Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Luan Kalana: Lexonjesit dhe Shkronjesi-model ne shoqeri

| E shtune, 17.07.2021, 04:27 PM |


Lexonjesit dhe Shkronjesi-model ne shoqeri,

-si motra e vellezer te nje Familje..

Nga Luan Kalana

-Nje lidhje mendore ,pjese e nderm-jete shoqerise reale dhe e miqesise vrituale ne rjetet sociale,te nje familje te madhe ,ndersocialete gjere pa kufij kombetare dhe idesh ,me Prinder te vetem:

-“LIBRIN”-shkrimet,krijimet letarae ne proze e poezi,qe vlen per t’u admiruar e respktuar dhe model ne jete.

Aq e shendoshe eshte kjo lidhje,e vecanerisht virtuale,pa njohje fizike me pare,por eshte e vazhdueshme e sinqerte dhe pa interes.

Nuk ka si shpjegohet,qe lexonjesit e mij letrare te shumte te njohur e te panjohur nga une,,jo vetem qe me kane ndjekur lexuar,shkruar e postuar shkrimet e mia letrare modeste,por i kane botuar librat ,nje sakrifice materiale.Prandaj jo vetem i jam mirenjohes por i mbetem borxhli per tere jeten.

Do te vecoja,shkrimtarin universal,redaktorin e librave te mia Kosta Nake ,Bilisht Korce,dizenjatorine kapakve te librave, Inxh.Miri Metolli Athine Greqi,sponsoret Genci Hysi Korce,Guri Seferi Tirane,Melihate Zeqiri Swedi,e te tjere.

Ndersa te shumte jane promovuesit e ndermjetme te librave ne Bibloteka ,Librarite e Intervista ne Radio,si poetja Merita Bajraktari ne Washington DC, Ermira Babamusta New York,Gjina Musa Itali,Gezim Marku New York,Albert Zholi Tirane,Fatmir Terziu Londer,Zamira Korance Tirane,Bardha Mance  Athine,Anila Gremshi Londer,shkrimtaret Rexhep Kastrati Kosove,Bexhet Hasani New Jersi USA,Kristaq Shabani Gjirokaster,poetja Blerina Pellumbi Tirane,poetja Valen Tinna Kucove,…. e shume te tjere,te me falni qe nuk po i permed me emra ,i kerkoj ndjese.

Se fundi,po i kujtoj lexonjesit tim te shumte shqiptare dhe te huaj,ne Shqiperi,Amerike e Diaspore,ashtu si dikur nxenesit e studentet e mij, te dashur e te paharuar,te cilet me ndjekin e me lexojne ,me komentojne dhe vleresojne( sa me pak superlativa),jane kritiket e mij letrare te mirefillte,...por dhe me isnpirojne ,stimulojne per te shkruar e botuar.

Ju jam mirenjohes ,ju jeni jo vetem lexonjes por edhe bashkauroret e shkrimve te mia, personazhet e heronjte e thjeshte te shkrimeve e krijimeve  letare,sinqersiht ,me respektte pashoq e vellazeror,

@ Shkronjesi Modest,SHBA.