Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Atdhe Geci: Shkronjë çamërie

| E shtune, 23.01.2021, 01:31 PM |


SHKRONJË ÇAMËRIE

-Greqinë unë sot e dua armik, se

nesër çdo gjë mund të bëhet vonë!

popullore çame

Jam shqiponja , shkronjë çamërie

kam prejardhje të pellazgo ilirisë

atdhe e kam tokën, qiellin e detin

jam simbol i fuqisë dhe hapësirës

Të gjithë shqiptarët mua më duan

në tëra trojet kah shtrihet Arbëria

shqiponja jam, vdekja e korbave

atdheun tuaj e kam gjak të zemrës.

Toka kudo e ka një dritë diellin

ipet s´ durojnë vuajtje e poshtërim

se kanë një krenari të papërkulur

si zë gjumi e as vdekja në shtrat

Çamëria vet kujdeset për betimet

stërgjyh Zeusi sytë i ka te shqipet

Ti, kam shkëlqimin tuaj në luftëra,

fluturimin e kam të shenjtë kudo

Në një vizitë qiejve të pakohshëm

pashë varfërinë e jetës gjithëandej

e pashë një botë me pak përjetësi

fluturimin tim quajeni të shenjtë

Shqipëria, kudo ka një dritë diellin.

Atdhe Geci - Dortmund, 2021