Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Fritz Radovani: Zeqir Lushaj - Guri dhe vorba

| E premte, 17.12.2021, 08:38 PM |


Nga Fritz RADOVANI:

MA KUJTOJ “DIPLOMA E UNIVERSITETIT SHKODRES”

UNIVERSITETI  SHKODRES

KA EDHE FAKULTET HISTORIJE…

Mbas vizitës së Ambasadorit Turk në Universitetin e Shkodres me daten 14 Dhjetor 2021, dhe fjales së “Prof. Dr.” Golemi, e cila ka thanë se: “Ne jemi dy popuj vëllezër që kemi luftuar së bashku dhe kemi lënë gjurmë në histori…” Mu kujtue poezia e Zeqir Lushaj… Që i pershtatet diplomës së këtij universiteti… Tashti ma shumë se  kurr!!

GURI DHE VORBA – Nga Zeqir Lushaj

…!

Proverbë e vjetër,

E “votuesit” popull,

E vjetër, qyshkurë:

“Si guri mbi vorbë,

Si vorba mbi gurë”

…!

Edhe po ndodhi,

Të mos thyhet krejt,

Do të plasaritet,

…Sado pak,

Nuk vlen ma..,

As për uturak.

-Nga libri poetik RROKADA… (Politike), Kristalina KH, Tiranë 2016-

Melbourne, 16 Dhjetor 2021.