Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Fritz Radovani: Qeni dhe Hana

| E merkure, 01.12.2021, 05:33 PM |


QENI  DHE  HANA…

Nga Fritz RADOVANI

Në një mbrame vonë një qen po shikonte hanen. Nuk po i besonte syve të vet! I dukej ma afer se kurr! Ndoshta, i ishte krijue idea se hana edhe mundet me ra…

Ai po e priste nga minuti në minut ramjen e saj, mbasi kishte kuptue lëvizjen e saj në rrotullim, po nuk po kuptonte se a po lëvizë toka ku ishte ulë, dhe po shikonte naltë...

Pema ishte aty ku e gjeti porsa erdhi me vrojtue hanen... As ajo nuk duket se lëvizë...

Porsa perqendrohej me sy nga hana, i prishej pamja e saj nga shkelqimi i yjeve. Edhe ata nuk i merrte vesht a lëvizin apo edhe ata rrotullohen me hanen në drejtim të tokës, gja që edhe e frigonte ramja e tyne si copa zjarri...

Nuk vonoi dhe iu afrue një deputet i PS që kishte në dorë një foto, që qeni porsa e pau filloi me leh... Prap ju me kete ujk në dorë!?... As qenit nuk ju besue se ai, kishte në dorë foton e everit... Vertetë u tmerrue i shkreti qen kur pau foton e atij krimineli që kishte masakrue Popullin Shqiptar per ma shumë se një gjysem shekulli... Filluen me i rrjell lotët qenit shkretë...

U bane sa e sa vite që ai ujk na pat shkye edhe klyshët tonë...

E ju vazhdoni me na e sjellë per me na frigue me foton e tij...! Filloi i shkreti qen me u topitë nga frika...

Nuk ishte i zoti as me leh... Kishte harrue qeni se ishte data 29 nandor... Priste kot kur, po del drita... Ashtu, si po presin edhe ... Shqiptarët tash 30 vjet kur po del ajo.., dritë...

Melbourne, 29 Nandor 2021.