Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Xhevahir Cirongu: Zjarri i dashurisë

| E hene, 04.01.2021, 10:52 AM |


Poezi nga Xhevahir Cirongu

ZJARRI  I DASHURISË

Mëngjesi sërish erdhi prapë

me trokitjen e lehtë në derë,

Një  rreze shprese  na përshëndeti

si me magji largoi  shumë derte.

Iku viti i mbrapsht me të zezën kolerë

me trishtim  e plagë   në zemër,

i la  globit Covidi -19  njerëzimit,

dhe heshtja në udhëkryq seç i tha

largohu përjetësisht nga kjo derë!

Por globit shpresa i lindi përsëri

ajo erdhi me ve        sën e diellin në sy,

Njerëzimin  përshëndeti  viti 2021,

dhe  zjarrin e dashurisë përsëri

njerëzimit i ndezi    gji.

Durrës, 03 Janar 2021