Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Zeqir Lushaj: Lamtumire poeti i madh Zaplluzha

| E marte, 10.11.2020, 09:13 PM |


Lamtumire poeti i madh Zaplluzha

Nga Zeqir Lushaj

U nda nga ne nje poet i madh, djali i Prizrenit e burri i Prishtines, (sic e therrisnin shpesh ne Zemrashqiptare), Adem Zaplluzha.

Kaloi ne boten tjeter ai qe e la emrin  e shpirtin  e tij ne 148 vepra poetike, besoj se rekord kombetar, per nganumeri i librave te shkruar.

I paharruar mesuesi, perkthyesi, nepunesi, e mbi te gjitha poeti Kosovar  e gjithekombetar Adem Zaplluzha.

Nuk do na shkruaj Cikle te tjera, Miku i ZemraShqiptare Zaplluzha! Nuk eshte ma ne te gjalle...

...!

Nderim per mikun tim te dashur Adem, i cili gjithnje, me dekada, me shkruante se: - `´dua te vdes vertikalisht vella Zeqir´`!

Dhe ashtu i erdhi e fundmje - vdekja, si burrat.

Pac drite ne jeten ku ke shkue Zaplluzha

I mire ishe, i mire shkove, per te mire do te kujtojme gjithnje.

...Kam shume per ti thene per Ty Adem, Djali i Prizrenit dhe burri i Prishtines Adem. Dhe do ti them. Gati i kam!

Per sot, Lamtumire, o mik i mire,

Ngushellime, te gjithe njerezve tu, te gjithe atyre qe te kan lexuar e do te lexojne me dashuri.

...!

Ketopak  fjale qe thash, me shume informative per Ju, i Madhi Zaplluzha!

Te qofte i lehte dheu shqiptar qe do kesh mb arkmortin tend  o Zaplluzha, Zaplluzha poet e burre!

-Nga Shengjin, 10 Nentor 2020-