Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Demir Krasniqi: Masakra e Kotlinës

| E shtune, 04.07.2020, 09:56 AM |


Masakra e Kotlinës

-  Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Më datën 30 Qershor 1999 –

Në Kotlinë të Kaçanikut u bë masakër  e rëndë !

Përjetësisht me lot në sy  e lanë një të shkretën nënë –

Serbët ia masakruan djalin , ia shkurtuan krahë e  këmbë !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e farë ,

Mallkojnë shqipet n’ botën mbarë ...

Serbo –  sllavet dalshin fare –

Pse urrejnë kaq shumë shqiptarët !

Krahë e  këmbë ia  shkurtuan dhe ia  hodhën në bunarë –

N’ tmerr të zi e regjistruan dhe e futën këtë djalë shqiptarë !

Dhe kështu fshati Kotlinë , në atë grykë të Kaçanikut –

U shndërrua në lotinë nga forcat e serb armikut !...

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e farë ...etj.

Në atë  Grykë të Kaçanikut , atje në fshatin Kotlinë –

Nënë malësores  Hanife Lokut , sytë  nga vaji  iu bënë lotinë !

Serbët , djalin  ia masakruan , vetëm  pse ishte  shqiptarë –

Këmbë e krahë  ia shkurtuan dhe ia hodhën në bunarë !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e farë ...etj.

Familjarët e Kotlinës , që i humbën t’ dashurit e tyre –

Momentet tmerruese edhe sot , i kujtojnë  me lot për fytyre !

Njëra nga masakrat më të rënda , në Kotlinë të Kaçanikut –

Ishte bërë kundër shqiptarëve , nga forcat e serb çetnikut !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e farë ...etj.

Në Kotlinë të Kaçanikut , me mendje në kokë rreth floku –

Këtë masakër e kujton nëna e mjerë Hanife Loku !

Djalin e së cilës , forcat serbe ia vranë atë ditë –

Copë e grimë të masakruar , në bunarë ia kishin qitë !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e farë ...etj.

Këtë djalë të masakruar , krahë e këmbë të këputur –

Këtë masakër për ta mbuluar , në bunarë e kishin futur !

N’ këtë masakër kishte persona që shpëtuan nga ky tmerr –

Banorët e gjallë tregojnë se si u vranë 22 veta përnjëherë ?!

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e farë ...etj.

Kotlinë të Kaçanikut , të banuar me malësorë –

N’ këtë masakër të armikut , u shënuan 30 dëshmorë !

30 dëshmorë për liri , ranë  prej fshatit të Kotlinës –

16 prej t’ cilëve ishin ra viktima të civiles !

Refreni:

Mallkojnë nënat , fis e farë ...etj.

Gjilan, më 30 .06. 2020 v.       Demir KRASNIQI