Zemra Shqiptare

  https://www.zemrashqiptare.net/


Gjon Keka: Gravurë e panjohur - Froni i Gjergj Kastriotit

| E merkure, 29.07.2020, 07:41 PM |


Kështu përafërsisht është dukur froni i Gjergj Kastriotit në krye të Shtetit mbretërore të Arbërisë europiane.

Këtu është një gravurë nga kronistët europianë e vitit 1518 që pasqyron fronin e Mbretit Gjergj Kastrioti me Shqiponjën dykrenore në sfond të fronit dhe rrethin e tij këshillues, qeverisës, të muzikës shtetërore ceremoniale, të diplomacisë etj.

Kjo gravurë gjendet në librin tim të ri që do të dalë së shpejti...