi përjetuar dhe mësuar. Faleminderit për përvojën dhe miqtë e rinj. Kujtime magjike që nuk do t'i harrojmë kurrë. Tani jemi gati për vitin e ri dhe shpresojmë të mësojmë gjëra të reja. Me fletë të zbrazëta, ne shkelim dhe shpresojmë që viti të na japë pikërisht atë që dëshirojmë.

Ne rikujtojmë mendime përmbledhëse për vitin e kaluar 2021. Viti i Ri jep fletët e zbrazëta të gatshme për fotografi, ngjyra dhe fjalë, mundësinë për të marrë me vete të mirat e vitit, por të mësojmë nga të këqijat, që mos na përsëriten.

Urime për një Vit të Ri dhe një mundësi e re për ne për ta bërë atë siç duhet.